Autor Wątek: Przedslubne i zyciowe potyczki Myszulkowe  (Przeczytany 72989 razy)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Przedslubne i zyciowe potyczki Myszulkowe
« dnia: 16 Sierpnia 2006, 15:29 »
do naszego slubu zostalo jeszcze...

:serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Sierpnia 2006, 16:43 »
U mnie zostalo 7 miesiecy, no prawie 8 i dopoki nie znalazlam tego forum, bylam przekonana, ze wszystkim martwie sie o wiele za szybko, ale widze, ze tu udzielaja sie osoby, ktorym zostal jeszcze ponad rok, wiec czuje sie juz lepiej :)

Jak to teraz pisze to uwierzcie mi ludzie, serce mi wali...kurcze 7 miesiecy zostalo... :shock:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Sierpnia 2006, 16:51 »
olkahof, witaj w odliczankach :)

NApisz coś więcej :) Jak się poznaliście, co macie już załatwione a czego jeszcze nie.

No i wklejaj foty! :) Buziaki

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Sierpnia 2006, 11:30 »
No wiec tak.

Poznalismy sie prawie 3 lata temu dzieki mojej siostrze w klubie nocnym w dzien jego urodzin. Z grzecznosci mu zlozylam zyczenia urodzinowe, bo byl kolega mojej siostry.
I tak mu powiedzialam w tych zyczeniach, ze mu wpadlam w oko  :lol:

Mieszkamy na polnocy Wielkiej Brytanii z naszymi przyjaciolmi. Wszyscy sie dziwia, ze chcemy sie pobrac, bo "ja ani nie jestem w ciazy, ani nie jestem tak stara zeby wychodzic za maz", ale poprostu sie kochamy i robimy po swojemu :)

Slub odbedzie sie 8 kwietnia 2007 w Niedziele Wielkanocna w Grudziadzu (kujawsko-pomorskie).

Co mamy zalatwione:

- rezerwacja w domu weselnym "Karolina"- wplacona zaliczka
- pokoje dla gosci- w domu weselnym
- wybrane menu i wystroj domu
- wybrane obraczki, ktore zamowione beda w czasie Swiat Bozego Narodzenia jak pojedziemy do Polski
- kamerzysta-zamowiony
- zespol- zamowiony
- piosenka na pierwszy taniec- wybrana AIR SUPPLY "out of a love"
- dostawca alkoholu wybrany
- lista gosci zrobiona
- wybrani swiadkowie
- autko nasze prywatne prawdopodobnie, badz jakies zabytkowe bedzie wynajete

Co mam do zalatwienia:

- termin do zaklepania w kosciele- w okresie Swiat- wahamy sie jeszcze co do wyboru parafii, bo w tej, w ktorej chcielismy ksiadz odeslal nas z kwitkiem  :shock:
- wyslanie zaproszen (grudzien)
- wybranie sukienki i dodatkow
- wybranie garnituru i dodatkow
- spotkanie z kamerzysta i zespolem w celu ustalenia szczegolow (grudzien)
- wybrac i zamowic tort weselny
- podziekowania dla rodzicow
- zarezerwowac taksowki
- pogadac z organista
- poduczyc sie tanca- chociaz nie mamy z tym klopotow ;)
- zalatwic dokumenty w USC i te wszystkie akty, swiadectwa i zaswiadczenia.

Z czym mamy klopot (!!!)
- ksiadz w parafii, w ktorej chcielismy wziac slub powiedzial nam, ze kurs malzenski trwa 6 tygodni i musimy przyjechac; probowalam wytlumaczyc, ze nie mozemy przyjechac az na 6 tygodni bo jest to fizycznie nie mozliwe, dostalam odpowiedz, ze to moja sprawa i mam sobie to sama zalatwic  :shock:

Spodziewalam sie zupelnie czegos innego... Teraz tutaj w UK znalezlismy polski kosciol i pojechalismy sie spytac o nauki przedmalzenskie- niestety proboszcz jest na wczasach do pazdziernika  :shock:
Jeszcze rodzice probuja w naszym miescie w innej prafii spytac czy jakis ksiadz w czasie Swiat w grudniu nie udzielilby nam indywidualnego "przyspieszonego" kursu i wystawil zaswiadczenia.

Zdjecia zamieszcze niebawem.

Pozdrowionka dla wszystkich  :luzak:

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Sierpnia 2006, 11:39 »
Widzę, że Ty również już masz wizję swoich przygotowań. Brawo!

Cytat: "olkahof"
I tak mu powiedzialam w tych zyczeniach, ze mu wpadlam w oko

Hahaha chyba raczej powiedziałaś mu, że on wpadł Ci w oko czy tak?  :D POzdrawiam Cię!

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Sierpnia 2006, 11:46 »
Wiesz Gosia, szczrze mowiac- i nie wiem czy to jest wada czy zaleta- kazdy szczegol jest dla mnie okropnie wazny. W domu weselnym mam wszystko na tzw. "gotowca", ale ja sie o wszytsko martwie...
Zreszta wiesz, to jest Dom Weselny, w ktorym moje wesle nie bedzie pierwszym weselem. Ale chcialabym w miare mozliwosci zrobic tak, zeby nie bylo i nie wygadalo tak jak na kazdym innym, ktore sie tam odbylo. Chyba zreszta kazdy kobieta chce zeby jej slub byl wyjatkowy...?

A co do tych zyczen, to wiesz co w trawie piszczy hehe  :wink:

Pozdrawiam

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Sierpnia 2006, 13:37 »
ksiadz w parafii, w ktorej chcielismy wziac slub powiedzial nam, ze kurs malzenski trwa 6 tygodni i musimy przyjechac; probowalam wytlumaczyc, ze nie mozemy przyjechac az na 6 tygodni bo jest to fizycznie nie mozliwe, dostalam odpowiedz, ze to moja sprawa i mam sobie to sama zalatwic  

z tego co mi wiadomo a wiem dosyć na ten temat to ksiądz robi jedno góra dwa spotkania... a 3 spotkania trzeba odbyć w poradni lub osoby, która się tym zajmuje

wiem o tym bo moja mama udziela takich nauk przedmałżeńskich :wink:

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Sierpnia 2006, 14:49 »
witam Ciebie Olkahof
to niby 8 miesięcy ale zleci bardzo szybciutko  :mrgreen:
sporo już macie załatwiona a jaka suknia masz już coś na oku?

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Sierpnia 2006, 14:55 »
Cytat: "natalia113"
wiem o tym bo moja mama udziela takich nauk przedmałżeńskich

To moze mam moze jakos pomoc? Poki co stoje w miescu, jedyna szansa to wlasnie w swieta, chyba ze ksiadz tu w UK wroci i sie okaze ze sa te nauki tutaj, jak nie to ja nie wiem...pojde ze swiadectwami do ksiedza i jakos sie sprobuje dogadac.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Sierpnia 2006, 15:04 »
Cytat: "sweetcoffee"
sporo już macie załatwiona a jaka suknia masz już coś na oku?

Tyle mamy, bo wiesz moje przygotowania zapewne wygladaja inaczej niz niejednej forumowiczki, ale to sa tylko zaklepane terminy- np. kamerzysta i orkiestra- zadnych szczegolow tak naprawde. Bede miala bieganine jak pojade na swieta do Polski, teraz na urlopie bylam tylko 5 dni w Polsce i udalo nam sie tyle zalatwic, wiekszosc przez telefon  :wink:

Sukni nie mam wybranej, ale mam kilka na oku postaram sie wkleic jakies zdjecia niebawem to mi doradzicie (mam nadzieje)
buziaki

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Sierpnia 2006, 15:17 »
niestety moja mama jest raczej taka że papierka nie wypisze bo powiedziała że nawet mi nie przepusci i musze te nauki odbyć. ale nic nie słyszałam o tym ze nauki trwają 6 tygodni. niach wasi rodzice spróbują popytać sie w parafiach na okolicznych wioskach bo tam raczej problemów nie stwarzają

CZEKAM NA ZDJĘCIA SUKNI

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Sierpnia 2006, 15:26 »
Nie wiem widzisz jak to jest z tymi naukami, ale napewno sie dowiem. Moi rodzice juz sa zaangazowani takze jestem dobrej mysli.

