Autor Wątek: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??  (Przeczytany 53427 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??
« Odpowiedź #630 dnia: 4 Listopada 2008, 14:19 »
na ten rok(urlop za kilka dni) zaplanowałam kupno sukni ślubnej,a jak będe chodziła juz po salonach to zobacze za bucikami,noi muszę w końcu zabrać się za zaproszenia,gdyz będę robiła je sama,juz mam wszystkie produkty,zostaje....samo wykonanie....także musimy tylko troche przy tym przysiąść z Moim A.będzie kosztowało Nas to wiele cierpliwości,bo pamiętam jak robiłam je z moja bratową na jej ślub,ale cotam....ślub ma się tylko raz!!!a zabieram się za nie tak szybko,gdyz palnujemy zaprosić kilka par,które nieprzebywaja na stałe w Polsce(one jeszcze niewiedzą)i chcemy wręczyć zaproszenia na początku roku,aby mogły zaplanowac sobie urlopy,a my tym samym bedziemy juz mogli bukować miejsca noclegowe.reszta na przyszły rok (urlop marzec)czyli:
-protokół u księdza,usc,
-ubranko dla mężusia,noi dodatki dla mnie,
-obrączki,
-bukowanie makijarzystki,fryzjera.....,miejsc noclegowych,
-wręczanie i wysyłanie reszty zaproszeń,
-dogadanie się z kamerzystą co do pleneru,jak ma wyglądać płytka...,
-spotkanko z orkiestrą,
-kupno reszty alkoholu,napojów,
-zamówienie tortu i słodkości,
dla rodziców zostawiamy drobne robótki manualne,czyli naklejanie naklejek na alkohol,wiązanie kokardek.....
i na czerwiec jak juz będe cała reszta.....kupno owoców i wszystko to czego niemożna załatwić wcześniej...
O RANYYYYYYYYYYY ILE TEGO!!!!pozdrawiam

Offline Iga_

• bywalec
« Odpowiedź #631 dnia: 4 Listopada 2008, 14:30 »
w tym roku bardzooo chciałabym zaklepać złoto na obrączki, bo z wykonaniem poczekamy do marca (mam wuja złotnika) i jeżeli trafi się okazja, to kupimy wódeczkę
pozostałe sprawy zostawiam na przyszły rok - od lutego zaczynając
to co najważniejsze czyli rezerwacja sali, zespołu, kamery i fotografa oraz godziny w kościele mamy już za sobą

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #632 dnia: 4 Listopada 2008, 15:29 »
Z racji tego, że
- kościół
- salę
- fotografa
- dj'a
- samochód
- obrączki
już mamy, do załatwienia w tym roku został jeszcze tylko alkohol. W okresie świateczno-sylwestrowym pewnie bedzie trochę taniej :) A! No i jeszcze za 1,5 tygodnia kurs przedmałżeński :P Fajnie, bo weekendowy ;D
A cała reszta w przyszłym roku...

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #633 dnia: 4 Listopada 2008, 20:20 »
jesli chodzi o Nas to mamy juz zalatwione...duuuzo:
sale
kosciol i godzine
fotografa
kamerzyste
dj-a
moja cudna suknie!!!
samochod do slubu
autokar do przewozu gosci
skrzypaczke
wzory zaproszen i winietek
kurs przedmalzenski (trwa...)
nauka pierwszego tanca...w toku:)
zaklepana wizazystko-makijazystke
to by bylo na tyle...ale i tak duzo zwazywszy na to ze wszystko zalatwiamy z zagranicy:)
przed Nami jeszcze:
obraczki
alkohol i napoje
ubior mojego PM
dodatki dla mnie(bielizna i takie tam...)
i reszta...ale chyba niewiele tego zostalo takze trzymajcie kciuki...
zycze powodzenia w zalatwianiu wszystkiego dla przyszlych par 2009
:)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #634 dnia: 4 Listopada 2008, 20:54 »
Ewiszka jestem w ciężkim szoku!! ;D  Ślub w czerwcu a macie już prawie wszystko  :hopsa: SUPER  :D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #635 dnia: 4 Listopada 2008, 21:05 »
Dziewczyny ja po prostu czytając to to padłam!!!!  :mdleje: :mdleje: :mdleje:
Ja mam ślub w pierwszy weekend lipca i jak wypisałam w odlicznku ile mam załatwione to byłam dumna, a tu wychodzę blado!!!!
Mam tylko podstawowe sprawy, a jak mówię że coś więc trzeba by było załatwić to wszyscy się śmieją, zew tyle czasu....
 :'( :'( :'( :'( :'(

