Autor Wątek: Stairway to Heaven - czyli Nasze schody do Nieba :)  (Przeczytany 117621 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kora29

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.08.2008 r.
Odp: Stairway to Heaven - czyli Nasze schody do Nieba :)
« Odpowiedź #1800 dnia: 15 Marca 2008, 10:10 »
Cześc i czołem!Iza ...a my jutro śwętujemy imieniny?  ::) ::) ::)

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #1801 dnia: 15 Marca 2008, 13:52 »
Miłego weekendziku!

Offline Ania1234

• uzależniony
  • data ślubu: 02.08.2008
« Odpowiedź #1802 dnia: 15 Marca 2008, 15:52 »
Fajnie Iza że jestes :) Buziaki!

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #1803 dnia: 16 Marca 2008, 14:36 »
Cześć dziewczynki w niedzielę  :przytul:

Miałam wczoraj tragiczny dzień  :( odwiedziłam moich teściów, bo nie widziałam ich 2 miesiące, więc chciałam tam w końcu pojechać no i niestety już chyba tam często bywać nie będę. Od początku wiem, ze teściowa nie przepada za mną i siostra Marcina też za mną nie przepada, ale że aż tak to nie myślałam. Od kiedy się zaręczyliśmy to teściowa robi nam problem odnośnie wyboru świadków  :-\ Ja zawsze marzyłam o tym, żeby mieć za świadków 2 mężczyzn i zebym była jedyną kobietą. Marcin powiedział, że będzie tak jak ja tylko zechcę. Ja mam siostrę i to starszą ode mnie i ona nie ma mi tego za złe, bo twierdzi, że ma byc tak jak sobie wymarzyłam, a poza tym u nas w rodzinie każda dziewczyna miała tak samo (dwóch świadków) A niestety Marcina siostra mająca 18 lat obraziła się na niego, że nie będzie świadkiem.
I wczoraj moja teściowa nas opieprzyła i to tak agresywnie, że aż nie mogłam uwierzyć, że jej rodzina pierwsze słyszy, że 2 facetów i w ogóle jak to ma wyglądać  :-\ A jak jej powiedziałam, że w takim razie ja wezmę za świadka moją siostrę to już sie nie podobało. No i w sumie to się posprzeczałyśmy, ja sie poryczałam (ona nie widziała tego) i już tam chyba nie zawitam prędko, bo ciągle są jakieś problemy z nią.

A może to ja jestem jakaś dziwna? Napiszcie mi bo ja już w głowę przez nia dostaję, nic jej nie pasuje.
I jeszcze była sprzeczka o kościól, bo ona powiedziała, że mój kościól jest brzydki i taki zimny, no ale może być, ale jej zdaniem ślubu powinien nam udzielać ich proboszcz bo jest najlepszy na świecie  :-\ A to przecież ślub się bierze w parafii panny młodej, a poza tym ja też mam cudownego proboszcza. Jeszcze mnie tam nigdy miło nie potraktowano  :(

Dobrze, że mój Marcinek jest zawsze za mną i nie da na mnie złego słowa powiedzieć. Chcę już być tylko z nim.

Strasznie się rozpisałam, ale musiałam się wygadać

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
« Odpowiedź #1804 dnia: 16 Marca 2008, 14:47 »
iza
ja też żadko jeżdzę do teściów, póki nie było mowy o ślubie było ok, ale od momentu kiedy się dowiedziała od razu chciała wszystko zrobić po swojemu, no ale niestety się pomyliła ja sobie na głowę wejśc nie dam, i od września tam wogóle nie byłam.
afera zaczeła się od braku kamerzysty na weselu to jej grzecznie powiedziałm że jeśli za to zapłaci to dla mnie może być ich trzech i od tamtej pory cisza.
Nie daj sobie wejśc na głowę a że będziesz niedobrą synową no cóż co druga z nas jest

Będzie Synek:)

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1805 dnia: 16 Marca 2008, 14:50 »
dzieki Olcia  :przytul: no takie niestety nasze życie  :-\ do wczoraj się strasznie przejmowałam, ale też postanowiłam, że nie dam sobie wejsć na głowę, bo to przecież mój ślub a nie jej

i miło, że mnie odwiedziłaś  :przytul:

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #1806 dnia: 16 Marca 2008, 14:53 »
nie masz się czym przejmowaćbo i tak zawsze będzie coś źle która teściowa jest zadowolona ze swojej synowej, przecież prawie każda jest nieodpowiednia dla jej synka

na całe szczęście to Ty decydujesz czy chcesz ją widzieć czy nie ;D

ja postanowiłam że jeździć do niej raz na jakiś czas będę ale żadnych rozmów o ślubie, a jeśli będzie pytała to poprostu będę mówić że wszystko mamy załatwione.

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #1807 dnia: 16 Marca 2008, 14:57 »
iza to faktycznie masz nieprzyjemnie,ta teściowa jakas pomylnia jest delikatnie mówiąc!
nie daj sie wejsc na głowe!!!
a co na to Twój Marcin w sprawie swiadków?chyba nie ma nic przeciwko tak?
jesli nie ma to ja bym sie nie słuchała co teściowa mówi i inni tylko wzięła dwóch facetów....\przeciez Ty marzyłaś o tym od zawsze....
i w Twojej rodzine tak było tak więc czemu miałabys z tego rezygnowac....to jest Wasz ślub....

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1808 dnia: 16 Marca 2008, 14:58 »
ojej, to się nie dziwię że żadko jeździsz do teściów...

głupia sprawa... tez bym się nieźle wkurzyła...

jak ten jej proboszcz jest taki najlepszy to niech sobie za niego wyjdzie

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #1809 dnia: 16 Marca 2008, 15:00 »

jak ten jej proboszcz jest taki najlepszy to niech sobie za niego wyjdzie

albo niech go zabierze i niech zobaczy że nie jest wcale taki najlepszy ;D

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1810 dnia: 16 Marca 2008, 15:01 »
 :skacza: :skacza:

kochane jesteście, zaraz się humor poprawia przy Was  ;D

buziaki ogromne dla Was przesyłam

Marcin nie ma nic przeciwko świadków, dla niego najważniejsze jest żebym była szczęśliwa i żeby ślub się odbył  ;D

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #1811 dnia: 16 Marca 2008, 15:11 »
Qrcze nie miła sytuacja.
Co jej do tego kto będzie świadkiem? I nawet jeśli to przecież świadkową ty wybierasz?
Podejrzewam, że jeśli nie zgadza się na dwoch mężczyzn, to dlatego, że tradycyjnie to miała byc panna i kawaler.
No ale z drugiej strony to wg tradycji to pani młoda wybiera sobie starszą. Więc niby dlaczego miałabyś brac siostre Marcina? Tym bardziej, że jak piszesz nie masz z nią najlepszego kontaktu  ::)

Offline roza_83
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1812 dnia: 16 Marca 2008, 16:33 »
Widze Izunia że mamy chyba tą samą teściową  ;) normalnie ja już tyle razy słyszłam że coś jej nie pasi że to że tamto,nawet mi mówiła jak mam welon upinać no boszeeee czy te kobiety nie rozumią że to Nasz ślub i Nasze marzenia  >:( ale ja już dawno przestałam się przejmować,najlepiej jednym uchem wpuszczać drugim wypuszczać i będzie ok  ;D Głowa do góry będzie dobrze przeciesz to jest Wasz wielki dzień  :przytul:

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #1813 dnia: 16 Marca 2008, 17:04 »
Iza ja Ci powiem tylko tyle z mojego doświadczenia, że jeśli Marcin jest za Tobą i Ciebie słucha a nie matki, to teściową olej i rób tak jak Ci sie podoba.
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1814 dnia: 16 Marca 2008, 18:15 »
jejku, jak tak czytam o Tych waszych teściowych to dziekuję Bogu, że moja jest taka *cenzura* :)

Izuś ja postawiłabym na swoim. Jeśli o tym marzysz to dlaczego miałabyś z tego rezygnować. Jak np. nie chce mieć kotylionów i chociaż moja mama przez długi czas mówiła, że przydałoby sie je zakupić to juz przestała po tym jak kilka razy powiedziałam jej, że ich po protu nie chce. Temat się skończył :)
mam nadzieje, że i u Ciebie wszystko sie wyjaśni  :przytul:

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1815 dnia: 16 Marca 2008, 19:09 »
Ja też jak czytam to normalnie jestem  :o   mam nadzieję ,że się wszystko ułoży .Musisz postawić na swoim ,bo to Twoje wesele. Mojej mamie i teściowej nie podobało się,że będę wizytówki na weselu, ale ja z moim PM sie uparliśmy i będą ,bo tak chcieliśmy. Ja swoich teściów bardzo lubię,można pogadać z Nimi na wszystkie tematy, są super. Mieszkamy w jednym mieście i widujemy sie codziennie. trzymam kciuki by było ok. po ślubie na pewno będzie lepiej,bo będzie musiała zaakceptować Ciebie i to,że jesteście razem. Może ona po prostu jest zazdrosna o swojego syna,że jej go "zabierasz" ...  Oj te teściowe.

Offline mystikala

• entuzjasta
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1816 dnia: 16 Marca 2008, 19:42 »
Iza  :przytul: Jestem w szoku  :o Nie rozumiem tego,dlaczego ludzie sa tacy podli i to jeszcze 'rodzina'. Nieprzyjemna sytuacja,ale uwazam ze postepujesz słusznie.Twoje propozycje czy decyzje sa sluszne i nie widze w nich nic dziwnego.Musisz postawic na swoim bo to Wasz ślub.A poza tym masz przy sobie Marcina i wazne jest to ze mozesz na niego liczyc wbrew woli tesciowej.Mysle ze to tez troche zaognia sprawe ze syn wybiera synowa a nie mamunie  :P  Troche zanm too z obserwacji bo moi rodzice nie przepadaja za synowa mimo ze nie maja najmniejszych powodów zeby jej nie lubic.
 :-*

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #1817 dnia: 16 Marca 2008, 21:11 »
IZa 3 maj sie slonko!!

wiem co czujesz,ja od 3 tygodni jestem z tesciami wlasciwie na "dzien dobry" tylko i tez nie mam zamiaru byc tam czestym gosciem,a tez czuje ze beda problemy ze swiadkami bo mon PM nie chce na swiadka swojego brata i cos czuje ze sie znow obraza i bedzie kolejna awantura wiec......
....... jak widzisz tak ejst wszedzie,olej to ja tak zrobilam i nie daj sobie zepsuc slubu za nic w swiecie,ja tez bede o to walczyc

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #1818 dnia: 16 Marca 2008, 22:31 »
Iza nie daj sobie wejść na głowę :przytul: widać, że jesteś bardzo wrażliwą osobą, ale do teściówki trza mieć "grubą skórę", nie ma co się otwierać zbytnio, sama tego doświadczyłam. Dobrze, że M. jest za Tobą, nic więcej się nie liczy tak naprawdę. Ty nie wyskakujesz do niej z pazurami tylko odwrotnie, jeśli nie masz sobie nic do zarzucenia to serio - odpuść, teściówki nie zmienisz.... poza tym nasuwa mi się o ironio stwierdzenie, że to są właśnie "zdrowe stosunki z teściową" lub standardowe jak kto woli, a fajne teściówki to wyjątek od reguły, i nie przeczę, że i takie się zdarzają  ;)

Nie rozumiem tego,dlaczego ludzie sa tacy podli i to jeszcze 'rodzina'.

A ja kiedyś słyszałam, że teściowa to nie rodzina  ::)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #1819 dnia: 16 Marca 2008, 22:42 »
Izuś  :przytul: Wiedz kochana, że nie Ty pierwsza i nie ostatnia masz problem z teściową  :ckm:

Taki widać już ich urok  ::) I nie można się tym przejmować  :przytul:

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1820 dnia: 16 Marca 2008, 23:13 »
Jesteście kochane  :przytul:

Fakt, że moja teściowa już taki charakter ma i Marcin zawsze powtarza, żebym się zbytnio nie przejmowała tym co mówi. Postaram się po prostu trochę inaczej do tego podchodzić, bo mi zawsze zależy na tym, żeby wszystkim dogodzić, a tak to się chyba nie da niestety.

Jutro się dowiem czy pomyślnie zakończę sesję, bo ostatnie wyniki będą.

Dobrej nocki

Offline amadaa

• forumowicz
  • data ślubu: 03.05.2008
« Odpowiedź #1821 dnia: 17 Marca 2008, 10:58 »
Izuś i jak tam ten ostatni egzamin, zdany ????

A co do stosunków z teściową to ja już to gdzieś pisałam, że moja jest daleko, więc nie ma problemu  ;D  - zresztą na razie to jest bardzo miła kobieta - nie wtrąca się do niczego, pozwala nam robic jak chcemy  :)

Natomiast T. ma już troszkę gorzej bo moja mam jeste osobą, która lubi mówić i komentować wszystko  ;D Dla nas to nie jest problem, ale dla Tomka ogromny. Bo wydaje mu sie, że to już jest ingerencja w jego życie. Ważne dla niego było to, że ja stoję po jego stronie.
I wydaje mi się, że jak Marcin się z Tobą zgadza, razem podjeliście tą decyzję to wszystko w porządku.
Marcin ma rację mówiąc, żebys się nie przejmowała, ale uważam, że powinien spotakać się z mamą i siostrą i porozmawiać z nimi.
Powiedzieć, że to jest Wasza wspólna decyzja, że teraz to jest Wasze życie i On nie pozwoli się w nie wtrącać. I jeżeli będzie jeszcze podobna sytuacja, to musicie się właśnie razem trzymać, tak jak do tej pory - Ty za Marcinem, a On za Tobą.

Izuś to jest wasz ślub i Wasze wesele - wiadomo, że czasami trzeba iść na kompromisy - bo inaczej się nie da, ale są rzeczy na których nam najbardziej zalezy i to o nie należy walczyć :)

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1822 dnia: 17 Marca 2008, 14:09 »
 :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

ZDAŁAM MAM SESJĘ ZA SOBĄ

:skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Jejku wszystko się udało i to Wasz udział też w tym jest, bo mnie wspierałyście, dziękuje Wam bardzo mocno.

amadaa teraz już wiem, że nie mam się nią przejmować i zrobię wszystko i tak po swojemu  :)

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #1823 dnia: 17 Marca 2008, 14:12 »
BRAWO   ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #1824 dnia: 17 Marca 2008, 14:12 »
 :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: gratuluję Kochana  ;D

Offline Ania1234

• uzależniony
« Odpowiedź #1825 dnia: 17 Marca 2008, 14:39 »
Gratuluję!  Super!!!

Offline Kora29

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.08.2008 r.
« Odpowiedź #1826 dnia: 17 Marca 2008, 14:50 »
 :skacza: :skacza: :skacza:

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #1827 dnia: 17 Marca 2008, 15:37 »
gartuluję   :brawo: :brawo:
baaaaardzo się cieszę  :skacza: :skacza: :skacza:

no to teraz izuś możesz zabrac się za to na co czekałaś od dawna...  ;)

Offline Kasiuniuńka

• zapraszam!!!
  • bywalec
« Odpowiedź #1828 dnia: 17 Marca 2008, 17:10 »
ja tez gratuluje.. :skacza: :skacza: :skacza:

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #1829 dnia: 17 Marca 2008, 17:22 »
Izunia BRAWO!!!!! :skacza:

:bukiet: :bukiet:
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018