Autor Wątek: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec  (Przeczytany 113923 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: Dworek pod lipami Katowice - Giszowiec
« Odpowiedź #240 dnia: 31 Lipca 2009, 17:34 »
jakie paczki, bo ja nie wiem o co chodzi?

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #241 dnia: 3 Sierpnia 2009, 22:00 »
takie z jedzeniem

Offline thea17
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.10.2009
« Odpowiedź #242 dnia: 7 Sierpnia 2009, 10:15 »
Witajcie:) Ja mam wesele w Dworku za niecałe 3 miesiące.  Jak tylko zobaczyłam tą sale od razu ją zarezerwowałam.
Mam troszkę obawy, ponieważ moję wesle wstepnie jest na 150 osób i chcielismy wszystko na jednej sali i martwie się, że będzie mało miejsca do tańczenia. . .
W najbliższym czasie wybieram się na wybranie menu.  Mam do Was prośbę i zarazem pytanie: Czy ciasto jest już wliczone w cenę menu?? Ja planuję wybrać to meu za 180 zł.  Wydaje mi się, że jest wystarczające.  Ewentualnie domówimy jakis jeszcze jeden ciepły posiłek.  Ślub mam o 13 więc na pewno goście moga zgłodnieć ;)
Wesele mamy 2-dniowe tańczone, więc jak macie może jakieś porpozycję menu na drugi dzień to byłabym wdzięczna za pomoc :)
Aha, no i jeszcze dekoracja. . .  Jak bylismy rezerwować termin to powiedziano nam, że mozna mieć swoja dekorację a teraz podobno szefowa nie chce się zgadzać na żadne własne pomysły, ponieważ mają złe doświadczenia i jeżeli chcemy to możemy od nich kupić dekorację za 1500 zł. . .  Wiecie może coś na ten temat??
To są właściwie takie pierwsze wątpliwości jakie mi się nasuwają na myśl. .

Pozdrawiam i czkema na jakieś Wasze wskazówki :)

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #243 dnia: 7 Sierpnia 2009, 14:31 »
witam:) wiec tak ciasto nie jest wliczone w cene trzeba kupic we własnym zakresie lub zamowić u właściceli ja mam wesele na ok 80 osób wiec nie wiem jak to bedzie przy 150 ale sala jest duża. jeżeli chodzi o dekoracje to mi właścicel nic nie mówił we wrześniu mam podpisywać umowe więc pewnie wtedy się dowiem...... a Ty już na pewno umowe podpisałas??

Offline thea17
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #244 dnia: 7 Sierpnia 2009, 14:44 »
No własnie jeszcze nie, narazie mam wpłaconą zaliczkę, a po 15 sierpnia jestem umówiona z właścicielką na podpisanie umowy i wybranie menu. . .
Zastanawiam się właśnie czy nie zlecić im od razu też tortu i ciasta, żeby już zajęli się wszystkim a nie dokładać sobie jeszcze zmartwień i czy aby na pewno nie braknie mi tortu na weselu  :P

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #245 dnia: 8 Sierpnia 2009, 09:56 »
o kurcze to jakoś inaczej u Ciebie niż u  Nas my mamy termin na wrzesień  <podpisanie umowy> wiesz z tego co sie dowiedziałam to wypieki maja bardzo dobre wiec zlecenie im zakupu tortu i ciast to bardzo dobry pomysł. ja bym Cie bardzo prosiła o przekazanie informacji  na forum ile kosztują nich te ciasta i jak dokładnie jest z tą dekoracja .

Offline Sattinne

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12 września 2009
« Odpowiedź #246 dnia: 14 Sierpnia 2009, 08:33 »
Hej dziewczyny :)

Ja też mam weselicho w Dworku juz za niecały mieciąc - dokładnie 12-go września na tej dużej sali.  Będziemy mieli ok.  70 gości.  Jak tylko zobaczyłam to miejsce to wiedziałam, że wesele musi odbyć się właśnie w Dworku.  Właścicielka to naprawdę miła kobitka :)

Czytając wątek utwierdziłam się w przekoniu, że wybór co do sali jest naprawdę dobry.  Koleżanka organizowała tam w maju komunię syna i była baaardzo zadowolona.

Dziewczynki wiecie może z której cukierni Dworek przywozi ciasta? Zastanawiam się czy brać tam też tort czy tylko same ciasto.  Znalazłam fajną cukiernię, gdzie torty są niedrogie, ale niekoniecznie ładne.  Bądź, co bądź tort jakoś musi wyglądać, prawda? :) Jeśli wiecie która to cukiernia proszę dajcie znać.  No i ile sobie życzą za taki torcik.