Offline jestem_wredna

• honey bunny
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.04.2009
« Odpowiedź #636 dnia: 4 Listopada 2008, 21:18 »
Ja mam w kwietniu, a na razie załatwiliśmy tylko termin w kościele, salę, zespół, fotografa i kamerzystę.

Po co mi już sukienka - pewnie jeszcze z 5 razy utyję i schudnę ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #637 dnia: 4 Listopada 2008, 21:38 »
 :blagam: :blagam: :blagam:
ja to się już kompletnie załamałam, chyba nie zdąże ze wszystkim do ślubu  ;D

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #638 dnia: 4 Listopada 2008, 21:53 »
jesli ktoś mieszka za granicą i musi pozałatwiac wszystkie sprawy na 3 urlopach....jesli sie ma aż trzy!!!!to tak wychodzi,że się ma pozałatwiane więcej spraw niz miejscowi;-))))a jeśli chodzi o sukienke ,to sorry,ale nikt Ci jestem_wredna jej nieuszyję w przeciągu dwóch dni!!!!!także dlatego zabiorę się za szycie już w listopadzie(7 miechów wcześniej),bo przymiarkę będę miala dopiero w marcu i to dla mnie ostatni gwizdek!a pozatym niemam sklonności do tycia,czy chudnięcia w zaskakującym tempie,waga moze sie zmienić najwyżej o 2 kg,a w każdej sukience jest wstawka,że można ja poszerzyć badz zmniejszyć i poto są własnie przymarki!!!!!!

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #639 dnia: 4 Listopada 2008, 21:57 »
A jak ktoś, kto jest w kraju, nie ma urlopu wcale? To jak ma załatwić wszystkie sprawy? :) Mam tyle roboty, dodatkowych zajęć, że nie wiem, jak się ze wszystkim wyrobię.  :Olaboga:

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #640 dnia: 4 Listopada 2008, 21:59 »
hiiii ale rozpętałam dyskusje  ;D ;D ;D ja tez chyba nie będę sie chwalić bo po tym co tu przeczytałam, to wiem, że nie mam czym  ;D ;D ;D
ale zmobilizuje się...  :D

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #641 dnia: 4 Listopada 2008, 22:00 »
justys851-zdążysz,zdążysz;-))))jesli wszystko sobie fajnie zaplanujesz,to zdążysz napewno,te podstawowe sprawy juz pewno masz...i teraz pozostaje sama przyjemność-dograc wszystko ze sobą;-)))z zresztą - od czego masz forumki???one zawsze Ci rada i pomocą służą!!!

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #642 dnia: 4 Listopada 2008, 22:11 »
Czy zdążę - innego wyjścia to chyba nie mam  ;D

Ale dokładnie tak jak mówi japcio urlop dopiero będę miała tydzień przed śłubem, a poza tym w tyg praca w weekendy studia, PM co tydzien na studiach na drugim końcu Polski  :-\ Na dodatek w czerwcu 2009 obrona i to nie pisze pracy , tylko mam egzamin licencjacki - gdzie pytania sa z 3 lat ze wszystkich przedmiotów  :mdleje:

