Wielu lekarzy twierdzi, że na boso i owszem, ale tylko po piasku i trawie, bo stopa "pracuje", ale na podłodze juz nie, także opinie lekarzy są podzielone..
Antalis ja sie odnosiłam do tej odpowiedzi
nie mówiłam,że nie wolno nosić kapci...
sama dziecku też zakładam,
a tym bardziej Ty skoro Twoje dziecko dopiero zaczyna stawiać kroki, to musi mieć usztywnioną nogę i żeby się nie ślizgało po podłodze...
a oprocz tego co dziecko woli biore pod uwage jego zdrowie bo to nie zawsze idzie w parze
...mi na zdrowiu dziecka w ogóle nie zależy...i dlatego jako wyrodna matka pozwalam chodzić boso...
bo tak zinterpretowałam twoją wypowiedź
ale dobra nieistotne
pisze,że spotkałam sie z obiema opiniami lekarzy:jedni,że dziecko musi nosić kapcie, a boso to tylko po trawie i piasku
( a ile w roku jest miesięcy,że może po trawie boso biegać?no chyba ze 3. i to jeszcze jak ktoś ma swój własny trawnik w ogrodzie.Bo na te psie kupy przy bloku to bym swojego malucha nie puściła boso...)
a druga opinia,że moze latać boso
Nam ortopeda kategorycznie zabroniłą kapci, tylko boso albo w takich skórzanych skarpetkach, są w HM naprzykład.
i własnie z czymś takim sie spotkałam...
Nie pytalam czy sama mam Kacpra w takie wyposazac bo swoje zdanie na ten temat mam.
przecież nikt Ci nie pisał czy masz je kupić czy nie. napisałam Ci,że mamy podobne i są ok...
też wszystko bierzesz do siebie
Aha. No to nie problem bo nie chce by maly chodzil w nich non stop. W ciagu dnia ma takie 2 godz intensywnej zabawy i szalenstw i wtedy chce mu zakladac paputki.
Dzieki 
jak tak, to inna sprawa
też zakładam dziecku kapcie w ciągu dnia
ale ja z twojej wypowiedzi zrozumiałam,że masz pogląd,że dzieciak ma w domu mieć cały dzień kapcie na nogach