Czy któraś z Was też ma weselicho 12-go września? Fajnie by  było się poznać wcześniej :)

Przesyłam Buziole!

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #247 dnia: 14 Sierpnia 2009, 08:57 »
Tak wyglądał nasz tort i w dodatku był przepyszny - sami wybieraliśmy sobie i tak: w środku był jasny biszkopt, warstwa kremu kawowego i warstwa czekoladowego z kawałkami czekolady a na zewnątrz był ajerkoniak no i wiśnie...

tort był ogromny bo naszą zachcianką było to, żeby tort był płaski a nie piętrowy i wykonali bez problemu taki.
Ciasta były również znakomite... krótko móiąc warto wybrać tą cukiernię, z tego co pamiętam to cukiernia jest w Kostuhnie, i na Józefowcu skrzyżowanie ze Szczecińską, na przeciwko Netii.

Przed weselem próbowaliśmy ciast różnych z tej cukierni i wszystkie nam smakowały.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline thea17
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #248 dnia: 18 Sierpnia 2009, 14:40 »
Hej ;) Ja dzisiajjadę do Dworku na wybór menu i podpisanie umowy:)
Zapytam o te ciasta i dekorację i postaram się od razu jutro z samego rana dać Wam znać jak to wszystko wygląda :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #249 dnia: 18 Sierpnia 2009, 21:53 »
no to czekamy z niecierpliwością na wieści:)

Offline thea17
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #250 dnia: 19 Sierpnia 2009, 13:36 »
Witajcie :) Byłam wczoraj na ustalaniu menu. . .  Cena, którą podano mi rok temu nie zmieniła się, czyli ja wybrałam meny za 180 zł.  Mam wesele 24 października, a w tedy jest przestwianie zegarków więc mam tak jakby godzinkę "gratis" więc musiałam jeszcze dobrać jeden posiłek. . . Wzięłam dodatkowo barsz czerwony z krokietami za 7 zł. . .  Czyli pierwszy dzień zamuka się w kwocie 187 zł za osobę. 
U mnie będą też poprawiny i to tańczone, więc na drugi dzień też potrzebowałam menu.  Nie jest ostatecznie ustalona kwota za drugi dzień , ale wstepnie będzie to ok 80 zł za obiad, zimna płyte i jeden posiłek na ciepło ok 18-19.  Ja planuję poprawiny do 20 maksymalnie. . . 
Musze przyznać, że właścicielka to naprawdę świetna babka.  MOżna jej się w każdej sprawie poradzić. . .  Na prawdę pomaga w podejmowaniu decyzji. . .
Co do dekoracji, to można mieć swoją, jednak zaraz po zakończonym weselu nalezy ją zdjąć. . .  tzn ja pytałam tylko o kosze na parapety bo będzie to robiła moja znajoma i włascicielka się zgodziła :)
Nie wiem czy wszystko napisałam. . .  Jesli macie jakieś pytania to piszcie. .  :)

Pozdrawiam ;-)                                             

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #251 dnia: 19 Sierpnia 2009, 22:01 »
Witam:)

Thea17 to masz farta z tą zmianą czasu:)
 ja się zastanawiam czy dekoracja tego balkonu z tyłu i sceny białym obrusem, płótnem? jest płatna dodatkowo czy to już jest wliczone w cenę?bardzo mnie to zastanawia:)my szczerze mówiąc nie wiem kiedy podpisujemy umowę, jeszcze też nie mieliśmy okazji rozmawiać z właścicielką, raczej trafiamy na Pana;)
dobrze, że opinie na temat Właścicielki są takie dobre, bo to jest strasznie ważne przy organizowaniu takiej imprezy jak wesele:)

pozdrawiam:)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #252 dnia: 20 Sierpnia 2009, 08:58 »
Za ten materiał na scenie i balkonie płaciliśmy 150 zł.

RELACJA

Offline thea17
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #253 dnia: 20 Sierpnia 2009, 15:23 »
MY przystrojonego balkonu nie będziemy mieli bo najprawdopodobniej posadzimy tam znajomych. . .  za przystrojenie sceny nie płacimy, przynajmniej nic nie było mówione na ten temat. . .
My narazie umowy też nie podpisaliśmy, mamy to zrobić dopieor we wrześniu ok 24-tego. .  U nas jest problem z okresleniem ilości osób. . .  MOże sie okazać, że będzie 150 a, może i być 100. . . Właścicielka stwierdziła,że skoro ustalone mamy menu, wpłaconą zaliczkę, to na miesiąc przed możemy załatwić reszte formalności:)

Pozdrawiam ;-)

Offline Dziobasek25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.10.2011
« Odpowiedź #254 dnia: 27 Sierpnia 2009, 01:11 »
Witam! jak pierwszy raz byłam na tej sali to od razu się zakochałam (na tej większej sali;)) Następnie prześledziłam cały ten wątek i utwierdziłam się w przekonaniu że to własnie TA wymarzona sala. Jednak kilka dni temu wybrałam się tam na obiadek i dokładnieJ wypytałam sympatyczną panią o koszty... no i się załamałam.
Za pierwszym razem otrzymałam dwa przykładowe manu (decydowalibyśmy się na to za 180zl) bardzo nam sie spodobało że napoje są w cenie i bez ograniczeń, pytałam panA o koszty poprawin powiedział że w granicach 50-70zł. Pytałam o dekoracje sali to sprytnie odpowiedział że ależ oczywiście że robią, można w sobotę przyjechać obejrzeć. Byłam zauroczona i cała w skowronkach wracałam do domku. Jednak gdy byłam tam dwa dni temu, obsługiwała nas kobitka. Ja oczywiście jeszcze raz ją o wszytsko dopytałam i byłam w szoku! Powiedziała że poprawiny jeżeli na tej dużej sali to koszt OD 100zl/os!! w tym tylko obiad deser i jedna kolacja. Dekoracja sali płatna oddzielnie, w zależności na jaką się zdecydujemy, czy chcemy żywe kwiaty itp  koszty od 300zl ;/  wspominała też o jakiś dodatkowych kosztach za wynajem sali (?) czego ja w ogóle nie zrozumiałam bo wkońcu w tym 180zł powinno to być uwzględnione :/ Muszę przyznać że porządnie się zniechęciłam :( a już mysłałam że znalazłam tę jedyną ;) Dodam tylko że rosół który wtedy jadłam był wrzący  ;) Jednak rolada z kluskami troche nie proporcjonalnie bo mięsko tak olbrzymie że jadłam je na pół z moim D jednak kluseczek było może z 8 (też wrzących:P) więc jak dla mnie to troche za mało bo uwielbiam kluchy ale to rzecz gustu ;) ogólnie obiad bardzo sycący (tego dnia nawet kolacji nie byłam w stanie zjeść ;)) więc jedzonko OK ;)
Bardzo proszę o wasze info na temat tej sali, jakie są dokładne koszty, czy są jakieś dodatkowe opłaty za wynajem i co z tą dekoracją? bo może kobitka była tam nowa i się pomyliła?? :P mam taką cichą nadzieję ;) pozdrawiam serdecznie ;)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #255 dnia: 27 Sierpnia 2009, 10:15 »
Proponuję zadzwonić do dworku i poprosić do telefonu szefową i się dopytać wszystkiego jeszcze raz, wszystko ci powie i wytłumaczy i nie będziesz mieć żadnych wątpliwości.

RELACJA

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #256 dnia: 28 Sierpnia 2009, 07:51 »
Dziewczyny bardzo Was proszę napiszcie mi ile kosztował tort i ciasto w tej cukierni w nast. tygodniu idę podpisywać umowę i bardzo mi zależy żeby to wiedzieć pozdrawiam:)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #257 dnia: 28 Sierpnia 2009, 08:30 »
Ogromny płaski tort na około 80 osób i 4 rodzaje ciast kosztowały około 750 zł... nie pamiętam dokładnie bo nie mam rachunków u siebie ale coś koło tego. Za blachę ciasta płaci się około 140 zł - to jest blacha piekarska, więc taka ogromna.A tort pewnie zależy jaki chcecie.

RELACJA

Offline olka0306
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28 sierpnia 2010
« Odpowiedź #258 dnia: 28 Sierpnia 2009, 20:17 »
chciałam zapytać czy po weselu resztę jedzenia dostaje się dla siebie?

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #259 dnia: 31 Sierpnia 2009, 08:28 »
My dostaliśmy mięsiwa z obiadu, bo surówek i klusek nie chciałam nawet. A jeżeli chodzi o to co było na stole, to bez problemów wszystko mogą wam spakować i dostaniecie to co chcecie, chociaż z tego co pamiętam, sałatki z majonezem, takie które sie szybko psują - tego restauracja chyba nie wydaje.

RELACJA

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #260 dnia: 31 Sierpnia 2009, 08:29 »
Zapomniałam dodać, że oczywiście ciasta i tort dostaliśmy  -  to co zostało, a zostało sporo.

RELACJA

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #261 dnia: 31 Sierpnia 2009, 14:01 »
a powiedzcie mi jeszcze czy za dzieci to sie tak samo płaci jak za dorosłego?? i czy ktoś podpisywał już umowe na nastepny rok?? chodzi mi o to czy cena sie zmienia?? pozdrawiam:*:*

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #262 dnia: 1 Września 2009, 08:30 »
Dziewczyny za dzieci do 5 czy 6 roku życia płaci się połowę stawki, a za malutkie dzieciaczki dla których nie musi być fotela nic się nie płaci.

RELACJA

Offline idealowpotega

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #263 dnia: 1 Września 2009, 12:35 »
to kolejne pytanie? czy zmieniałyscie cos menu?? ja bym chciała dodać lody i  zamiast zurku przy  1 kolacji dac  na koniec barsz czerwny ?? co o tym sądzicie, i czy wiece jak to jestz cena czy idzie bardoz do góry??

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #264 dnia: 28 Września 2009, 21:01 »
dziewczyny coś nam wątek zamarł :(

Sattinne i jak tam po weselichu ;D na pewno się udało :skacza:ale czy masz może jakis sugestie?
thea 17 jak tam przygotowania do wesela?
Dziobasek25 i co, zdecydowalaś się na Dworek?

idea ja tez myslę o lodach, o żurku, ale w chlebku, barszcz czerwony zostawiłabym na koniec weselicha.

pozdrawiam :)

Offline thea17
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #265 dnia: 6 Października 2009, 17:05 »
Hej elemelka :) No u mnie przygotowania pełną parą. . .  W piątek wieczór panieński a potem to już z górki.  Narazie stres nie dopada ale poczekajmy jeszcze troszkę  ;)
Dziś jade jeszcze do Dworku porozmawiać z właścicielką i wrescie podać ostateczną liczbę gości.  Powiem ,Wam, że ta Kobieta przez duże "K" jest naprawdę wspaniała.
Mieliśmy w rodzinie bardzo trudną sytuację i nie mogłam o czasie przyjechać do Niej i załatwić wszystkich formalności.
Powiedziała, że mam załatwić to co mam do załatwienia i odezwać się w odpowiednim dla mnie czasie.  Trwało to wszystko ok 2 tygdonie, więc  mam ponad 2 tygodnie do wesela i dopieor dziś potwierdzę jej ile osób będe miała. . .
Jutro coś napiszę jak będę miała więcej ustaleń. . .
Pozdrawiam  :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #266 dnia: 7 Października 2009, 21:44 »
Thea17 no to super, że właścicielka taka super babeczka:)
zazdraszczam, że w piątek już panieński, pewnie będzie się działo :drinkuje: :disco: :pijaki:
a dziś jak tam po ustalaniu szczegółów?

Offline thea17
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #267 dnia: 20 Października 2009, 15:10 »
elemelka, wybacz, że długo nie pisałam ale przygotowania trwają. . .  ;-)
Dziś, już wtorek, jeszcze kilka dni . . .  ;-)
Co do ustalania wszelkich szczegółow powiem Ci, że nie mam do tej kobiety żadnych zastrzeżeń, jak dla mnie jest naprawdę świetnę organizatorką i super odradza.  Ufam jej pod każdym względem.
Na dzień dzisiejszy nie mogę jej niczego zarzucic.
Na 18 jestem z Nią dziś umówiona, żeby podać ostateczną liczbę gości na pierwszy i na drugi dzień. . .
Jak masz jakiesp ytania to pisz. . Chętnie odpowiem jeśli będę wiedziała :-)
Pozdrawiam. . . .

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #268 dnia: 20 Października 2009, 16:54 »
thea17 super, że zostało Wam jeszcze te parę dni :D
my w sobotę podpisywaliśmy umowę i tak jak napisałaś, Pani "super odradza" ;D myślę, że ma  bardzo zdroworozsądkowe podejście do wesel i nie chce naciągać na dodatkowe koszty, nam odradziła czerwony barszcz i chlebki do żurku :)w zasadzie pytań nie mam, ale po weselichu jak ochłoniesz to napisz jak tam się bawiłaś :D :D
pozdrawiam :-*

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #269 dnia: 24 Października 2009, 11:03 »
thea17 Wszystkiego Najlepszego Na Nowej Drodze Życia  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: i Szampańskiej Zabawy  :cancan: