Autor Wątek: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??  (Przeczytany 48459 razy)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Odp: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??
« Odpowiedź #30 dnia: 3 Września 2007, 11:20 »
No to ja wam powiem, że my jedyne co zrobiliśmy to ustaliliśmy datę ... o reszcie nawet nie myślimy ;DZ resztą pewnie w tym roku jeszcze wiele się pozmienia. A że data nie jest jeszcze w 100% ostateczna, to znając życie będę dopiero na 2010 :D No zobaczymy... A wam dziewczynki powodzenia :)

Fotografa już mamy, suknię zacznę szyć sobie w marcu, jakoś to będzie.
pozdarwiam
Suknie zaczynasz szyć 1,5 roku przed ślubem??

Powaga ?

Offline madziajna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 4 Września 2007, 10:40 »
Podziwiam, z poczatku bylo mi troszke przykro, ze nie dostalibysmy wolnego wakacyjnego terminu na przyszly rok w Maciejewie, a jakos tak sie uparlismy na to miejsce :) wiec wolimy poczekac jeszcze rok ale wesele bedzie dokladnie takie jakie sobie wymarzylismy.

Poki co nawet nie mysle o zadnych zalatwianiu, nawet daty nie ustalilismy.  Ale szczerze podziwiam, ze mozna poltora  ??? roku przed slubem suknie ogladac?? ja to bym sie nie mogla wtedy jeszcze bardziej doczekac.

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #32 dnia: 4 Września 2007, 18:21 »
mnie się wydaje, że to zależy od osoby :)
ja np należę do tych panikar :( za suknią chodziłam ponad 8 miesięcy przed ślubem i w tym mniej więcej terminie została zamówiona do szycia, a pierwsza przymiarka ustawiona na 2 miesiące przed ślubem

nie cierpię np robienia wszystkiego "na hura" tak jak to chciała zrobić krawcowa :( bo się zaczynam denerwować i to bardzo :( a słowa nadające się do cenzury sypią mi się z ust kaskadami :(

natomiast strasznie mnie przeraża zamawianie lokalu na 2 lata przed planowanym ślubem, przecież w ciągu dwóch lat wszystko może się zdarzyć :(
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #33 dnia: 4 Września 2007, 19:21 »
2009 - wow! Życzę Wam owocnych przygotowań i żeby czas upływał szybciutko. Na pewno nie możecie się doczekać!

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #34 dnia: 5 Września 2007, 00:36 »
A ja się tak zastanawiam czy by przypadkiem nie usunąć ten "wstępnej" daty ślubu z profilu. Dzisiaj byłam na kolejnej rozmowie kwalifikacyjnej i nici z pracy... i coraz to bardziej jestem przekonana, że nam się nie uda do tego czasu :(
Bo jeśli nadal będę bez pracy to nie będzie za co zrobić ślubu i wesela, bo Marcin tyle nie zarobi, żeby można było coś odkładać, a na rodziców nie ma co liczyć :(
Taki niby odległy termin, a jednak teraz nie jest tak jakbym chciała >:(

Offline madziajna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 5 Września 2007, 09:17 »
Z jednej strony bardzo chcialam, zeby nasze wesele odbylo sie w przyszlym roku, ale z drugiej, niestety tez finansowej chyba jednak lepiej poczekac i spokojnie odlozyc troche kasy. ::) ::) ::)

Pracujemy za granica, ale odlozone pieniadze inwestujemy w Polsce i wychodzi na to, ze do przyszlych wakacji za cholere bysmy nie uzbierali odpowiedniej kwoty na wesele, a nie chce naciagac rodzicow, tym bardziej ze wybrany lokal jest dosc drogi.

Glupio jest nawet odpowiadac znajomym gdy pytaja o nasze wesele, ze jeszcze spokojnie dwa lata maja spokoju  :D :D Przeciez to tak naprawde kosmos planowac cos na dwa lata do przodu.  Poczatkowo pomyslalam, ze w takim razie w ogole nie powinno mnie byc na forum, jako ze tematyka slubna jest jeszcze w miare odleglym tematem  :-\ ale za mocno mnie wciagnelo i juz nie moge sie powstrzymac by raz dziennie zajrzec  ;)

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009r.  :D
« Odpowiedź #36 dnia: 5 Września 2007, 19:48 »
A ja się tak zastanawiam czy by przypadkiem nie usunąć ten "wstępnej" daty ślubu z profilu. Dzisiaj byłam na kolejnej rozmowie kwalifikacyjnej i nici z pracy... i coraz to bardziej jestem przekonana, że nam się nie uda do tego czasu :(
Bo jeśli nadal będę bez pracy to nie będzie za co zrobić ślubu i wesela, bo Marcin tyle nie zarobi, żeby można było coś odkładać, a na rodziców nie ma co liczyć :(
Taki niby odległy termin, a jednak teraz nie jest tak jakbym chciała >:(
Nie dziwie się Twoim obawą, bo jestem w podobnej sytuacji a może nawet gorszej. Nie możemy wziąć ślubu w chwili obecnej bo jestem studentką dzienną i nie mam możliwości na pracę i małżeństwo tym bardziej,że studiuje ponad 100 km od swojej miejscowości :( A mój kochany dopiero zaczął prace i zarabia marne 1200zl. a za to ledwie się jedna osoba utrzymuje. W sumie za 2 lata skończę studia i zacznę nowe życia od zera czyli poszukiwania pracy ale wydaje mi sie,ze decyzji na ślub nie ma co przedłużać. W życiu mogą się wydarzyć różne przykre rzeczy, wiem bo mam przykłady w otoczeniu i pewnego dnia może sie okazać,że żałuję  bo gdybym wzięła wcześniej ślub to byłoby inaczej i..... W każdym razie mam nadzieję,że dacie sobie rade i podejmiecie właściwe decyzje!! Czasami los bardzo miło nas zaskakuje i może będzie też tak w waszym przypadku i znajdziesz dobra pracę. Trzymam za was kciuki!! I zycze powodzenia!!
Glupio jest nawet odpowiadac znajomym gdy pytaja o nasze wesele, ze jeszcze spokojnie dwa lata maja spokoju  :D :D Przeciez to tak naprawde kosmos planowac cos na dwa lata do przodu. 
Znam to uczucie, gdy mówię znajomym że mój ślub będzie za 2 lata po czym opowiadam jakie kwiaty mi sie podobają , jakie zaproszenia chciałabym zrobić... to patrzą na mnie jak na wariatkę ale czy oni rozumieją jak bardzo doczekać się nie mogę???? Kiedy to ma być najpiękniejszy i jedyny taki dzień w życiu, i chciałabym go już teraz przeżyć . Tylko,że nie mogę.... Oj jak dobrze że nie jestem sama, i jesteście tutaj ze mną ;D Wreszcie ktoś mnie rozumie :D
Bo w Twoje życie weszło moje życie i najpiękniejsze sny

Offline Aimee

• bywalec
  • data ślubu: 09.07.2009
« Odpowiedź #37 dnia: 5 Września 2007, 20:01 »
Znam to uczucie, gdy mówię znajomym że mój ślub będzie za 2 lata po czym opowiadam jakie kwiaty mi sie podobają , jakie zaproszenia chciałabym zrobić... to patrzą na mnie jak na wariatkę ale czy oni rozumieją jak bardzo doczekać się nie mogę???? Kiedy to ma być najpiękniejszy i jedyny taki dzień w życiu, i chciałabym go już teraz przeżyć . Tylko,że nie mogę.... Oj jak dobrze że nie jestem sama, i jesteście tutaj ze mną ;D Wreszcie ktoś mnie rozumie :D
[/quote]

U mnie tak samo!! Mimo, że o ślubie wie jak na razie kilka osób to jakoś większość z nich nie potrafi mnie zrozumieć. Nawet tego, że ja w Polsce będę do momentu ślubu może ze 4-5 razy i to na same święta, kilka dni. Dlatego teraz chcę wszystkiego się dowiedzieć i potem nie prosić nikogo o załatwianie mi czegokolwiek. A to, że też nie mogę się doczekać to inna sprawa  :D  I też sie cieszę, że jesteście bo macie podobne odczucia do moich  :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #38 dnia: 5 Września 2007, 21:40 »
Linttia dzięki za wiarę :) Zobaczycie dziewczyny, ze nam się uda...  :taktak:

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #39 dnia: 5 Września 2007, 21:53 »
Yukari-chan  doskonale Cie rozumie, bo sama jestem w podobnej sytuacji- pisze o pracy... tez na razie nie pracuje, ale mysle, że przez te 2 lata to sie wszystko może zdarzyć...  wierze, że wszystko sie poukłada po naszej myśli

U mnie tak samo!! Mimo, że o ślubie wie jak na razie kilka osób to jakoś większość z nich nie potrafi mnie zrozumieć. Nawet tego, że ja w Polsce będę do momentu ślubu może ze 4-5 razy i to na same święta, kilka dni. Dlatego teraz chcę wszystkiego się dowiedzieć i potem nie prosić nikogo o załatwianie mi czegokolwiek. A to, że też nie mogę się doczekać to inna sprawa  :D  I też sie cieszę, że jesteście bo macie podobne odczucia do moich  :)
[/quote]
u mnie jest tak smao- moi znajomi też się dziwią, natomiasr rodzina już sie nie może doczekać... niestety pod względem finansowym musimy poczekjac te 2 lata- zobaczycie, że szybko miną...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 6 Września 2007, 09:58 »
Dziewczyny ja was doskonale rozumiem!! Sama już nie mogę się odczekać tego jedynego dnia już od ponad roku. Ale sukeinki nie radziłabym wybierać 1,5 roku wcześniej... Chyba troszkę za wcześnie. Już nie chodzi o to że gust sie zmienia. Przecież sukienka może zżółknąć!!! Życzę wam powdzenia w przygotowaniach!!

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 6 Września 2007, 10:51 »
MAsz 100% racje Gabiś- ja też bym nie szyła sukienki 1,5 roku wczesniej... zawsze mozna poogladać, poprzymierzac, zorientowac sie w cyzm Ci jets dobrze, ale jeszcze nie kupywać...

Offline madziajna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 6 Września 2007, 12:55 »
U mnie tak samo!! Mimo, że o ślubie wie jak na razie kilka osób to jakoś większość z nich nie potrafi mnie zrozumieć.  Nawet tego, że ja w Polsce będę do momentu ślubu może ze 4-5 razy i to na same święta, kilka dni.  Dlatego teraz chcę wszystkiego się dowiedzieć i potem nie prosić nikogo o załatwianie mi czegokolwiek.  A to, że też nie mogę się doczekać to inna sprawa  :D  I też sie cieszę, że jesteście bo macie podobne odczucia do moich  :)

No to witaj w klubie, ja w Polsce jestem dwa razy do roku, na Boze Narodzenie ( 2tyg) i wakacje (3 tyg), i nie mam mozliwosci by przylatywac czesciej, jako ze nawet nie mam tyle urlopu a u mnie w biurze o urlop musimy walczyc juz rok wczesniej.

Mysle, ze spokojnie uda nam sie wszystko zalatwic podczas naszych wizyt w kraju, ale forum bedzie spora pomoca, jako ze mozemy stad zasiegnac rzetelnej opini. 

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #43 dnia: 6 Września 2007, 13:00 »
Linttia  u nas jest identyczna sytuacja, decyzja o ślubie była już dawno, a że nie było ku temu po prostu warunków... ja też studiuję dziennie, mój T. zaraz po studiach zarabiał 800 zł, teraz jest lepiej, ale nie byłoby warunków, żeby z jednej pendji utrzymać wszytsko samemu i wynajmować mieszkanie. A teraz moi rodzice finansują nam remont mieszkanka, nasi rodzice finansują wesele. Gdyby nie było tej pomocy to ślub byłby napewno kościelny z uroczystym obiadem dla najbliższych, bo więcej byśmy już nie czekali. Zaręczyny były dwa lata temu, a jesteśmy razem od 7, myślę, że wystarczy.
Trafiłam tu na forum na dwa lata przed ślubem, strasznie długo mi się wydawało, a zleciało bardzo szybko, nigdy jeszcze nie cieszył mnie tak bardzo mijający czas  ;)  Bardzo dobrze Was rozumie.
Mój T. powtarza mi często : Z każdym dniem jest coraz bliżej"

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
« Odpowiedź #44 dnia: 8 Września 2007, 08:22 »
Niedawno strasznie mnie zdziwiło że są już jakieś pary na 2009, a wczoraj maja mama mówi że jej koleżanki ynek szuka sali i są już tylko terminy na 2009  :szczeka: :szczeka: :szczeka:. Tak więc nawet w takiej małej mieścinie jak u mnie trzeba dwa lata wcześniej. Ale czas szybko leci  ;D

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #45 dnia: 8 Września 2007, 08:57 »
Ewelinkas, a nie wiesz, ja sytuacja stoi w Chełmie?
Tzn. ja ślub chcę w Szczecinie, a P. w Chełmie. I mam nadzieję, że tam tez jest juz wszystko zarezerwowane na 2008 :P

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 8 Września 2007, 09:46 »
Anjuschka czyżby cosik sie kroiło?? Mam nadzieje, że dołączysz do par 2009:) a może nawet 2008? :D

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 8 Września 2007, 10:06 »
No właśnie do 2008 to chyba nierealne :P bo ciężko będzie coś z wolnymi terminami znaleźć :P

Offline Aimee

• bywalec
« Odpowiedź #48 dnia: 8 Września 2007, 14:46 »

O tym, że chcę ślubować w 2009 lekko wszystkich dziwi. Nawet moich rodziców ponieważ ciąglę gadam o rezerwacji sali na 2009, a oni że mam czas itd. Jednak ostatnio pewna sytuacja zmieniła podejście moich rodziców co do moich planów. Otóż ich 30 letni znajomy brał ślub 2 tygodnie temu we wtorek. Moi rodzice oczywiście się zdziwili i pytają jego dlaczego nie w sobotę?? A On im, że wszystkie terminy były już zajęte, aż do 2009!! I dzięki temu przynajmniej rodzice zaczynają mnie rozumieć i przestali gadać, że mam czas bo aż 2 lata!!  ;D

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Września 2007, 12:35 »
Trafiłam tu na forum na dwa lata przed ślubem, strasznie długo mi się wydawało, a zleciało bardzo szybko, nigdy jeszcze nie cieszył mnie tak bardzo mijający czas  ;)  Bardzo dobrze Was rozumie.
Mój T. powtarza mi często : Z każdym dniem jest coraz bliżej"
Dlatego kocham to forum... bo wy mnie doskonale rozumiecie!! ;D Mam nadzieję,że mi również tak szybko ten czas minie bo 2 lata to faktycznie tak strasznie długo... ::)

Offline srebrny
  • bywalec
« Odpowiedź #50 dnia: 10 Września 2007, 13:40 »
niestety, ale jak ktoś chce wesele na fajnej sali to 2 lata wczesniej musi się za salą oglądać.

Dobrze, że w styczniu tego roku usłyszałam, że są takie długie terminy, bo wesele chcieliśmy na wiosne 2008, a jak w styczniu poszliśmy do naszej sali to prawie wszystko na 2008 było zajęte.
A poszukiwania mieliśmy rozpocząć pół roku później i 2009 też by nas czekał wtedy.

Z drugiej strony wszystko zależy od ilości sal weselnych w danej miejscowości. W niektorych regionach podobno spokojnie pare miesięcy wystarczy, a w innych na 2 lata w przód ciężko coś znaleźć.

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
« Odpowiedź #51 dnia: 10 Września 2007, 13:45 »
Anjuschka niestety jak wygląda sprawa w Chełmie się nie oriętuje ale teraz to wszędzie będzie trudno znaleźć  wolną sale na 2008  :-\

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 10 Września 2007, 14:09 »
No właśnie, a jak komuś o tym mówię, to mi nikt nie wierzy....

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #53 dnia: 10 Września 2007, 15:19 »
Macie rację - czasem wystarczy pójść i zarezerwować salę kilka miesięcy wcześniej i prawdę mówiąc wolałabym być w takiej właśnie sytuacji, bo z jednej strony mamy teraz bardzo niestabilną sytuację finansową to przecież nie pójdę i nie bede czegos juz teraz rezerwować a potem w 2009 się okaże, że jednak nas nie stać ... a z drugiej strony aż mi włos się na głowie jeży jak pomyślę, że nie bedzie już nic dla nas :| Nie wiem...
Chociaż dzisiaj Marcin się dowiedział, ze od 1 października już będzie miał umowę o pracę i znacznie większe zarobki niż ma teraz, ale nie chcę zapeszać, więc nic więcej nie powiem :P :)

Offline Aimee

• bywalec
« Odpowiedź #54 dnia: 10 Września 2007, 15:25 »
Macie rację - czasem wystarczy pójść i zarezerwować salę kilka miesięcy wcześniej i prawdę mówiąc wolałabym być w takiej właśnie sytuacji, bo z jednej strony mamy teraz bardzo niestabilną sytuację finansową to przecież nie pójdę i nie bede czegos juz teraz rezerwować a potem w 2009 się okaże, że jednak nas nie stać ... a z drugiej strony aż mi włos się na głowie jeży jak pomyślę, że nie bedzie już nic dla nas :| Nie wiem...
Chociaż dzisiaj Marcin się dowiedział, ze od 1 października już będzie miał umowę o pracę i znacznie większe zarobki niż ma teraz, ale nie chcę zapeszać, więc nic więcej nie powiem :P :)

Ja będę mocno trzymała kciuki  :uscisk:

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #55 dnia: 10 Września 2007, 19:51 »

będziemy mocno trzymać kciuki żeby się udało

my znowu zrobiliśmy troszkę na żywioł, pobraliśmy się, a ja na studiach bez pracy, Marcin po studiach też bez pracy, niby teraz szuka i był na 2 rozmowach, ale zobaczymy jak to będzie :) jeden facet ma się odezwać do piątku, a drugi do poniedziałku :) zarobki były by niezłe, ale zobaczymy jak to będzie
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #56 dnia: 10 Września 2007, 22:20 »
Stwierdziliśmy dzisiaj, ze jednak co jak co, ale podstawa to cierpliwość ... jeszcze rok temu nawet nie mogliśmy mysleć o czymkolwiek, a teraz się powoli wszystko zaczyna układać :)

M. mi nawet dzisiaj zapowiedział, że wybierzemy się na najbliższe targi ślubne do spodka :)

Więc jeszcze raz powtórzę dziewczynki - zobaczycie - będzie tak jak sobie to wymarzyłysmy. Innej opcji nie ma  :taktak:

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Września 2007, 15:33 »
M. mi nawet dzisiaj zapowiedział, że wybierzemy się na najbliższe targi ślubne do spodka :)
O a kiedy są najbliższe targi w Katowicach?? To ja swojego tez wyciągnę ;D

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #58 dnia: 11 Września 2007, 15:37 »
O a kiedy są najbliższe targi w Katowicach?? To ja swojego tez wyciągnę ;D

Nie wiem dokładnie - pewnie jakoś zaraz na początku 2008. Poszukam czegoś na ten temat - jak znajdę to dam znać :)

Dobra znalazłam. 10 lutego 2008 :) Na stronie spodka na razie są dopiero informacje o imprezach do konca bieżącego roku, wiec zadnych bliższych informacji podać nie potrafię. Ale przynajmniej znamy datę :)
« Ostatnia zmiana: 11 Września 2007, 15:49 wysłana przez Yukari-chan »

Offline Aditu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #59 dnia: 12 Września 2007, 06:12 »
I ja, i ja też będę mieć ślub prawdopodobnie w 2009r.  Jak na razie nie wiadomo jak i kiedy, bo miał być rok wcześniej, ale nie starczyłoby kasy :(