Co mamy:
sala, foto , video, zespół, zaproszenia - wypisane  ;D, wódeczka , suknia zamówiona i tyle  :-\
18 listopada idziemy na nauki i rozglądaliśmy sie za obrączkami ale decyzja jeszcze nie zapadła  :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #643 dnia: 4 Listopada 2008, 22:23 »
to tak jak pisałam najwazniejsze juz macie!!!dla mnie właśnie te sprawy byly najbardziej czasochłonne-znalezenie sali,papierki w kościele.....a swoją droga to co się dzieje z urlopami w POLSCE???trochę nieczaję sprawy,przecież chyba każdemu pracowanikowi nalezy się w ciągu roku pewna ilośc dni wolnych od pracy,w zalezności od ilości lat  przepracowanych,noi czy się wlicza szkoła,studia,czy nie....czy coś się zmieniło od czasów kiedy wyjechałam z kraju????hmmm dziewczyny co jest,że wy niemacie chwili na wypoczynek,ja rozumiem studia zaoczne(zajęte weekendy),no ale urlop???niestraszcie mnie,bo my mamy zamiar wracać po slubie;-))))

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #644 dnia: 4 Listopada 2008, 22:43 »
Jesli chodzi o mnie to sprawa wygląda tak - pracuje od kwietnia w tym miejscu :) zostały mi 4 dni urlopu do końca roku ale wiadomo tu świeta tu sylwester więc pewnie sie je wybierze  ;)
A jesli chodzi o 2009 r to będę miała 21 dni urlopu , chce wziąść tydzień przed i tydzień po weselu , to 8 dni bo 2 dni okolicznościowego , natomiast w podróż poślubną chcemy jechac okolicahc sierpnia wrześńia i wtedy 10 dni chce wziąść bo inaczej nei będzie mi przysługiwać grusza  ;) wiec de facto zostaja mi 3 dni  :-\ A jeszcze na obrone i wszelkie załatwianie, więc ciężko będzie  :-\

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #645 dnia: 4 Listopada 2008, 22:46 »
;-)noi sprawa wyjaśniona hihihi

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #646 dnia: 5 Listopada 2008, 07:15 »
Jak ktoś pracuje w szkolnictwie, to o urlopie może zapomnieć :( oczywiście są ferie, przerwy świąteczne, ale szefostwo wie jak sprawić, byśmy w te dni się nie nudzili :( Poza tym, wolne dni przypadaja, gdy są przygotowania do świąt, trzeba pomagać rodzinie, sprzatać, robić zakupy. Myslę jednak, że w lutym, gdy mamy ferie zimowe, zajmę się zaproszeniami. Chociaż wolałabym pojechać w góry i w końcu wypocząć :(

Offline jestem_wredna

• honey bunny
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.04.2009
« Odpowiedź #647 dnia: 5 Listopada 2008, 11:48 »
a jeśli chodzi o sukienke ,to sorry,ale nikt Ci jestem_wredna jej nieuszyję w przeciągu dwóch dni!!!!!także dlatego zabiorę się za szycie już w listopadzie(7 miechów wcześniej),bo przymiarkę będę miala dopiero w marcu i to dla mnie ostatni gwizdek!a pozatym niemam sklonności do tycia,czy chudnięcia w zaskakującym tempie,waga moze sie zmienić najwyżej o 2 kg,a w każdej sukience jest wstawka,że można ja poszerzyć badz zmniejszyć i poto są własnie przymarki!!!!!!

Tak się składa, że doskonale wiem ile czasu zajmuje szycie sukni, także dlatego, że jestem starszą na ślubie przyjaciółki (grudzień 2008). Mimo to zamawianie aż 7 miesięcy wcześniej to dla mnie przesada. Po co aż tak wcześnie? Tak czy inaczej, nie mój biznes. Przeszkadzać mi to przecież nie przeszkadza. Dziwi mnie jedynie tylko, że tyle paniki na tym wątku. Wszystkie bierzecie ślub po mnie, macie więcej czasu i więcej rzeczy załatwione. Spokojnie! Wszystko da się zorganizować. Kluczem jest dobra organizacja, notowanie wszystkiego co trzeba zrobić i spokojne odznaczanie tego, co już się zrobiło. Nie ma po co i czym się stresować.

