Autor Wątek: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??  (Przeczytany 53410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aimee

• bywalec
  • data ślubu: 09.07.2009
Odp: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??
« Odpowiedź #300 dnia: 25 Maja 2008, 18:22 »
Może nie musieli ich robić bo je odbyli już wcześniej w szkole średniej ???

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #301 dnia: 26 Maja 2008, 16:39 »
No fantastycznie takie wiadomości usłyszeć :D

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #302 dnia: 26 Maja 2008, 16:49 »
ciekawa jestem ,jak to jest naprawdę z tymi naukami... 

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #303 dnia: 26 Maja 2008, 17:21 »
no walsnie nie milei w skzole sredniej tez,ani normalnie i jakos to przeszlo

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #304 dnia: 26 Maja 2008, 17:27 »
no,to ciekawe, jak im się to udało ;D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #305 dnia: 26 Maja 2008, 21:22 »
Farciarze  ;D ;D ;D

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #306 dnia: 26 Maja 2008, 21:59 »
prawda ejst taka ze mlodzi nie chca chodzic na nauki,mnie tez jakos nie ciągnie i obyloby sie bez nich jak dla mnie,no chyba ze zmienie zdanie

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #307 dnia: 17 Czerwca 2008, 18:05 »
u mnie w mieście też jest ogromny pościg za wszystkim,co dotyczy slubu i wesela(no może prawie wszystkim). byłam przerażona,że okolo półtora roku wcześniej musiałam rezerwować salę(już były problemy z terminami),wesoło tez niebyło z orkiestrą,ale juz mam,noi kamerzysta-zaufany,sprawdzony w zeszłym roku na weselichu brata,także już w lutym rozpoczęlismy przygotowanka. . . . teraz chwila oddechu. . . ;-)

Offline mag
  • bywalec
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #308 dnia: 18 Czerwca 2008, 11:07 »
Witam wszystkie forumowiczki :D
moja data ślubu to 6. 06. 2009.  załatwioną mamy sale, orkiestrę, kamerzystę, godzinkę w kościele. . i rozglądamy się za fotografem :) umowę na salę podpisaliśmy w kwietniu, no ale oglądziny zaczęliśmy już wcześniej. . . z zespołami też było różnie. . ale już jest :D
co do nauk przedmałżeńskich, to ja również takie nauki odbyłam w klasie maturalnej, ale niestety mój Luby nie. . więc mu potowarzyszę. . bo to chyba nic strasznego ;) a to że się nie chce, to inna sprawa;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #309 dnia: 18 Czerwca 2008, 12:14 »
jesli chodzi o nauki,to czy robiliśmy je w szkole sredniej,czy nie,musimy zrobić to ponownie,bo niestety niekażda parafia akceptuje takie papierki sprzed kilku lat,więc raczej trzeba się uzbroic w cierpliwość i do boju. . .

Offline maja175

• forumowicz
  • data ślubu: 02.05.2009
« Odpowiedź #310 dnia: 24 Czerwca 2008, 14:25 »
W mojej parafii w staragrdzie ksiądz akceptuje takie papierki, o ukończeniu kursu przedmałżeńskiego w liceum i wszystko kończy się na dwóch wizytach po poradni rodzinnej :) nic więcej :) Za to jak poszliśmy z PM zaklepać termin na ślub to z kwitkiem nas odprawił i kazał przyjść jak będzie mieć kalendarz na 2009. Całe szczęście nie ma tam zbyt wielu ślubów bo to osiedlowa kaplica :D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #311 dnia: 30 Czerwca 2008, 19:55 »
Helloo wszystkim  ;D
czemu ja tak trafiam późno do watków mnie dotyczących to nie wiem  ;D
Sala zarezerwowana w lutym, fotograf i kamerzysta równiez, potem był zespół, wódeczka i zaproszenia i narazie tyle mamy , teraz wakacje więc zastój  ;D

Kurde z tymi salami to jest poronione , ja sie smieje że jak chce sie mieć wesele w jakimś fajnym lokalu i np w sierpniu to jak sie nie ma narzeczonego to chyba trzebaby ja rezerwować  ;D
Ale to jest tak ze roczniki od 1980 do 1987 co teraz po 20 to z wyżu dlatego takie oblęzenie  ;)

buziaki  :-*

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #312 dnia: 30 Czerwca 2008, 20:25 »
Justys co do sal :) To w "Kilerach" "Z narzeczonym to nie problem, ale o termin w kościele jest bardzo trudno" (czy coś w tym stylu ;) )

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009r.  :D
« Odpowiedź #313 dnia: 2 Lipca 2008, 21:56 »
Uh ależ mnie tu dawno nie było. No więc jak każda Panna Młoda 2009 mam już zarezerwowaną salę (rezerwacja ponad 2 lata wcześniej), kamerzystę, fotografa, kucharkę oraz zespół. Na wakacje pozostała mi jeszcze dekoratorka i to by było na tyle - bynajmniej na ten rok.

Justys jak to wódke i zaproszenia???? JUŻ??
Bo w Twoje życie weszło moje życie i najpiękniejsze sny

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #314 dnia: 2 Lipca 2008, 22:19 »
Uh ależ mnie tu dawno nie było. No więc jak każda Panna Młoda 2009 mam już zarezerwowaną salę (rezerwacja ponad 2 lata wcześniej), kamerzystę, fotografa, kucharkę oraz zespół. Na wakacje pozostała mi jeszcze dekoratorka i to by było na tyle - bynajmniej na ten rok.

Justys jak to wódke i zaproszenia???? JUŻ??

hehe  ;D
jeśli chodzi o wódke to dlatego że moja szwagierka ma wesele w październiku i braliśmy za jednym razem, poprostu im więcej tym lepiej bo taniej było, a na 2 wesela ponad 100 osobowe to było sporo  ;D

a zaproszenia to tak jakos z przypadku weszłam na allegro poogladac i wpadły mi w oko i mojemu G tez sie spodobały, ale oglądaliśmy dalej, nic nam sie nie podobało albo cena nie odpowiadała  :P a jak tarfiliśmy na aukcje z tymi co nam sie podobały od samego poczatku ale juz drozsze o 30 gr to stwierdziliśmy ze bierzemy ale z tej tanszej aukcji  :P  ;D

dodam jeszcze , ze my chcemy kupowac po trochu potzrebne rzeczy, zeby potem nie wszystko naraz  ;)
« Ostatnia zmiana: 2 Lipca 2008, 22:22 wysłana przez Justys851 »

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #315 dnia: 3 Lipca 2008, 12:41 »
No widzę, że trafiłam na wątek dla mnie :) Witam Was szczęśliwe przyszłoroczne Panny Młode  :D  :D  :D
Zauważyłam, że wątek założony w lipcu ubiegłego roku  :eek: - ja wtedy tylko sobie marzyłam o ślubie  ;) wiem, wiem, że teraz się załatwia wszystko nawet dwa lata wcześniej, ale osobiście nie chciałam szukać niczego przed zaręczynami.  A mój Ukochany oświadczył mi sie 2 maja tego roku - czyli dwa miesiące temu  ;D  ;D  ;D No i właśnie w maju znaleźliśmy salę, d. j - a, fotografa i kamerzystę.  Teraz załatwiam Kościół  :)
aaaa. . . . .  i wczoraj po raz pierwszy oglądałam i przymierzałam suknie - fajne uczucie ! :D
Pozdrawiam serdecznie !

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #316 dnia: 3 Lipca 2008, 19:51 »
a zaproszenia to tak jakos z przypadku weszłam na allegro poogladac i wpadły mi w oko i mojemu G tez sie spodobały, ale oglądaliśmy dalej, nic nam sie nie podobało albo cena nie odpowiadała  :P a jak tarfiliśmy na aukcje z tymi co nam sie podobały od samego poczatku ale juz drozsze o 30 gr to stwierdziliśmy ze bierzemy ale z tej tanszej aukcji  :P  ;D

dodam jeszcze , ze my chcemy kupowac po trochu potzrebne rzeczy, zeby potem nie wszystko naraz  ;)
Ja rozumiem,że nie chcecie kupować wszystko na raz bo ja np co miesiąc kupuje materiały - dokładnie tiul do ozdoby kościoła, chowam do szafy i tak leży. Potem kupię zawieszki na alkohol itp. Po prostu jakieś drobnostki.
A zaproszenia macie już wypisane??

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #317 dnia: 3 Lipca 2008, 19:57 »
Nie no, wypisaniem jeszcze sie nie zajęłam, poprostu kupilismy i schowalismy do szafy , tak jak Ty dekoracje  ;)

jeśli będę miała wolny czas to wypisze  :P co to za różnica czy wypisane czy nie , jak ktoś kupuje z personalizacja to juz ma "wypisane" przy zakupie  ;D

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #318 dnia: 3 Lipca 2008, 20:04 »
No widzę, że trafiłam na wątek dla mnie :) Witam Was szczęśliwe przyszłoroczne Panny Młode  :D  :D  :D
Zauważyłam, że wątek założony w lipcu ubiegłego roku  :eek: - ja wtedy tylko sobie marzyłam o ślubie  ;) wiem, wiem, że teraz się załatwia wszystko nawet dwa lata wcześniej, ale osobiście nie chciałam szukać niczego przed zaręczynami.  A mój Ukochany oświadczył mi sie 2 maja tego roku - czyli dwa miesiące temu  ;D  ;D  ;D No i właśnie w maju znaleźliśmy salę, d. j - a, fotografa i kamerzystę.  Teraz załatwiam Kościół  :)
aaaa. . . . .  i wczoraj po raz pierwszy oglądałam i przymierzałam suknie - fajne uczucie ! :D
Pozdrawiam serdecznie !
witaj!! No muszę przyznać,że w szybkim tempie macie dużo załatwione - gratuluje :) Co do sukni ślubnej.. jak ja przymierzałam niedawno jedna to trochę sie przeraziłam. Chyba dotarło do mnie to co się dzieję  ;)
Nie no, wypisaniem jeszcze sie nie zajęłam, poprostu kupilismy i schowalismy do szafy , tak jak Ty dekoracje  ;)

jeśli będę miała wolny czas to wypisze  :P co to za różnica czy wypisane czy nie , jak ktoś kupuje z personalizacja to juz ma "wypisane" przy zakupie  ;D
No właśnie dlatego pytam bo pomyślałam,że jeśli macie z personalizacją to może do roku czasu jeszcze przybyć jakiegoś gościa w rodzinie i zaproszenie może być nie aktualne ;) Ale jeśli sama wypisujesz to problem z głowy. I w takim razie gratuluje zakupu - kolejna rzecz z głowy!! :) My planujemy kupić zaproszenia z personalizacją więc z zakupem muszę jeszcze poczekać :(

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #319 dnia: 3 Lipca 2008, 20:34 »
Linttia masz rację - dosyć sprawnie nam to poszło  :smile:
datę i godzinę w Kościele też już zaklepaliśmy  ;D na razie ksiądz nas wpisał w jakiś zeszyt, ale myślę że 16 :00, dnia 27 czerwca jest już zarezerwowana dla nas!

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #320 dnia: 3 Lipca 2008, 20:59 »
no,to fajnie Margolka :) kolejna ważna rzecz już załatwiona :)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #321 dnia: 3 Lipca 2008, 21:27 »
Dziewczynki, widzę ze wszystkie powoli się rozkręcamy :)
My na razie kasiorke oszczędzamy :)

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #322 dnia: 3 Lipca 2008, 22:31 »
datę i godzinę w Kościele też już zaklepaliśmy  ;D na razie ksiądz nas wpisał w jakiś zeszyt, ale myślę że 16 :00, dnia 27 czerwca jest już zarezerwowana dla nas!
Margolka wystartowaliście jak formuła 1 ;) Super! tylko pozazdrościć,że tyle już macie! Nam ksiądz kazał przyjść dopiero w październiku :( A nauki przedmałżeńskie już macie??

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #323 dnia: 4 Lipca 2008, 09:13 »
Margolka wystartowaliście jak formuła 1 ;) Super! tylko pozazdrościć,że tyle już macie! Nam ksiądz kazał przyjść dopiero w październiku :( A nauki przedmałżeńskie już macie??
Zapytałam księdza o nauki - ani ja ani mój narzeczony nie mieliśmy ukończonego jakiegoś kursu przedmałżeńskiego. I tak to wygląda u nas, że w mojej parafii (czyli tu gdzie będzie ślub) nie są organizowane takie nauki, ksiądz daje skierowanie i idzie się do takiego małego kościółka niedaleko, gdzie są te nauki. Muszę się tam zaraz przejść z tymi karteczkami i zapytać czy można chodzić rok przed ślubem. Ale chyba nauki daty ważności nie mają  ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #324 dnia: 4 Lipca 2008, 11:50 »
mnie też gnębią te nauki,ale dowiedzielismy sie że jest taki fajny ksiądz tu(Irlandia),że wystawia te papierki i nietrzeba nawet chodzic na te spotkania,także się ucieszylismy bo z chodzeniem byłby dla nas problem;-)))oby tylko księdza niezmienili!!!!!!pozdrawiam bo dawno mnie niebyło...

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #325 dnia: 4 Lipca 2008, 13:46 »
Margolka, a do jakiej parafii należysz??

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #326 dnia: 4 Lipca 2008, 14:14 »
mnie też gnębią te nauki,ale dowiedzielismy sie że jest taki fajny ksiądz tu(Irlandia),że wystawia te papierki i nietrzeba nawet chodzic na te spotkania,także się ucieszylismy bo z chodzeniem byłby dla nas problem;-)))oby tylko księdza niezmienili!!!!!!pozdrawiam bo dawno mnie niebyło...
Ja ma iść 2 razy i będzie po wszystkim  ;) 10 km ode mnie organizują tak nauki.

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #327 dnia: 4 Lipca 2008, 14:17 »
myszkasc należę do parafii NSPJ w Będzinie  :smile:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #328 dnia: 4 Lipca 2008, 14:39 »
margolka jak dobrze kojarze to Ty z Będzina jestes ???
Bo mój kuzyn obywał nauki w Będzinie rok przed slubem, ale wiem ze potem ksiadz z parafii jakos dziwnie na to patrzryl, mowil ze to za wczesnie , ale wkońcu przyjąl im potwierdzenie odbycia nauk
wydaje mi sie ze duzo od księdz zależy  ;)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #329 dnia: 4 Lipca 2008, 15:28 »
margolka jak dobrze kojarze to Ty z Będzina jestes ???
Bo mój kuzyn obywał nauki w Będzinie rok przed slubem, ale wiem ze potem ksiadz z parafii jakos dziwnie na to patrzryl, mowil ze to za wczesnie , ale wkońcu przyjąl im potwierdzenie odbycia nauk
wydaje mi sie ze duzo od księdz zależy  ;)
Tak, jestem z Będzina  :) i już zapytałam czy możemy zrobić je teraz - możemy!
teraz tylko musimy wybrać gdzie, czy w Będzinie czy u narzeczonego.