Autor Wątek: Kiedy Ona się śmieje, śmieje się cały świat - Ewunia nasze małe szczęście  (Przeczytany 84633 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
ja też lubie pucusie..ale i tak oczka podobają mi sie najbardziej :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Ależ Ewcia zasuwa na filmiku. Ho ho!

Tobie zaś bardzo dobrze w nowej fryzurce. Mojego też nastraszyłam przed wizytą u fryza, że będzie króciusieńko. Jak wróciłam stuningowana, to miast krzyczeć odetchnął z ulgą ;D

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej  ;D

Wróciliśmy wczoraj z lisich Kątów, gdzie próbowaliśmy latać na szybowcach. Pisze próbowaliśmy, bo mój mąż poleciał tylko jednego dnia trzy razy, ja niestety nie. Lotów nie było, bo raz, że pogoda, a dwa, że holówka się popsuła. Trochę się rozczarowałam, bo już urobiłam (co nie było łatwe, na szczęście faceci są próżni  ;D) instruktora Andrzeja, że zabierze mnie na lot z figurami.

Pojechaliśmy we czwórkę, tzn. my i kolega mojego męża - Wujek Łukasz, w którym Ewa jest bez pamięci zakochana  ;D

Ewa była lokalną gwiazdą, wszystkich zaczepiała i generalnie całe dnie na powietrzu bardzo jej służyły.

Kilka lotniczych fotek:

A tak się lata w Lisich:
http://www.youtube.com/watch?v=YvCEFShb_vA&eurl=http%3A%2F%2Fvideo.fotki.com%2Fratkowscy%2F&feature=player_embedded
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwca 2009, 13:30 wysłana przez aaaneta »

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
Ale super musi być w takim szybowcu ;D
A Ewunia ślicznie wygląda na tym zbliżeniu :D :D
Super, ze sluży jej taki wypoczynek.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Mój mąż twierdzi, że super. Ja jeszcze nie leciałam, bo jak zaczęli kurs, to byłam w ciąży i nikt przy zdrowych zmysłach do samolotu by mnie nie zabrał.

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
Aneta, a nie zastanawiałaś się, żeby obiadek dawać Małej w "porze obiadowej" (13-14)?

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Ewa dostaje obiadek w porze obiadowej - naszej porze obiadowej. My jemy obiad 17 -18, niezależnie od dnia (no chyba, że jesteśmy u teściów w niedzielę - oni jedzą o 14), więc jak mała podrośnie będzie zasiadać przy stole z nami.
Poza tym 1230 - 1400 to ona śpi.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
nie ważne o której, ważne, żeby obiad jadła ;) jak to jest w kazdym domu inaczej...my np. jadamy zupy 11-12..drugie danie ok 16tej :) tak akurat mąż ma zajęcia...w wakacje będziemy jadac wszyscy ok 12-13..

śliczne zdjecia ma Ewunia na trawce...a na szybowcu tez bym polatała....

Offline aaaneta

• Chuck Norris
No właśnie. Z resztą ja wyznaję zasadę, że to dziecko musi się dostosować do reguł panujących w domu, a nie dom do dziecka.

A tak z innej beczki to chcąc nie chcąc wracam wcześniej do pracy. Będę robić z domu i czasem pojawiać się w pracy, a dyrekcja obiecała, że mi w premii wynagrodzi. No zobaczymy.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Bardzo zdrowa zasada :)

Widzę że kupiłaś ta czapeczkę S..... warta swojej ceny?

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Co do czapeczki to jest super, choć znowu w takich ekstremalnych warunkach jej nie testowałam. Póki co Ewa spała w niej w samochodzie i w wózku - nie spociła się, ten "fartuch" z tyłu jest super, bo nie grzeje na karczek, czapeczka mimo gniecenia w mojej kieszeni nie zdefasonowała się, no i daszek jest fajny. Jak na razie polecam.
Trzeba tylko kupić większą, bo mam wrażenie, że mają trochę zaniżoną rozmiarówkę, a zawsze można tasiemką ściągnąć.
A tak z innej beczki to, w ramach pocieszenia, że mąż mnie na trzy dni opuścił, nabyłam dziś drogą kupna sukienkę, dokładnie taką, tyle, że bez paseczka:

To na 1wszo sierpniowe wesele naszych znajomych. Do tego chcę jeszcze złote sandałki, złotą torebusię i albo złote albo czekoladowe bolerko.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
bardzo zacna sukieneczka...

co do chusteczek ze Sterntalera, to ja upatrzyłam sobie jedną, a że nie mogę jej nabyć jakoś nigdzie, a nie chcę innej, to nie kupię żadnej oooooooo  ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Tak gwoli ścisłości, to chusteczka niebieska w kwiatki jest z H&M, a czapeczka z daszkiem i "fartuszkiem" z tylu jest Sternaler'a.
A chusteczkę Sterntalera tez chciałam kupić, tyle ze nie widziałam na All ani w sklepach internetowych.
Firmę polecam, fajne mają też skarpetki abs, silikon (czy coś tam) jest na całej powierzchni, a nie jakieś małe pipsztyki, które kiepsko antypoślizgowość zapewniają.
« Ostatnia zmiana: 17 Czerwca 2009, 17:44 wysłana przez aaaneta »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
aaaaaaaaaaa spoko wiem, że tylko to z daszkiem jest ze Sterntalera, tyle, że ja chciałam właśnie taką fajną chusteczkę ala czapeczkę, albo inaczej czapeczkę stylizowaną na chusteczkę
białą w wyszywane różowe kwiaty....cudo...ale nigdzie nie ma...

a te skarpety z pełnym ABSem mamy, trochu za duże są...z resztą Ewa i tak teraz tylko na bosaka...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Jak to ta, to rzeczywiście śliczna:

Znalazłam podobną:

I nad nią się zastanawiam. Pewnie kupię, jak Ewa wyrośnie z tej czapeczki z daszkiem.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
dokładnie ta...i ŻADNA inna....

ta na dole prawie tak samo fajna, ale dla mnie to PRAWIE robi okrutną różnicę
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Doskonale Cię rozumiem, mój mąż zawsze się ze mnie śmieje, że wolę nie mieć wcale, niż mieć coś co prawie mi odpowiada. Myślę, że w duchu się cieszy, bo to często spora oszczędność dla jego portfela  ;D

Zapomniałabym się pochwalić - Ewa ma piątego ząbka - lewa górna dwójka dziś wychynęła  ;D a prawa jest tuż tuż.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Sukienka na wesele jest piękna.

Ewci gratuluje kolejnego ząbka :)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
A my dziś mamy wychodne  :skacza:

Jedziemy na rowerki  ;D Na cały dzień  :D ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
superancko...
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Ja dzisiaj wylatuję i muszę przyznać, że trochę się obawiam, jak sobie tu beze mnie poradzą. Nie żebym nie wierzyła, że Tatuś sobie poradzi, ale zawsze jakieś obawy pozostają. Jednak stwierdzam, że urlop jest mi bardzo potrzebny, pisze urlop, bo w końcu dom i dziecko to też praca.

A tak Paryż i ja wyglądaliśmy ponad 2 lata temu w październiku podczas podróży służbowej do UNESCO:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Paryż fajny...i Ty też... ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
u lalala piekna kobieta z Ciebie...
urlopu zazdraszczam...odpoczywaj i relaksuj się na maxa!!!

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline agapa

• zapaleniec
  • data ślubu: 22wrzesień2007
Witam :)
Dawno mnie tu nie było..ale Ewcia wyrosła!!!!
I co ja widzę kochana jesteś z Płocka?ja też :)
W katedrze w której chrzciliście córeczkę ja brałam ślub :)
no proszę jaki świat jest mały :)
pozdrawiam

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Ja z Płocka nie jestem, ale mój mąż jest i ma tam liczną rodzinę, dlatego chrzest był w Płocku.
Widziałam Wasze zdjęcia ze ślubu, udzielał Wam przyjaciel Bratowej mojego męża.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
O jaaaacie, cudnie! Jedno z moich marzeń- być w Paryżu i wiem, że się spełni bo mąż się zobowiązał, a On słowa zawsze dotrzymuje!

A Ty koleżanko, niezła laska jesteś.  W tej złotej bluzce pełen podziw!

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Fotki niestety stare, teraz Córka odebrała mi cześć urody niestety.

A tak prezentowaliśmy się Paryż i ja w lipcu 2009:

Picnic na Polach Marsowych

Widok Paryża z Centrum Pompidou

I ja:

Moja kolejna wizyta w Paryżu utwierdziłam mnie tylko w przekonaniu, ze jest mocno przereklamowany. Nie ma w sobie nic z magii prezentowanej na filmach, a jak ogląda się miasto od podszewki (nie z okien autokaru), widzi się bród i śmiecie (czegoś takiego nigdzie indziej nie widziałam), śpiących dosłownie wszędzie bezdomnych, bankomaty "rozmawiające" tylko po francusku ::), mimo to są miejsca które powinno się i trzeba zobaczyć i odwiedzić. Mam na myśli Muzeum d'Orsay, Cmentarz Per Lachaise, Luwr, Sacre Coeur, Notre Damme ...

A na koniec smaczek z Pigalaka:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Powiem Ci Kochana, że jakoś nie widzę, żeby Ci coś Ewa zabrała... ;D ;D nadal jesteś laska...

a co Paryża zgadzam się...przereklamowany...ale swoje klimaciki ma...
mnie rozanielały te zielone trawniki, szczególnie w porze lunchu...małe kawiarenki...
— Richard M. Devos

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
Ja nie wiem w którym miejscu córcia Ci zabrała ta urode,wygladasz swietnie i ani troche nie widac ze Ty juz rodzilas dziecko,tylko pozazdroscic,foteczki super:)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Może i Paryż jest przereklamowany, ale po twoich fotkach i tak chce się tam pojechać.