Autor Wątek: Wątek starających się o dziecko cz.3  (Przeczytany 211183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Odp: Wątek starających się o dziecko cz.3
« Odpowiedź #1650 dnia: 16 Listopada 2008, 22:39 »
Idz poporstu do apteki i kup :)
Na all widziałam aukcje gdzie chyba masz z 10 testów owu i z 2 za jakies 40 zł ! To jak za darmo . Ale ja jednak wole kupić w patece sprawdzone .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1651 dnia: 16 Listopada 2008, 23:22 »
Ja kupowałam takie za 1,50 zł - co prawda nie stosowałam, ale od tego samego sprzedawcy kupowałam testy ciążowe, za tą samą cenę. Sprawdziły się, jak widać ;)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1652 dnia: 16 Listopada 2008, 23:39 »
Moze poporstu oni te testy kupują gdzieś za granicą i dlatego takie tanie  ::)
Skoro Ola mówi że warto to czemu nie :)
Ola napisz na PW nick to może sie skuszę :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #1653 dnia: 17 Listopada 2008, 10:01 »
sa rozne opinie na temat testuw owu.  Ale wiecej pozytywow czytalam o tych z apteki. Niektore dziewczyny sie poswiecily i stosowaly ejdnoczesnie  z allegro i apteki i  te z apteki pokazywalya  z allegro nie..

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1654 dnia: 17 Listopada 2008, 11:39 »
Dziubas miała te same testy z All...Właśnie wchodzi w 30 tydzień  ;) Ja Was nie namawiam na nie...tylko piszę,że są skuteczne.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #1655 dnia: 17 Listopada 2008, 18:11 »
szczerze mówiąc jeszcze się oficjalnie nie staramy ponownie, bo nadal nic do końca nie wiadomo co z moją pracą
ale tak czytam co piszecie i mogę dojść do jednego wniosku, że ten świat co nas otacza to w nie najlepszą stronę zmierza
wszystko na opak

niektóre z Was wiedzą, że od września uczę w gimnazjum
tak czasami bywa, że dziecko dostaje nauczanie indywidualne
niby może paść pytanie, co to ma wspólnego z wątkiem staraczkowym
a mianowicie to, że od przyszłego tygodnia, mam chodzić na lekcje indywidualne z dziewczyną, która powinna być teraz w 3 klasie gimnazjum (czyli ma lat 16) a nie skończyła jeszcze pierwszej, a nauczanie indywidualne ma dlatego, że jest w ciąży

i gdzie tu ku*.*wa sprawiedliwość? ona ma serdecznie wszystko w d*.*e, szkołę, rodziców, wykształcenie, możliwości utrzymania potem tego dziecka
a ja jestem prawie i połowę od niej starsza, w tym roku w czerwcu skończę drugie studia, od września pracuję, nie stać mnie pomimo tego na kredyt na mieszkanie, bo w bankach się ludziom w głowach poprzewracało i w ciążę zajść nie mogę, bo nikt mi nie przedłuży potem umowy
po prostu mnie to wszystko zaczyna dobijać
bo do jasnej anielki porządnym ludziom, w większości wypadków nic nie wychodzi tak jakby chcieli, tylko ciągle kłody pod nogi

przepraszam, że tu, ale musiałam
bo totalna fiksacja to chyba u mnie w tej chwili kwestia niedługiego czasu  :'( :'( :'(
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1656 dnia: 17 Listopada 2008, 18:24 »
A wiecie co ja dzisiaj widziałam??? nóż w kieszeni sie otwiera!!!
Podjechałam do apteki , obok jest szpital. Patrzę wychodzi ze szpitala dziewczyna ( młoda siksa) z nosidełkiem a w nim maleństwo. Postawiła to nosidełko na ziemi i tak sobie przy tym dzieciaczku fajeczke wypaliła. Ależ sie we mnie zagotowało !!!

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #1657 dnia: 17 Listopada 2008, 18:50 »
za przeproszeniem, dostała by ode mnie po pysku
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1658 dnia: 17 Listopada 2008, 18:54 »
ledwo sie powstrzymałam bo na pewno powiedziałabym parę słów. Ale jak zobaczyłam wielkiego zbira który po nią przyszedł to sie lekko wystraszyłam

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #1659 dnia: 17 Listopada 2008, 19:01 »
to są właśnie nieodpowiedzialne osoby które zapewnie matkami zostały dzięki wpadce, bi enie wydaje mi sie żeby  osoba która starała sie o ten skarb mogła tak postąpić... grrrrrrrrrrrrrr

