Autor Wątek: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??  (Przeczytany 54181 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline domisia82

• bywalec
Odp: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??
« Odpowiedź #570 dnia: 20 Października 2008, 21:55 »
ja nie widzę nic złego w zapraszaniu gości 6 czy 9 miesięcy wcześniej. Wiadomo, że nie jeste to Wasze "widzimisie" tylko macie akurat taką sytuacje. Rodzina i znajomi powinni zrozumiec, ale na 3 czy 2 miesiące przed mozna jeszcze zadzwonic i po raz kolejny zaprosić. Albo zrobić tak jak Iga_ napisała. Pojechac teraz i zaprosić, a zaproszenia dosłac na 3 mies. przed, z tym że uprzedzić o tym rodzinke i znajomych. Tylko wyjatkowo złosliwe osoby obrazilyby sie o to, a takimi nie ma co sie przejmować.
My mamy dużo przyjezdnych gości i to praktycznie z całej Polski, więc czeka nas prawdziwy maraton, zwłaszcza, że wysłanie zaproszeń poczta nie wchodzi w ogóle w rachubę. Wydaje mi sie to wielkim nietaktem. Poza tym skoro chcemy, żeby rodzina i znajomi pofatygowali sie na nasze wesele, to chyba my tez powinnismy sie pofatygować, żeby wręczyc im zaproszenia osobiście.

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #571 dnia: 20 Października 2008, 22:08 »
u nas pierw zapraszamy tych z dalsza a rodzine na koncu bo oni i tak wiedza ze jest wesele

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #572 dnia: 20 Października 2008, 23:15 »
no własnie, u nas tez juz wszyscy wiedzą, że mamy wesele 20 czerwca więc zaproszenie to będzie czysta formalność. Zapraszamy tylko tych znajomych z którymi sie przyjaźnimy i mamy dobry kontakt, a Ci zostali juz dawno pinformowani podczas spotkań towarzyskich i rozmów telefoniczych. Z rodzinami było podobnie.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #573 dnia: 20 Października 2008, 23:18 »
Widzę że takich "wcześnie zapraszających" jest tutaj więcej :) Cieszy mnie to, ob już się nie czuję takim wyjątkiem z reguły hehe ;)

Justys851 - właśnie ja uważam tak samo, lepiej wcześniej niż np 2 miesiace przed, bo zanim się zdecydują... No i w 2009 roku(to chyba jakiś rok ślubów jest :D ) w mojej rodzince szykują się ze 4 śluby, w rodzince mojego A. tak samo... ale się posypało :D

Z innej beczki to kuzynka zrobiła mi taką przyjemność że prawdopodobnie ma w ten sam dzień co ja wesele :/ To jest takie świństwo że po prostu nigdy jej tego nie wybaczę, bo wie o Naszym Ślubie już od daaawna i mówiła zawsze że ona weźmie w 2010. Jakby nie mogła chociaż tydzień wcześniej czy później.  >:(

Iga_ U mnie takie rozwiązanie odpada bo.. Hm, jakoś mojej rodzinki w tym nie widzę, a A. tym bardziej... Tradycjonaliści = Zaproszenie, to zaproszenie.

domisia82 Mam nadzieję, że zrozumieją... W końcu to rodzina jest, więc powinni. My większość dajemy osobiście, ale np dla rodziny która mieszka nad morzem to niestety wysyłamy - nie damy rady pojechać, fajnie by było i tą dalszą rodzinkę odwiedzić.

Pozdrawiam! :)
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2008, 23:20 wysłana przez madzia_kubica »

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #574 dnia: 20 Października 2008, 23:21 »
madzia_kubica faktycznie nie ladnie postapila kuzynka z tym slubem,tak sie nie robi :-\

u nas jest taki problem ze 2 pary naszych znajomych nie bedzie moglo byc bo w tym samym dniu maja sluby kogos z rodziny :-[

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #575 dnia: 20 Października 2008, 23:39 »
akayu to też nieciekawie macie... chociaż to żadne pocieszenie, to dobrze że to znajomi, a nie jakaś bliska Wam rodzina, czy coś... Chociaż wiem że znajomi też są bardzo ważni... To w końcu najważniejszy dzień w Waszym życiu.
Ja to i tak się martwię czy z powodu ilości tych ślubów mi goście nie poodmawiają. Ciężko jest "zaliczyć" 4 wesela w jedne wakacje ;) No ale mam nadzieję że jakoś się to ułoży :)

Offline Aimee

• bywalec
  • data ślubu: 09.07.2009
« Odpowiedź #576 dnia: 21 Października 2008, 00:16 »
madzia_kubica mam podobna sytuacje do Twojej :( Kuzynka mojego przyszłego męża ma ślub 2 tygodnie przed nami. Pierwotna wersja była taka, że mieli ślubować w tym roku ale coś tam im niby nie wyszło i przełożyli to na 2009 rok. Najlepsze jest to, że mieli początkowo terminy poumawiane na 23 lipca, czyli 2 tygodnie po nas. Jak dowiedzieli się, że my mamy wcześniejszy termin, to swój na 25 czerwca przełożyli  :mdleje: Wniosek nasuwa mi się jeden- koniecznie chcą mieć ślub przed nami, bo myślą, że w ten sposób goście przyjadą prędzej do nich niż do nas ::) Aha dodam jeszcze, że w Święta Wielkanocne, w czasie gdy mieliśmy z rodzina zasiadać do śniadania, Ona napisała do mojego M smsa z pytaniem co mamy zamiar zrobić z tym, że między naszymi ślubami jest różnica 2 tygodni!!! Nie wiem co chciałam tym osiągnąć i czego oczekiwała!! Miałam wszystko odwołać czy jak ??? W końcu Ona coś z tym zrobiła i ślub przełożyła na czerwiec przed nami  :shock: Normalnie ludzie mnie czasem załamują  :bredzisz:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #577 dnia: 21 Października 2008, 00:28 »
Aimee Uhh, co za dziwna kobieta... Widocznie chce ona mieć wcześniej, żeby być "lepsza" czy coś :/ Ale to jest wnerwiające. Wymaga od ciebie byś coś z tym zrobiła - Hehe, śmiechu warte. Najlepiej to mogłaś przełożyć swój ślub o rok, żeby jej dogoczić  ;D ??? ;) Ludzie są czasem naprawdę dziwni.
Ta moja nieszczęsna kuzynka od małego za mną wszystko zgapiała, jak tylko potrafiła. Też nie wiem co chce tym zyskac no ale to już jej sprawa. Ja jeszcze dokładnie nie wiem jak to wszystko będzie, a to że w ten sam dzień to taka narazie teoria  - zobaczymy co z tego wyniknie ;) Co prawda powiedziałam że jej nogi z tyłka powyrywam jak weźmie ten sam dzień... To wtedy będzie wesele z pogrzebem hehe ;)

Offline Aimee

• bywalec
« Odpowiedź #578 dnia: 21 Października 2008, 00:44 »
hehehe wesele z pogrzebem dobre  ;D Ja się tą kuzynką mojego M już nie przejmuje. Mam ją gdzieś. Jej sms w śniadanie Wielkanocne był bardzo nie na miejscu, mogła się z nim te 2 dni wstrzymać  :roll: A goście zrobią jak będą uważali, nikogo nie zmuszę do tego żeby do mnie przyszedł na wesele. Z tym zgapieniem po kimś to mam takie dwie w rodzince. Nawet mój M zaczyna coraz bardziej to dostrzegać. Nie wiem co ludzie chcą tym osiągnąć. Zrobić mi na złość czy mnie wkurzyć ??? Dlatego buzia na kłódkę i w ostatniej chwili mówię zawsze o swoich planach  ;D Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi? 

