Autor Wątek: Cud Miłości PumoRi i Żniwiarza  (Przeczytany 33348 razy)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Odp: Cud Miłości PumoRi i Żniwiarza
« Odpowiedź #90 dnia: 30 Maja 2007, 21:43 »
a tak mi cosik wyglądało że brzuszeczek dużó przybrał :D ale myślałam że moze takie światło :D

zazdroszczę Ci tych fotogrficznych umiejętności i strasznieeee żałuję że nie mieszkamy blizej siebie bo na 100% wpadłabym na małą sesyjkę brzuszkową - bardzo podobają mi się takie zdjęcia, bardzo są wzruszające

cieszę sie że zakupki udane i z chęcią poczekam na fotosy :D
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #91 dnia: 1 Czerwca 2007, 20:44 »
Te sesje brzuszkowe to jest fajna sprawa. Szkoda, że wcześniej o tym nie pomyślałam, ale może za drugim razem wykorzystam PumoRi :D

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #92 dnia: 2 Czerwca 2007, 17:37 »
 :tupot: :tupot: czekam na fotki  :tupot: :tupot:
swoją drogą te ciężąrówkowe stroje to czasem przeginaja z cenami  :drapanie:

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #93 dnia: 3 Czerwca 2007, 11:52 »
ale może za drugim razem wykorzystam PumoRi :D

Martulka, ja w tej kwestii zawsze chętnie dam się wykorzystać ;)
Szczerze przyznam, że jakoś nie mogę wziąć się do zrobienie sobie fotek :( Jako, że kupiłam sobie letnie spodnie, pogoda się zepsuła i nie mogę zmusić się, żeby wyskoczyć z ciepłych długich spodenek  ::)

W przyszłą sobotę mieliśmy z mężem płynąć z ekipą żaglówką po Zatoce Puckiej, ale mój mężuś coś marudzi. Mówi, że martwi się o mnie i ma złe przeczucia :( Niby wszystko jest ok, ale on rzadko ma takie przeczucia, więc zastanawiam się, czy mu nie ulec ;) A szkoda, miała być fajna przygoda...

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 3 Czerwca 2007, 21:26 »
PumoRi może lepiej posłuchaj męża i jego złych przeczuć. Zawsze lepiej chuchać na zimne.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 4 Czerwca 2007, 14:04 »
Tak mnie się też wydaje że lepiej posiedzieć w bezpiecznym miejscu :) juz niedługo bedziesz miała wrażeń aż za nadto więc wypoczywaj teraz :)
Jak się czujecie???
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #96 dnia: 4 Czerwca 2007, 20:03 »
Witam Was martulka, madziulek serdecznie :)
chyba macie rację :) podaruję sobie ten wyjazd. Trochę smutno, bo lubię takie wypady, ale fakt, nie ma co kusić losu... Najważniejsze teraz, żeby Kropek był bezpieczny :D
A ja czuję się bardzo dobrze i szykuję się do jeszcze jednej przygody - kursu na prawo jazdy. Mężuś stwierdził, że to ostatni moment i sprezentował mi kurs na imieniny :D To mniej ekstremalna przygoda, niż łódka, więc spokojnie mogę iść :D Zaczynam 14 czerwca  :hahahaha:
Ale jedno mnie martwi... Odebrałam dziś wyniki krwi :( Znów gorsze od poprzednich :( W prawdzie pani gin powiedziała, że bez paniki, że to jeszcze nie anemia, ale mnie to wkurza, bo jem witaminy, staram się jeść jedzenie bogate w żelazo, a wyniki spadają :( Czy Wy też miałyście/macie z tym problem?

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 4 Czerwca 2007, 22:17 »
Ja w ciąży wyniki hemoglobiny miałam w granicach 12,1 - 12,4 czyli w normie i jadłam wszystko na co miałam ochotę, bez szczególnego nacisku na produkty bogate w żelazo..

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 4 Czerwca 2007, 22:46 »
PumoRi nie martw się wynikami skoro lekarz mówi że sa nie najgorsze... ja miałam hemoglobine poniżej 9,0 i żelazo domięśniowo... Więc była to skrajna anemia...

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #99 dnia: 5 Czerwca 2007, 08:22 »
nio u mnie też niska hemoglobina (11) cały czas i do tego nizutki hematokryt :(
tak to już bywa w ciąży bo Maluszek bierze sobie z Ciebie wszystko co najlepsze - a to co zostanie to dla Ciebie :D
Biorę preparaty witaminowe + żelazo i też staram się jeść dobre rzeczy - mam nadzieję że po ciąży sie unormuje i jakoś to będzie :ok:

trzymaj sie i uważaj na siebie i Kropeczka :przytul:
no i powodzenia na kursie prawa jazdy :ok: :ok: :ok:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 5 Czerwca 2007, 08:58 »
Ja tez mam problemy z hemoglobina ( 10 )
Wcinam witaminki w tabletkach, jarzynki i owoce a i tak co miesiac hemoglobina spadala o prawie 2 jednostki ( dobrze ze zaczynalam od wysokiej bo mialam prawie 17) :)
Wiem ze hemoglobina moze spadac bo maluszek rosnie i czerpie z nas coraz wiecej, ale skoro lekarz nie oglosil alarmu to nie ma sie co martwic.Podobno dzidzia zawsze dostanie tyle ile potrzebuje - to dla nas po prostu mniej zostaje. Po prostu wcinaj wiecej owockow i jarzynek.

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 5 Czerwca 2007, 09:01 »
u mnie od początku ciaży hemoglobina spadała...powoli, ale jednak i tak w 21 tyg. miałąm już 10,4 ...potem do tego bakterie się przybłąkały i tygodniowew wakacje na patologi.... po tygodniu wyszłam i miałam brac zelazo...jakies tabletki na recepte, ale nie pamiętam nazwy...potem hemoglobina wzrosła i do końca ciązy już jakos wytrwałam bez spadków....

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 5 Czerwca 2007, 09:04 »
Ja biore tabletki o nazwie Terdyferon Fol - z kwasem foliowym - z przepisu lekarza.
Wczesniej sama bralam Ascofer bez recepty.

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 5 Czerwca 2007, 09:08 »
Ja biore tabletki o nazwie Terdyferon Fol - z kwasem foliowym - z przepisu lekarza.
właśnie to ta nazwa....ja też to brałam z tym, ze nie do końca ciązy...nawet chyba tylko zjadłam jedno opakowanie... ;)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #104 dnia: 5 Czerwca 2007, 20:58 »
ja biorę Elevit z żelazem, staram się bardzo jeść dobrze, z resztą to u mnie nie trudne, bo uwielbiam jeść, a mimo to hemoglobina spada (teraz mam 11,6). No nic, skoro mówicie, że Kropek i tak dostaje tyle ile potrzebuję, to ja sobie jakoś poradzę :) Byleby On/Ona miał potrzebną ilość :)
martulka wygląda na to, że jesteś szczęśliwym wyjątkiem w tym temacie ;)

Tajusia mam nadzieję zdać prawko za pierwszym razem, przed urodzinami Kropka, ale to może nie być łatwe ;) także kciuki się przydadzą :) dzięki!

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 6 Czerwca 2007, 08:54 »
PumoRi - to ja też zaciskam kciuki, żebyś zdała prawko za pierwszym razem!!!

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #106 dnia: 6 Czerwca 2007, 09:06 »
Dasz rade i zdasz wzorowo. Będziesz świerzo upieczoną kierowniczką. A co do przeczuć małża to lepiej sobie odpuścić taką wyprawę. Różnie może być a mąż będzie szczęśliwy i dumny że jego starania i troska mają sens. Wiesz jak to działa na facetów. Trzeba ich bardzo doceniać i chwalić a złe przeczucie :drapanie: hmm coś w tym może być.
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #107 dnia: 6 Czerwca 2007, 11:04 »
Napewno zdacie za pierwszym razem. Kobietom w ciąży się nie odmawia hihi:)
Zresztą co dwie głowy to nie jedna pamiętaj o tym.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 6 Czerwca 2007, 11:17 »
Ostatnio rozmawiałam z lekarzem swoim na temat wyników ..i więc tak to że wyniki spadaja to jest jak najbardziej naturalna rzecz, u mnie też tak jest ..jeśli hemoglobina jest powyżej 11 to jest ok bo potem już anemia...a spadek spowodowany jest tym że mamy w sobie pasozyta który zabiera nam to co najlepsze a przede wszystkim im dłużej w ciąży tym więcej krwi ale ona jest też coraz  żadsza i dlatego spadki są ... jeśli lekarz mowi Ci że jest ok i są w normie to naprawde nie przejmuj się bo następne pewnie tez będą ciut gorsze ..tak to juz jest :) ja tez jem na co mam ochote i nie patrze aż tak na witaminy ...a wyniki mam ok choć zawsze sa ciut niższe :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #109 dnia: 7 Czerwca 2007, 13:18 »
Dziewczyny, dzięki za odwiedzinki!
Decyzja podjęta :) na łódkę nie jedziemy i jakoś przestałam już tego żałować :) Pewnie w dużej mierze dlatego, że od środy zaatakowało mnie uczulenie na pylące drzewa i generalnie wielu rzeczy mi się odechciało :( Potwornie się czuję, zużywam tony chusteczek, piję wapno, bo tylko to mogę, ale słabo pomaga, masakra :( Teraz siedzę w domu, choć pogoda cudowna, zaraz wyjdę do ogrodu i pewnie po 10 minutach stamtąd ucieknę :/... ciężkie jest życie alergika nie mogącego brać lekarstw :(
Wczoraj podpisałam papier, że będę uczyć się na kierowcę :D Strasznie się cieszę, choć pani uprzedziła mnie, że kurs razem z jazdami trwa 4 miesiące. W ciąży się spokojnie wyrobię, tylko nie wiem kiedy będę mogła zapisać się na egzamin :/ Jeśli dopiero po skończeniu jazd, to nie zdążę przed porodem, bo u nas w tej chwili czeka się ok. 3 miesięcy na egzamin! Ale nie będę się teraz tym martwić ;)
madziulek co do wyników, to ja niebezpiecznie zbliżam się do 11 :( we wtorek idę do mojej gin, zobaczę co ona mi na to powie. Pewnie znowu zacznie męczyć mnie sokiem z buraków, a ja mam na niego odruchy wymiotne, jakoś nie mogę się do niego zmusić :(
Dobra, lecę do ogródka, zobaczyć słońce :) pozdrawiam Was serdecznie!

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 7 Czerwca 2007, 14:03 »
Rumori ni epanikuj z wynikami ..mi tez się wydawały beznadziejne i że się zbliżają a tu raz lepiej raz gorzej :) ale oczywiście idz do swojego gina to on może Cię uspokoi  ;D

Miłego wypoczynku na ogródku i współczuje alergii  :-* :-*
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 7 Czerwca 2007, 20:56 »
PumoRi, a próbowałaś soków w tej pijalni soków na Abrahama z tyłu Alberta?

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #112 dnia: 8 Czerwca 2007, 08:37 »
martulka nie próbowałam, ale dziś mam wolne, jadę do miasta, to wstąpię tam :) dzięki, zupełnie zapomniałam o tej pijalni  ::)
madziulek no może panikuję, ale wczoraj tak na mnie alergia zadziałała. Dziś czuję się trochę lepiej, ale jeszcze nie wyszłam z domu :/ zobaczymy co będzie, dzień taki piękny :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 8 Czerwca 2007, 18:55 »
Widze ze alergia sie szerzy :( a tu czlowiek niewiele moze sobie pomoc :(
Mi lekarz powiedzial ze jak hemoglobinka jest juz dosyc niska to lepiej podniesc ja farmakologicznie - bo ilez to mozna pic soczku z buraczkow :P. Zreszta np. zelazo ze sławetnego szpinaku jest wchlaniane przez organiz tylko w 2 % wiec musialabym tego jesc ciezarowke dziennie.

Twoje wyniki nie sa jeszcze zle wiec nie boj nic tylko sie nam pilnuj :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #114 dnia: 9 Czerwca 2007, 22:28 »
Pozwólcie, że się wtrącę....porównujecie swoje wyniki hemogobiny, ale nie bierzecie jednej rzeczy pod uwagę. Jednostki. Niektóre laboratoria oznaczają HGB w mmol/l, a niektóre w mg/dl lub g/l (raczej rzadko) - tych wyników nie da się porównywać...trzeba przeliczyć na jedną jednostkę.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #115 dnia: 11 Czerwca 2007, 10:22 »
Witaj liliann, miło Cię gościć u nas :) Nie zwróciłam uwagi, że mogą być różne jednostki. Ja mam w g/dl. Obok mam wypisane wartości ref. i jestem 0,4 poniżej min. :( No ale nic... zobaczymy co dziś powie moja pani gin. :)

W sobotę robiliśmy rodzinnego grilla i przy okazji porobiliśmy parę zdjęć brzuszkowi :) Uczulenie lekko odpuściło i milutko spędziliśmy czas w ogódku :)
A wczoraj poszliśmy na piechotę do teściów :D 2 godziny lasem :D bajka! Przy okazji obejrzeliśmy postępy z budowy Trasy Kwiatkowskiego, która przecina TPK. Zdjęcia może później :)
Pozdrawiam serdecznie!

No niestety, znów wysyłanie zdjęć mnie zawodzi :( Teraz się spieszę, ale jak wrócę, spróbuję znów zawalczyć  :-\

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #116 dnia: 12 Czerwca 2007, 10:39 »
no i stało się  ::) dostałam preparat żelazowy, ten, o którym pisałyście :( Ale też zwolnienie na dwa tygodnie :) z tego cieszę się niezmiernie i za chwilkę lecę nad morze,wykorzystać wolne dni :)
Pani gin zważyła mnie na swojej nieomylnej wadze i wyszło jej, że od początku ciąży przytyłam tylko 2,5 kg :/... Ja myślę, że w moim przypadku to i tak sukces ;)
pozdrawiam i miłego dnia życzę!

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #117 dnia: 12 Czerwca 2007, 11:57 »
Pumori jesteś bardzo szczuplutką osóbką ale jeszcze przytyjesz. Ja przed ciążą ważyłam tylko 40 kg to moja waga od lat i zawsze za chuda, jestem teraz 10 kg na plusie i dalej tego nie widać no może troszkę po pupie i udach:)
Chciałabym po ciąży zostać przy tej wadze ale boję się że znowu zlecę do poprzedniej:(
Ale widocznie już taki nasz urok i szybka przemiana materii.
A brzusio już ładnie się odznacza:)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #118 dnia: 12 Czerwca 2007, 12:02 »
po pierwsze: PumoRi przyjmij moje gratulacje:)

slicznie wygladasz w ciazy, w ogole takie zgrabniutkie dziewczyny przepieknie wygladaja w ciazy...

Pumori jesteś bardzo szczuplutką osóbką ale jeszcze przytyjesz. Ja przed ciążą ważyłam tylko 40 kg to moja waga od lat i zawsze za chuda, jestem teraz 10 kg na plusie i dalej tego nie widać no może troszkę po pupie i udach:)
Chciałabym po ciąży zostać przy tej wadze ale boję się że znowu zlecę do poprzedniej:(
Ale widocznie już taki nasz urok i szybka przemiana materii.
A brzusio już ładnie się odznacza:)
Chciałabym miec taki problem. byc za chuda...naprawde!

pozdrawiam:) zycze spokojnych ciazowych miesiecy!

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #119 dnia: 13 Czerwca 2007, 11:30 »
dzięki dziewczyny za pocieszenia :)
aneta_81 witam w naszym wątku i bardzo dziękuję za gratulacje, życzenia i wszystkie miłe słowa :)
Dzisiaj troszkę chłodniej, więc odżyłam. Wczoraj mieliśmy w cieniu 30 stopni! Pojechałam nad morze i ledwo wróciłam :( Postanowiłam nie wychylać nosa z domu w takie upalne dni, chociaż szkoda, bardzo szkoda... :(
Wsłuchuję się w siebie jak tylko mam chwilkę wyciszenia, ale Kropek nie daje jeszcze sygnałów :( Tak bym chciała już go poczuć :)...