Autor Wątek: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec  (Przeczytany 113582 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
Odp: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec
« Odpowiedź #60 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:55 »
 ;D a ja tutaj mieszkam

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 13 Kwietnia 2008, 11:09 »
Witam :) czy ty miałaś ślub w Dworku?
proszę o jakieś wskazówki, czy coś było nie do końca w porządku w trakcie wesela? wolałbym wiedzieć przed żeby móc coś ewentualnie zaradzić:)
Serdecznie pozdrawiam :)

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #62 dnia: 13 Kwietnia 2008, 11:23 »
nie,ja nie miałam tam ślubu,ale znam jedzenie,zawsze jest smaczne i znam okolice,bo mieszkam tutaj od urodzenia

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 13 Kwietnia 2008, 22:36 »
Dziękuje za informacje :) okolica śliczna:) jedzonko mam nadzieję że będzie dobre:)

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2009
« Odpowiedź #64 dnia: 15 Kwietnia 2008, 10:15 »
Dziewczyny, a napiszcie mi z ciekawości ile zapłaciłyście za obiadek w Dworku razem z napojami?

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #65 dnia: 15 Kwietnia 2008, 11:34 »
nie pamiętam dokładnie ale 140 kilka zł - za 4 osoby z herbatą i wodą, oczywiście pełny obiad, miał być deser ale nie było sensu zamawiać bo nie byłyśmyw  stanie już zjeść.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 15 Kwietnia 2008, 13:51 »
A no to w sumie cena normalna, ja też wreszcie się muszę wybrać i spróbować jedzonka. Dzięki za info ;D

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #67 dnia: 15 Kwietnia 2008, 22:58 »
nie ma za co  :)

RELACJA

Offline lukbas
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2009/20010
« Odpowiedź #68 dnia: 9 Maja 2008, 21:21 »
A ja mam pytanie co do oświetlenia duzej sali; Czy oby nie jest tam za ciemno ?  W trakcie ogladania sali nie zwrocilismy na to uwagi. 

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #69 dnia: 9 Maja 2008, 21:33 »
Widziałam oświetlenie na małej sali i nie jest zbyt mocne ale przy świecach i oświetleniu jest ok, na dużej sali moim zdaniem było ok, chociaż każdy ma swój gust.
Patrząc na ostatnie zimowe zdjęcia z wieczoru autorskiego nie widać żeby było zbyt ciemno na sali. Ale dla upewnienia się proponuję przejechać się wieczorem i poprosić o włączenie oświetlenia na dużej sali, ja tak pojechałam bo chciałam mieć na fotkach kolorystykę sali i charakter sali.
Fantastycznie, kameralnie właśnie wyglądało przyjęcie weselne na małej sali. Skromne oświetlenie jest tylko chyba na ścianach i do tego te świece, pięknie.

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 12 Maja 2008, 14:57 »
ja mam pytanko do osób, które zamieszczały zdjęcia Dworku, skąd one są? tzn czy z jakiejś strony czy to wasze prywatne fotki?
mk.mika piszesz, że widziałaś zdjęcia z jakiegoś wieczorku autorskiego, chętnie też bym je zobaczyła :) choć to duża sala chyba tak?
dobry pomysł z tym żeby jechać i porobić zdjęcia sali w rożnym oświetleniu, przyda się przy planowaniu kolorystyki ewentualnych dekoracji,
cieszę się że mam na mojej sali (małej) te świeczniki są bardzo fajne:) i troszkę ją rozjaśnia, ale może na dużą sale też maja takie świeczniki tylko gdzieś schowane??

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #71 dnia: 12 Maja 2008, 15:55 »
Hej, jak wpiszesz w google Giszowiec- osiedle ogród to wyswietli ci się link do stronki i tam poszukaj fotoreportaży tam jest kilka , znajdziesz różne fotki, tutaj w wątku też są zdjęcia zrobione przeze mnie. Jeżeli chodzi o świeczniki to mają ich bardzo dużo, więc na dużej i na małej sali jednoczesnie moga byc imprezy, ostatnbio było kilka komuniii i na wielu stołach było po kilka sztuk tych świeczników.

RELACJA

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #72 dnia: 12 Maja 2008, 15:57 »
Ania i Paweł - wysłałam ci linka do strony na priva. Pozdrawiam

RELACJA

Offline saipha
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #73 dnia: 27 Maja 2008, 19:42 »
byłam w niedzielę w dworku pod lipami na prymicjach (coś a'la wesele tyle, że do 21 i bez alkoholu - było tylko wino).
i powiem Wam, że nie byłam zachwycona.  jeśli chcecie mogę rozwinąć temat :)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #74 dnia: 28 Maja 2008, 08:58 »
No jasne że chcemy dlaczego masz nie pisać, każda z nas jest ciekawa czego można się spodziewać.

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #75 dnia: 28 Maja 2008, 11:54 »
ah rozwijaj rozwijaj... co było nie tak??

Offline saipha
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 29 Maja 2008, 22:03 »
przepraszam, że dopiero dzisiaj odpisuję :)

otóż, najpierw plusy:
+ piękny park dookoła
+ okrągłe stoły, udekorowane krzesła
+ śliczne świeczniki i dekoracje stołów
+ dobre surówki do obiadu (marchewka, seler, kapusta czerwona)
+ smaczny tort, nie za słodki
+ pyszna sałatka grecka z kurczakiem

a teraz minusy:
- pomimo ogromnej liczby kelnerów, nie było ŻADNEJ organizacji! tak jakby ta ekipa spotkała się po raz pierwszy i nie do końca wiedziała co należy do ich obowiązków.  pomijam fakt, że chodzili jak muchy w smole, ale ogromnym niedopatrzeniem było niepodanie rosołu jednej z pań siedzącej przy moim stoliku. . . 
najbardziej karygodne wydawało mi się pozbieranie połowy kieliszków po obiedzie.  efekt był taki, że jedni goście mieli kieliszek, inni już nie. 
jednak prawdziwy popis dali przy ciepłym daniu.  otóż zaczęli roznosić zupę, kiedy wszyscy oglądali pamiątkowy film o głównym bohaterze tego dnia.  efekt był taki, że zanim film się skończył, zupa zrobiła się zimna i niejadalna. 
kolejną ogromną wpadką było nie podanie kompletu sztućców do ciepłego posiłku.  ja miałam tylko widelec, inny gość tylko nóż.  trzeba się było upominać o doniesienie reszty.  a samo danie podali w dość osobliwy sposób, bo najpierw przynieśli jeden talerz i dali go jednej z pań, po 15 minutach dwa kolejne, a po kolejnych 10 minutach resztę. . . .
- kolejnym minusem było jedzenie.  nie jestem jakoś specjalnie wybredna, ale potrawy mnie nie zachwyciły.  były średnie.  największą porażką był krem z brokułów z migdałami (ale być może jego "osobliwy" smak zawdzięczał fakt, że jadłam go na zimno :( ) oraz odgrzewane, ociekające tłuszczem ziemniaki o smaku gumy;
- ciasta były masakryczne słodkie, no ale to też co kto lubi, bo np.  mojemu narzeczonemu smakowały;
- nie podobała mi się lokalizacja parkietu pomiędzy stołami.  goście podczas tańca zaplątywali się i wpadali na stojące krzesła.  przypominam, że impreza była prawie bez alkoholu, więc nie chce wiedzieć co by się działo jakby osoby bardziej naprocentowane tańczyły. . .
- no i jeszcze jedno: do obiadu, (ale także przy zimnej płycie) podawano na stół po 1 miseczce/tacy danej potrawy.  i tak była jedna miska klusek, ziemniaków i ryżu oraz po jednej z sałatkami.  mięso i wędliny na wielkiej tacy.  strasznie to niewygodne, bo te stoły są jednak duże i żeby nałożyć sobie na talerzyk trzeba było wstawać z krzesła lub prosić innych o podanie ciężkiej tacy.  o wiele lepiej byłoby podać to samo na dwóch mniejszych miseczkach/tackach.  wtedy każdy mógłby swobodnie sięgać po potrawy :)

no to chyba tyle, ogólnie lokal ładny, dobra akustyka, toalety przyzwoite, ale kelnerzy straszni. . . 

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 30 Maja 2008, 08:49 »
Hmm no to niedobrze słyszeć takie rzeczy  :( :( :(

Trzeba będzie w takim razie od razu ostro "trzymać" kelnerów... Ja się pocieszam tym, że na moim weselu będzie osoba, która dobrze zna właściciela i w razie czego zadziała w naszym imieniu... ;) Po tym co napisałaś to zastanawiam się nad takim ustawieniem stołów, żeby były mniej więcej wszystkie skupione, a tańczyłoby się pod sceną-ciekawe czy to możliwe... A co do jedzenia-czy nie było go za mało? Czy ludzie narzekali że wyszli z im prezy głodni? Czy kelnerzy uzupełniali na bieżąco napoje? Na szczęście będę miała jeszcze relacje z kilku imprez w Dworku (licze na Was dziewczyny  ;)) przed weselem, i wtedy będę mogła wyłożyć przysłowiową kawe na ławe i powiedzieć im przed imprezą na co mają zwracać uwagę i co poprawić...

Dziękujemy za relację, bo te wszystkie informacje na pewno nam się przydadzą... ;D

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 30 Maja 2008, 09:18 »
ja rowniez dziekuje za relacje, moze cos uda sie z tym przykrym faktem zrocić, choc ekipa kelnerksa sie pewnie jeszcze zmieni do czasu slubu ale mozna zwrocic na to uwage kierownikowi sali, zastanawiam sie tez czy mozna umiescic taki punkt przy podpisywaniu umowy, jak dania beda zimne i obsluga niesprawna to straca czesc kasy... jak myslicie?? pewnie sie na to nie zgodza, ale w koncu swiadcza usluge o okreslonym standardzie prawda?? pytanie do dziewczyn ktore podpisaly juz z nimi umowe lub beda podpisywac, czy przynioslyscie swoja umowe? czy trzeba podpisac ta sporzadzona przez  nich??

Offline saipha
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 31 Maja 2008, 00:04 »
Trzeba będzie w takim razie od razu ostro "trzymać" kelnerów...

mnie sie wydaję, że brakowało osoby ktora by ustawiła tych kelnerów. może nikogo z szefostwa nie było?
mam wrażenie, że gdyby państwo młodzi (lub ktoś z rodziców) zwrócił im uwagę to wszystko było by ok.

A co do jedzenia-czy nie było go za mało? Czy ludzie narzekali że wyszli z im prezy głodni? Czy kelnerzy uzupełniali na bieżąco napoje?

napoje były przynoszone bez przerwy, chociaż im bliżej końca imprezy tym więcej lodu w nich było... ale to nie wiem czyja wina, bo nie wiem kto organizuje napoje - lokal czy państwo młodzi?
co do jedzenia to ja nie jem dużo i dla mnie było w sam raz, aż za wiele :)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #80 dnia: 1 Czerwca 2008, 15:40 »
saipha- mam pytanie, pisałaś że byłaś na prymicjach coż w stylu wesela. Tylko prymicje to przecież zupełnie nie wesele i dotyczy młodych księży. A może ja się myle albo nie znam innego znaczenia tego słowa. Ale mniejsza o to, piszesz że byli młodzi -  więc jakieś przyjęcie weselne. Teraz tylko powiedz na jakiej to było sali i mniej więcej jaka była liczba gości, no i może zauważyłaś ilu kelnerów w takim razie tam było.
Chce w tym tyg podpisać umowę z lokalem i gdybym miała takie info bedę wiedziała ilu kelnerów zastrzec ewentualnie w umowie.
Wczoraj byłam na spacerze koło dworku i rozmawiałam ze znajomymi którzy bawili się wczoraj w dworku i mówili że wszystko było ok...A może tak jak pisałaś nie było szefostwa czy jakoś tak i dlatego pracowali jak chcieli.
A co do ciast - ciasta we własnym zakresie zamawiają młodzi i to zalezy skąd oni je chcą. Dworek współpracuje z piekarnia/cukiernią z Kostuhny, jadłam i polecam. Na własne oczy widziałam piękny tort, wyglądał jak arcydzieło - ale jak smakuje nie powiem, bo nie jadłam.

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 1 Czerwca 2008, 20:00 »
mika a gdzie jest ta cukiernia na Kostuchnie? Ja dziś byłam w dworku, wygląda ślicznie o tej porze roku, umówiłam się na następną sobotę żeby zobaczyć ustawienie stołów i tez w najbliższym czasie mam zamiar podpisać umowę,jak pisze saipha problemem niestety nie była ilość kelnerów ale raczej ich "jakość" :/ ja już postanowiłam że jeśli coś będzie nie tak a nie będzie szefostwa to zadzwonimy do szefowej żeby zaprowadziła porządek, wracając do kelnerów to nie są to kelnerzy którzy tam na stałe pracują tylko okazyjnie na większych imprezach.
aha byłam też dziś w tej cukierni obok dworku Pani przemiła, ceny atrakcyjne ale jakoś mnie te torty nie przekonały:/ mika a o jaki tort Ci chodzi możesz wkleić tu fotkę ?

mika kiedy będziesz podpisywać umowę, jak w sobotę to może się jakoś spotkamy na miejscu żeby się zapoznać ze sobą??:)

jeszcze jedno:) za każdym razem jak tam jestem to organizują jakieś imprezy, komunie urodziny lub inne spotkania więc myślę sobie, że jednak gdyby było tam aż tak "nieprofesjonalnie" to by nie mieli takiego obłożenia, no i już wiem jak z dekoracją talerzy, po prostu jej nie ma bo na talerzu jest talerzyk z zupa a potem sie już samemu sobie nakłada:)

Offline saipha
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 1 Czerwca 2008, 22:58 »
no to już wyjaśniam: byłam na prymicjach - to impreza, którą organizuje rodzina i nowo wyświecony ksiądz. słowo "prymicje" niewiele mi mówiło dopóki nie dostałam zaproszenia, które było połączone z wyjaśnieniem, że to będzie takie mini wesele z tańcami, ale prawie bez alkoholu :)

moja późniejsza wypowiedź, w której pisałam o "państwie młodym" dotyczyła już bezpośrednio wesel. oczywiście na prymicjach żadnych państwa młodych nie było ;)
chociaż rzeczywiście mogło zabrzmieć to nieskładnie, przepraszam :)

Teraz tylko powiedz na jakiej to było sali i mniej więcej jaka była liczba gości, no i może zauważyłaś ilu kelnerów w takim razie tam było.

gości było ok. 90-100.  impreza odbywała się na dużej sali. kelnerów było sporo, ale organizacja ich pracy pozostawiała wiele do życzenia.

no i już wiem jak z dekoracją talerzy, po prostu jej nie ma bo na talerzu jest talerzyk z zupa a potem sie już samemu sobie nakłada:)

dokładnie tak :)

dziewczyny mam nadzieję, że u Was na weselu będzie wszystko ok, a moje przeżycia to tylko jednorazowy wybryk kelnerów. w każdym razie trzymam kciuki za Wasze wesela :)

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 1 Czerwca 2008, 23:06 »
saipha no ja też mam nadzieję że będzie wszytko dobrze  ;D ale bardzo się cieszę że napisałaś jak było bo możemy na to zwrócić zawczasu uwagę i zapobiec katastrofie :pogrzeb:

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 1 Czerwca 2008, 23:07 »
 ;) ;) ;)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #85 dnia: 2 Czerwca 2008, 09:43 »
Ania i Paweł - NIGDY ALE TO NIGDY nie zamawiajcie w cukierni u "Królki" paskudne ciasta niedobre , jakieś 20 lat temu tak było dobre ale teraz nie, jak zapytasz właścicielkę knajpy to samo usłyszysz. Nie wiem dokładnie gdzie jest ta cukiernia w Kostuhnie ale moge sie dowiedzieć.
Teraz nie mam czasu pisać później się odezwę. Pozdrawiam
Z sobotą dobry pomysł bede na Śląsku akurat.

RELACJA

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #86 dnia: 2 Czerwca 2008, 12:13 »
No to mam chwilę. Jestem teraz na Śląsku i w sobotę też będę ale w Katowicach około 12 mogłabym być najwcześniej, więc jeżeli masz ochotę mnie poznać to musiałybyśmy raczej w godzinach popołudniowych sie umówić.
Jeżeli chodzi o Dworek o tej porze roku, to jest tam przepięknie tak jak piszesz, chyba ta pora jest najfajniejsza, nawet jeżeli przytrafi sie upał to tam tego nie czuć.
Jeżeli chodzi o kelnerów, to będziemy we dwie myślę że jak stanowczo dwie baby podejdą do tematu to szefowa nie ma nic do gadania.
W Dworku co tydzień jest jakaś impreza, ja w lutym musiałam czekać 2 tyg na rezerwację stolika na obiad bo non stop były duże imprezy, i gdyby coś było nie tak słychać byłoby opinie. Dla mnie bardzo ważne były opinie ludzi którzy mieszkają tam blisko i byli na imprezach - i wiem że było ok.
Co do niedogrania tak jak saipha pisała - myślę że wcześniej nie została przekazana informacja że ma być coś takiego o konkretnej porze. ja jak rozmawiałam w szefową to od razu mi mówiła, że musi być ustalone dużo wcześniej co i jak ma być, bo to my decydujemy kiedy mają być gorące dania , ona tylko może doradzić. I my np. wiemy że chcemy tort o takiej godz oczepiny o takiej a później po jakimś czasie ciepłe danie, z znowu danie które przed oczepinami musi tez byc sporo wcześniej bo jak ludzi8e są najedzeni nie maja smaka na tort - więc to jakieś niedopatrzenie, albo gafa ze strony obsługi.
Ciasta i torty z cukierni w Kostuhnie - ciasto jadłam jakiś czas temu było pyszne. Tort widziałam piętrowy jak przyjechał akurat z cukierni, jak byliśmy oglądać sale i naprawdę był śliczny, smaku nie określę bo nie wiem, ale na sam widok ślinka ciekła.
Dzisiaj rozmawiałam z moim B. i wiem że umowy nie mogę podpisać teraz bo musimy się zastanowić nad kilkoma rzeczami jeszcze, chodzi o menu na poprawiny i jeszcze liczba gości może się zmienić.
Więc w sobotę możemy się poznać, i byłoby mi bardzo miło.
Ania i Paweł - Przesyłam Ci mój nr tel na priva.
Pozdrawiam.

RELACJA

Offline DianaK.

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.07.2009r.
« Odpowiedź #87 dnia: 5 Czerwca 2008, 18:08 »
Witam

Cieszę się, ze znalazłam forum o tym Dworku, gdyż sama planuje tam wesele.  Sali szukałam w wielu miejscach a zapomniałam, że u mnie na osiedlu jest coś tak uroczego.  Gdy obejrzałam wnętrza, jak i wstępne menu to wiedziałam od razu, że właśnie to jest to czego szukałam.  Zresztą mieszkam na Giszowcu i to jest wielka wygoda mieć wesele prawie obok domu.  Czytając forum potwierdziło się wiele informacji, które już sama uzyskałam, ale też muszę Wam podziękować za wiele cennych wskazówek :)

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 5 Czerwca 2008, 20:54 »
DianaK. więc czekamy na cenne wskazówki od mieszkanki Giszowca :)

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 5 Czerwca 2008, 20:57 »
a wybrałaś małą czy dużą salę ?? :)