Autor Wątek: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec  (Przeczytany 111545 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2009
Odp: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec
« Odpowiedź #90 dnia: 5 Czerwca 2008, 21:27 »
Witamy w gronie "weselniczek" Dworku :D Masz wesele 2 tyg po mnie.  ;D A jakie słyszałaś opinie o Dworku? Rezerwowałaś już termin oficjalnie? Jestem ciekawa jak tam z dostepnością terminów, czy mają jeszcze dużo wolnych?

Offline DianaK.

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.07.2009r.
« Odpowiedź #91 dnia: 6 Czerwca 2008, 09:52 »
Salę zamawiałam w połowie maja i z dostępnością terminów było już ciężko.  Mnie interesowały terminy w miesiącach czerwiec-wrzesień, a to już były tylko takie pojedyncze.  Został 13 czerwca, ale ta data jakoś mi nie pasowała, potem było wolne 29 sierpnia, ale tego dnia odbywają się Dni Giszowca w parku i szczerze mówiąc nie poszłabym an taki układ, jednak wole jak w park będzie cichy i spokojny.  Niewykluczone zresztą, że parę zdjęć do albumu odbędzie się w parku.  Na moje szczęście ktoś zrezygnował z 18 lipca i mogłam sobie od razu ten termin zarezerwować.  Podobno termin ten był zamówiony przez kogoś kto chciał wydać za mąż dwie córki naraz, ale chyba dziewczyny się zbuntowały bo musiał z tego zrezygnować.  Dzięki temu sama zyskałam ;D Zresztą chyba jestem szczęściarą bo jak zamawiałam zespół na wesele (jedyny, który mi się podobał) to 18 lipiec był jedynym terminem, który im jeszcze został w tym miesiącu :)
Samo wesele odbędzie się na dużej sali, przewiduje 120 osób, przy czym większość gości jest przyjezdna i obecnie priorytetową sprawą jest znalezienie hotelu.

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #92 dnia: 7 Czerwca 2008, 18:59 »
To ja polecam 2 hotele blisko bo na Janowie - Eurohotel i hotel Jantor oba są przy lodowisku, ja sama około 40 osób będę tam lokować.
A my dzisiaj z Anią i Pawłem byliśmy w Dworku mnie się podoba, i nadal zostaje przy pozytywach, więcej info jak chwile czasu znajdę.
DianaK. a gdzie mieszkasz, bo ja ma rodzinę na Gościnnej, ale jako dziecko biegało się po całym Giszowcu

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline DianaK.

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 9 Czerwca 2008, 10:58 »
Właśnie te dwa hotele biorę jak na razie pod uwagę, a w sumie tylko te.  Wstępnie się zorientowałam co i jak i podoba mi się, zresztą przy większej ilości gości można negocjować.  Jednak chcę mieć gości blisko siebie i położenie tych hoteli jest największym plusem. 
A Twoja rodzinka mieszka niedaleko mnie :) ja mieszkam na Miłej tuż za ta nową podstawówką

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #94 dnia: 9 Czerwca 2008, 18:42 »
A to bardzo blisko... ;)

RELACJA

Offline DianaK.

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 10 Czerwca 2008, 08:23 »
Heh wczoraj się dowiedziałam, od znajomych (robotników, którzy mają kontakt z różnymi klientami), że podobno dużo osób się skarży na jedzenie w Dworku.  Nie ukrywam, że mnie to trochę przeraziło.  Ja z drugiej strony słyszałam dobre opinie, również od osób, które miały tam wesele, dlatego najlepszym rozwiązaniem jest po prostu się tam wybrać i coś zjeść.  Mam nadzieję, że moje obawy się rozwieją.

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #96 dnia: 11 Czerwca 2008, 14:59 »
No kochana to trzeba będzie to zacząć jakoś sprawdzać. Tylko dziewczyny jak? Ja jak byłam jedzienie nam smakowało, Ania z Piotrem mówili że było pare rzeczy nie tak, no to w takim razie następne dziewczyny powinny sie tam wybrać na degustacje jedzenia, poza tym trzeba znaleźć jakis kontakt z ludźmi którzy mieli już tam imprezy, w taki sposób najszybciej mozna się dowiedzieć co tam nie gra.