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1660 dnia: 17 Listopada 2008, 20:09 »
ehh i  i rece opadaja jak to wszytko czytam...Sama znam wiele podobnych przypadkow... Znam dziewczyne ktora z pierwszym dzieciaczkiem typowo wpadla (urodzila) potem usunela ciaze. potem poronila i potem zas miala dzieciaczka ( urodzila) . Dzieciaczki maja roznych tatusiow...i zajmuje sie nimi od niechcenia...ehh szkdoa slow. A my?nadal sie staramy.. To juz 5 cykl po poronieniu . A ostatnio sie rpzerazilam.  Dowiedzialams ie ze koelzanka po poropnieniu 3 lata sie starala nim zaciazyla.. A kolega mial poczatek histori taki sma jak my.. Zaciazyla zona i w 3 meis poronila. Potem miala 3 ciaze biochmiczne i po 3 latach od pierwszego poronienia lezy w szpotalu w 8tc i niewiadomo co bedzie dalej.. Zaczynam sie abc ze i my latami bedziemy sie starac....

Offline Zabcia

• forumowicz
« Odpowiedź #1661 dnia: 17 Listopada 2008, 20:15 »
hej Netula, glowa do gory, bedzie dobrze. Najlepiej to nie sluchac takich historii. Mnie sie wydaje, ze oprocz fluidkow na zajscie w ciaze potrzebne jest tutaj troche fluidkow na pozytywne myslenie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1662 dnia: 17 Listopada 2008, 20:18 »
no ale jak nie sluchac tahkich histori jak to ktos bliski opowiada i sie dzieli zalami?

Offline Zabcia

• forumowicz
« Odpowiedź #1663 dnia: 17 Listopada 2008, 20:25 »
o widzisz, nie zauwazylam, ze to ktos ze znajomych. wiem, ze ciezko jest niesluchac takich historii i wiem rowniez, ze ciezko jest nie brac tego do siebie... chcialabym tylko, zebys troszke pozytywniej myslala, to wszystko. trzymam kciuki i przepraszam, jezeli w jakims stopniu cie urazilam, nie chcialam...

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1664 dnia: 17 Listopada 2008, 20:33 »
niczym mnie nie urazilas:) spoko:) jutro do hematologa smigam wiec moze cos wiecej o sobie sie dowiem..

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #1665 dnia: 17 Listopada 2008, 21:44 »
Ja już takich sytuacji ne słucham bo potem wyję po nocach .... sprawiedliwość to będzie może kiedyś tam. Tu na ziemi jej nie ma... niestety :(

Offline peacelove
  • bywalec
« Odpowiedź #1666 dnia: 18 Listopada 2008, 01:30 »
Testy z All... są OK- po prostu zarówno owulacyjne jak i ciążowe "tanie" nie mają plastikowej osłonki, tylko "wsad" - ale przecież o to głównie chodzi, prawda? Jeśli o mnie chodzi to oba rodzaje sprawdziły się bez zarzutu :)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #1667 dnia: 18 Listopada 2008, 08:20 »
Ja również polecam testy z All... są tanie i dobre! U mnie się sprawdziły jak widać ;)
dziewczyny własnie pozytywne fluidki jak najbardziej wam się przydadzą!! a co do historii ...tak to już jest że nie jest sprawiedliwy ten świat!!

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1668 dnia: 18 Listopada 2008, 11:40 »
Netula moja koleżanka poroniła 2 razy na przełomie 6-8 tydzień i teraz jest 4 miesiąc w ciąży i wszystko jak najbardziej ok. O pierwszą ciąże starali się 9 miesiecy, druga była po 6 miesiacach ( bo musieli po poronieniu miec przerwę) i trzecia , szczęśliwa po 4 miesiacach. Spokojnie . Trzymam za Ciebie kciuki.

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
« Odpowiedź #1669 dnia: 18 Listopada 2008, 19:31 »
dziewczyny ja tez używałam testów owu z all, wychodizły..w ciaży jeszcze niestety nie jestem, ale chyba są oki:)
A pozytywne myslenie jest wazne...wiem ze jest o nie trudno, ale inaczej się nie da..trzeba...Dziewczynki główki do góry:) Dobrzxe, ze te starania są chociaż miłe:)
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1670 dnia: 19 Listopada 2008, 08:47 »
Tak jak lady_yes pisała... u mnie testy owu z allegro działały... jak widać skutecznie ;) Udało sie w drugim cyklu...
Co do niesprawiedliwości... sama wczoraj odniosłam takie odczucie!! Będąc w mieście widziałam laskę, na oko ok 18-20 lat, która w jednej spacerówce wgniotła dwa maluchy (na ok 1-2 latka) no i trzecie w brzuszku niosła...a obok niej szły dwie koleżanki, które w najlepsze chuchały dymem papierosowym w nią i w jej dzieciaki... ehhh no szkoda gadać normalnie.