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #579 dnia: 21 Października 2008, 01:02 »
Oj tak, dobrze rozumiem o co Ci chodzi.
Co do gości to masz racje, ale niektórzy moga być pokrzywdzeni np jakiś tam jej chrzestny może być bardzo ważny dla Was czy np Wy dla Niego, a jeśli stanie przed wyborem to będzie musiał wybrać ją. I właśnie dlatego nie cierpię takich sytuacji. Skoro to wszystko już jest w  rodzinie, to mogłoby być tak że każdy dla każdego chce najlepiej. a Tu trach - byle wkurzyć i zrobić na złość - tak jak napisałaś.
a żeby troszeczkę zmienić ten niezbyt przyjemny temat....
To powiedz mi, jak tam suknia ślubna? Masz już kupioną, a może już masz jakąś upatrzoną? I kiedy zabierasz się za bieganie po salonach(jesli oczywiście już tego nie zrobiłaś ;) )
Ja póki co to nie mam nic konkretnego... Co prawda podobają mi sie niektóre suknie, różne wzory.. ale żeby przymierzać je czy coś, to jeszcze nie miałam okazji. Wydaje mi się że jakoś po lutym będę szukała dopiero tak szalenie ;)

Offline Aimee

• bywalec
« Odpowiedź #580 dnia: 21 Października 2008, 01:13 »
O moich perypetiach sukienkowych już pisałam, zajrzyj jak znajdziesz chwilkę https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=11625.30  Już sił nie mam do sukienek  ::) A najgorsze, że jestem taka uparta i zakochana w tej sukience  :-\

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #581 dnia: 21 Października 2008, 23:03 »
Widzę że nie tylko ja mam taki problem  ;) Siostra moejgo G jak usłyszała w lutym że planujemy wesele na lato 2009 to powiedziała ze nie mozemy bo ona sobie juz zaplanowała  ;D Mój G ją wysmiał i pwoiedział "planowałas ale nie mówiłas rodzicom, trudno my jestesmy pierwsi" a ona " trudno ale i tak będe pierwsza "
No i my już mielismy zaklepaną sale na maj 2009 w połowie lutego a ta 2 tyg po Nas zaczeła jeździć za sala i własnei 11 października był ślub i wesele  ;)
Nie wiem co chciała tym zyskać ale nam to wyszło tulko na dobre- wiemy jakich błędów nie popełniać  ;D
Więc ja bym sie tam takimi osóbkami nie przejmowała, jeżeli ktoś kombinuej przeciwko komus to zawsze mu to na złe wyjdzie, prędzej czy później  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #582 dnia: 21 Października 2008, 23:28 »
Aimee całkiem zapomniałam Ci odpisać na temat tych sukienek  :-\ nie wiem co mnie bloknęło hehe.
Widziałam, obejrzałam - sukienka ładna, taka... stylowa :D Jak jesteś tak uparcie w niej zakochana to bierz się za nią i nie czekaj :D

Justys851 Kurcze, tak to wszystko czytam i naprawde, jak mozna tak podkladac  pod nogi klody, to nie mam pojecia... Nie rozumiem tez co im wszystkim dają te sprawy, no ale tak jak mowisz - Ty przynajmniej wiesz jakich bledow uniknac ;) Wydaje mi sie ze jak nie wezmie 22 ierpnia, to tez wezmie termin wczesniejszy. Wydaje sie jej ze chce byc lepsza, tak jak i waszym kuznkom.
Ah, wydrapalabym jej oczy :P

Offline Aimee

• bywalec
« Odpowiedź #583 dnia: 22 Października 2008, 00:55 »
Justys851 Ja mam podobnie z siostrą, tylko że poszło o zaręczyny  :Kwasny: Tzn. zaręczyliśmy się w sierpniu tego roku na 2 tygodnie przed wyjazdem do Polski. Oczywiście w domu mój M planował poprosić o moją rękę moich rodziców. Plan był na piątek ze względu na to, że weekend i można to jakoś dłużej uczcić  :) I zgadnij co...? Moja siostra zaręczyła się w środę!!! Nasze zaręczyny były ciche, wiedzieli o nich rodzice i rodzeństwo. A moja siostra w ten sam dzień, o swoich poinformowała wszystkich, wydzwaniała gdzie się da i do kogo się da!!! Jej narzeczony, którego niestety nie trawie co kilka minut ją tylko upominał czy zadzwoniła już tam i tam...  ::) Ja z tego wszystkiego, aż się poryczałam. Czułam się strasznie, nawet nie wiem jak Wam to opisać i czy mnie rozumiecie  :( Gdy przyszło co do czego, czyli toastu za nich i gratulacji, to w momencie gdy gratulowałam mojemu przyszłemu szwagrowi on do mnie z tekstem: że mi też gratuluje  :mdleje: Szkoda tylko, że nie zrobił tego wcześniej, gdy miał ku temu okazje, przy spotkaniu naszym u moich rodziców. W momencie, gdy np. moja siostra pokazywała jemu mój pierścionek  :dno: Zresztą to nie koniec historii o nich. Ale nie będę Was zanudzała  ;D Moi znajomi czasem się śmieją, że na podstawie moich perypetii życiowych można nakręcić niezłą telenowele  ::)
Justys851 może napiszesz coś więcej o tych błędach  ;D bo jestem ciekawa.
« Ostatnia zmiana: 22 Października 2008, 00:58 wysłana przez Aimee »

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #584 dnia: 22 Października 2008, 09:24 »
Aimeeto musialo byc bardzo przykre,a ten narzeczony siostry to cos nosa za bardzo zadziera ;Dnie przejmuj sie,zyjcie walsnym zyciem :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #585 dnia: 22 Października 2008, 18:06 »
Aimee Okropnie postąpiła siostra... Nie wiem co próbowała tym osiągnąć, myśli że jest lepsza bo się wczesniej zaręczyli? A takie chwalenie sie wszem i wobec.. Pożal się Boże :/

Co do mojej kuzynki , to JAKŻE MI NIEZMIERNIE PRZYKRO  :D ;D ale nie znalazła ŻADNEJ sali na sierpień 2009 już. I została postawiona pod murem, bierze slub w październiku bo dopiero wtedy sale miały wolne terminy. Może i jestem wredna, ale dobrze jej tak. Chciała za dużo ;D Pewnie przezywa teraz okropne chwile załamania, że to ja będę pierwsza a nie ona...

Cóż, a chciałam żeby to wszystko tak fajnie wyszło, po prostu miło i przyjaźnie, ale ona musiała to naruszyć. zachowała się nieodpowiedzialnie i wrednie, to ma nauczke.
« Ostatnia zmiana: 22 Października 2008, 18:09 wysłana przez madzia_kubica »

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #586 dnia: 22 Października 2008, 18:15 »
Aimee oj to rzeczywiście , siostry nie zazdroszcze  :-\

madzia_kubica a nie mówiłam, że jej to wyjdzie na złe  :P zawsze tak jest  ;D "kto dołki kopie ten sam w nie wpada"  ;D

co do tych błędów to chodzi mi tu o usadzenie gości, podróż z kościoła na sale, życzenia, poprsotu teraz wiem co chce mieć tak samo a co chce zminić  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #587 dnia: 22 Października 2008, 18:41 »
My też byliśmy teraz w lipcu na weselu siostry A. i też widziałam wiele błędów których chcę uniknąć. Tu akurat chodzi głównie o zainteresowanie gośćmi, przebywanie z nimi.. Co do usadzenia się nie wypowiadam bo u Nas "każdy siedzi jak chce" ;).
Wiecie co, ja w sumie ciągle mam mały dylemat... Mianowicie nasza sala jest bliziutko kościółka. Dosłowanie 5 minut drogi. No i niektórzy twierdzą że na te 5 minut drogi wartałoby i tak wynająć bus. Jednak połowa mojej rodziny noi my z A twierdzimy że nawet jakby padało to większość będzie autami(bo goście przyjezdni). Ale jednak gdzies w środku mnie dręczą takie małe wurzuty czy aby napewno dobrze robimy... ???

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #588 dnia: 22 Października 2008, 18:54 »
madzia_kubica wychodzimy za mąż tego samego dnia :) za równe 10 miesięcy :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #589 dnia: 22 Października 2008, 19:01 »
japcio  Ale fajnie :D  O której macie Ślub? :) Już się nie moge doczekac tego dnia... Nawet nie wiedziałam że to równe 10 miesięcy dzisiaj :D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #590 dnia: 22 Października 2008, 19:10 »
ślub mamy o 16.00
ps ja też Madzia :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #591 dnia: 22 Października 2008, 19:12 »
Więc witaj Madziu w gronie osóbek z datą 22 sierpnia :D No My mamy o 13... ;)

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #592 dnia: 22 Października 2008, 23:14 »
Madzia_Kubica - Twoja kuzynka chciała być lepsza od Ciebie ,więc już dostała nauczkę :D
Aimee- przykro mi się zrobiło,jak przeczytałam o zachowaniu Twojej siostry... to smutne,kiedy ranią nas najbliźsi.

