Autor Wątek: BUTY - ale jakie ?  (Przeczytany 169863 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
Odp: BUTY - ale jakie ?
« Odpowiedź #150 dnia: 14 Października 2008, 07:30 »
A mnie zaczął właśnie trapić problem kapci i ich wykonania, jako że zwracam bardzo baczną uwagę na jakość butów w których Polcia chodzi zastanawiam się czy kapcie które  są dużo tańsze od bucików mogły być tak samo dobrze wyprofilowane???Nie chodzi o to że cena jest dla mnie najważniejsza tylko niestety jeżeli chodzi o buciki to często idzie ona w parze  z jakością, a przecież dziecko dużo więcej chodzi w kapciach niż w bucikach. Wiem, ze ten temat był już omawiany ale ja i tak mam mętlik w głowie.....
A BTW jakie buciki na zimę??Dużo większe??My kupiliśmy Ecco tylko rozmiar większe niż teraz Pola nosi czyli 20 i zastanawiam się czy nie za małe  ::), ale z drugiej strony jak dużo za duże to jak w takich biegać???

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #151 dnia: 14 Października 2008, 07:38 »
Nika ja kupuje Tosi na zime buty ok 1 cm dłuższe od jej stopy. Dlatego z zimowymi jeszcze czekam, narazie nosi takie przejściowe. Też kupie Ecco ale dopiero jak rzeczywiście przyjdzie zima.

Kapcie kupowałam wczoraj, w Bartku ale firmy Befado. Zawsze byłam zadowolona z ich produktów. U nas jest promocja i konkretne modele kapci są po 9,90 wiec tutaj cena nie do końca oddaje jakość  ;D

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #152 dnia: 14 Października 2008, 07:53 »
Befado powiadasz...muszę je looknąć dokładniej, może nawet dziś do Bartka zawitam... My z zimowymi nie czekaliśmy bo ta mała rozmiarówka dość szybko się kończy i później może nie być już wyboru bo nie zamawiają później czy cuś...tak nam powiedzieli w sklepie!!Tak samo było z kombinezonem dwa tygodnie temu rozmiarówka była już tak przebrana że nie mogłam kupić tego co chciałam  ::)!!Tylko w Poznaniu jest z pewnością mniejszy wybór niż  w Warszawie a Ecco Kids jest tylko jeden  ::)!!Jeżeli chodzi o stópki Poli to bardzo o nie dbam ponieważ urodziła się z jedną stópką krzywą, narazie jest ok ale ortopeda powiedział że stan jej stópkę musi być dla nas nr 1!!

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #153 dnia: 14 Października 2008, 08:00 »
Rzeczywiście Ecco jest u nas sporo, w tym firmowy (tańszy) sklep pod warszawa. Ja kombinezon też już mam, wiesz a może skoro są jej potrzebne ODPOWIEDNIE to lekarz moze coś polecić? Moja Kasia miała iksy jak była malutka i musiala nosic butki z MEMO (takie profilowane).

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #154 dnia: 14 Października 2008, 08:23 »
No właśnie takich profilowanych nie musi!!Memo znam jako były pracownik firmy medycznej  ;)
A własnie mi sięprzypomniało, że pani w Ecco powiedziała mi że teraz czołowe marki obuwnicze dla dzieci z Naturino na przedzie nie robią już profilowanych wkładek tylko podeszwy  ??? ??? :o :o

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #155 dnia: 14 Października 2008, 08:32 »
Wiesz, moze i robią. Ja kupuje Tosi buty Ecco, Elefantena itd, wiec raczej te droższe. Ale ponieważ najzdrowiej jest jak dziecko biega boso to u nas kapcie jednak bardziej SĄ niż są noszone. Antosia lata w skarpetkach  z antypoślizgiem :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #156 dnia: 6 Listopada 2008, 10:26 »
ja mam pytanie do mam, których dzieci  w domu chodzą bez butów.