Inna sprawa jest taka, że często osoby, które się starają (absolutnie nie myślę o WAS!!) podchodzi do tego mało powaznie. Mam takie dwie koleżanki. Jedna "stara się" już 5 lat... w jej mniemaniu staranie się polega jedynie na bzykaniu. nie zmieniła stylu życia- pali papierochy (rzuci jak zajdzie  :-\ ) co drugi dzień drinka, albo piffko wypije, do specjalisty się nie wybierze, bo szkoda kasy (dziewczyna ma kierownicze stanowisko i na brak srodków do życia na prawdę nie narzeka...) nie wspominając o tym, że jest zby leniwa, aby zacząc obserwację swoich cyklów!! a o dzidzi gada non stop.. jak bardzo by chciała, jak ją życie pokrzywdziło... nie wytrzymałam, powiedziałam jej co o tym myślę. Do dupy z takim staraniem!
Druga znajoma stara się od 2 lat. Do gina chodzi... ale pomimo, że wysyła ją na usg dopochwowe, ona na takie USG nie pójdzie no bo jak to... wstydzi się i takie tam... ::) o NPR słyszeć też nie chce, bo lepiej się wyspać... no i jak to się ma do prawidziwych staranek? Ja naprawdę tego nie rozumiem.
Po naszej zesżłorocznej stracie wiedziałam, ze dziecko to największe nasze marzenie i zrobie wszystko, aby w kolejną ciąże zajść szczęśliwie. Zaczęłam mierzyć temperaturę, zrobiłam wszystkie możliwe badania, zaczęłam czytać na temat płodności... słowem wszystko co bylo w mojej możliwości poczyniłam, aby zajść w ciąże. Po 4 cyklach obserwacji dowidziałam się czegoś o swoim ciele, co się w nim dzieje i to na pewno ułatwiło i przyspieszyło nam zajście! Mam szczęście, ze mój organizm zechciał ze mną współpracować, to fakt, ale przynajmniej mam też poczucie, że o nasze maleństwo na prawdę się postaraliśmy.

no to się wygadałam :D

Zostawiam zarazki ciążowe... łapcie kochane! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #1671 dnia: 19 Listopada 2008, 10:47 »

dziubasku, łezka mi sie w oku zakręciła 8)
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2008, 10:50 wysłana przez Adiana »

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #1672 dnia: 19 Listopada 2008, 11:25 »
Dziubasku łapię  ;) ;) ;)

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1673 dnia: 19 Listopada 2008, 11:34 »
Tak to jet . Powiem Wam szczerze,że NPR mi bardzo pomogło w ocenie sytuacji. Dzieki temu zobaczyłam ,że cos jest nie tak i mozna było szybko zacząć działać i leczyć .....

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1674 dnia: 19 Listopada 2008, 11:52 »
Hany dokładnie.... dzięki NPR wiesz już po kilku cyklach, ze coś nie gra... i zamiast zacząć diagnostyke po roku nieowocnych starań, jak zalecają lekarze, masz szansę na dzidzię dużo szybciej!! i oto właśnie w tym chodzi... aby nie cackać się ze sobą, podejść do sprawy praktycznie, naukowo, co nie znaczy przecież, że stracimy przy tym przyjemność z samych starań... one po prostu tylko trochę inaczej są już prowadzone... Także babeczki starające się o dzidzie- zmiany zaczynamy od siebie :) Nie szukamy winy w losie, tylko staramy się zrobić wszystko, aby ciąża u nas była możliwa :D Z resztą... tu same takie staraczki sa  :D Te, które tak biadolą nad swoim losem trzymajac ręce w kieszeniach, nawet nie mają na tyle chęci i zapału aby zajrzeć na portale internetowe... a jak już, to nie chce im sie na nich udzielać ::)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1675 dnia: 19 Listopada 2008, 13:30 »
Dziubasku mądrze napisane...  :D

Offline ale-xandra

• nowicjusz
  • *
  • czekam....
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #1676 dnia: 19 Listopada 2008, 14:04 »
Witam!Jeśli pozwolicie to ja również dołączę do tego wątku. . .
Podczytuję was już od dluższego czasu, no i w końcu postanowiłam się ujawnić :)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #1677 dnia: 19 Listopada 2008, 14:17 »
a czy ja też mogę dołączyć ?

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
« Odpowiedź #1678 dnia: 19 Listopada 2008, 15:01 »
 i ode mnie takie świeżutkie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ;D
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2008, 15:11 wysłana przez Olcia27 »

Będzie Synek:)

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
« Odpowiedź #1679 dnia: 19 Listopada 2008, 15:09 »
łapie swieżynki:)
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc