Autor Wątek: Mateuszek - Braciszek Ewelinki i ich Kofana Rodzinka  (Przeczytany 631215 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
Odp: Mateuszek - Braciszek Ewelinki i ich Kofana Rodzinka
« Odpowiedź #8220 dnia: 14 Kwietnia 2010, 12:28 »
Dzis na onecie oglądałam film amatorski - podobno z miejsca wypadku. Widzieliscie go może?

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #8221 dnia: 14 Kwietnia 2010, 12:30 »
wczoraj był na tvn ale nie wiem czy to, to samo... Natalko możesz wkleić link bo mam lenia  ;D ;)

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline Di

• Chuck Norris

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #8223 dnia: 14 Kwietnia 2010, 12:48 »
Myślę Mirku, że tak naprawdę nie wiesz jak byś się zachował w takiej sytuacji... "Tyle znamy siebie na ile nas sprawdzono..."

Mnie osobiście bardzo boli fakt, że ludzie - Polacy - potrafią być tak zawistni... podli.... nawet w obliczu tak wielkiej tragedii...
Już się "martwią" i psioczą na "korki" w Krakowie np...

P.S. Żeby nie było jakiś niedomówień - nie głosowałam na Lecha Kaczyńskiego i też nie uważam, że propozycja i decyzja o chowaniu pary prezydenckiej na Wawelu jest do końca przemyślana i słuszna...

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #8224 dnia: 14 Kwietnia 2010, 12:54 »
Dawno mnie nie było alę nadrobiłam, ślicznie Mati wygląda w nowej fryzurce.

więcej już nic nie pisze bo smutno jakoś....

pozdrowionka zostawiam dla całej rodzinki!

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8225 dnia: 14 Kwietnia 2010, 13:01 »
Natalko to dokładnie to samo co widziałem wczoraj w tvn późnym wieczorem... dzięki  ;)
Asiu w naszym wątku każdy ma prawo mieć własne zdanie i nawet gdybyś była zwolenniczką Kaczyńskich to takie Twoje prawo więc..... stała się jasność  ;) Masz rację Polacy to zawistny, małostkowy i kombinatorski naród za złotówkę dali by sobie ogolić jajka a nowy samochód u kogoś to dowód na to, że kradnie... cali my ...nie generalizuję bo są wyjątki ;)
Fakt i tu też się z Tobą zgadzam trzeba było przemyśleć....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zapomniałem się pochwalić  ;D pamiętacie jak reklamowałem pokrywkę z garnków.... niby się nie dało ale wczoraj otrzymałem pokrywkę z nowym uchwytem  ;D ;D ;D Pani powiedziała pewnie szefowi, że bez względu na jego decyzję tak tego nie zostawię  ;) a jak spytałem czy są partnerskim sklepem mającym kontakt z firmą to była bardzo zdziwiona  ;) Ważne, że jest nówka nie śmigana  ;D

Asiu 39 Dzięki  :-* :-* :-*  uśmiechnij się w 1939 było znacznie gorzej i wielu przeżyło...  ;)     

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #8226 dnia: 14 Kwietnia 2010, 13:02 »
A ja mam identyczne zdanie jak Ty Mirku ;).
Osobiście jednak uważam ,że robienie z Kaczyńskiego wielkiego bohatera narodowego jest troszkę przesadzone. Usłyszałam wczoraj wywiad w którym mówiono " (....)Prezydent był wieeeelkim człowiekiem i zginął za ojczyznę jak bohater więc powinien spocząć obok najwyższych(...)". Z całym szacunkiem ale to była wielka tragedia ale nie walka na polu bitwy z wrogiem. Porównywanie go do innych wielkich przywódców którzy zginęli naprawdę walcząc o kraj , jest po prostu najzwyczajniej przesadzone. Pochowanie na Wawelu jest doprawdy śmieszne. Nawet jeśli to pomysł księży ( bo tak słyszałam) to rodzina chyba powinna mieć troszkę rozumu. Na wszystkich Świętych będą jeździć na wawel i palic znicze....no naprawdę.

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8227 dnia: 14 Kwietnia 2010, 13:03 »
Mirku - jakie masz odczucia po tym filmie? Czy po wczorajszej emisji w tv byly jakies komentarze?

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8228 dnia: 14 Kwietnia 2010, 13:20 »
Natalko wczoraj ten film był pokazywany w obecności profesor Joanny Staniszkis i akurat mój stosunek do niej jest taki, że ...nie chcę bana  ;) ona nie komentowała ale ja przyjąłem spokojnie ...przypominam, że takich rzeczy troszkę się naoglądałem live. Od "Kaskady" do domu dziecka na Jagiellońskiej ....
Haniu niechaj Cię wyściskam   :uscisk: :uscisk: :uscisk: pewni ludzie z pewnymi fobiami uwielbiają  wkładać kij w mrowisko tylko po co..... Powiem, że jeśli Lech był dobry to miał pecha w osobie brata i jego pomysłu na Polskę donosicieli i podsłuchów i jeśli akceptowanie tego z pozycji Prezydenta było bohaterstwem w imię Polski to pełen podziw ............  

Polacy szanują  parę prezydencką więc ciszej nad tymi trumnami bez względu czy miesza czarne czy brat..... cisza i modlitwa...... więc zamknij się Mirku i sam szanuj zmarłych...dobra już sobie nawtykałem ale zdania nie zmienię i Hania ma Rację  :-*  

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8229 dnia: 14 Kwietnia 2010, 13:31 »
Mi chodziło o te odłosy, które tam słychać i które wywołują spore zamieszanie na forach w internecie. Ciekawa byłam jak się do tego odnosisz. Ja już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Nie będę już nawet przytaczać głosów, które mówią o przepowiedniach znanych które są do sytuacji dopasowywane...

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8230 dnia: 14 Kwietnia 2010, 13:43 »
...aż nałożyłem słuchawki...fakt strzały słychać... może ostrzegawcze odstraszające gapiów...nie będę spekulował .... Jednego jestem pewny, że Putin musiał by być idiotą gdyby coś z tą tragedią kombinował a zwłaszcza "maczał palce" ...przepowiedni znam tyle, że aż się dziwie bo rano nadal  otwieram oczy  ;)

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8231 dnia: 14 Kwietnia 2010, 13:44 »
;)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8232 dnia: 14 Kwietnia 2010, 14:00 »
Wajda mądrze pisze .... nie ma tego na necie na razie  ;) ... potwierdzają sugestię co do pochówku Dziwisza .... ach nie chcę obrażać niektórych uczuć religijnych bo wiązanka mi się ciśnie i to wcale nie ślubna  ;)   

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #8233 dnia: 14 Kwietnia 2010, 14:01 »
A niech sobie jezdza na Wawel z Wawy... ;) Maja przeciez super polska autostrade ;)
Nie no... zgadzam sie z Toba Haniu.

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8234 dnia: 14 Kwietnia 2010, 14:02 »
A wiecie ,że ja tez przez chwilkę pomyślałam o ataku na ten nieszczęsny samolot;). Piszą ,że statecznik był uszkodzony  czy oderwał się ...hmm dlaczego? No teraz będzie masę spekulacji. Z racji tego,że mój mąż to zapalony spoter to jestem na bieżąco informowana co i jak ( co prawda rozumiem może 5 % tego co do mnie mmówi ale co tam ;) ;)). Strzały słychać ale wiecie może to faktycznie ostrzegawcze aby odgonić gapiów aleeee kto wie?  Co by mogły oznaczać te strzały jeśli nie to? Strzelali do tych co przeżyli ;). Nie no wydaję mi się ,że chyba Putin byłby naprawdę "samobójcą" gdyby zorganizował coś takiego ....ale nigdy nie wiadomo?

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8235 dnia: 14 Kwietnia 2010, 14:06 »
Haniu helooooołłłłłłłł ...........a sekcja co kula niewidka  ;) i kto ma wątpliwości...Wysokiej Klasy Specjalistka od Zimnych i Sztywnych  tematów   ;D ;) no klękajcie narody  ;)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #8236 dnia: 14 Kwietnia 2010, 14:07 »
wielka tragedia i olbrzymia strata dla polski, dla mojej rodziny
ale trzeba iść dalej ....

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8237 dnia: 14 Kwietnia 2010, 14:11 »
Zapytałem u Ciebie a Ty tutaj odpisałaś więc sorki  :-* wiesz, że on krótko był moim szefem i nie pasował do swoich niektórych kolegów nawet bardzo nie pasował...   

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8238 dnia: 14 Kwietnia 2010, 14:24 »
No dokładnie Mirku - nic się nie ukryję . Tym bardziej,że pracują tam też "nasi" ale jest jak narazie pełłłłno niedomówień i człowiek się nakręca ;)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8239 dnia: 14 Kwietnia 2010, 14:26 »
Haniu nie ma co bąka nakręcać lepiej go puścić i poczuć się lepiej  ;)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8240 dnia: 14 Kwietnia 2010, 14:34 »
Ivonko właśnie na TVN 24 pokazali trumnę  :'( :przytul:  ... jeszcze w Moskwie ...

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8241 dnia: 14 Kwietnia 2010, 14:42 »
Mirku wiesz ,że ja lubię mrożące krew w żyłach historie ;) i takie różne nieprawdopodobne scenariusze mnie bardzo interesują ;) ;).

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8242 dnia: 14 Kwietnia 2010, 14:58 »
Madziu teraz mówią, że Dziwisz ale wiesz dla mnie to bez różnicy tylko po co wiatr robić gdy w sercu żal :?: Jakim człowiekiem trzeba być :?: tym bardziej, że duża inteligencja i wiedza w głowie więc gdzie refleksja :?: świadomość, konsekwencje, pewność kontrowersji........ nie rozumiem a szczerze to nawet już mi się nie chce rozumieć....
Haniu biegusiem do Spielberga będzie Oscar ;)   

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8243 dnia: 14 Kwietnia 2010, 15:07 »
Światełko w tunelu.... Prezydent Kaczorowski też na Wawelu ...

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8244 dnia: 14 Kwietnia 2010, 19:49 »
... jednak w Warszawie ale co mnie to obchodzi  ;)
------------------------------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj Jola- chrzestna była w Szczecinie u lekarzy. Pisałem, że Babcia Agnes jest w szpitalu w Gryficach. Chcieli ją o 9 rano operować na kamienie ale się zdziwili bo usłyszeli "spadajcie nie ma mojej wnuczki i nic mi nie będziecie robić"  ;D och ta nasza Babcia  ;D ;D ;D Zabieg jutro o 9 rano.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8245 dnia: 14 Kwietnia 2010, 22:17 »
Madziu dzięki  :-* :-* :-*

asia
"...Pomysł a decyzja to dwie rózne rzeczy, prawda?
Pomysłem rodziny nie był Wawel..." 

... Asiu jak ja nie lubię mieć racji w ocenie ludzi...... Wypowiedź Kardynała Dziwisza daje mi podstawy, że to jednak Jarosław wykonał ewidentny ruch polityczny. Powiem więcej uważam, że Córka Marta wolała by pochować Rodziców w Warszawie.
Dla mnie Jarosław K to  zakompleksiony mały duchem człowiek, który nie szanuje tragedii własnego Brata i własnej Bratanicy. Powtarzam niechaj Lech spoczywa z Marią na Wawelu tylko jak można nie przewidzieć konsekwencji podziału Narodu.... skandal i tyle.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8246 dnia: 14 Kwietnia 2010, 23:16 »
Pozwól Mirku, że już nie będę dalej na ten temat pisać, bo prawdę mówiąc rzygać mi się chce jak patrzę na niektórych ludzi... Dla mnie to naprawdę już nie ma znaczenia...
A Jarosław Kaczyński jest teraz dla mnie po prostu cholernie cierpiącym człowiekiem... stracił brata-bliźniaka, stracił bratową... ma ciężko chorą matkę... i w zasadzie to niedługo pewnie mu tylko kot zostanie bo rodziny jak wiadomo nie ma ... Bratanica Marta ma własną rodzinę i ma dla kogo żyć... I dlatego myślę, że Twoje słowa skierowane pod adresem Jarosława Kaczyńskiego są nie na miejscu... delikatnie mówiąc...
Dziwię się im tylko, patrząc jak rodzinnym jesteś człowiekiem...

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8247 dnia: 14 Kwietnia 2010, 23:52 »
Asiu bez urazy ale moje współczucie do Jarosława, które niewątpliwie posiadam ma się nijak do oceny jego zachowań i jego jako człowieka a sądzę, że mam do tego prawo. Różnica polega na tym, że moja rodzinność ogranicza się do kilkudziesięciu osób a zwłaszcza podjęte decyzje w ramach mojej rodziny. Jego decyzje stawiają w konflikcie Naród a to chyba coś więcej. Zakładając wariant jego dobroci to w tej samej chwili gdy nastąpił konflikt powinien zmienić miejsce pogrzebu bo jest zbyt mądry aby tego nie widział. Więc nie porównuj mojej rodzinności, mojego sposobu życia do człowieka, który z własnego wyboru stał się osobą publiczną.... który miał w rękach władzę decydowania o naszym życiu. Dla jasności nie zazdroszczę mu tego ale to rodzi konsekwencje zachowań. Kończąc ten temat uważam, że ostatnie zachowanie ugruntowały mnie w demokratycznym prawie nie lubienia takiej postawy i takich osób jak Jarosław K.... co wcale nie znaczy, że nie współczuje jemu i jego rodzinie.    

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8248 dnia: 15 Kwietnia 2010, 08:31 »
 a Dzisiaj czekamy na fachowca od lodówki.... padł wyświetlacz...ma być między 8 a 10.  Mati siedzi na nocnika i tańczy nim szurając po całym pokoju. Nieco zirytowany mówię do niego Mati robisz siku czy się ubieramy... co na to Mati ...rzut oka prosto w moje oczy i stwierdzenie "a miałeś być gzecny" no nie wytrzymam z tym małym Kochanym urwisem  ;)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8249 dnia: 15 Kwietnia 2010, 08:41 »
Twój tata nie jest prezydentem, prawda? Trudno więc aby Twoja rodzinność wpływała na losy Narodu.
A co do prawa wyrażania swojego zdania - zarówno ja jak i Ty z niego skorzystaliśmy.