Autor Wątek: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec  (Przeczytany 113905 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
Odp: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Stycznia 2008, 19:31 »
OBIAD
rosół z makaronem,
rolada wołowa,
pieczeń ze schabu po sztygarsku,
pierś indycza nadziewana śliwką,
kluski śląskie,
ziemniaczki z wody,
wybór surówek: kapusta czerwona na ciepło, kapusta biała zasmażana, surówka z marchewki z mandarynką, surówka z selera z rodzynkami

DESER:
owoce sezonowe
ciasta i tort

ZIMNE PRZEKĄSKI:
wędliny szlachetne w 3 rodzajach,
platery mięs pieczonych (chcemy 2 rodzaje),
pałki kurczęcia w orzechach włoskich,
śledź w trzech smakach,
deski serów z winogronami i orzechami włoskimi,
pieczarki faszerowane,
marynaty,
sałatki w dwóch rodzajach,
pomidory z mozarellą i świeżą bazylią,
pieczywa mieszane i mało

KOLACJA
żurek czysty
filet z kurczęcia zapiekany z szynką, żółtym serem i pomidorem,
ziemniaki z wody z koperkiem,
surówka,

DLA WYTRWAŁYCH
strogonoff,
pieczywo, masło

napoje: kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, pepsi itp- wliczone w cene, bez ograniczeń.
Koszt menu 150zł/osobe

Myśle właśnie co z drugim posiłkiem ciepłym, co z sałatkami i czy wystarczy mięsa.
My raczej nie będziemy wprowadzać żadnych lodów chociaż to kwestia zastanowienia się.

Poza tym my mamy jeszcze na drugi dzień poprawiny - więc na drugi dzień musze wymyślić menu.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2009
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Stycznia 2008, 19:54 »
No to mam takie samo menu, coś tam może pokombinuje. Mam tylko nadzieje, że nie bedzie mało jedzenia, bo te gramatury są tak podane na osobe. . . . no ale zobaczymy.  Ten szwedzki stół mnie nie przekonuje, bo potem Cie obgadają, że nic na stołach nie było:P A ile płacicie za poprawiny? W sobote jade z zaliczka, bo ogladałam inne sale i ta mi najbardziej odpowiada, jeszcze oczywiscie z rodzicami trzeba jechać obejrzeć :-\

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Stycznia 2008, 19:58 »
O szwedzkim stole nic nie wiem.... a poprawiny 50 zł od osoby, z tym że jedzenie będzie świeże normalny obiad.
Pytałam się czy to wystarczające porcje mówiła że nie ma najmniejszej obawy o to że braknie czegoś, są to wystarczające porcje - i jak policzysz na osobę to suma sumarum jest sporo jedzenia.

Możesz mi coś powiedzieć o szwedzkim stole?

RELACJA

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Stycznia 2008, 13:35 »
W tej opcji za 200 zł zimna płyta, zamiast być podawana na stole to jest w formie szwedzkiego bufetu czyli stoi tam gdzies na sali na osobnym stole.  Ja się n a to nie decydują, bo  rodzina jest raczej tradycyjna, i niektórzy mogą się krępować. . . . Ja pytałam się jak jest w Dworku z jedzieniem znajoimego, który tam grywał na weselach.  Powiedział mi, że jedzenia nie jest super dużo, ale jeszcze nikt nie wyszedł głowny, i że jest zawsze baredzo wytwornie i elegancko ;D

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #34 dnia: 24 Stycznia 2008, 13:56 »
Dokładnie jezenia jest tyle ile powinno być. Nie zostaje bezsensownie niezjedzone jedzienie za które trzeba przeciez płacic. A jeżeli chodzi o opcje 200zł to nawet sie nie pytałam i pewnie dlatego właścicielka nic nie mówiła - i stad niewiedza moja na temat szwedzkiego stołu.
Z relacji ludzi którzy mieli tam wesela wiem to samo wynika że głodny nikt nie wyszedł a poza tym jest niesamowicie elegancko.
Zastanawiałas sie co z wystrojem sali jeżeli zdecydujecie sie tam mieć wesele?
Ja myslałam tylko o kwiatach bo balony i tym podobne rzeczy moim zdaniem tam nie pasuja. Jak ty to widzisz?

RELACJA

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 24 Stycznia 2008, 14:07 »
Dokładnie, moim zdaniem takie balony, żeby ładnie wyglądały muszą być zrobione przez profesjonalną firmę, a nie związane po 3 albo 5 szt np. sznurkiem, bo wygląda to tandetnie :/ ja postawię na żywe kwiaty, ewentualnie jakaś girlanda na balkonie, ale to zależy od tego, jak oni ustroją, zeby nie było przesady. Umówie sie z nimi tak, że podjade w jakis dzień przed weselem i zobacze no i wtedy zdecyduję. Bardzo mi się podobały na zdjęciach te płatki róż na stołach ;D ;D ;D Wczoraj też byłam oglądać sale, dziś jadę zobaczyć ostatnią, i w sobotę chcę jechać z zaliczką no i z rodzicami;) W dalszym ciągu Dworek to mój nr 1 i nie bede juz szukać dalej. Potem tylko zespół i na razie troche spokoju z załatwianiem 8)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Stycznia 2008, 14:15 »
Widziałam ustawienie stołów w podkowe ze swiecznikami na stołach i stołem dla młodych swietnie to wyglądało. I szczerze mówiąc tylko żywe kwiaty i sala przepieknie wygladac bedzie. A z tymi płatkami róż to prawda slicznie to wygląda.
Martwie się tylko że sporo pieniędzy trzeba będzie wydać zeby przystroić sale w kwiaty. Jednak w kilku miejscach musiałyby stać spore kompozycje.
Życze powodzenia w takim razie.

RELACJA

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 4 Lutego 2008, 14:45 »
No i stało sie, sala zarezerwowana na 4 lipiec przyszłego roku. Pytałam o dodatkową dekorację z ich strony i powiedzieli mi, że kosztuje 1000 zł, wydaje mi się,że to trochę dużo  :-[ Widziałaś może jak wygląda ta ich dekoracja?

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #38 dnia: 4 Lutego 2008, 15:01 »
Wiesz co widziałam na małej sali dekoracje tą podstawową i na małej nic dodawać nie trzeba. Powiem tak ja napewno będę sama dekorować kwiatami i tylko kwiatami. Zastanawiałam się nad sztucznymi bo dużo taniej wyjdzie. Nawet taki pomysł podpowiedziała mi pani w kwaiciarni. Będe na obiedzie 17 lutego tam więc zapytam sie o co chodzi z dekoracją.
A jak nie zawsze możemy razem cos wykombinować, zawsze można zrzutke na kwiaty zrobic razem albo coś innego wymyśleć. Masz miesiąc po mnie wesele więc coś można wykombinować.
Poza tym nie wiem jakie ty planujesz dekoracje.
Mnie tam oprócz kwiatów nic nie podoba się. Masz jakiś pomysł?

RELACJA

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 4 Lutego 2008, 18:00 »
No w sumie masz racje, ja też myślałam tylko o kwiatach, ewentualnie przystrojenie balkonu. Na pewno odpadają balony i inna tego typu tandeta - fuj. Kiedys jak byłam na giełdzie kwiatowej w Tychach to widziałam takie stroiki z metaloplastyki a na końcu były świece i kwiaty - ładnie to wyglądało, co prawda kwiaty sztuczne ale ładne. Z tego co kojarze, to kosztowały ok 70 zł za sztuke, a ich wysokość to ok 1m. Można by było pomyśleć o czymś takim. A jakie będziesz miała stoły? Masz może już zespół, bo ja szukam jakiegoś dobrego....

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #40 dnia: 5 Lutego 2008, 08:27 »
Stół raczej chce mieć w podkowe standardowo ustawiony, a i zespół mam bo od razu wiedziałam kogo chce.
A wracając do tematu stołów to chciałabym na stołach żywe kwiaty, coś w tym stylu:

tylko kolorystyka oczywiście inna, może też inne kwiaty, w każdym razie coś bardzo delikatnego ze wzgledu na świeczniki które będą

patrząc na ten stół pod oknem właśnie wydaje mi się że tylko cos tak delikatnego na stołach może być.
A kompozycje duże myślałam żeby były ustawione przy wejściu i na scenie np ze 3 kosze kwiatów, nie zastanawiałam sie nad tym jeszcze tak dokładnie ale cos mi tam chodzi po głowie.
Fajny pomysł miała jedna z forumek

bardzo ciekawie takie gałęzie, to jest wierzba chyba, wygladałyby przy wejściu na kotarach.
Tam jest sporo miejsca żeby poszaleć własnie z tak sporymi rzeczami.
Zawsze możemy się w późniejszym czasie umówić ustalić co nam się podoba i dojść do konsensusu jakiegoś i może koszty chociaż przystrojenia sali będa mniejsze ;)
Pozdrawiam.

RELACJA

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Lutego 2008, 11:20 »
No dziewczyny byłam na obiadku i powiem Wam że naprawdę dobre jedzenie byłam przerażona ze zupka w takich małych miseczkach podawana ale w sam raz do tego co  sie działo na talerzach przy drugim daniu, spuchłam i nie zjadłam wszystkiego co dostałam ani moja mama tez nie zjadła ciotka ledwo ledwo druga ciotka zjadła bo zupki nie jadła. I jedzenie stwierdzone przez 4 osoby wyśmienite. Obsługa bardzo miła, czas spędzony tam - pozytywne wrażenie.
Wyobraźcie sobie ze dzwonili do mnie wcześniej specjalnie że przepraszają mnie ale szefostwa nie będzie i ze można spokojnie przekładać na inny termin spotkanie, zdziwiłam się bo ja chciałam tylko zjeść obiad i stwierdzić co ewentualnie wybrać do jedzenia, czy coś zmieniać. Pan pokazał mi jak wygląda sala jak stoły są ustawione w koła i powiem Wam ze sala bardzo zyskuje na takim ustawieniu. Jeżeli uda mi sie usadzić odpowiednio gości to zdecydujemy się na takie ustawienie stołów. Poza tym widziałam ich przystrojenie podstawowe i jestem za jak najbardziej. Zastanawiam sie tylko nad dodatkowym przystrojeniem całej sali - koszt od 500zł, ale to jeszcze zobaczymy może coś fajnego wymyśli znajoma florystka.
Myślę że za miesiąc gdzieś pojadę spisać umowę.

RELACJA

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Lutego 2008, 10:09 »
No to wspaniale słyszeć takie dobre wieści, że jedzonko było dobre. I jak wyglądała sala z wystrojem? Zastanawia mnie dlaczego mnie powiedziano, że dodatkowy wystrój kosztuje 1000 zł.... Ja już zdecydowałam się na okrągłe stoły ale czuje, że nie będzie łatwo posadzić gości......Ale mam jeszcze lepsze wieści - okazuje się, że moja kuzynka idzie do Dworku w sierpniu tego roku na wesele, więc będę mieć informacje z pierwszej ręki co do jedzenia, obsługi itp :D Strasznie się cieszę, bo umowę mam spisać we wrześniu i do tego czasu już wszystko będę wiedzieć co i jak :))) Wpłaciłam tydzień temu zaliczkę w wysokości 1000 zł.

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #43 dnia: 22 Lutego 2008, 10:57 »
O to ja tylko wpłaciłam 200zł zaliczki tej za termin i dopiero 1000zł mam wpłacić przy podpisywaniu umowy. Samej sali nie widziałam tylko zdjęcia właśnie jak sala wyglada z okrągłymi stołami, zanim wybierzemy stoły to jeszcze sporo czasu upłynie. A jeżeli chodzi o dekoracje to mnie powiedziano od 500zł max ceny nie podano mi, tylko Pan powiedział że to zależy co będę chciała.

RELACJA

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 22 Lutego 2008, 12:03 »
Acha czyli to może być równie dobrze też 1000 zł. Ja się umówilam  z nimi, że jak będą mieli wesele, gdzie ktoś bierze dodatkowe strojenie to dadzą mi znac no i wtedy podjade i ocenie czy gra jest warta świeczki 8)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #45 dnia: 23 Lutego 2008, 10:52 »
bardzo dobry pomysł, zrób fotki wtedy to i ja zobacze jak to wygląda, a jak ja bede i bedzie cos ładnego to ja będę robić fotki. W razie czego tak jak wcześniej rozmawiałysmy możemy się dogadać żeby zrobić przybranie sali według tego co nam sie podoba i podzieliś się kosztami. Pozdrawiam

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 15 Marca 2008, 20:19 »
Witam serdecznie, zarezerwowałam mała sale na 06.  06.  09, bardzo się cieszę, że po przygodach w Kim w końcu coś wybrałam:) ale martwi mnie jedzenie, mój wójek mówi, że mało a ta zimna płyta wydaje się bardzo uboga (jedna faszerowana pieczarka na osobę. . . ??) wiem, że zawsze można dopłacić ale wiadomo, że każdy chciałby wydać jak najmniej i w jak najlepszy sposób, proszę was o informacje i rady, jeśli byliście tam na weselu, lub coś słyszeliście, nie chce żeby goście mówili, że głodni są:( ps.  o której Pani z dużej sali ma ślub w Kościele? bo nie chce żebyśmy obie w tym samym momencie przyjechały i zarezerwuje godzinkę później lub wcześniej :) serdecznie pozdrawiam :)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #47 dnia: 16 Marca 2008, 11:37 »
Witaj, ja chce ślub o godzinie 16.30, a jeżeli chodzi o przyjazd o tej samej godzinie to nie martw się, są dwa wejścia wy wchodzicie od strony restauracji a my od strony domu kultury, więc goście zupełnie się nie pomieszają.
A jedzenie- byłam tam na obiedzie i powiem że naprawdę dobre i obiad dwudaniowy był nie do przejedzenia dla mnie. Zimnej płyty jest akurat z tego co wiem spokojnie wystarcza.
Ślubować chcę na Giszowcu w dużym kościele, ale nie wiem czy proboszcz na tak późną godzinę się zgodzi. Mam ponad 40 osób przyjezdnych gości i wiem, że wcześniejsza godzina nie będzie dobra.
Pozdrawiam i ciesze się że się odezwałaś przynajmniej będzie wiadome że dziewczyna z forum, więc jakoś raźniej.
Zawsze można sobie pogadać. Pozdrawiam. :)

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 16 Marca 2008, 22:22 »
nie chodziło mi o wymieszanie się gości, bo wiem że są osobne wejścia:) oglądałam też Twoją salę tak z ciekawości:)) ja będe mieć ślub kolo 14 :) myśle że lepiej mieć przyjazd o różnych godzinach bo wtedy obsługa nie będzie się musiała rozdwoić i będą podawać posiłki o różnych godzinach:) Czy zostałaś poinformowana o ewentualnych zmianach ceny menu do roku 2009? Też się cieszę że obok będzie miał ślub ktoś kogo choć troszkę znam bo możemy sobie tu przekazać wszystkie ważne informacje jak i ploteczki:)) też w najbliższym czasie wybieram się tam na obiadek, aaa i myślę o dodaniu do menu deseru lodowego :))

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #49 dnia: 17 Marca 2008, 08:40 »
O zmianie cen słyszałam już w zeszłym roku jak byłam rezerwować termin, że taka ewentualność istnieje. A skoro Wy macie ślub o 14 to nie ma najmniejszego problemu z pomieszaniem się gości.
A gdzie macie ślub, bo widze, że jestes z Katowic? Ja raczej deserów dodatkowych nie chce dlatego, że z piekarni z którą restauracja współpracuje chce kupić ciasto tak aby wjechało jak słodki poczestunek. A tak wogóle to ile będziesz miała osób na małej sali?
A obiadej chyba wszystko moge Ci polecic, wszystko było pyszne, fantastycznie podane, w dużych ilościach drugie danie było podane. Nie byłyśmy w stanie zjeść deseru po dwudaniowym obiadku. Dlatego nie martwie się że będzie mało jedzenia.
A i jeszcze jedno pytanie ile placiliście obecnie zaliczki? Ahh no i pytanie jak Ci się podobała sala która my wybralismy?
Pozdrawiam  ;)

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Marca 2008, 13:57 »
twoja sala jest super:) zmartwily mnie na poczatku te krzesła na duzej dali, ale kelner powiedział że będą w ładnych pokrowcach więc świetnie:)!! w sumie wygląda na zdjeciach na wielka aule a taka duża to ona nie jest wcale:)
ja bede miec okolo 45 osób, jeszcze dokładnie nie wiadomo, max.  na sali zmieści sie 48 osób więc taki mam limit:))

ja też chcę mieć taki wielki piętrowy tort do tego różne ciasta, ale chciałbym np lody z bita śmietana i jakąś polewa:) u mnie w rodzinie wszyscy uwielbiają lody, więc muszą być:))

wracając do sal - uważam że obie są ładne, ale przede wszystkim zauroczył mnie ten budynek i park, jest śliczny i podobno to historyczne miejsce:) bardzo mi się podoba jest taki z duszą:) hehe ponoć był tam przez jakiś czas dom publiczny;) ale mi to nie przeszkadza :D boje się tylko że w tym parku w soboty będzie się krecić pełno jakiś żuli liczących na to że dostaną alkohol od pary młodej, mam nadzieję, że obsługa zwróci na to uwagę, bo nie chcę jakiś nieprzyjemnych sytuacji (u mojej kuzynki na ślubie było bardzo nieprzyjemnie gdy goście zaczęli rzucać w młodą parę drobniaczkami po wyjściu z kościoła, ale zamiast młoda para zbierać na szczęście, to rzucili się żebracy na dodatek przepychając się między sobą tak że o mało nie potracili panny młodej. . .  )

ślub biorę w Katowicach, nie wiem jeszcze ile zajmie dojazd z kościoła tam, ale myślę ze około 30 minut:)

zaliczki na razie 200 zł, a we wrześniu chyba znowu coś (chyba 800 zł) i wtedy mamy już im dam znać jakie chcemy zmiany w menu, ja ciągle myślę czy by czymś nie urozmaicić tej zimnej płyty, w ogóle mam taki pomysł, żeby np w maju, czerwcu, przyjechać tam podejrzeć "od kuchni" jakiś ślub. . .  :) jak widzisz ja niestety jestem perfekcjonistka i męczy mnie jeśli coś nie jest idealnie, choć wiem, że nigdy nie może być idealnie, ale już tak mam że i tak robie wszystko, żeby było jak najlepiej:)))

uh rozpisałam się:)) może dziś wybiorę się tam na kolacje, to zdam relacje:))  SERDECZNIE POZDRAWIAM :) !!

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #51 dnia: 17 Marca 2008, 14:02 »
Jest to miejsce historyczne. Jeżeli chodzi o park to w soboty i niedziele odbywają sie festyny imprezy rodzinne od kiedy park został zagospodarowany i odnowiony przychodzą tam same rodziny z dziećmi i nie martw sie o jakieś dziwne sytuacje. Raczej można się spodziewać orkiestry w muszli koncertowej aniżelu typków.
Jeżeli chodzi o fotele to wiem właśnie że będą takie same pokrowce jak na małej sali.
Pozdrawiam.

RELACJA

Offline clubrotation

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 18 Marca 2008, 10:40 »
Witam Was Dziewczyny, cieszę się, że jest nas już 3, które będą miały wesele w Dworku:) Do koleżanki, która będzie miała ślub w Katowicach-w jakim kościele? Ja też planuję swój ślub na godz 14:) Jak już wcześniej wspominałam, moja kuzynka idzie na wesele w Dworku w tym roku w lipcu, więc będę mieć informacje z pierwszej ręki co do jedzenia, obsługi itp. Wesele będzie na 120 osób więc zobaczymy, jak im to wyjdzie. Jak tylko będę mieć jakieś nowe wieści to napiszę i zdam relację.
Pozdrawiam ;D

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #53 dnia: 18 Marca 2008, 12:48 »
I bardzo dobrze że wieści z pierszej reki bedą.