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: 11 Czerwca 2008, 20:05 »
mk.mika Ania z Pawłem żeby nie było;)
ja co do jedzonka nie miałam zastrzeżeń (jadłam tam tylko raz), jedyne co mi nie pasowało to kapusta-zainteresowanych odsyłam kilka postów wyżej :) ale myślę, że warto wybrać się tam pokosztować jeszcze innych dań (zwłaszcza tych z menu weselnego),
ah ja już nie wiem co myśleć, podoba mi się w tym Dworku (choć osobiście wołałabym inne szklanki i kieliszki) ale martwią mnie te opinie, możemy się zaczaić na jakieś wesele w Dworku i zabrać nr, ale to już będzie chyba desperacja... czy ktoś ogląda bridezillas?? ;)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #98 dnia: 12 Czerwca 2008, 10:19 »
przepraszam Aniu za pomyłkę, nie wiem dlaczego napisałam zamiast Paweł to Piotr :)
no ja właśnie o tej kapuście co rozmawiałyśmy.
Desperacja desperacją a wesele weselem, więc trzeba pomyśleć o kontakcie z balującymi:)

RELACJA

Offline lukbas
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2009/20010
« Odpowiedź #99 dnia: 16 Czerwca 2008, 11:19 »
Witam wszytkich a szczegolnie pary "lipiec 2009" - 04 i 18 lipca :)

My bierzemy ślub 11 lipca czyli dokladnie pomiedzy Wami. 

Przyznaje, ze  te opinie o niesmacznym jedzeniu i niezorganizowanej obsludze troszke mnie przerazily.  Z drugie strony nie moze byc tak zle skoro terminy na lato sa juz dawno zajete. 

Jesli chodzi o jezdzenie, to zmienilismy troche podstawowe manu (dodalismy cieple danie i kilka drobnych rzeczy) - teraz czekamy na wycene :)
O obludze rozmawialismy przy rezerwacji - 5 kelnerow podczas calej imprezy, nie jak proponowano 5 przy obiedzie, pozniej 4. 
Ciasta chyba skusimy sie na polecana przez Dworek cukiernie "U lipy" z Piotrowic. 

To na razie tyle:) za 2 tygodnie planujemy obiadek w dworku wiec napisze wiecej. 

Pozdrawiam

Basia

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #100 dnia: 16 Czerwca 2008, 18:18 »
Witaj Basiu, a z kim rozmawialiście robiąc rezerwacje? bo nam właścicielka za nic nie chciała zdradzić ilu jest kelnerów, powiedziała: "ilość wystarczająca" :// masz na małej czy dużej sali? i opisz dokładnie jak zmieniliscie menu i co to za danie dodaliście i ile w sumie was to wyjdzie :) Pozdrawiam:)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #101 dnia: 17 Czerwca 2008, 23:14 »
Aniu wrzucisz na forum fotki które robiliście, chyba że coś pomyliłam że robiliście fotki?

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 18 Czerwca 2008, 01:02 »
wrzucę, wrzucę tylko muszę sie nauczyć jak to się robi :P ale na zdjęciach jest tylko mała sala, nie pomyśleliśmy żeby zrobić też dużą :(( i z zewnątrz też zapomnieliśmy bo się zagadaliśmy:) i tak się zapewne jeszcze tam nie raz wybiorę to zrobię więcej fotek:)

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: 18 Czerwca 2008, 01:07 »
udało się :) wklejam następne :)

Offline lukbas
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2009/20010
« Odpowiedź #104 dnia: 18 Czerwca 2008, 08:20 »
Hej Wszytskim,

przepraszam za opoznienia w odpowiedzi ale troche spraw sie nam nalozylo do zalatwienia

Tak wiec jesli chodzi o informacje dot.  ilosci kelnerow dostalismy ja od Pana, ktory chyba zastepuje Pania wlascicielke. 

O samej sali rozmawialismy z Nia ale pozniej nasunely nam sie dodatkowe pytania m. in.  o kelnerach, oswietleniu, zmianie menu i podjechalismy do Dworku raz jeszcze.  Kobiety juz nie bylo a barmanka skierowala nas wlasnie do Niego.  On zrobil nam wstepna rezerwacje na nasz termin.  Gosc byl dosyc kontaktowy i odpowiedzial na wszytskie nasze pytania. 

Jesli chodzi o zmiane menu to: zmienione manu zawizlismy do Dworku jakies 2 tygodnie temu i jak na razie cisza.  Dzis bede tam dzwonic, czy juz wycenili i jak to w ogole widza.  Jak tylko bede miala odpowiedz to moge wyslac na priva nasze pelne menu.  Mam nadzieje, ze nie wyjda poza granice 200 zl. 

Ania bardzo fajnie, ze wkleilas fotki :) my wybieramy sie obejrzec duza sale gotowa przed weselami w lipcu ( bo nastepne 2 weekendy nie ma nas na Sląsku).  Wlasciwie planujemy sie tam wybrac 2 razy tak zeby zrobic zdjecia, gdy stoly ulozone sa standardowo w podkowie oraz  pojedynczo (okragle stoly).   Osobiscie sklaniamy sie do opcji "okragle stoly" ale chcemy to jeszcze zobaczyc. 

No i jeszcze jedno. . . wybieramy sie w koncu na obiadek do Dworku aby sporawdzic co i jak z tym jedzeniem.  Mam nadzieje,ze wroce z pozytywnymi informacjami :)

Pozdrowionka

Basia

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #105 dnia: 18 Czerwca 2008, 08:36 »
Dzięki Aniu za fotki:)
Basiu no to czekamy na info, a menu możesz śmiało również umieścić tutaj na forum, ale oczywiście jeżeli wolisz na priva to też super:)
Pozdrawiam

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #106 dnia: 18 Czerwca 2008, 10:52 »
Basiu jestem bardzo ciekawa jak z tym zmienionym menu wyjdzie cenowo, myślę że śmiało możesz wklejać tutaj, na pewno dużo osób skorzysta:) myślę że zaciągnę tam mojego Pawła jeszcze raz tak za dwa tygodnie i tym razem zamówimy coś innego :) a co sądzicie o mojej sali, może jakieś rady??:) to jest ustawienie na 44 osoby, Monika pamiętasz może na czym było podawane ciasto? i czemu ono było od razu wniesione na salę?  tak się robi? myślałam że dopiero po torcie pojawią się inne ciasta...

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #107 dnia: 19 Czerwca 2008, 12:55 »
Ciasto jest na paterach od początku, nawet przy nas wjezdzało ciasto jak stalismy na dużej sali, a tort wjezdza sobie tak jak to bywa na weselach.

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 19 Czerwca 2008, 16:41 »
no właśnie pamiętam że ciasto było wnoszone ale nie utkwilo mi w pamięci na czym:) czyli to ciasto cały czas jest na stole w trakcie wesela? (bo w takim wypadku na prawde nie ma już miejsca na moich stołach na jakiekolwiek dekoracje czy kwiaty, więc chyba sobie to odpuszcze:)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #109 dnia: 19 Czerwca 2008, 21:03 »
Ty chciałaś słoneczniki, ja pomyślałabym o kompozycji na oknach ze słoneczników, albo inne kwiaty, które w wąskich wazonach można postawić ale ja pytałam o wąskie wazony to ich nie mają.
Aha bedę w sobotę w parku to wejdę do dworku zrobię fotki może coś ciekawego będzie.

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #110 dnia: 21 Czerwca 2008, 11:12 »
to czekamy może coś ciekawego się dzisaj dowiesz:) ja nad ta dekoracją się jeszcze zastanowie bo nie chce przedobrzyć :)  teraz myślę nad menu, dlatego musimy się tam ponownie wybrać na obiadek :)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #111 dnia: 22 Czerwca 2008, 08:42 »
Coś ciekawego mam Aniu dla Ciebie, myślę że będzie Ci się podobać, tylko pokaże to później bo kabel do aparatu został w samochodzie. Bardzo podobało mi się wczoraj w dworku, a dodatkowo będę miała informacje na temat jedzenia i tego jak było od postronnych ludzi - info dostane od wodzirejów którzy prowadzili wczorajsze wesele. ;)
Jakaś desperacja się wkrada do mojego postępowania chyba ;D

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 22 Czerwca 2008, 17:56 »
aaaa nie mogę się doczekać co to :) !! bardzo się cieszę że udało Ci się skontaktować z kimś kto da nam znać jak z jedzeniem :) Pozdrawiam i umieram z ciekawości: D

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #113 dnia: 23 Czerwca 2008, 09:34 »
Nie dałąm rady wczoraj pokazać co mam dla Ciebie, ale dzisiaj późnym  wieczorem wkleje wszystko.