Jak to u was jest w sezonie zimowym?  w jakich skarpetach dziecko lata? cienkich  trzymajacych sie nogi czy frotkowych z abs-es (a jesli w takich to co robicie aby one nie spadały z nogi). I napiszcie jakie macie podłogi w domu. bo co innego łazić po dywanie/wykladzinie, a co innego po panelach/ parkiecie.

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #157 dnia: 6 Listopada 2008, 10:30 »
dobre pytani...
my mamy skarpety grube z taka skórzana podeszwą, kupiłam w h&m, zakładam to tymkowi na cienkie skarpetki.
podłoge mam różną ;) i dywan i wykładzine i panele i linoleum na betonie ;)

nie wiem tylko czy takie skarpety z ta podeszwa są "dobre"
ANCYMONEK :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #158 dnia: 6 Listopada 2008, 20:10 »
to są normalne skarpetki,żadne grubsze
w domu mam dywany, a na podłodze pcv, w kuchni kafle
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #159 dnia: 6 Listopada 2008, 20:12 »
Ja mam grubsze skarpety z gumową podeszwą i kapciuszki, ale Gabrysia najchętniej je ściąga, więc rzadko ma je na nóżkach,ale zakładam je jej na dwór.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #160 dnia: 6 Listopada 2008, 20:56 »
Nasz Wiktor biega w rajstopach, albo zwykłych skarpetach. A na podłodze mamy panele, tylko u niego w pokoju jest wykładzina i mały dywan w dużym pokoju.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #161 dnia: 6 Listopada 2008, 21:18 »
piiszcie dziewdzyny piszcie jak to u was jest z ta podłoga i skarpetkami.

u mnie sa panele, w jednym pokoju jest długi chodnik (prawie wykładzina bo pokuj dość wąski), w kuchni i w łazience terakota, a w duzym niewielki dywanik.
Zuzik biega w średnio grubych  albo cienkich skarpetach, bo frotkowych, które nie spadają jej same z nogi ma tylko 3 pary.  i zastanawiam się czy jej nie jest zimno (a kaloryfery trochę przykrecam). teraz ma już  10 -dniowy katar i czasme zakładam jej ciapki, bo może przez to nie może wyzdrowieć ?! jak myslicie. 

• Chuck Norris
« Odpowiedź #162 dnia: 6 Listopada 2008, 21:36 »
zapomniałam dopisać, ze u nas panele+kafle. W małej i naszej sypialni wykładzina, ale tam mało przebywamy w dzień. Kaloryfery wyłączone, okna rozszczelnione.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #163 dnia: 6 Listopada 2008, 22:18 »
u nas parkiet, dzieć w skarpetach
grzejniki skręcone

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #164 dnia: 6 Listopada 2008, 22:58 »
ja może przewrażliwiona jestem, bo straaaasznie nie lubię, kiedy mi zimno w nogi :P

ANCYMONEK :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #165 dnia: 7 Listopada 2008, 11:25 »
ja myślę,że dziecku w skarpetach nie jest zimno
w końcu ono biega, lata, to sie bardziej zgrzeje niz my
ja właśnie jak założę małemu kapcie dodatkowo, to ma potem spocone nożki
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #166 dnia: 7 Listopada 2008, 21:17 »
no wlasnie ja jestem zmarzluch. tezlatam w skarpetkach ale czesto mam na nogach jeszcze kapcie, np jak zmywam, gotuje bo nie lubie morych skarpet a przy myciu garów corusz sie chlapie. ale jak chodze to czasem, jak zwroce uwage to chłód czuje. tyle ze jak pisałam ja mam slabe krążenie.

na poczatku kataru zuzi pilnowalam aby miala kapcie. i faktycznie po paru godzinach kapcie w środku były spocone. ona ma zakładane kapcie alebo gdy myjemy podłoge (choc i tak skarpetki muszę zmienic) albo jak sama chce założyć (a ta dziewczyna ma fioła na punkcie butów) albo jak mi sie wydaje ze musi się rozgrzac bo zmarzła.

