Autor Wątek: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??  (Przeczytany 54337 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
Odp: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??
« Odpowiedź #510 dnia: 9 Września 2008, 15:48 »
Z tym,że te 4000zł to jest cena za 2 dni :) a z przymiarkiami, i zakupami garniaka, obrączek itd czekamy do nowego roku.

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #511 dnia: 9 Września 2008, 20:40 »
dziewczyny, nic sie nie martwcie, ja mam slub za 10 miechów i mam tylko sale i orkiestre. aaaa no i te obraczki zamówione w yes, ale obrączek jest wszędzie mnóstwo do wyboru do koloru i czeka sie średnio 2 tyg. więc nie ma się co spieszyć.

my za zespół 4 osobowy płacimy 2500zł. za jeden dzień i to mi sie wydaje bardzo duzo, a co dopiero 4tyś.  :o

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #512 dnia: 9 Września 2008, 20:52 »
Tak naprawdę sala i zespół to najważniejsze sprawy. No i może dobry fotograf. Resztę zawsze się załatwi, nieprawdaż? :)
ps My płacimy 2000zł za 3 osobowy zespół na jeden dzień.  Kamerzysta 1500. Fotograf 1500. Ale nie martwimy się o kasę, bo dziś wygramy 9 baniek w totka :)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #513 dnia: 9 Września 2008, 21:00 »
Ja jestem zdania, że dobry zespół to podstawa, dlatego zdecydowaliśmy się na nich-mimo tej ceny :) widzieliśmy ich w akcji na weselu- są świetni :)  natomiast co do Yes- ja na pewno u nich nie zamówię obrączek- właśnie odebrałam z reklamacji-po raz drugi w ciągu niecałego roku- pierścionek :-\ już się na nich przejechałam, ale mam nadzieję, że będziesz domisia82 zadowolona z tego wyboru-czego Ci życzę :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #514 dnia: 9 Września 2008, 21:04 »
japcio trzymam kciuki za wygrana  ;)
Ja za zespół 3 osobowy 2200 zł , za foto i vide - pakiet 1900 zł  ;)

Nie martwcie sie ja mam wesele za 8 miechów a niewiele wiecej mam od Was - sala, zespół, foto i video, godz w kościele, wódka i zaproszenia  ;D
w listopadzie idziemy na nauki, moze tez zamówimy jakos niedlugo obraczki  ;)

Offline mag
  • bywalec
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #515 dnia: 9 Września 2008, 21:10 »
ja również niewiele więcej mam : sala, zespół, kamera+zdjęcia, godz. w kościele, zabukowane noclegi dla gości, wódkę i ciągle myślimy nad tymi naklejkami na wódkę (żebyśmy mieli z czego wybierać ;) )..a i poduszeczkę na obrączki ;)

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #516 dnia: 10 Września 2008, 03:17 »
Ja to w sumie uważam, że połowa w sukcesu jeśli chodzi o udane wesele to dobra orkiestra :) Ja za swoją wstępnie za 5 osobowy skład płace 3500,- kapela z gór i do tego sprawdzona, bo miałam okazję bawić się przy ich muzyce. A resztę zdążę załatwić. W zeszły weekend mój brat miał wesele, wiec za jakieś 2 tygodnie zobaczę jak spisała się pani fotograf.. jak będą dobre zdjęcia to i może się na nią zdecyduje a jak nie to się znajdzie kogoś innego. U Nas w sumie na śląsku jest duży wybór fotografów i kamerzystów, wiec raczej problemów z tym nie będzie.
Jeśli chodzi o naklejki na wódkę to ja nie będę czegoś takiego zamawiać.. dla mnie w sumie wystarczy zwykła atłasowa kokardka i będzie dobrze, bo teraz są na tyle fajne butelki z różnych wódek, że nie trzeba ich dodatkowo przystrajać jakimiś etykietkami.. ale oczywiście to jest moje zdanie.. więc jak komuś się to podoba to czemu nie.. :) :)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #517 dnia: 10 Września 2008, 09:48 »
Nie ma 9 baniek :( będzie DWANAŚCIE jutro :)

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #518 dnia: 10 Września 2008, 11:26 »
Ta 12 w totka czeka chyba na mnie , bo wczoraj zapomniałam puścic ;)
............hmmmmmmmmm........................rozmarzyłam się :) oj , byłoby weselicho i nie trzebaby było oszczędzać :)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #519 dnia: 10 Września 2008, 11:46 »
Chyba nawet 13 baniek jest :)

Niunx
  • Gość
« Odpowiedź #520 dnia: 11 Września 2008, 14:33 »
No Laseczki, ja tez dzis gram  ;D A co, pomarzyc nie wolno?  ;)

W ogole to powiem Wam, ze troche jestem zalamana pogoda.. Jest 11 wrzesnia i zimno, mokro, ponuro.. A ja mam date na 26 wrzesnia , czyli jeszcze bardziej jesienna :mdleje:

Wiem, ze roznie moze byc, ale jakos nie nastraja mnie ta pogoda za bardzo.. Ja chce zlota polska jesien a nie szarowe  >:(

Swoja droga jesli ja juz sie martwie o pogode, to nie chce wiedziec co bedzie za rok  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #521 dnia: 11 Września 2008, 14:37 »
A u Nas jest bardzo ładnie i cieplutko tzn takie 22 stopnie - słoneczko lekko świeci , super , taka pogoda fajna na slub i wesele  ;)
Bo ja byłam teraz na weselu 6 wrzesnia i była maskra , upał 30 stopni, faceci to koszule mieli całe mokre , a na sali sie klima zepsuła  :-\

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #522 dnia: 11 Września 2008, 15:37 »
a dla mnie pogoda nie ma znaczenia, oczywiście chciałabym żeby świeciło słoneczko i i było ciepło, ale jeśli będzie inaczej to na pewno nie zepsuje mi to humoru, bo przeciez ślub pod dachem, wesele pod dachem, a z domu do samochodu to ułamek sekundy, no tyle tylko że fryzura moze szybciej sie popsuć bo i wieksza wilgotnośc powietrza. Ale tak jak to ktos kiedyś napisał, plusem jest to, ze goscie sie nie rozchodzą w trakcie zabawy. A sesje mozna przecież zrobic po slubie.

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #523 dnia: 11 Września 2008, 21:06 »
Dla mnie pogoda też nie ma wielkiego znaczenia. Może być nawet pochmurno byle tylko nie padało..
W zeszły weekend mój brat miał wesele i był taki upał, że nie dało się wytrzymać..

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #524 dnia: 11 Września 2008, 21:26 »
upalu chyba tez bym nie chciala bo to meczace

Niunx
  • Gość
« Odpowiedź #525 dnia: 11 Września 2008, 22:42 »
A kto mowi o upale?  :okularnik:

Chodzi tylko o to zeby nie bylo szaro, zimno i mokro  ;)

Mi nie jest wszystko jedno, bo fotograf bedzie robil zdjecia przed msza i po mszy.. przed bazylika, zyczenia, te sprawy.. No nic, widac tylko ja jestem maruda, ktora nie chce szarych, nijakich zdjec  :P

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #526 dnia: 12 Września 2008, 10:05 »

wcale nie tylko ty ;Dprzeciez chyba tak naprade to nikt by nie chcial takiej dziwnej pogody,ja bym nie chciala a co do zdjec to wiadomo ze piekniej wychodza jak swieci sloneczko,nawet czlowiek ma inny nastroj wtedy.Tylko zeby nie lało ::)

cytowanie patrz regulamin-pisanie postów pkt.15
« Ostatnia zmiana: 12 Września 2008, 10:06 wysłana przez Maja »

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #527 dnia: 12 Września 2008, 10:06 »
Niiunx dla mnie pogoda też jest ważna  :) No teraz sie tym nie martwię, ale jeśli kilka dni przed ślubem będzie deszczowo i zimno i takie będą prognozy na "mój dzień" to na pewno będę narzekać  ::) Przecież dlatego wybrałam ciepły miesiąc, ze względu na pogodę. Gdyby mi była ona obojętna, to ślub wzięłabym w marcu czy listopadzie  :)
A w dniu ślubu czy będę o pogodzie myślała to nie wiem - ale z tego co czytam to wtedy już sie na pogodę nie patrzy, a i tak się jest szczęśliwą  :D

Kobitki wygrałyście coś w totka ?  ;)

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #528 dnia: 12 Września 2008, 10:08 »
ja nie mam szczescia nigdy do totka,wiec nic nigdy nie wygrywam nawet ze czasem pośle coś :-\

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #529 dnia: 12 Września 2008, 11:41 »
Jeśli chodzi o pogodę , to dla mnie najważniejsze , żeby nie padało :) a przynajmniej jak będziemy wychodzic do kościoła i po:)  a jak wejdziemy na salę to juz se może lać jak z cebra , przynajmniej goście się nie będą rozłazić ;) :hahahaha:

....hmmmmmmmm............w totka jestem do przodu o dychę , bo miałam 3 :) Widocznie jeszcze nie jest mi dane być milionerką  ;D  ale przynajmniej nie straciłam i zarobiłam dychacza  :hahahaha:

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #530 dnia: 12 Września 2008, 11:53 »
veronka17 chyba jeszcze nie byłaś odebrać wygranej, bo za 3 jest więcej niż dycha  ;) Ostatnio miałam dwie 3 i  miło się zaskoczyłam  :) Za 3 jest chyba 15 albo 16 zł  :D
« Ostatnia zmiana: 12 Września 2008, 11:55 wysłana przez margolka »

Niunx
  • Gość
« Odpowiedź #531 dnia: 12 Września 2008, 12:57 »
U mnie same 1 niestety, nawet trojeczki nie bylo  ;)

margolka, wydaje mi sie, ze veronka17 odjela sobie koszt wlozonych pieniazkow na kupony  ;) I dlatego jest 10 zl do przodu  :)

Dziewczyny, a co do pogody, wiadomo, nie mamy na nia wplywu, ale lepiej zeby bylo slonecznie  :)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #532 dnia: 12 Września 2008, 13:14 »
A może, może  :)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #533 dnia: 12 Września 2008, 14:56 »
Ja też nic nie wygrałam :( ale mam szczęście w miłości :)

Offline mag
  • bywalec
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #534 dnia: 12 Września 2008, 16:48 »
dla mnie pogodo również ma duże znaczenie, dlatego wybraliśmy ciepły miesiąc :)

a ja nawet nie wiedziałam, że jest jakaś kumulacja ;P

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #535 dnia: 13 Września 2008, 17:12 »

dokładnie tak , margolka :) puściłam 3 zakłady i odliczyłam ten koszt :)

Niunx
  • Gość
« Odpowiedź #536 dnia: 15 Września 2008, 13:39 »
No Kochane, my wczoraj poznym wieczorkiem wrocilismy do domku - bylismy caly weekend u rodzicow L. (konkretnie u Jego taty i "macochy", no, ale nie nazywajmy jej tak  ;D). Pojechalismy z zamiarem oznajmienia podjetych krokow, planow na przyszly rok itd..

Ale sie zdziwili  :o (w sumie do konca nie wiem czemu, jestesmy razem juz 6 lat prawie), jednak po chwili zdziwienia przyszla pora na radosc, gratulacje  :D Bylo bardzo sympatycznie, tylko kac w niedziele byl morderczy  ;D ;D ;D

Czyli najblizsza rodzina juz wie.. Zostala do powiadomienia mama L. - ale to dopiero w przyszly weekend.. Mam nadzieje, ze bedzie milo zaskoczona, bo juz niestety mielismy do czynienia z "mniejsza wylewnoscia i radoscia"  :-X No, ale trudno..

Czyli cos tam powoli sie dzieje..  ;D

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #537 dnia: 24 Września 2008, 09:21 »
Witam Dziewczyny!
Mam slub za 10 miesiecy do tej pory udalo nam sie zalatwic sale, orkiestre, fotografa, kamerzyste, zamowic suknie, zrobic nauki przedmalzenskie+poradnia i to tyle sama nie wiem czy to duzo czy malo? Co jeszcze trzeba zorganizowac to zaproszenia, obraczki, dodatki do sukni, ubrac mlodego, wodke, kwiaty i nie wiem co jeszcze, dodam ze nie ma mnie w kraju nastepna wizyta szykuje sie na kwiecien i cala reszte to chyba wtedy bedziem zalatwiac, no chyba wodke i zaproszenia rodzice nam ogarna bo 4 miechy przed slubem to juz chyba trzeba gosci zaproscic

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #538 dnia: 24 Września 2008, 10:20 »
Witaj b@by w tym wątku  :D Ja mam tylko troszeczkę więcej załatwione - oprócz tego co wymieniłaś mam jeszcze butki dla mnie , no i mamy obrączki  :)
Ale właśnie chcieliśmy jeszcze zanim polecimy kupić  wódkę i zaproszenia :) Jak nie zdążymy to kupią rodzice ;)

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #539 dnia: 24 Września 2008, 13:01 »
my załatwilismy:
- salę
- orkiestrę
- wódkę
- obrączki

plany na październik
- fotograf
- kamerzysta
- godzina w kościele
- maraton po salonch ślubnych

najbardziej martwie się, że nie znajdziemy juz fotografa i kamerzysty, troche się zgapiliśmy i boje się, że może byc cieżko. No ale zobaczymy.