Autor Wątek: Niespodzianka w 1 rocznicę ślubu!  (Przeczytany 1601 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline atra_vet
  • użytkownik
  • **
Niespodzianka w 1 rocznicę ślubu!
« dnia: 3 Listopada 2007, 13:11 »
Witam
Pragne sie z Wami podzielic mila wiadomoscia :) Choc wlasciwie do napisania tego watku skłoniło mnie nie radość i szczęście ale strach i to, że chyba potrzebuję jakiegoś wsparcia.
Ale od początku...
5 sierpnia w pierwszą rocznicę naszego Ślubu dowiedzieliśmy się, że zostaniemy rodzicami. To był naprawdę szczęśliwy dzień dla nas zwłaszcza, że lekarze wcześniej uprzedzali mnie, że tak szybko to ja w ciążę nie zajdę (problemy hormonalne i z jajnikami). A tu taka niespodzianka :)
Jednak niespodziewanie w 12 tygodniu ciąży zaczełam nagle mocno krwawić. Nie musze mówić jak przerażający był to dla mnie dzień. Okazało się, że mam krwiak w macicy. Lekarz zalecił Duphaston, Nospe i magnez i oczywiście przeleżałam trzy tygodnie plackiem. Potem wszystko sie unormowało, krwiak się wchłonal.
Wszystko było dobrze do teraz.
Jestem w 20 tyg. i dowiedziałam sie, że mam rozwarcie i zapalenie szyjki macicy. Poza tym mam często skurcze. Biorę leki, lężę ale tak się boję. To dopiero 20 tydzien. Po 25 tygodniu ide do szpitala na terapię sterydową by przyspieszyc rozwoj płuc dziecka.
Tak się cieszyłam, że jestem w ciąży, myślałam, że bedzie to jedno z najpiekniejszych przeżyć. Teraz jednak tylko wsłuchuję się w ciało czy aby na pewno wszystko jest w porządku i nic się nie dzieje. Jestem zestresowana a nie chce stresować dziecka.
Ech... wczesniej bałam sie porodu ale powiem Wam, że teraz mogłabym rodzić choćby dzisiaj byle tylko dziecko urodziło się całe, zdrowe i donoszone.     

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Odp: Niespodzianka w 1 rocznicę ślubu!
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Listopada 2007, 13:49 »
atra_vet Serdeczne Gratulacje

Jeśli chodzi o twoją ciążę, to staraj się myśleć pozytywnie i słuchaj zaleceń lekarzy- oni wiedzą najlepiej!!!
Też miałam krwiak na początku poza łożyskiem- najpierw się wchłonął, potem znowu się pojawił, ale przeszło na szczęście. Wiem jaki to strach, że dzieję się coś nad czym nie masz kontroli i maluszkowi nie możesz pomoc...
Wiem, że łatwo mówić, ale nie bój się, dziecko odczuwa strach wtedy kiedy ty. Mów do brzuszka, ono napewno słyszy, że będzie wszystko dobrze- myślę, że tobie to sie również przyda taki kontakt z dzieckiem :)
Trzymam mocno kciuki i życzę zdrówka i mało stresów :)

Oczywiście więcej informacji i fotki mile widziane :)

A wiesz już czy będzie chłopczyk czy dziewczynka?

Pozdrowionka

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Listopada 2007, 14:45 »
Atra... :przytul: Bardzo mocno trzymam za was kciuki. Jesteśmy z Tobą, pamiętaj :-)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Listopada 2007, 15:22 »
atra_vet po pierwsze serdecznie gratuluje  :uscisk:

Czasami tak bywa ,ze  niektore kobiety musza wiele przejsc w ciazy aby donosic swoje malenstwo , trzymam kciuki aby wszytsko bylo dobrze . Sluchaj lekarzy , bierz zalecane leki i duzo wypoczywaj.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Listopada 2007, 19:18 »
Napewno będzie Ok ! Musisz tylko pozytywnie myślec !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 5 Listopada 2007, 11:49 »
Gratulacje !!

Trzeba być dobrej myśli  ;D
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #6 dnia: 5 Listopada 2007, 11:51 »
atra_vet co u Was slychac  :drapanie:

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #7 dnia: 5 Listopada 2007, 14:10 »
Gratulacje i pomyślności  :przytul: trzymajcie się cieplutko  :przytul:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 5 Listopada 2007, 23:27 »
Inforuj nas co u was słychowac :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline atra_vet
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Listopada 2007, 18:38 »
Dziekuje Wam bardzo za wsparcie.
W srode ide na kolejna wizyte do lekarza. W czwartek za to mam badanie USG. Zobaczymy czy potwierdzi sie płec dziecka bo na USG w 14 tygodniu razem z lekarzem  stwierdzilismy ze to bedzie chłopiec :). Napisze oczywiscie jak bede po badaniu :). Nie moge sie doczekac malenstwa. Wczesniej wolałam nie myśleć o porodzie ale teraz nie moge sie doczekac marca by urodzic. Trzeba jednak myslec pozytywnie i na nowo zacząć cieszyć sie ciążą.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Listopada 2007, 15:33 »
No i gdzie te wiesci ?  ::)