Autor Wątek: Przedslubne i zyciowe potyczki Myszulkowe  (Przeczytany 89366 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
Przedslubne i zyciowe potyczki Myszulkowe
« Odpowiedź #90 dnia: 4 Września 2006, 11:26 »
Ja tez sie ladnie przywitam.. i zycze aby te dni minely ci w spokoju.. i bardzo szybko zlecialy.. ja tez teraz pamietam jak to bylo kiedy mialam tyle dni.. ale juz niewiele mi zostalo.. pozdrawiam ciebie serdecznie bede sledzic twoj wateczek

Offline agaaaa81

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #91 dnia: 4 Września 2006, 12:17 »
Sny na prawdę masz oryginalne. Mnie tzeż ostatnio coraz częściej śni się ślub. I wcale nie są to dobre sny...

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #92 dnia: 4 Września 2006, 14:02 »
Cytat: "anusiaaa"
Ola i tak ten sen nie pobija tego poprzedniego bo wtedy to bylam prawie ze smiechu posikana...dobrzez e mi teraz oszczedzilas tego  

Ty to sie nabijasz, hehe masz z czego co nie???  :mrgreen:
Cytat: "Monique"
tez sie ladnie przywitam.. i zycze aby te dni minely ci w spokoju.. i bardzo szybko zlecialy.. ja tez teraz pamietam jak to bylo kiedy mialam tyle dni.. ale juz niewiele mi zostalo.. pozdrawiam ciebie serdecznie bede sledzic twoj wateczek

witam ciesze sie ze trafilas do mojego watku, ja tez zaraz lookne do twojego :)

Cytat: "agaaaa81"
Sny na prawdę masz oryginalne

A to dopiero poczatek  :shock:  :wink:

A co do sukienki to ja caly czas trzymam kciuki zeby wlasnie ta ktora ci sie najbardziej podoba jakos byla dla ciebie dostepna bo cos czuje ze bedziesz w niej slicznie wygladac hehehe

Dzieki Aniusiaaaaaaaaaaa, czytalam posty ze to trzeba przymierzyc bo moze sie podobac a wcale nie musze w niej dobrze wygladac, ale mimo ze nie przymierzalam tej, to jak znam siebie i wiem w czym jest mi do twarzy, to ta suknia jest najtrafinejszym okresleniem mnie, ma w sobie to cos co mnie urzeklo poprostu.
Mowiac krotko i zwizle "uparlam sie na nia"  :mrgreen:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 4 Września 2006, 14:16 »
nowoscia jest, ze wczoraj zrobilismy imienna liste gosci, najbardziej optymalna wersja opiewa na rowne 90 osob, i niedlugo zabieram sie do robienia zaproszen...z podlym humorem zreszta :cry:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #94 dnia: 4 Września 2006, 16:51 »
olkahof, czemu z podłym humorkiem? Uśmiechnij się :) Jutro będzie lepiej :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 4 Września 2006, 23:55 »
Cytat: "anulka33"
Uśmiechnij się  Jutro będzie lepiej

Dzieki kochana, staram sie miec uśmiech na twarzy, a lepiej jest nawet już :)
Dzień zakończył sie dobrze, rozmyslaniami na temat sukni...ehhhhh bo w sumie nie wiem teraz co zrobic...musze sie z tym przespać chyba....

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #96 dnia: 5 Września 2006, 08:24 »
Ola  no skoro wybrałaś suknie , która bardzo bardzo Ci sie podoba i jak to stwierdziłas określa cIEBIE! Ja tez jak wlazłam do salonu  i zobaczyłam moją to wiem,że to ta! No chyba ,że sie okaze ,ze bede wygladac jak POTWÓR! No to z ciężkim sercem zrezygnuje! bo mi to we wszystkim jest do dupy! A to czekamy na foty Twojej kiecki!
A Ty sie nie przejmuj trudnosciami- jak juz wczoraj było lepiej to dzis juz bedzie całkiem dobrze!
A bo inaczej byc nie może! :D

Offline agaaaa81

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: 6 Września 2006, 08:31 »
Super, że masz już upatrzoną TĄ suknię i że przy niej się upierasz. I jeszcze bardziej super, że wiesz, że będzie Ci w niej dobrze. Tym bardziej, że nie masz czasu na chodzenie po sklepach, poszukiwania i przymiarki. Uszy do góry, będzie dobrze :D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 6 Września 2006, 08:58 »
Też uważam że to świetnie że masz już upatrzoną wymarzoną suknię bo czasem przy tym też się trzeba nalatać a Ty jak widać będziesz miałą to już z głowy :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 6 Września 2006, 14:08 »
Nie tylko ja robie postepy, bo moj przyszly maz tez :)
Zdecydowal, ze na slub wypozyczy sobie garnitur w kolorze bezowym lub podobnym, bo "bedzie taki ladniutki" -jak sam powiedzial. Widac, ze zaczal sie chyba przejmowac  :mrgreen:  ogladalismy garnitury w internecie, chociaz Irek ma nowiutki raz ubrany garnitur, to jednak zdecydowal sie na cos innego. Ma sniada cere, caly jest taki czarny diabel, wiec uwazam, ze bedzie mu pasowalo.

Ja po przespaniu sie ze sprawa sukni, zdecydowalam, ze okolo 1500 zl za uszycie i wypozyczenie to za drogo troszke, i ze znajde pracownie gdzie za mniejsze pieniadze mi uszyja na wlasnosc, zostawie ja sobie albo sprzedam.  

Poza tym niedlugo przyjdzie dostawa mojego wyposazenia do robienia zaproszen, wiec w jesienne, samotne wieczory, kiedy Irek bedzie na nockach, bede sobie robila moje zaproszonka. Mam juz nawet wizje i prototyp :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 6 Września 2006, 15:46 »
Cytat: "olkahof"
Poza tym niedlugo przyjdzie dostawa mojego wyposazenia do robienia zaproszen, wiec w jesienne, samotne wieczory, kiedy Irek bedzie na nockach, bede sobie robila moje zaproszonka. Mam juz nawet wizje i prototyp

No to nudzic sie na pewno nie bedziesz, ciekawe jak ci wyjda, mam nadzieje ze fotkami nas uraczysz :mrgreen:

Ja po przespaniu sie ze sprawa sukni, zdecydowalam, ze okolo 1500 zl za uszycie i wypozyczenie to za drogo troszke, i ze znajde pracownie gdzie za mniejsze pieniadze mi uszyja na wlasnosc, zostawie ja sobie albo sprzedam.

Sen duzo daje do myslenia :mrgreen:
i zdecydowanie za mniejsza kase mozesz miec cos na wlasnosc a potem jeszcze tyci na tym zarobic ale zawsze cos sie zwroci :mrgreen:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 6 Września 2006, 20:28 »
No to nudzic sie na pewno nie bedziesz, ciekawe jak ci wyjda, mam nadzieje ze fotkami nas uraczysz

Napewno Aniusia napewno :)

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #102 dnia: 7 Września 2006, 14:00 »
anusiaaa napisał/a:
No to nudzic sie na pewno nie bedziesz, ciekawe jak ci wyjda, mam nadzieje ze fotkami nas uraczysz

Napewno Aniusia napewno

a więc czekamy na zaproszenia i na kolejne relacje

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #103 dnia: 7 Września 2006, 14:06 »
Ja po przespaniu sie ze sprawa sukni, zdecydowalam, ze okolo 1500 zl za uszycie

w niektorych salonach taka suknie uszyta mozna wypozyczyc... i jest jeszcze taniej  :mrgreen:

Mam juz nawet wizje i prototyp

suuuper :D .... mozesz pobudzic nasza wyobraznie i opisac je troche  :mrgreen:

Offline agaaaa81

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #104 dnia: 8 Września 2006, 07:47 »
Moja koleżanka wypożyczyła suknię. Miała taniej tylko nie pamiętam dokładnie ile, chyba ok. 1000 zł, albo jeszcze mniej... Nie mam pamięci do cen...

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 8 Września 2006, 14:42 »
Szajo wiem ze mozna wypozyczyc, tylko, ze w moim miescie jest  bodajze jedna pracownia, ktorej bybm powierzyla uszycie mojej sukni, a salonow gdzie szyja i wypozyczaja nie ma. Moge sprobowac tez w okolicznych wiekszych mistach Torun, Bydgoszcz, ale poki co musze dowiedziec sie ile za uszycie ze zdjecia bedzie kosztowalo w tej pracowni, o ktorej napisalam wyzej. Zreszta krawcowa z tej pracowni szyla mi suknie na studniowke, ktorej zdjecie moge pozniej wkleic i tez byla ze zdjecia i fantastycznie wyszla, byla dokladnie taka jak chcialam, nawet mam ja jeszcze w szafie, ale chyba juz troche sie w nia nie mieszcze  :?  

Jesli chodzi o zaproszenia, prosze bardzo, mozecie pobudzic swoja wyobraznie.
Zamowilam z allegro:
- kartoniki ozdobne- imitacja skory, w kolorach: bordowym i granatowym
- naklejki zlote z napisem "zaproszenie"
- naklejki srebrne z napisem "zawiadomienie"
- naklejki ozdobne zlote- serduszka, obraczki, narozniki
- dwa rodzaje sznureczkow- jeden zloty bez ozdob, drugi jasnorozowy z kwiatkami i perelkami w odstepach

Zaproszenia beda najprawdopodobniej kwadratowe z napisem w dolnej czesci pierwszej strony oraz kokardkami ze sznureczkow i innymi ozdobami. W sroku po lewej stronie bedzie wydrukowana tresc zaproszenia na bialej kartce i bedzie przyklejona za pomoca naroznikow, po lewej stronie bedzie wierszyk, ze zamiast prezentow wolimy pieniazki oraz obrazek.
Zawiadomienia beda wygladac podobnie.

Zdecydowalam sie na te kolory, bo bordo w polaczeniu ze zlotym prezentuje sie bardzo klasycznie, podobnie granatowy ze srebrnym.

Jak myslicie bedzie dobrze???

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 8 Września 2006, 15:07 »

Jak myslicie bedzie dobrze???

dobrze dobrze

Juz sie nie moge doczekac efektow twojej pracy i oczywiscie licze na foty zaproszen stworzonych twoja wlasna reka :mrgreen:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #107 dnia: 8 Września 2006, 15:24 »
Aniusia jak zwykle pierwsza odpowiedziala   :uscisk:   fotki beda napewno,

ale to zapewne za jakis czas, bo siostra ma mi odebrac te rzeczy z allegro i podac przez znajomego, ktory bedzie niedlugo jechal do Anglii, bo za grance nie wysylaja, a jak wysylaja to nie dochodzi... :x

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 8 Września 2006, 19:11 »
Oj czuję że zaproszonka to wyjdą cacuszka :)

Offline agaaaa81

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #109 dnia: 10 Września 2006, 21:49 »
Fajnie, że zdecydowałaś się na robione przez siebie zaproszenia. My wybierając nasze nie wpadliśmy na taki pomysł. Ale te nasze kupione też są ładne, a poza tym nie mielibyśmy czasu robić zaproszeń.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 11 Września 2006, 13:36 »
no jak narazie to sie nic nie rusza  :cry:  czytam tylko na forum i ogladam zdjecia z przymierzanek a ja tez bym chciala  :cry:  gdzie ten grudzien?????????

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 11 Września 2006, 13:43 »
gdzie ten grudzien?????????

Idzie Olus idzie, tylko ze malymi kroczkami, ale sie nie marw ja tez jeszcze nic nie przymierzalam, narazie to tylko ogladam :mrgreen:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 11 Września 2006, 14:58 »
Idzie Olus idzie, tylko ze malymi kroczkami, ale sie nie marw ja tez jeszcze nic nie przymierzalam, narazie to tylko ogladam

No tak, tylko ze ty masz mimo wszystko 5 miesiecy wiecej niz ja i jestes w Polsce.
Ale jestes kochana i zawsze pierwsza w odpowiedziach  :mrgreen:

Napisalam wlasnie maila do pracowni sukien slubnych w Grudziadzu. Tam pracuje krawcowa, ktora szyla mi sukienke na studniowke, bardzo zdolna dziewucha  :)  wyslalam im zdjecie i kilka pytan. Zobaczymy czy da sie z nimi dogadac.
Wpadlam tez na pomysl, ze moge pojechac do Grudziadza szybciej, np. na koniec pazdziernika, poprzymierzac itp. wezma miare i zaczna prace, a jak przyjade w grudniu to juz na przymiarke. Bede spokojniejsza wiedzac, ze cos tam sie tworzy z moja suknia, no a jak pojade w grudniu to juz bede pewna ze bede miala moja suknie na kwiecien- nawet szybciej!!!!  :mrgreen:  
Narazie poczekam tylko na odpowiedz z pracowni....

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 11 Września 2006, 16:04 »
A oto jeden z dwoch pierscionkow zareczynowych jakie dostalam  :serce:  zdjecie oczywiscie nie odzwierciedla uroku tego pierscionka

I obraczki, dwa modele nad ktorymi sie zastanawiamy

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 11 Września 2006, 16:19 »
Olus pierscionek zareczynowy przepiekny, bardzo mi sie podoba, jezeli twoj facet sam go wybral to ma znakomity gust :mrgreen: i podziwiam go :mrgreen:

A jesli chodzi o obraczki to bardzo skromne ale i bardzo ladne, mnie bardziej podobaja sie te drugie, sama o nich myslalam niedawno.

Buziaczki :mrgreen:

Offline agaaaa81

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #115 dnia: 12 Września 2006, 09:45 »
Kurczaczki blade, mie się zdjęcie pierścionka nie wyświetliło... A obrączki rzeczywiście ładne. Ja bym chyba też wybrała te drugie

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #116 dnia: 12 Września 2006, 11:52 »
Dziekuje za wasze opinie. Definitywnie decyzja zostanie podjeta w grudniu jesli chodzi o obraczki, jednak jestesmy zgodni co do prostoty tych obraczek lub jak to Ania nazwala "skromnosci". Nie lubimy wydziwactw.

Jesli chodzi o moja suknie, na ktora sie juz uparlam, to...
Napisalam do pracowni sukni slubnych w Grudziadzu. Maja rowniez swoje salony w innych miastach (moze komus sie skojarzy) o nazwie Dom Mody STYL. W kazdym razie napisalam maila przeslalam zdjecie sukni Mimosa i zadalam kilka pytan.
Odpowiedz bardzo szybka i prosta:
koszt okolo 2000zl, pierwsza przymiarka w grudniu, nie ma zadnego problemu...
Dostalam rowniez formularz do wypelnienia jesli sie zdecyduje.
Niestety znowu jest problem- albo musze jechac do Polski zeby zdjely miare, albo znalezc krawcowa tutaj, ktora ja ze mnie zdejmie i przeslac im ten formularz, zeby mogla zaczac prace, a przymiarka bylaby wowczas w grudniu.
I nie wiem co teraz robic, bo uwazam, ze z jednej strony
-sama cena ie jest zbyt niska  :?
-teraz jak bym miala leciec na weekend to znowu koszty dodatkowe  :?
-skad ja tu wezme poska krawcowa  :?

Z drugiej strony jednak to jedyna szansa zeby ta suknie miec. Napisalam juz ogloszenia w internecie ze szukam krawcowej, jak bedzie trzeba to nawet pojade gdzies dalej.
Forumki przebywajace w UK jak macie jakies krawcowe pod reka to dajcie znac!

Chociaz jest jeszcze szansa, bo krawcowa, ktora kiedys pracowala w tym salonie, szyla mi suknie na studniowke- co juz kiedys wczesniej pisalam- malo tego...to jest mojego Irka ciocia, i jest gdzies tu w Anglii tylko trzebaby ja znalezc!!!
Ufam jej bo wiem, ze jest dobrym fachowcem, wiec chyba nie pozostaje mi nic wiecej jak tylko ja odnalezc i pojechac  :roll:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #117 dnia: 12 Września 2006, 12:14 »
koszt okolo 2000zl,

2000 to chyba taka cane standardowa, nie za tania nie za droga
No a jesli chodzi o miare to dlaczego to musi byc polska krawcowa, nie mozesz isc do jakiegos zakladu zeby ci zdjeli miare w Anglii, chyba tam mierza tak jak u nas :roll:
a moze sie myle :?:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 12 Września 2006, 12:18 »
nie mozesz isc do jakiegos zakladu zeby ci zdjeli miare w Anglii, chyba tam mierza tak jak u nas  
a moze sie myle

No nieby moge, ale bede miala problem z prztlumaczeniem, bo na formularzu sa takie pozycje
1. Obwód Biustu.....................    12. Długość rękawa.........................
2. Rozstaw biustu....................    13. Dł. Gorsetu z przodu..................
3. szer. Przodu od szwa ……..    14. Dł. Gorsetu z tyłu.......................
do szwa (przez biust)..........    15. Wysokość gorsu.........................
4. Obwód nad biustem............    16. Głębokość dekoltu z przodu.......
5. Obwód pod biustem............    17. Gł. Dekoltu z tyłu.......................
6. Obwód talii.........................    18. Dł. boku gorsetu.........................
7. Obwód bioder.....................    19. Ząbek pasa..................................
8. Kość biodrowa....................    20. Obwód ramion............................
9. Stan przodu.........................    21. Obwód nadgarstka......................
10. Stan tyłu...........................   22. Dł. spódnicy z przodu.................
11. Szerokość ramion................. 23. Dł. spódnicy z tyłu.............                

No i jak ja to przetlumacze kiedy sama nie wiem co to jest np. stan przodu, szerokosc przodu od szwa i do szwa???!!!

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #119 dnia: 12 Września 2006, 12:52 »
noo tak po polsku nie wiem co to jest a wytłumacz to komuś po ANG! No ale przeciez moga Ci zdjąć miarę w grudniu kiedy przyjedziesz 3 mies na uszycie kieckii to sporo czasu!