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #114 dnia: 23 Czerwca 2008, 18:15 »
ah ja dopiero jutro będę mogła to zobaczyć, bo dziś wieczorem mnie nie będzie, szkoda:( bardzo się niecierpliwie cóż to takiego :) !!

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #115 dnia: 23 Czerwca 2008, 23:20 »
No to wrzucam fotki:

RELACJA

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #116 dnia: 23 Czerwca 2008, 23:27 »
Kompozycje ze słoneczników zrobiły na mnie bardzo duże wrażenie, dużo bardziej podobało mi się aniżeli jak byliśmy razem na sali

i gdybyście sobie wybrali słoneczniki jak planujesz to nie masz się co martwić o dodatkowe kwiaty, super to wygląda.
Nie byłam na małej sali, ale myślę że taki wystrój super będzie tam wyglądać, a jutro rano zadzwonię do tej ekipy która bawiła ludzi w sobotę na weselu.

Mam nadzieję że podoba Ci się, bo mnie bardzo. :D

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #117 dnia: 24 Czerwca 2008, 13:59 »
super:) !! bardzo mi się podoba:) ! właśnie o czymś takim myślałam, szkoda że niema trochę większego zbliżenia na sam świecznik (te słoneczniki na świeczniku są żywe? ) i czy robiła to ta firma współpracująca z Dworkiem? to jest dekoracja za 500 zł na dużą salę? bo muszę powiedzieć że Twoja sala o wiele lepiej wygląda z taką dekoracją, (do mojej też na pewno będzie to pasować) coś mi się wydaję że obie będziemy szukać słoneczników przed ślubem :D ja myślałam nawet czy nie iść z bukietem słonecznikowym ale jeszcze to przemyślę :) ale widzę że nie ma teraz tych stelaży po boku co były ostatnio, a one jeśli nie będziesz miała aż tylu gości mogą trochę optycznie pomniejszyć sale prawda? a też mogą być na nich słoneczniki :)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #118 dnia: 24 Czerwca 2008, 22:44 »
Aniu - Nie pomyślałam o zbliżeniu świecznika aż tak bardzo, kwiaty są żywe i do tego w dół zwisa bluszcz, kto to robił nie mam pojęcia i nie wiem w jakiej cenie jest to przybranie. Zastanawiałam się nad bukietem ze słoneczników, ale do mojej sukienki nie będzie pasować taki bukiet.A co do tych stojących kwiatów, tzn na tych stojakach, to gdybym wybrała takie przybranie to chyba rezygnowałabym z tych stojaków.Miałam zadzwonić do tej kobiety co była wodzirejem ale wypadło mi to kompletnie z głowy, musze jutro o tym pamiętać. aha dzisiaj zadzwonił pan z dworku i prosił o wpłatę reszty pieniędzy tzn do 1000zł, ale umowę ponoć dopiero we wrześniu mamy podpisać, dziwnie ale cóż trzeba pojechać i zapłacić.
Pozdrawiam

RELACJA

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #119 dnia: 26 Czerwca 2008, 13:48 »
No to rozmawiałam dzisiaj z Panią która jest wodzirejem i prowadziła w sobotę wesele w Dworku, i co mi powiedziała... że super miejsce, czuli się tam bardzo dobrze, jedzenie bardzo dobre oibsługa jak należy właściciele super. Jak im było za ciemno przy ich stole który był za parawanem na scenie właściciel w trakcie imprezy kombinował im lampe żeby było ok. Widziałą że ludzie zadowoleni byli z obsługi, kelnerzy wiedzą co do nich należy, obiad dobry podany sprawnie, talerze zebrane szybko, sztućce często zmieniane, talerzyki również. Młodzi bardzo zadowoleni byli, w dodatku impreza była razem z chrzcinami, podobno tak bardzo zależało młodym na weselu tam.
W samych superlatywach wypowiadała się ta Pani, a jest ona całkiem niezależną osobą.
Po takiej opinii aż mi się buźka uśmiecha, i uspokoiłam się bardzo. Myśle, że i wy możecie być spokojne, że wszystko będzie ok. Zawsze wpadki jakieś mogą być, to normalne ale reszta jak należy
Pozdrawiam :D

RELACJA