Autor Wątek: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??  (Przeczytany 54278 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Odp: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??
« Odpowiedź #690 dnia: 10 Listopada 2008, 16:02 »
No Wy dziewczyny jak macie bez poprawin to pewnie starczy taka ilosc... My mamy z poprawinami, i chyba policzymy 1l na glowe. Co do wina to sami nie wiemy czy bedziemy mieli... Musimy to wszystko dokladnie przemyslec, i to szybko bo swieta tuz tuz! Dzis takie kolejki w sklepach byly ze myslalam ze nerwowo wysiade, a co dopiero bedzie przed swietami ;D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #691 dnia: 10 Listopada 2008, 16:29 »
Najważniejsze to zachować SPOOOKKÓÓÓÓÓJJJJ...... mmmmmm..... ;) ;D
ps. Litr wódeczki na głowę? To już naprawdę sporo ::) Nawet z poprawinami :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #692 dnia: 10 Listopada 2008, 16:55 »
Haniu mowisz ze litr to duzo... ? Wiesz moze masz racje... Musze popytac rodziny ile kto liczyl wodki na wesele, bo wiadomo kazda rodzina inaczej liczy ;) Siostra A. chyba miala litr na glowe(dorosłą) i po calej imprezie z poprawinami zostaly 2 butelki ;D No ale nie jestem pewna czy to tak bylo... Moze i  mniej liczyli, bede musiala z nia pogadac :)

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #693 dnia: 10 Listopada 2008, 16:59 »
z tego co ja wiem to liczy sie pol litra na glowe,ale dzieci tez sie wlicza,przeciez "raczej"nikt nie wypija litra wodki bez niczego :P

Offline Aga - Quatro
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.04.2009
« Odpowiedź #694 dnia: 10 Listopada 2008, 17:07 »
. . .  POSZUKUJĘ OSÓB KTÓRE CHCIAŁY BY SKORZYSTAĆ Z SALI WESELNEJ W DOMU RESTAURACYJNYM QUATRO - W ZĄBKACH W 2009 ROKU 25 KWIETNIA.  :) NIESTETY TEN TERMIN MAM DO ODSTĄPIENIA, NATOMIAST CAŁY CZAS JESTEM W POSIADANIU UMOWY, KÓTRĄ CHĆETNIE ODSTĄPIE.  WPŁACIŁAM ZADATEK W WYSOKOŚCI 1500 ZŁ NATOMIAST CHĘTNIE PRZEPISZĘ UMOWĘ NA POWYŻSZY TERMIN ZA ZWROTEM MNIEJSZEJ KWOTY ZADATKU (CZYLI NA WSTĘPIE KTOŚ BĘDZIE MIAŁ TANIEJ SALĘ O JAKIEŚ 500 ZŁ PROSZE WSZYSTKICH O POMOC JEŚLI KTOS ZAUWAŻYŁ ŻE SĄ CHCĘTNI NA TEN TERMIN

POZDRAWIAM

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #695 dnia: 10 Listopada 2008, 17:58 »
Zalezy tez czy wszyscy przyjda na poprawiny, bo zazwyczaj przychodzi mniej osób  ;) Ale 1 l na głowe wydaje mi się ok , można np juz na poprawiny odliczyc tych nie pijących  ;D
A wódeczka na bank sie przyda. U mojego brata tez sporo zostało ale była parapetówa, pępkowe, chrzciny rpczek i dopiero wtedy sie skonczyła  ::)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #696 dnia: 10 Listopada 2008, 20:51 »
Justys to mieliście jakieś 2 lata picia wódki weselnej - ALE CZAD!  ;D :brawo: :pijaki:

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #697 dnia: 10 Listopada 2008, 22:08 »
u mojej siostry po weselu też tak było, wódka weselna była jeszcze na parapetowce, na chrzinach a potem na roczku  ;D wódka nigdy sie nie zmarnuje  ;D ;D ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #698 dnia: 11 Listopada 2008, 02:48 »
Witam :)
Ja mam ślub 14.sierpnia 2009 i już nie mogę się doczekać, tym bardziej, że to będzie dokładnie 5 rocznica naszego bycia razem ;D Na razie mamy zaklepaną salę, fotografa, DJ'a no i ja suknię już zamówiłam :) Teraz jesteśmy na etapie obrączek- patrzymy co nam się podoba narazie :) Jak poczytałam że Wy macie tak dużo pozałatwiane to normalnie szczęka mi opadła :szczeka: - jak widać do samej ziemi ;) W sumie to pozostałe duperele myślałam, żeby załatwiać dopiero od lutego przyszłego roku.... A wódkę to już na pewno zostawić na jakiś tydzień przed ślubem- jeszcze by zniknęła w czasie tych miesięcy przygotowań ;) ;D
Co do zaproszeń to i tak wszyscy, których będziemy zapraszać na ślub i wesele już wiedzą kiedy mamy ślub, bo nam na tych osobach zależy. Reszta rodziny- ta część, z którą wygląda się dobrze na zdjęciach, dowie się 2 miesiące przed ślubem, kiedy im wyślemy zaproszenia. Nie wyobrażam sobie jeżdżenia po świecie, żeby im osobiście wręczyć. Moja rodzina jakoś się porozjeżdżała i nie stać mnie na kursowanie: Nowa Zelandia, Anglia, Włochy, Niemcy... Jak kochają, to zrozumieją, że nie wręczamy osobiście zaproszenia, prawda?? ::)

Przepraszam, że Was tak zanudzam i dodaję swoje 3 grosze do tematów, które Wy już wyczerpałyście, ale musiałam się "wygadać".... Mój PM ma ostatnio muchy w nosie i ciągle na mnie warczy >:( Niby rozumiem, że ma stresującą pracę, ale czasem jest mi z tego powodu przykro :-[
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #699 dnia: 11 Listopada 2008, 10:23 »
czasem sa takie sytuacje ze nie mozna wreczyc osobiscie zaproszen i trzeba wyslac,my tez tak zrobimy z paroma osobami

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #700 dnia: 11 Listopada 2008, 13:08 »
U nas prawdopodobnie będzie tak samo. Raczej nie damy rady wszystkich "objechać". Słuchajcie dziewczynki - a zastanawiałyście się już co z ciastem na weselu? Deser (typu lody) i tort - to oczywiste. A co z pozostałym? Nam restauracja daje ileś tam ciasta i zastanawiam się czy nie dopiec swojego, co by za mało nie było ;) tylko z drugiej strony z tego co zdążyłam zauważyć będąc na weselach, ciasto mało co schodzi... Szczególnie w letnich miesiącach... ::)

Offline jestem_wredna

• honey bunny
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.04.2009
« Odpowiedź #701 dnia: 11 Listopada 2008, 14:27 »
To prawda, Hania. Ciasto słabo schodzi - po prostu za dużo dobrego żarełka. Proponuję zrobić tak, jak zaproponowała nam cukiernia - podzielić ciasto na malutkie kawałeczki. Takie, żeby zmieściły się w tzw. papilotki (takie małe bibułkowe foremeczki). Ciasta jest w czymś takim na ok. jednego gryza ;) Wystarczy, żeby spróbować, a nie przejadać się. Ma to dodatkowe plusy - nie brudzisz rąk, ani talerza, a poza tym wygląda jakby ciasta było duuuuuuużo :) W końcu takimi małymi kawałeczkami można zapełnić kilka pater :)

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #702 dnia: 11 Listopada 2008, 14:52 »
Fasolek nic się nie martw, przedslubny stres udziela się kazdemu i pewnie szybko minie, gorzej z tym stresem w pracy. Z takim niestety trzeba sobie jakoś poradzić. Takie czasy nastały.
I nie zanudzasz nas wcale tym co piszesz, jeśli przyniesie Ci to ulge to wylewaj swoje żale choćby codziennie. W koncu po to jest forum, żeby "wysłuchać" i pomagać. Buziaki  :-*

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #703 dnia: 11 Listopada 2008, 15:17 »
Dominisia82 ma rację, nic się Fasolek nie przejmuj i dawaj, co Ci na serduchu leży :D
jestem_wredna próbuje sobie wyobrazić jak wyglądaja takie "papilotki", ale nie wiem czy dobrze myślę... Masz moze jakieś zdjęcia tego czegoś...?  ;) ::)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #704 dnia: 11 Listopada 2008, 15:59 »
Fasolek witaj na forum :)
Nie przejmuj się, jak wpadniecie w wir załatwiania różnych spraw to nawet się nie obejrzysz a już będziesz miala tak samo długa listę spraw załatwionych jak niektóre forumowiczki :)
My jesteśmy właśnie po roizmowie na temat alkoholu i częśc wódki napewno kupimy teraz, a potem tylko przed samym weselem dokupimy brakującą część(W zalezności od tego ile osób nam odmowi a ile napewno przyjdzie).
Oczywiście że nie ma sensu jeździć po całym świecie, wiadomo że część zapraszacie osobiście a reszta która mieszka tak daleko musi obejść się smakiem i dostać zaproszenie pocztą :) Nowa Zelandia - Mój A. o niej marzy... ;D
Nie zanudzasz Nas ;D
Faceci po prostu, kochana, inaczej podchodzą do spraw ślubu niz my... Ja odkąd mam forum to jestem jak w 7 niebie, bo mogę ciagle gdac o slubie, a w koncu nasi PM nie sa tacy chetni do codziennych rozmow na ten temat ;D

Haniu ciasta mało schodzi i wydaje mi sie ze ilosc zapewniana przez salę jest wystarczająca :) Widziałam to po weselu siostry mojego PM - zostało tego tyle, że przez tydzien nie dało się zjeść.
A co do tych papilotek to też jestem bardzo ciekawa jak to wygląda :)
jestem_wredna może masz jakieś zdjęcia? :)

Offline sssmakija

• forumowicz
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #705 dnia: 11 Listopada 2008, 16:58 »
Pozwolicie, że się pochwalę - mam suknię  ;D
Nasz dzień 20.06.2009

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #706 dnia: 11 Listopada 2008, 17:11 »
To może pochwal się jakimś zdjęciem, czy coś... Ciekawa jestem jak wygląda ta suknia ;D ?

Offline jestem_wredna

• honey bunny
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.04.2009
« Odpowiedź #707 dnia: 11 Listopada 2008, 17:15 »
Proszę bardzo - oto papilotka (tu, w wersji brązowej):

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #708 dnia: 11 Listopada 2008, 17:22 »
Ahaaa, o to chodzi ;D no, to nawet całkiem całkiem taki pomysł...
Chociaz my będziemy mieli ciasta z restauracji od razu, więc pewnie oni po swojemu je podzielą

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #709 dnia: 11 Listopada 2008, 17:56 »
jestem_wredna tak myślałam, ze o to chodzi ;) tylko że tak jak u madzi_kubicy, dostajemy ciasto z restauracji i oni już pewnie mają jakiąś swoja metodę dzielenia go... ::) chociaż te papilotki to niezły pomysł... muszę jakoś nad tym pomyśleć ;)
sssmakija nie trzymaj nas dłuzej w napięciu!!  ;D Czekamy na zdjecia sukni!!! :tupot: :Tuptup: :tupot:

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #710 dnia: 11 Listopada 2008, 17:59 »
Wkleję napewno, tylko muszę dorwać kabelek do aparatu :) Chwilowo jest u teścia :
Nasz dzień 20.06.2009

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #711 dnia: 11 Listopada 2008, 19:28 »
Haniu zawsze można im podrzucić takie papilotki i ładnie poprosić zeby to ciasto tak podzieliły... No, przede mną jeszcze dużo czasu, więc jeszcze sie nad tym zastanowie, chociaz pewnie moj PM będzie za normalnie dzielonym ciastem ;D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #712 dnia: 11 Listopada 2008, 20:55 »
No mój pewnie też ;)

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #713 dnia: 11 Listopada 2008, 23:26 »
sssmakija no wiesz co, jak mogłaś nam to zrobić  ;D ;D ;D Żartuję oczywiście, jak bedziesz miec juz ten kabelek, to koniecznie wklej zdjęcia, nie mozemy sie juz doczekać. Napisz chociaż co to za suknia, czy to ten model, który tak dużo kosztował ???

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #714 dnia: 12 Listopada 2008, 00:06 »
Może zacznę od tego, że zakochałam się w niej jakieś 2 lata temu, kiedy nawet nie myślałam o ślubie. I teraz jak już byłam zdecydowana i znalazłam fajną ofertę sprzedaży w odległości w granicach rozsądku,popytałam kilku osób na podstawie zdjęcia co o niej sądzą.  No i każdy mówił, że nie bardzo, że coś nie tak...Zaczęłam mieć wątpliwości. Ale powiedziałam sobie, że jak ją przymierzę to będzie jasne czy to ta czy nie ta. I jak ją założyłam to nie chciałam zdjąć:)
A model to Cymbeline Racine. I musicie wytrzymać do jutra z fotkami, bo niedobry PM nie przyniósł mi kabelka ::)
Nasz dzień 20.06.2009

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #715 dnia: 12 Listopada 2008, 14:13 »
no ja nie wiem czy wytrzymam... :P a PM możesz pprzekazać ogromną prośbę, żeby foremek w nerwicę oczekiwaniową nie wpędzał, taaak?  ;) no, to czekamy coraz bardziej niecierpliwie ;D :Tuptup: :tupot: :Tuptup:

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #716 dnia: 12 Listopada 2008, 15:43 »
tak, tak... ja do tej prośby do PM również sie dołączam. Kurcze juz nie mogę się doczekać widoku.

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #717 dnia: 12 Listopada 2008, 20:08 »
Uprzedzam - fotka robiona na szybko, gorset nie bardzo ściągnięty, bo mama się bała, żebym nie pękła :) No i pod gorsetem jest wszyty stanik, a musze go wypruć i wszyć push-up'a żeby co nieco sobie dodać
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/48e5cf4cee4f4f9f.html
Nasz dzień 20.06.2009

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #718 dnia: 12 Listopada 2008, 20:26 »
sssmakija moje zdanie na temat sukienki juz znasz, bo kiedyś rozmawiałyśmy juz o niej. Ja jestem raczej zwolenniczka symetrii  ;D ale sukienka ładna, estetyczna i oryginalna. A Ty jestes bardzo ładna, ciekawi mnie jaką bedziesz miec fryzurkę do niej i gdzie ją w końcu kupiłaś?

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #719 dnia: 12 Listopada 2008, 20:34 »
Moim zdaniem sukienka piękna. Góra bossska, a czy dół jest z tafty...??? A, gdzieś już widziałam tą sukienkę, dobrze kojarzę, ze rękawek jest odpinany?? :>