Autor Wątek: Ostatnie 100 Dni Narzeczeństwa Kasiq i Grzesia  (Przeczytany 35388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
Odp: Ostatnie 100 Dni Narzeczeństwa Kasiq i Grzesia
« Odpowiedź #360 dnia: 7 Sierpnia 2007, 23:10 »
Łomatko to musisz mieć nieźle małe palce jak Wam sie grawer nie zmieści!! No chyba,że to jakis specjalnie dlugi tekst :).
Co do tablet na okres to chyba tylko to zostaje, a jak nie to musisz sie ratować termoforem, masażami krzyża, herbatkami (jakieś są ponoć na to) itd...A okres to można przesunąć chy ba tylko tabletami...No ale jak Wy sie na dzidzię szykujecie to pewnie sie nie da!! Na stres to może Ci sie przyśpieszyć...Ale może warto pomyslec o tym bo co będzie jak do ołtarza nie będziesz mogła dojść z bólu??  :-[
A mnie takie fochy ciotek nieźle wkurzają!!!! Chyba bym zastrzeliła  :ckm:
A co do New Mena!!Jak się tam mają ceny garniturów?? Strasznie dłuugo czekacie na te kamizelke, czy jest jakaś specjalna?? Też sie tam w tym tygodniu musimy udać skoro tyle się czeka bo mój PM też ma jakieś swoje koncepcje i nie wiem czy go zdążą obsłużyć :).

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
« Odpowiedź #361 dnia: 8 Sierpnia 2007, 14:23 »
Hehe nie no nie taki chudy- między 10,5 a 11. A garawer niespecjalnie długi tylko że drukowanymi literami GRZEś 29.09.2007 i pan powiedział że zrobi mi najwyżej 07 na końcu.
Asiu nie wiem gadałam z Andzią i ona brałam luteinę- zapytam się swojego gin. A zaraz idę do apteki po krwawnik- może kupie. A w New Menie najdroższy garniak był za 990zł. Jeśi szyty na miarę t 20%droższy. A my za kamizelkę i fuar zapłacimy 300zł. Powodzenia w zakupach.
z Tobą odeszły anioły...

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #362 dnia: 8 Sierpnia 2007, 14:31 »
hm ja mam 9 i dosyc dlugi grawer a zmiescil sie bez problemu..

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #363 dnia: 8 Sierpnia 2007, 21:58 »
Kasiqu dzieki za info!!!!! Właśnie jutro idziemy do New Mena i mam nadziee,że coś wybierzemy bo mnie stresuje ten brak ubrania Tomka  :boje_sie: :mdleje:
Co do obrączki to ja mam 9!!!!! I mój napis Tomasz 13.10.2007 zmieścil sie bez problemu, a jeszcze miejsce jest!!!! My mamy prostymi pisanymi literkami..Dziwne, no ale może drukowane sa wieksze o wiele...??
Co do Luteiny to rzeczywiście biorąc ją możesz sobie wywołać okres.Ja sie tak leczyłam wiele razy..I może to nawet lepszy pomysł, bo luteina nie burzy zbytnio gospodarki hormonalnej organizmu.A po slubie wypadną Ci dni płodne...Więc jak na starania o dzidzie w sam raz!!  ;D

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #364 dnia: 8 Sierpnia 2007, 23:31 »
Kasiu, ja mam też 9 i zmieściło mi się Michał 29.IV.2006. sliczną kursywą pisane literki

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #365 dnia: 9 Sierpnia 2007, 12:17 »
Właśnie wracam z Madonny... uff ulżyło mi. Pani jak mnie zobaczyła w drzwiach to zdębiała, osłupiała i miała minę jakby się miała zapaść pod ziemię. Sukienka już w drodze, powinna być tak za 2tyg- już wyczyszczona jest ia wogóel super chruper, poza tym jakby co to druga jest też inna zarezerwowana. Mam się wstrzymać z kupnem bielizny, bo tam mi wszyją jakiś push up zamiast stanika. Przymiarka początkiem września, bo mają dużo poprawek i sukienki lecą z dziewczyn i panie krawcowe się denerwują. Hihi dbrze im tak. Zdania i tak nie zmienie. Poza tym to dobrze się składa bo jeszcze moje buciki nie gotowe i przyjdą akurat jak trzeba będzie poprawki zrobić.

Później zaliczyłyśmy koktil z lodami w siesta cafe- polecam mniam.

A teraz przebieram się i pędze po olej do skuterka- znowu spacerkiem- nogi chyba wejdą mi do d... dzisiaj, apteka i jakieś zakupki.

Wieczorkiem do znajomych z zaproszeniem, a potem sama już nie wiem.

A co do obrączek to ja myślałam że mam mały palec- ale Wy to takie chudziny jesteście że się już nie odzywam. Grawer będzie literkami drukowanymi- taki jest bezpłatny i dlatego jest dużo większy od tego pisanego.

No nic. Buziaki.
z Tobą odeszły anioły...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #366 dnia: 9 Sierpnia 2007, 13:47 »
Ciesz się, ze z suknia wszystko OK :) czyli jak przyjdzie za dwa tygodnie to możemy liczyc na jakies fotki  ;)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #367 dnia: 9 Sierpnia 2007, 14:07 »
Ciesz się, ze z suknia wszystko OK :) czyli jak przyjdzie za dwa tygodnie to możemy liczyc na jakies fotki  ;)
No ja myslę, że to nie podlega dyskusji :)

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #368 dnia: 9 Sierpnia 2007, 14:30 »
No pani powiedziała że wcześniej jak we wrześniu mi jej nie da, zresztą i tak jeszcze nie mam butków- mogłaby się pobrudzić- lepiej nie. Ale do września już tylko 3tyg :D Padam przeszłam dzisiaj na piechotę 2godz. Jeszcze obiadek muszę skombinować. Buźka
z Tobą odeszły anioły...

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #369 dnia: 9 Sierpnia 2007, 14:44 »
Kasiqu SUPPER WIADOMOŚĆ!!!!  :skacza: :brawo_2: :los:Ale mi teraz myślenie zapodalaś bo juz sama nie wiem co z tą kiecką...Moja ponoć wisi już w salonie wyczyszczona :|.No to może rzeczywiście bedzie wisieć i poczekam z przymiarką tak do początku września...Może sie razem wybierzemy  ;D ;D ;D i sobie podoradzamy na miejsu. Hihihihi :).
Ciesze sie,ze poszło ku dobremu. Fajnie,ze bedzesz miec silikonowy staniczek, zawsze to chyba wygodniej bo Ci bielizna na pewno nie bedzie z żadnej strony wychodzić spod sukni.
A gdzie ta siesta cafe?? :) Uuuuwielbiam lody.

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #370 dnia: 9 Sierpnia 2007, 14:59 »
Asiu no wiadomość dnia. Super się cieszę. Wiesz co ja tak myśle że one nie będą ryzykować żeby ją komuś dać. Poczekaj jeszcze troszkę to może rzeczywiście pójdziemy razem z naszymi świadkówkami :D A z tym stanikiem to nie mam pojęcia jaki on będzie i mam nadzieję że nie silikonowy- dziewczyny mi opowiadały że wtedy leje się spod piersi jak z fontanny. No zobaczymy. No lepiej byłoby jakby już był wszyty bo u mnie nie ma na czym zawiesić. Choć trochę by się wypchało. :D

A ta kawiarnia jest jakbyś wyszła pasażem nie w stronę rynku to zaraz naprzeciwko- i mimo sąsiedztwa ambasady nie jest tam tak drogo. My zapłaciłyśmy po 6zł chyba.

A nie chwaliłam się że na zakpach w aptece byłam i tak kupiłam magnez z B6, olej z wiesiołka w tabletkach, syropek z melisą i innymi ziółkami jakbym nie mogła nerwów opanować na panie z Madonny :D i krwawnik- ciekawe czy zmuszę się żeby to pić- chyba jak każde ziółko nie jest zbyt smaczny. Buźka
z Tobą odeszły anioły...

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #371 dnia: 9 Sierpnia 2007, 14:59 »
Dziewczyny panie mają 100% racji jeśli chodzi o poprawki... ja byłam na poprawkach dopiero 1,5 tyg przed slubem... Chodziło o super dopasowanie, bo chudłam.... :) :) :)

Spoko bedzie dobrze :)

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #372 dnia: 9 Sierpnia 2007, 15:04 »
No ja myśle :D
z Tobą odeszły anioły...

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #373 dnia: 9 Sierpnia 2007, 15:12 »
Hmmm..No byłoby super gdybyśmy poszły razem na przymiarkę...Chyba jeszcze w takim razie poczekam na Ciebie :).I się jakoś umówimy...A po pójdziemy na lodowy koktajl  ;D.
A co do tego stanika to ja nie słyszałam nic na temat silikonu wiec własciwie nie wiem jak to jest..I nie martw sie, ja też nie mam biustu, dlatego mam usztywniane miseczki co by do nich nawsadzać wkladek :D

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #374 dnia: 9 Sierpnia 2007, 15:14 »
No jeszcze ewentualnie jakiś skarpetek można powkładać, albo chusteczek. :D
z Tobą odeszły anioły...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #375 dnia: 9 Sierpnia 2007, 16:40 »
No jeszcze ewentualnie jakiś skarpetek można powkładać, albo chusteczek. :D

;D ;D ;D kombinatorki  ;) ;) ;)

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #376 dnia: 9 Sierpnia 2007, 16:51 »
Wiesz Martuś jakoś sobie trzeba w życiu radzić :D
z Tobą odeszły anioły...

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #377 dnia: 9 Sierpnia 2007, 21:37 »
 :hello: ja tu po raz pierwszy...
na dzien dobry chcę Wam, Tobie Kasiu i narzeczonemu pogratulować obrony mgr :brawo_2:
bardzo mi sie podobają Wasze zaproszenia, super pomysł na nie miałaś... ja nie mam talentu do takich rzeczy, wiec na pewno nie podjęłabym sie sama ich zrobić :-\
Aaaa - śliczna suknia, będziesz ślicznie wyglądać  ;D

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #378 dnia: 16 Sierpnia 2007, 11:42 »
Hello, po dluższej przerwie...

Witam Madziu u siebie. Jak patrze na Twój licznik to sobie myślę czy coś mi się w oczach mieni czy co? :D
U mnie dużo nowości związanych z babcią- ale szkoda o tym pisać i się denerwować. Poza tym byłam chora i nic w BB nie załatwiłam, kuruję się powoli, zaproszenia rozdane, potwierdzone i wogóle i w szczególe.

Jeszcze troszkę ponad 6tyg... ale ten czas umyka...

Kompletuje listę prezentów, winietki, zdjęcia na podziękowania. Czekam na buty i obrączki.

Buziak. Miłego Dnia Wszystkim...
z Tobą odeszły anioły...

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #379 dnia: 16 Sierpnia 2007, 12:34 »
hello, oj nie mieni Ci sie w oczach, nie mieni... chyba ten liczniik wywale bo mnie dołuje- matko to jeszcze 2 lata....
a tak poza tymto fajnie ze masz jużzaproszenia porozdawane, popotwierdzane:)
Szybko zleci Ci te 6 tygodni...
ehh,milego dnia :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #380 dnia: 16 Sierpnia 2007, 12:39 »
Jeszcze troszkę ponad 6tyg... ale ten czas umyka...

no zleci migiem  :D :D :D

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #381 dnia: 16 Sierpnia 2007, 12:46 »
no niektórzy potwierdzili inni nie- np babcia- nie wiem czy mam czekać aż potwierdzi. Fajnie było- osobiste zapraszanie- mimo że trzeba po Polsce jeździć jest bardzo miło- bo nawiązuje się z tymi ludźmi kontakt przedślubny i potem jest się na bieżąco co u nich. I wogóle inaczej bo bez rodziców :D i na innym podłożu są rozmowy.

Zleci zleci...
z Tobą odeszły anioły...

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #382 dnia: 17 Sierpnia 2007, 12:19 »
ja bym jeszcze poczekała tak  ze 2 tygodnie- o ile masz możliwość tyle poczekać na potwierdzenie, a potem gdyby dalej ktos nie potwierdził dzwoniłabym do tych osób... wole wiedziec na 100% niż nie byc pewna do końca ile będzie osób...

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #383 dnia: 17 Sierpnia 2007, 12:31 »
hello,

Biegam i czytam co u Was a o sobie zapominam :D

Z tymi potwierdzeniami to jest tak że mamy do 15.09 i jak ktoś nie zadzwoni z tych osob co nie wiemy to będziemy dzwonić, niech sobie nie myślą- allbo potwierdzają albo nie- ja za puste talerze nie będę płacić. I tak zostanie mi kupa jedzenia, z którym nie będę wiedziała co zrobić i jak przewieźć do krk. Pewnie i tak masa zostanie na slai tylko jakieś mięsa sałatki itp weźmiemy, no i ciasto oczywiście.

Dzisiaj kolejny raz walczymy z naukami i może uda się do poradni zaglądnąć...

Martuś pliss jak tu zaglądniesz to napisz mi jak się do tej poradni u franciszkanów idzie i gdze dokładnie ona jest. Może się uda i ją dzisiaj zaliczyć.

Pogoda pod psem. Leje. Buźka
z Tobą odeszły anioły...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #384 dnia: 17 Sierpnia 2007, 14:48 »
Kasiu  ;D - jesli chodzi o poradnie - wejscie jest bramą od strony Urzędu Miasta... jest tam wjazd na parking taki..i jedna brama z tej strony :) Zaraz jak wejdziecie jest po prawej ławeczka (była w kazdym razie) - poczekania... a po lewej za drzwiami FURTA Kalsztorna..nalezy zapukac/zadzownić i zapytac ew. czy Pani przyjmuje - choć jesli Pani jest do drzwi są otwarte :)

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #385 dnia: 17 Sierpnia 2007, 14:54 »
Dzięki wielkie, nie wiedziałam bo tam w każdym punkcie tego kościoła są infeormacje o naukach i poradni a dokładnie to nie wiedziałam gdzie :D, a ja myślałam że Ci ludzie na schodach to na nauki czekają... a oni biedacy na poradnie... no tak pewnie sobie poczekamy trochę. Jeszcze raz dzięki. Buźka
z Tobą odeszły anioły...

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #386 dnia: 17 Sierpnia 2007, 15:43 »
Co do gości i ich potwierdzeń... najlepsze jest to, że na zaproszeniach piszesz, że należy potwierdzić, a ludzie albo nie czytają, albo przyjmują za pewnik to, że będą i nie dzwonią. Co więcej, ci których nie będzie czasem też nie śmią poinformować, bo przecież należy potwierdzić zaproszenie, więc... skoro nie zadzwonią znaczy, że ich nie będzie. Miałam i takie i takie sytuacje.
A najgorsze jest to, że na kila tygodni przed ślubem wszyscy są gotowi, a potem w ostatnich dwóch czy trzech tygodniach zaczynają sobie wszystko układać, planować i nagle wychodzi tysiąc nieszczęść.
Ja aż bałam się odebrać telefon, jak ktokolwiek dzwonił.
Na miesiąc przed ślubem mieliśmy powtwierdzone 118 osób, na tydzień przed 102, a na ślubie było 91. Nigdy nie dogodzisz...

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #387 dnia: 17 Sierpnia 2007, 15:58 »
o, to już szybciutko Ci zleci, ani się obejrzysz!!!!!
w kwestii gości, to moja rada, na ostateczny termin przed ustaloną rezerwacją w lokalu obdzwoń wszytskich gości, którzy nie potwierdzili przybycia, mnóstwo kasy zaoszczędzisz ;)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #388 dnia: 20 Sierpnia 2007, 14:21 »
Kasiu, czy ty zamówiłaś obrączki u Węca? Ładnie robi? My mamy swoje złoto i chcielibyśmy z niego zrobić, kontaktowaliśmy się i ten wzór którego szukamy, jest u niego wyjątkowo tanio  :drapanie: Może warto w Krakowie zamówić  :drapanie:

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #389 dnia: 21 Sierpnia 2007, 22:17 »
Witajcie Kochani,

Nie miałam neta, forum nie chodziło- ogólnie lipa. Ale jestem, wróciłam. Dzisiaj na wskazówce cyferka 3 się pojawiła- czyli to już bardzo niedługo. Załatwiony już jakiś stary samochodzik do ślubu.

Adusiu my obączki zamawialiśmy na placu imbramoskim w krakowie i wyjdą nas jakieś 550-630zł w zależności od wagi a koszt 68zł/g złota ichniego nie naszego. To jest pracownia pana Stelmacha ale nie wiem czy zbieżność nazwisk jest przypadkowa czy nie.

Jak narazie z przewidywanych 120osób zrobiło się 95. Zobaczymy jak to będzie wyglądać za 3 tyg.

Załatwione 3 nauki i 1 poradnia. Czekania 2godz bo dostałam ostatni numerek ale trwało to 3min. Pani powiedziała że odpyta nas dlużej następnym razem.
Księżulo na naikach- uff szkoda gadać- ogólnie nie polecam, a jaki wykład mulimedialny był- normalnie ze średniowiecza.

Teraz się wku.. na moją teściową. Wpierw zaproponowała żeby zaprosić takiego przyjaciela rodziny coby babcie mogł ok 20 odwieżźć do Sacza a teraz mówi to wy go nie zaprosiliście i wogól jak to gościa prosić żeby odwożił? Wrrr.... jeszcze trochę i ją uduszę....

Miłej nocki. Buźka
z Tobą odeszły anioły...