Ja również nie mam tendencji do tycia czy chudnięcia, ale w przeciągu ponad pół roku różne rzeczy się mogą wydarzyć, z nieplanowaną ciążą włącznie ;P Poza tym chyba bym nie wytrzymała z niecierpliwości, gdybym miała oglądać swoją kiecę tyyyle czasu przed ślubem ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #648 dnia: 5 Listopada 2008, 12:33 »
kiece zobaczę w marcu i niebęde na nią patrzeć długo(bo przecież niezabiorę jej ze soba do Irlandii),gdyż to będzie pierwsza przymiarka-gotowa bedzie w czerwcu!!!!byłam w kilku salonach w moim mieście i panie tam pracujące powiedziały ,że dla mnie zamowienie w listopadzie to ostatni gwizdek,ty jestes na miejscu.....to zupełnie inna sprawa,a zreszta może u was w miescie niema takiego zapotrzebowania na sukienki i wszystko dzieję sie znacznie szybciej....

Offline Aimee

• bywalec
  • data ślubu: 09.07.2009
« Odpowiedź #649 dnia: 5 Listopada 2008, 12:41 »
Ja moją suknie chyba zamówię w ten weekend. Czas oczekiwani na nią to nawet 21 tygodni, więc trzeba się lekko streszczać.
Nauki już ukończone, obrączki zamawiamy w styczniu i garnitur dla młodego. Zaproszenia też rozdamy w styczniu. Reszta rzeczy pomału będę rozkładać w czasie.
 Z urlopem u mnie tez ciężko. Możliwe, że na podróż poślubną już nie starczy  :'(

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #650 dnia: 5 Listopada 2008, 22:29 »
Ja wogóle nie mam urlopu  :'( :'( :'(
Pracuje na umowę zlecenie, ale mam nadzieje, że szefostwo się zgodzi, abym cały lipiec miała wolny :)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #651 dnia: 5 Listopada 2008, 22:46 »
A ja już muszę zaznaczyć kiedy chcę urlop i ile :-\a jeszcze sama  nie wqiem kiedy go chce :P

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #652 dnia: 5 Listopada 2008, 22:49 »
ja na razie staram sie tym nie martwić, bo jak sobie pomysle o tym ile i kiedy chciałabym wykorzystać dni wolnych w okolicach slubu to od razu zaczynam sie stresować, jak powiedziec o tym mojemu szefowi  :( więc na razie wolę o tym nie myśleć  ;D ;D ;D Jeszcze bedzie czas zeby sie tym martwic  ;D

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #653 dnia: 6 Listopada 2008, 06:45 »
To prawda urlop to też moje utrapienie, ale pamiętajcie dziewczyny przysługują wam 2 dni urlopu okolicznościowego w związku ze ślubem. :D

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #654 dnia: 6 Listopada 2008, 06:57 »
Mi szefostwo samo zaproponowało, zebym sobie już za wczasu zaklepała :P
Także mam tydzień urlopu przed ślubem + 2 dni urlopu okolicznościowego i dwa tygodnie urlopu po ślubie :)

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #655 dnia: 6 Listopada 2008, 09:34 »
ja bede chciala wziasc 2 tygodnie urlopu od razu po slubie aby urzadzic mieszkanko i moze do Zakopca wyskoczymy na pare dni bo to tylko 2 h drogi  :)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #656 dnia: 6 Listopada 2008, 10:07 »
My zaraz po ślubie planujemy wylot do Egiptu :)
Dlatego już będziemy rezerwować :)

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #657 dnia: 6 Listopada 2008, 12:38 »
Mi szefostwo samo zaproponowało...   ...tydzień urlopu przed ślubem + 2 dni urlopu okolicznościowego i dwa tygodnie urlopu po ślubie :)

mk.mika ja tez tak chce  :tak_smutne:

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #658 dnia: 6 Listopada 2008, 18:51 »
Sie znaczy wiecie - jak się z szefami żyje jak rodziną to potem tak jest :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #659 dnia: 6 Listopada 2008, 20:56 »
a my następny jesienny urlop spedzimy se w cieplutkim krajku,zabieramy sie za dzidziusia;-)))noi przed świętami zjeżdżamy NA STAŁE!!!