ale piszcie dalej, bo musze sie troche podbudowac na nastepna wizytacje  ;D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #167 dnia: 19 Listopada 2008, 14:42 »
Ja dziś kupiłam Gabrysi butki w Deichmanie z serii Baeren Schuhe. Nie wiem, czy mają ten atest, ale są skórzane i miękkie. Nie są ocieplane, ale ona i tak na dworze nie chodzi, więc tylko do wózka będzie je nosić. Jak tak patrzyłam na inne modele to dla dziewczynki większość różowe  :-\

« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2008, 14:46 wysłana przez martyna1985 »

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 20 Listopada 2008, 10:49 »
a ja kupilam małej ostatnio bartki
takie z sympatexu
miekka podeszwa i cieplutkie

a w domu tez mam tylko panele i plytki a mala jest w skarpetkach
niestety zeby zaczela chodzic trzeba jej bylo kupic buty po domu
ale nie byle jakie i nie kapcie bo w kapciach nie chciala chodzic
musialam zainwestowac w elephanten i skazac je na totalne zdarcie
ale bylo warto

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #169 dnia: 21 Listopada 2008, 11:53 »
wklej te Bartki Agata :)

Ja kupiłam Szymkowi jedne kozaczki z CCC, fajne, na zamek i sznurówki, ocieplane. Ale chce jeszcze jedne jakies, myslalam o Bartkach własnie. widziałam fajne Geox'a po uwaga.... 279zł :o Chyba ich pogieło.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 21 Listopada 2008, 12:02 »
Dla mnie Bartki są stanowczo za drogie na tak krótki czas użytkowania. Jakie będę dalej kupować to nie wiem. Mam nadzieję na wyprzedaż elephantów.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #171 dnia: 21 Listopada 2008, 21:51 »
No drogie to fakt... Jeszcze do Deichmanna uderzę, moze mają cos fajnego na zimę.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 21 Listopada 2008, 22:03 »
ja kupiłam Matiemu buty na jesien z bartka (140 pln - masakra) a na zimę kupiłm fajne używki za 70 pln tez bartka

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #173 dnia: 22 Listopada 2008, 08:47 »
Martyna Tosia ma te bordowe które kupiłaś, są rewelacyjne!

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #174 dnia: 22 Listopada 2008, 08:58 »
Ja kupiłam Poli Ecco ale tylko ze względu ma to, że sponsorowała je babcia, okazuje się jednak, ze będzie jej trzeba kupić jeszcze jedne, takie tylko za kostkę, ale to się jeszcze zobaczy, może jakieś przeceny będę i wtedy!!Z firm obuwniczych dla dzieci bardzo dobra jest też Mrugała, Pola miałą jesienne buciki tej firmy i były super, cenowo zbliżone bo Bartka, może nawet trochę tańsze!!A ostatnio kupiłam Poli nowe kapcie Zetpola ( rozmiar 20) i nie wiem czy to jest tylko w tych wiekszych rozmiarach, czy to nowość, bo mają zarąbistą wkładkę, a cena 16 zł. też nie powala.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 22 Listopada 2008, 09:24 »
O dziękuję Rybko. Fajnie jest usłyszeć pozytywną opinię. Myślę, że w ogóle buty Baeren Schuhe są dobre no i nie drogie. Szkoda tylko, że baaardzo ubogi wybór.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 22 Listopada 2008, 09:47 »
Dzisiaj spadł śnieg, a Marcepan nie ma butów odpowiednich. Muszę jechać i kupić mu kozaczki. Dobrze, że temat podniosłyście  :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #177 dnia: 22 Listopada 2008, 11:17 »
Ja Tosi kupiłam śniegowce w Batcie

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #178 dnia: 1 Grudnia 2008, 09:11 »
My wczoraj kupilismy Szymkowi buty Bartka-sympathex. Wygladaja solidnie, sa cieplutkie, wiec jestesmy zadowoleni :-) Drogie to fakt...

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #179 dnia: 1 Grudnia 2008, 10:41 »
Bardzo dobre buciki- sprawdzaja się.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA