Autor Wątek: Ostatnie 100 Dni Narzeczeństwa Kasiq i Grzesia  (Przeczytany 35302 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
Odp: Ostatnie 100 Dni Narzeczeństwa Kasiq i Grzesia
« Odpowiedź #480 dnia: 17 Września 2007, 13:06 »
Dzięki za wpsarcie...

U nas jest tak że połowa gości ma darmowy nocleg w takim moteliku przy sali- komfort żaden- jedynie czysto, pokje od 2so do 5 os z przewagą 4os. Pozostaje mi jakieś 20os bez noclegu ew w schornisku młodzieżowym o takim samm komforcie. Nie wiem jak pozłączać tych ludzi żeby było dobrze. Starzy ze starymi czy rodzinami czy młodzi z młodymi. Wczoraj coponiektórzy jak dowiedzieli się że pokoje wieloso to trochę się zdziwili "że sobie nie poruchają"... taka była konkluzja ich wypowiedzi. Normalnie myślą że im pokoje z jacuzi załatwie i z kawiorem. Bez wyobraźni normalnie.
Potem kłopot ze śniadaniem. Jak tu wszystkich pomieściś w tym moteliku bo tam za darmo wystawią szwedzki stół i jedzcie co chcecie. Jak mają usiąść i tak dalej. Bo na poprawiny nas nie stać dla 70os  na obiad bo to kolejne koszty. Załamać się idzie...

Madziu nic nie wpłacaliśmy dopiero szukamy...
z Tobą odeszły anioły...

Offline Magda_lenka

• forumowicz
  • data ślubu: 6.10.2007
« Odpowiedź #481 dnia: 17 Września 2007, 13:27 »
Myślałam, ze mieliscie wstępnie zaklepany motel i teraz się okazało, ze tam jest remont i nie mozecie... :) a pewnie nie wszystko doczytałam...

My tez zakwaterujemy gości w pokojach 3 osobowych to tez trzeba będzie ich jakos porozdzielac... sama nie wiem jak to zrobic... to przy sali weselnej, natomiast część trzeba będzie  z powrotem przywiezc do miasta i tez raczej zapewnimy im skromne warunki... hmmm, w koncu to chodzi o to żeby w cieple się móc parę godzin przespac i tyle...

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #482 dnia: 17 Września 2007, 13:57 »
No właśnie Madziu masz racje- ja też tak uważam ale inni nie za bardzo rozumieją w czym sęk.

Chyba mi się udało ich porozmieszczać i żle doliczyłam, poiliczyłam na nocleg też moich gości z BB, którzy pojadą spokojnie sobie do domciu. Uf chyba się uda
z Tobą odeszły anioły...

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #483 dnia: 17 Września 2007, 14:24 »
No to dobrze,że sie uda....Ale uważam, że nie powinniście płacić za nocleg 70 gości!!!!!!!!!!!!!!To są ogromne koszty!!!!!!!!!!Tymbardziej, że jak widać goście chcą spędzić jakieś mini wakacje chyba weekendowe, najlepiej w Sheratonie, w jacuzzi.I jeszcze konkludują,że nie będą mogli....Żenujące!!!!!!!!!!!!!!!!!Mam nadzieje,że wsztstko sie ułoży!!!!

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #484 dnia: 17 Września 2007, 14:32 »
Kasiu, trzymam kciuki, żeby się udało!!

Ja też nie lubię jak ktoś nie czyta ze zrozumieniem zaproszeń. I jeśli jest napisane potwierdzic to znaczy potwierdzić, czy bez dzieci to bez dzieci. A pozniej miejsce dla dziecka, a spac zechce to trzeba znaleźć miejsce, a nudzi się, bo samo bedzie itp!!!

Trzymam kciuki za wszystko i nie stresuj się!! Na pewno będzie pięknie!!!

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #485 dnia: 17 Września 2007, 14:33 »
Dobra to powracam do moich opowieści o fryzjerze i wszystkim innym.

Jakiś długi czas temu umówiona zostałam do fryzjera na próbną na dzisiaj do Trendy. Ta fryzjerka była na macierzuńskim więc spoko. Jak poszłam tam jakieś 3tyg temu to powidziano mi że spoko nikogo do niej nie umawiają na 29 bo jej teraz nie ma i wystarczy że umówię się podczas próbnej. Pani miała wrócić do pracy 12 wic do niej zadzwoniłam. A ona mi na to że ma już na 29 umówione i nie a czasu dla mnie- ZONK.
No ew może mnie przyjąć o 12.30 !!!! aślub o 16.
No ew. upchnie mnie w trakcie balejażu na 10.30. Zgodziłam się nie miałam wyjścia.
Pojechałam do BB. Tam dostałam tel do makijażystki która poleciła mi inego fryzjera i miała do mnie oddzwonić czy ma czas mnie pomalaować tego 29. I tak ja poszłam odwołałam to w trendy, umówiłam się do tego drugiego już na 9 rano i czekałam na telefon od niej. Nie oddzwaniała. Zadzwoniłam- nagrałam się na poczte. Wysłałam smsa i nic. Na następny dzień znowu poczta. Aż wkońcu łaskawie zadzwoniła. Już nie wiedziałam co zrobić mam, czy szukać dalej. No nic. Umówione.
W czw jadę na próbną fryz- zobaczymy co to będzie. Mówiła że coś super- no to ja licze na to.

Potem umówiłam się na paznokcie- pani wyjezdza i zrobi mi je w czw- bez żadnych żli czy tipsów- mam nadzieje że się nie rozwalą do soboty. Niczego nie będę się dotykać chyba. Będę leżeć i pachnieć. A tu sprzątanie w domu.

Bukiet też zamówiony z gożdzików kulka taniutka bo to tanie kwiay a fajnie wygląda taka pierzasta kuleczka.

Z organistą też wstępnie uówine, w kościele popłacone jeszcze tylko kartka ze spowiedzi i wypis z nauk i poradni.
z Tobą odeszły anioły...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #486 dnia: 17 Września 2007, 14:41 »
 ::) no mimo przygód, i nieprzyjemnych historii..wszystko sie poukładało  :D :D ciesze sie..a ty kochana..odliczaj minuty do dnia '0'  ;D

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #487 dnia: 17 Września 2007, 19:27 »
odliczam odliczam ;D

a tak powiem Wam jeszcze jak w Madonnie i pewnie w jakimkolwiek salonie rżną ludzi na kase za ozdóbki. Pisałam Wam ze pani mi zaproponowała komplet sztucznej biżuterii za 180zł. No ew sam naszyjnik za 150zł. No więc pomyślałam sobie że chyba na głowę upadli z tymi cenami i sama zaczęłam szukać. I wiecie co przez przypadke znalazłam prawie taki sam komplet w BB w markecie w sklepie gdzie pracuje moja sąsiadka. I ona mówi mi że mieli taki dokładnie co ja chce, tylko im sie sprzedał, ale że zadzwoni do mnie jak będą mieli dostawę.
Poweidziała żebym przyszła na jej zmianę to mi da jeszcze upust.

I teraz najważniejsze. Ile kosztuje bez upustu ten komplet....... 45zł. Szok normalnie
z Tobą odeszły anioły...

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #488 dnia: 18 Września 2007, 09:22 »
No cóż - wszystko, co ma w nazwie "ślubne" jest sporo droższe. Robią dobry interes i tyle ::) Szkoda tylko, że młodzi muszą i tak to wszystko kupić >:( Ale super, że Tobie uda się kupić biżu w normalnej cenie :D

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #489 dnia: 18 Września 2007, 12:43 »
kasieńko co do gości i ich potwierdzeeń to standard, więc nawet nie komentuję ;)
welon to chyba da się skrócić, no nie ;) ?
wieczorek zarypiasty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a co do kosztów, to w tej chwikli przeżywam podobne smutki, tylko,z e nie związane ze ślubem, ale z remontem, koszty rosną, rosną rosną.... ??? ??? ??? >:( >:( >:( >:( :-\ :-\ :-\
wszsytko będzie dopbrze, teraz znikam, bo jeszcze chcę coś poczytać co u dziewczyn, a zaraz przychodza kolejni fachowcy tym razem od gazu, bo kuchnię zmieniam, ptrzenoszę do pokoju
mam już dość tego remontu....

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #490 dnia: 19 Września 2007, 11:01 »
Witam w to środowe przedpołudnie,

Jedyne co mam do powiedzenia to chora, chorsza, trup... normalnie umieram. Gardło głowa nos- a tu zostało 10 dni.
Z pozytywnych infomacji donoszę że właśnie odebrałam suknie, pomimo push up wszytego do sukni mam spore luzy na cycach, muszę znależć jakiś jeszcze biustnik. taki tylko ponoszący.
Po południu spotkanie z wodzirejem Józkiem w sprawie szczegółów muzyczno tanecznych. Nadal nie przyszły nieststy kotyliony zamówione w zeszły wtorek. Moe dzisiaj przyniesie je poczta.

Nie całuje Was bo chora jestem... Miłego dzionka dziewuszki

Dzięki za odwiedzinki
z Tobą odeszły anioły...

• Chuck Norris
« Odpowiedź #491 dnia: 19 Września 2007, 11:05 »
Witaj,

Szybkiego powrotu do zdrowia Kasiu. A co do push up....miałam ten problem, bo przed slubem schudla i co za tym szlo, cycki mi zmalaly i babka musiala wymieniac na wieksze :) nie powiem, fajnie mi z tym bylo :) moglam sobie pomarzyc:)

Pozdrawiam

Offline Magda_lenka

• forumowicz
« Odpowiedź #492 dnia: 19 Września 2007, 11:07 »
Witam w to środowe przedpołudnie,

Jedyne co mam do powiedzenia to chora, chorsza, trup... normalnie umieram. Gardło głowa nos- a tu zostało 10 dni.
Nie całuje Was bo chora jestem... Miłego dzionka dziewuszki

Dzięki za odwiedzinki

Witaj Kasiq,
widzę, że to plaga, duzo forumowiczek chorych, ja tez jestem przeziębiona...
kuruj się, zeby byc w pełni sił za 10 dni :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #493 dnia: 19 Września 2007, 11:11 »
Po południu spotkanie z wodzirejem Józkiem w sprawie szczegółów muzyczno tanecznych.

Pozdrów go od Asi i Rafała (ślub był w Gorlicach), ciekawe czy nas pamięta, w końcu 3,5 roku mija... ;D

No i kuruj sie Janiele!!!

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #494 dnia: 19 Września 2007, 11:23 »
oj dziewczynki staram się staram, wydałam kupe kasy w aptece i mogę powiedzieć że w porównaniu z nocą jest u mnie o niebo lepeij- acatar to dla mnie lekarstwo na nos, a jak nos pusty to od razu można oddychać i żyć a jak nie to strasznie się dusze, bo oddychać nie mogłam, przez gardło się bałam bo też chore i tak w kółko.

Muszę mieszkanie ogarnąć coby Józek nie pomyślał że fleje z nas, ale jakoś nie mam weny się do tego zabrać. Asiu napewno go pozrowie, to jest taki gość że chyba będzie pamiętał ;D
a jeszcze się Wam pochwale, będąc w aptece zakupiłam sobie kwas foliowy...
myślicie że to dobra cena za 250tabl 14zł?
Martynko ja już schudłam 3kg ale ćwiczylam tylko na początku, potem jakoś samo tak poleciało w dół.
z Tobą odeszły anioły...

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #495 dnia: 19 Września 2007, 11:31 »
Oj Kasia Kasia...Teraz sie rozchorować????? Marsz do łóżka, a nie na forum siedzieć!!!!!!! :) A tak na poważnie to dbaj o siebie no bo przecież musisz być zdrowa na ślubie!!!
Co do push-upów to szczerze polecam Ci takie coś co sobie dzisiaj ide kupić.Mierzylam u koleżanki i too jest boooskie.A jest to taki jakby stanik, ale cały z silikonu, bez ramiączek i bez tyłu.Same miseczki polączone z przodu.Ja z początku nie dałam sie Pani namówić ale okazało sie po zmierzeniu,że to nie ma szans spaść!!!! Kumplea sie śmiała ze mnie caly dzien bo jak to ubrałam to skakałam jak głupek i sie wyginałam zeby sprawdzić jak sie trzyma...I sie trzymalo.I powiedziała mi jeszcze,że sie wcale biust nie poci w tym ani nic..A jak sobie ułożysz w tym staniku biuścik to Ci sie bedzie trzymal.A możesz ulożyć jak chcesz przecież...Ja np.bede chciala zrobić wrażenie dużego biustu  ;D wiec sobie go ulożę tak,żebym miała malutki przedziałek.TO JEST REWELACJA!! Kosztuje 40 zł do kupienia w niektorych sklepach z bielizną (np.w Galerii Krakowskiej).
Dobra cena za kwas foliowy.Ja też kupuje takie mega paki :).Zażywam sobie 1 dziennie, profilaktycznie, poki co :).
I nie chudnij wiecej!!!!! :)
Buźka!

• Chuck Norris
« Odpowiedź #496 dnia: 19 Września 2007, 11:40 »
a jeszcze się Wam pochwale, będąc w aptece zakupiłam sobie kwas foliowy...
myślicie że to dobra cena za 250tabl 14zł?
Martynko ja już schudłam 3kg ale ćwiczylam tylko na początku, potem jakoś samo tak poleciało w dół.

Ja nie cwiczylam...to wynik stresu :(

A cena za tabletki super jak za 30 placilam 8 zl.

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #497 dnia: 19 Września 2007, 11:41 »
Kasiu, kuruj się! Nie możesz się teraz rozchorować!

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #498 dnia: 19 Września 2007, 11:50 »
Kasieńko :-*  przesyłam gorące uściski  :przytul: i oby Ci sie szybko poprawiło  :przytul:

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #499 dnia: 19 Września 2007, 12:03 »
No ja już po śniadanku, pije herbatkę i do roboty domowej... zaczynam od kuchni...

Myślę że Wasze życzenia powrotu do zdrowia odniosą szybko skutek...

Buźka
z Tobą odeszły anioły...

Offline grubcio

• zapaleniec
« Odpowiedź #500 dnia: 19 Września 2007, 13:24 »
ciepła herbatka z miodem myślę że nie zaszkodziłaby. ;D

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #501 dnia: 19 Września 2007, 23:03 »
Kasiu, życzę szybciutkiego powrotu do zdrówka  :glaszcze:

A na co jest ten kwas foliowy?

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #502 dnia: 20 Września 2007, 00:45 »
Przyjmuje się go przed planowanym zajściem w ciąże i w trakcie też.Służy do prawidłowego rozwoju płodu.Koleżanka z medycyny tłumaczyla mi,że kwas foliowy wspomaga zamykanie się cewy nerwowej, w której ksztaltuje się rdzeń kręgowy dzieciątka.Cewa czasem się nie zamyka w pełni.I wtedy rodzi się dziecko z cięzką wadą, nie wiem konkretnie jaką.Może inne forumki coś wiedzą na ten temat!!

Offline grubcio

• zapaleniec
« Odpowiedź #503 dnia: 20 Września 2007, 08:28 »
a ile przed planowaną ciążą należy ptzyjować ten kwas??

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #504 dnia: 20 Września 2007, 08:30 »
a ile przed planowaną ciążą należy ptzyjować ten kwas??

ze 3 miesiące dobrze by było...

Cześć Kasieńko!

Offline Magda_lenka

• forumowicz
« Odpowiedź #505 dnia: 20 Września 2007, 08:40 »
 kwas foliowy potrzebny jest najbardziej w pierwszych tyg. ciąży, a przeciez dziewczyny często przez pierwszy miesiąc , a nwet dwa czasami nie wiedzą, że są w ciąży...

a tu cos znalazlam w necie i przepraszam za zasmiecanie wątku Kasiq...

Wady cewy nerwowej powstają w 1 miesiącu życia płodowego, gdy kobieta najczęściej nie wie, że jest w ciąży. O ich pojawieniu się decyduje wpływ środowiska i czynniki genetyczne. W Polsce najwięcej dzieci z wadami cewy nerwowej rodzi się w regionach: białostockim, bielsko - podlaskim, łomżyńskim, siedleckim. Na 1000 żywych porodów 2 - 3 dzieci ma wady układu nerwowego a umieralność z powodu tych wad sięga 0,89 na 1000 żywo urodzonych. Największą grupę stanowią dzieci z przepuklinami oponowo - rdzeniowymi odcinka lędźwiowego kręgosłupa.

Szczególnie duże ryzyko powstania wad cewy nerwowej u płodu istnieje:

w rodzinach wady układu nerwowego pojawiały się do IV pokolenia wstecz

u matek z podwyższonymi poziomami płodowego białka (alfafetoproteiny - AFP) w surowicy

u matek przyjmujących leki p-padaczkowe

u matek chorych na cukrzycę

Aby zminimalizować ryzyko urodzenia dziecka z wadą cewy nerwowej dużą rolę odgrywa jej profilaktyka czyli stosowanie odpowiedniej diety oraz przyjmowanie kwasu foliowego, który również zmniejsza częstość występowania rozszczepów wargi i podniebienia oraz wrodzonych wad serca.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #506 dnia: 20 Września 2007, 08:46 »
kwas foliowy potrzebny jest najbardziej w pierwszych tyg. ciąży, a przeciez dziewczyny często przez pierwszy miesiąc , a nwet dwa czasami nie wiedzą, że są w ciąży...

wtedy trzeba zacząć jak najszybciej brać kwas i liczyć na to, że z dzidzią wsio oki będzie, ale jeśli się planuje, to jaki problem, co by 1 tabletkę łyknąć dziennie?! Żaden :-)

Offline Magda_lenka

• forumowicz
« Odpowiedź #507 dnia: 20 Września 2007, 08:51 »
[wtedy trzeba zacząć jak najszybciej brać kwas i liczyć na to, że z dzidzią wsio oki będzie, ale jeśli się planuje, to jaki problem, co by 1 tabletkę łyknąć dziennie?! Żaden :-)

jesli się planuje, to zaden...  masz rację :)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #508 dnia: 20 Września 2007, 23:51 »
Przyjmuje się go przed planowanym zajściem w ciąże i w trakcie też.Służy do prawidłowego rozwoju płodu.

Ha, ha, a ja myślałam, że może to coś na odchudzanie  :hahaha: :glupek:

Taka troszkę niedoinformowana jestem  :los:

Ale już będę wiedzieć  :Swiety:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #509 dnia: 21 Września 2007, 08:55 »
Hop, hop Kasieńko :-)

No i jak po spotkaniu z JH? ustaliliscie wszystko? Jakie zabawy planujecie???