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 6 Kwietnia 2008, 23:43 »
Witam dawno mnie nie było:)
udałam się z narzeczonym na obiadek i wszytko było bardzo dobre i dużo, ale mam kilka zastrzeżeń:

1) fioletowa kapusta którą zamówiłam była na prawdę okropna!! (a ma być podana na ślubie!) nie wiem czy była stara, czy za bardzo wygotowana a może wyschnięta ale czegoś takiego na moim ślubie na pewno nie zaserwuje gościom !! okropność !
2) szklanki w których podano nam napoje nie były zbyt piękne, mój sok jabłkowy podano w firmowej szklance z jakiejś wódki a mojemu misiowi cole w szklance niczym te dodawane jako gratis w mcdonaldzie... mało elegancko, czyżby lokalu nie było stać na porządne szklanki??
3)posiłek był brzydko udekorowany, kawałek pomarańczy i pieczarka posypana papryka... to niedopuszczalne na ślub, mam nadzieję że w planach mają zaserwowanie coś lepiej wyglądającego...

Ale ale:) nie są to rzeczy nie do przeskoczenia i można to wcześniej uzgodnić, więc nie ma sie czym martwić (no chyba że o te szklanki, muszę o to następnym razem zapytać:) wszytko pozostałe oceniam na 6 z plusem, lokal jest bardzo ładny, piękny na zewnątrz, ah te okna, zazdroszczę koleżance z dużej sali wyjścia na ten ganek... wygląda to super, beda piękne zdjęcia !!:)

Jestem bardzo zadowolona (jak na razie, oby się nic nie zmieniło:>) że spośród wszystkich wybrałam ten lokal:) i czekam z niecierpliwością na relację koleżanki która będzie tam na weselisku:) ...ciekawe jaka będzie kapusta...;) ah waruje;)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #55 dnia: 7 Kwietnia 2008, 08:38 »
Wiesz co, ja jak byłam na obiedzie to moja ciocia jadła modrą kapustke i naprawde była dobra, przypuszczam że to była jakasstara kpusta, tzn nie można młodej narazie kupić i to co jest obecnie jest twarde i łykowate, u mnie w domu o tej porze nie jada się już modrej bo nie jest zbyt smaczna. Co do dekoracji talerzy nie miałam żadnych zastrzeżeń naprawde dopracowane było, może to szef kuchni był jakais inny i dlatego.
Aż mnie to zaskoczyło co naisałaś.

RELACJA

Offline Ania i Paweł
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 9 Kwietnia 2008, 20:06 »
a jak miałaś udekorowany talerz? jakoś inaczej niż w pomarańczkę i pieczarkę? bo na temat udekorwania posilku na pewno będzie można z nimi porozmawiać przed wyborem meni i jestem ciekawa czy robią coś fajnego, czego nie było mi dane zobaczyć :/
u mnie w domu modra kapusta była ostatnio na święta wielkanocne i była bardzo dobra:)
ale to dobrze, że wtedy jak byłyście była dobra, może po prostu zagapili się i ja rozgotowali kto wie (choć w dobrej restauracji nie powinni jej podać w taki wypadku)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #57 dnia: 10 Kwietnia 2008, 08:05 »
Nie pamiętam dokładnie co tam było na talerzu do dekoracji ale dla oka bardzo przyjemnie to wyglądało.

RELACJA

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #58 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:28 »
Witam,ja co prawda już po ślubie,ale jeżeli chodzi o proboszcza dużego kościoła to jest bardzo fajny,można się z nim dogadać,jezeli chodzi o ludzi mieszkających na Giszowcu,to możecie być spokojni,jest w miare bezpiecznie jak wszędzie,park wieczorami jest chroniony więc napewno nikomu nic nie grozi.

pozdrawiam

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #59 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:34 »
Dokładnie tak jest bardzo spokojnie. A co do proboszcza to wiem wiem że jest przyjaźnie nastawiony do ludzi. Ja go pamiętam z czasów jak jeszcze kaplica była a kościół i nowa kaplica były w budowie. A poza tym co jakiś czas jestem tam na mszy i rodzinę mam na Giszowcu.

RELACJA