Madziu ; Adianko ; Ivonko ; Sylwinko ; Madzig ; Asiu ; Aniu

Mati dzisiaj po butli kolejny raz poprosił o danio mówię poprosił bo to fajnie wygląda jak ciągnie nas do lodówki staje na taboret i pokazuje co chce
Co do wizyty u lekarza to w przychodni byłem przed 10 i jako 11 osoba zostałem przyjęty o 13.30 ale intuicyjnie miałem gazetkę i słuchawki do radia w telefonie więc cierpliwość była po mojej stronie

Pani doktor hematolog oceniła, że przy PLT 30 można by się martwić ale ja mam 97 (przypominam norma 140-450). Leczenie polega na stosowaniu sterydów, które mają skutki uboczne ale najpierw trzeba pacjenta zdiagnozować. Dostałem więc zgodnie z informacją Liliann

skierowania na zestaw badań a najbardziej mi się podobało jak Pani spytał czy można zrobić badanie na Aids ależ oczywiści rzekłem

było jedno nietaktowne pytanie bo widziała, że kupiłem fajki więc spytała czy dużo palę i usłyszała z moich ust .."czy ja Panią pytam o wiek przecież to nietaktowne pytanie" no i zaczęliśmy się śmiać. Wstępnie przyjęła, że jest bardzo duże prawdopodobieństw iż powodem jest nadużywanie leków przeciw bólowych zwłaszcza Ibupromu max

ale nic nie przesądzając stwierdziła, że mądrzejsi będziemy po badaniach. Co do badań to mam do zrobienia :
1.USG jamy brzusznej i obwodowych w. chłonnych
2. CMV
3. Morfologia + rozmaz
4. HCV,HBS,HIV
5. PLT na cytrynian
6. CDH
wszystko przepisałem ze skierowań więc nie pytajcie mnie jakie to badania krwi bo ja pacjent nie lekarz

Pani jeszcze dodała, że po tych badaniach zrobi się badanie szpiku - Liliann
Dostałem też termin następnej wizyty na 29 września więc mam troszkę czasu ale jutro muszę z Matim zasuwać do rejestracji USG bo terminy ponoć odległe

Jeśli chodzi o mnie to by było na tyle
Troszkę jestem padnięty bo dzisiaj Róża po obiadku wyszła z Matim do piaskownicy a ja ogłosiłem sobie generalne sprzątanie rejonów po urodzinkach Mateuszka. Całuski dla wszystkich