Offline gabi20

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #593 dnia: 22 Października 2008, 23:15 »
Witam dziewczyny:)
Pozwolicie, że się podłączę...?
Tak czytam o waszych perypetiach ślubnych i aż mi się włosy jeżą...
Normalnie szkoda gadać jacy ludzie potrafią być okrutni (i to najbliższa rodzinka). Nie mam pojęcia co chcą przez to osiągnąć...?
Ja mam podobną sytuację z kuzynką mojego D. co do daty ślubu ale szczeże mówiąc mam to hmmmmmmmm... w głębokim poważaniu czy my będziemy pierwsi czy ona (chyba, że ma tą samą datę);).  

P.S.
My też ślubujemy 22.08.2009:)))))

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #594 dnia: 23 Października 2008, 14:07 »
Witaj  gabi20 ;D
Super, jest nas coraz więcej - 22 sierpnia 2009 najpiękniejszym dniem w zyciu! :)

No tak przykre są te sprawy z rodziną. Jak już wcześniej gdzieś napisałam - najbliżsi, z podtykają kłody pod nogi. To chyba powinno być torchę inaczej  ???

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #595 dnia: 23 Października 2008, 14:33 »
Madzia- no pewnie ,że powinno być inaczej... rodzina powinna się wspierać ,a nie zazdrościć,czy stwarzać powody do kłótni.

Witaj Gabi20 wśród nas :)

Offline gabi20

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #596 dnia: 23 Października 2008, 16:51 »
Cześć dziewczyny:)
To powinno być zdecydowanie inaczej!!! Ktoś mądry chyba wymyślił powiedzenie, że z rodziną najlepiej się wychodzi na zdjęciach i to w niektórych przypadkach święta prawda...

Madzia- dokładnie 22 sierpnia 2009 najpiękniejszym dniem!!! dla Nas oczywiście;)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #597 dnia: 26 Października 2008, 11:25 »
To i ja się podłączę, że 22 sierpnia 2009 to Najcudownieszy, Najpiękniejszy, Najwspanialszy i Najbardziej Niesamowity Dzień w życiu!!!!!  :skacza:
a co do rodzinki... No niestety takie prypetie się zdarzają i to coraz częściej. A szkoda. U mnie, może nie aż w takim stopniu, ale było podobnie...  :-\  I właśnie m.in. przez takie głupoty nie biorę siostry na świadka. Boję się, że po prostu popsułaby mi MÓJ dzień... Nie wyobrażam sobie, by ktoś, z kim drę koty miał w bardzo znacznej części pomagać mi najpierw PRZY ślubie i weselu, aż w końcu NA ślubie i weselu... U Was jest podobnie...??

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #598 dnia: 26 Października 2008, 12:21 »
hania3033 Niestety w większosci rodzin tak jest... Ja na szczęście nie mam tego problemu z siostrą, bo pomimo tego ze w dziecinstwie prawie sie pozabijałyśmy, to teraz jestesmy bardzo blisko. No, ale i tak nie bedzie u mnie za swiadka, z powodu dwojki malych rozrabiakow ktorymi musi sie zajac... ;)
Co do tego jaka potrafi byc najblizsza rodzina, to tak jak juz pisalam - to jest bardzo przykre i niestety czasem jestemsy na to skazani... I nic sie nie poradzi.

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #599 dnia: 26 Października 2008, 13:38 »
No tak... Chociaż u mnie też nie do końca tak jest, że jestem skazana  ;) bo sis mieszka w Anglii i jeśli przyjeżdża do domu to zazwyczaj trzy-cztery razy w roku na tydzień lub max dwa. A i wtedy możemy się zgodzić co najwyżej przez trzy dni  :P Ja nie wiem, może ona mi tego ślubu zazdrosci? Mówi, że niby się cieszy, ale zachowanie czasami świadczy o czymś zupełnie innym. Na szczęście bliskich mi osób mogących być świadkiem nie jest mało  :) No i się chyba siostra nie obrazi - w końcu ma oczy i sama widzi jak to z nami jest  ;)