A zdjecia to musze sie nauczyc wklejac najpierw. Glupio mi to pisac ale podpowiedzcie jak sie wkleja zdjecia? z pliku w komputerze a jak ze strony internetowej? :oops:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Sierpnia 2006, 15:40 »

ta suknia zdecydowanie odpowiada mi tylko zeby byla ecru albo cala biala, jak macie zdjecia jakichs podobnych w tym typie to dajcie znac please

hehe sama wkleilam ta fote  :jupi:  :jupi:  :jupi:  :jupi:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Sierpnia 2006, 16:05 »

A to Dom weselny w ktorym odbedzie sie wesele, to zjecie nie oddaje narazie uroku tego miesca ale narazie to jedyne jakie mam

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Sierpnia 2006, 16:13 »
na moim odliczanku jest podobna ale nie taka ladna jak twoja więc możesz sobie zobaczyć i widziałam też bardzo podobne u innych (w setkach)
ale jest piękna a co do domu weselnego to jak na to jedno zdjęcie przedstawia się BOMBA

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Sierpnia 2006, 18:03 »
To sa zdjecia sukien ktore mnie interesuja napiszcie co myslicie?

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Sierpnia 2006, 18:31 »
zdjęcie 1 i 2 BOSKIE :shock:

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Sierpnia 2006, 18:35 »
Witam w Twoim odliczanku :)
Mi sie najbardziej 2 podoba. 1 i 3 Nie widzą mi sie.

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Sierpnia 2006, 20:00 »
Witam cię kochana

Dla mnie zdecydowanie 1 lub 2 są przepiękne:)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Sierpnia 2006, 20:08 »
ej ja nie wiem  czy jestem pierwsza która tak szybko zaczęła odliczanko??  :shock:
ale chyba sie na mnie forumowiczki nie pogniewacie, widze ze wiekszosc zaczyna odliczanko okolo 100 dni przed, a mi zostalo uuuu troszke wiecej  :wink:
Ale to nic dziewuchy bede tu zapisywac krok po kroku moje mysli, uczucia, wydarzenia itp...  

Właśnie...a'propos...pokazałam forum Irkowi. Bo on cały czas powtarza, że ja wymyslam...to podziękowania dla rodziców, to poduszka do obrączek, to mała dziewczynka idąca przed nami... A jak tu zajrzał pooglądał i poczytał to chyba zmienił zdanie  :jupi:
Przecież to jest jeden taki dzień w życiu, a to nie są moje wymysły, tylko teraz sie takie rzeczy robi. W końcu płacę za to więc mam prawo życzyć sobie pewnych rzeczy i ustalić niektóre przed tym dniem...echhh ci faceci...

Chyba ja przejmę inicjatywę co do pomysłów, chociaż chciałabym, żeby on zrobił coś wyjątkowego dla mnie...

dziwna jestem jakaś??? prosze o opinie

Offline agaaaa81

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Sierpnia 2006, 23:04 »
Witamy na forum!
Co do sukienek to 2 jest śliczna.... A jeśli chodzi o to czy nie przesadzasz z "przejmowaniem" się, to ja Ci mówię, że nie. Ja też tak samo wszystko przeżywam a kiedy  mój Ukochany widzi, że znowu siedzę na forum to się łapie za głowe. Tacy są już faceci. Dobrze że Twój przekonuje się do tego. Pozdrawiam

Offline ewak
  • bywalec
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Sierpnia 2006, 05:06 »
Melduje sie w Twoim odliczaniu. Slub biore niewiele ponad miesiac po Tobie i tez mam totalnego bzika na tym punkcie. Odkrywam w sobie niesamowity talent do sprowadzania kazdej rozmowy do tematu slubu. Stalam bardzo montematyczna i tez juz mam wiele spraw obmyslonych i zaplanowanych. Takze glowa do gory - nie jestes sama  :wink:

Jesli chodzi o nauki, to popytaj o takie zorganizowane w formie weekendowego wyjazdu. Nauki wtedy odbywaja sie cala sobote oraz wieksza czesc niedzieli. Warto by bylo zainteresowac sie tym tematem, tym bardziej ze slyszalam o nich same superlatywy. Pozostaje tylko jedna wazna kwestia do sparwdzenia - mianowicie czy takowe sa organizowane?

Pytalas jeszcze o suknie. Mnie najbardziej urzekla 2ka. Moim zdaniem reszta przy niej blednie.
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Sierpnia 2006, 06:59 »
Witaj w odliczankach. Rzeczywiście szybciutko zaczęłaś... ale dzięki temu dni zleca Ci jeszcze szybciej!

o do sukien mi tez najbardziej podoba się ta ze zdjęcia nr 1 lub 2. Tylko przy dwójce ten kwiat jak dla mnie jest zbyt duży...i może troszkę przeszkadzać. A byłaś już w salonach i cokolwiek mierzyłaś? Ja z początku tez patrzyłam tylko na fotki...ale jak poszłam już przymierzać okazalo się, że w zupełnie innym fasonie wyglądam najlepiej :)

Pozdrawiam

Offline agaaaa81

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Sierpnia 2006, 09:05 »
U mnie było tak samo. Wypatrzyłam jedną suknię na wystawie, aż mnie urzekła. Dopiero kiedy kilka przymierzyłam wybrałam całkiem inną :lol:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Sierpnia 2006, 13:04 »
No przynajmniej teraz juz nie czuje sie jakas INNA  :)

Cytat: "dziubasek"
A byłaś już w salonach i cokolwiek mierzyłaś? Ja z początku tez patrzyłam tylko na fotki...ale jak poszłam już przymierzać okazalo się, że w zupełnie innym fasonie wyglądam najlepiej  

Nie bylam jeszcze przymierzac. W czasie urlopu lipcowego bylam tylko na 5 dni w Polsce, reszte czasu wygrzewalam sie na chorwackich plazach  :D  :mrgreen:  Takze planuje przymierzanki dopiero w grudniu jak pojade na Swieta do domku. Oczywiscie biore pod uwage, ze suknie ze zdjec ktore wybralam moga okazac sie kompletna klapa kiedy je ubiore, ale mam nadzieje ze nie bedzie tak zle. Sukni jest cale mnostwo ja zadna krzywa nie jestem wiec chyba cos sie znajdzie. :)

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Sierpnia 2006, 13:23 »
Sukni jest cale mnostwo ja zadna krzywa nie jestem wiec chyba cos sie znajdzie.

mądre słowa :mrgreen:
nie martw się na pewno bedzie dobrze ale w grudniu :(
przecież umrzemy z ciekawości :mrgreen:

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Sierpnia 2006, 13:39 »
Cześć. Mam nadzieje, że nie rozczarujesz się sukienkami w trakcie przymiarek a radości z przygotowań starczy do samego ślubu. Ja juz jestem na granicy załamania a ślub za trzy tygodnie! Suknia 2 - to mój typ.! :D
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #27 dnia: 21 Sierpnia 2006, 10:33 »
witam w seteczkach  :mrgreen:

tak się zastanawiam..

me jest tam u was jakaś polska parafia??? mozę w anglii byście załatwili te nauki??? byłoby super  :roll:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Sierpnia 2006, 10:50 »
Cytat: "monia"
jest tam u was jakaś polska parafia??? mozę w anglii byście załatwili te nauki??? byłoby super

Jest monia, niedaleko jest polski kosciol i bylismy tam juz, niestety nasz proboszcz jest na urlopie do pazdziernika, jak wroci to pojedziemy sie spytac czy jest cos takiego organizowane , jesli tak to super, jesli nie to porposimy go, zeby nam zorganizowal.
Moja mama byla w mojej parafii w Polsce i kasiadz powiedzial jej, ze mamy zglosic sie wlasnie do naszego proboszcza w Anglii, a jak sie nie uda, to mamy zglosic sie do niego w czasie Swiat Bozego Narodzenia to on nam pomoze.
Takze jestem juz bardziej pozytywnie nastawiona niz bylam.
Przykro mi tylko, ze na samym poczatku zostalismy tak potraktowani i to w parafii, w ktorej chcielismy wziac slub!!!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #29 dnia: 21 Sierpnia 2006, 10:55 »
tak to niestety jest  :roll:

a parafię w anglii piłujcie.. niech wam zrobią te nauki..  :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"