Autor Wątek: Cud Miłości PumoRi i Żniwiarza  (Przeczytany 31984 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PumoRi

• maniak
Odp: Cud Miłości PumoRi i Żniwiarza
« Odpowiedź #300 dnia: 31 Sierpnia 2007, 10:33 »
Witam dziewczyny i bardzo dziękuję za odwiedziny!

olkahof ale teraz mi się głupio zrobiło :( przepraszam :(

My ostatnio, tzn. ja, bo Kropek ma się wyśmienicie, czuję się średnio  :-\ Nie bardzo mam siły siedzieć przed kompem :( Tak jak myślałam, moje wyniki morfologii nie usatysfakcjonowały mojej gin i dostałam dalsze zwolnienie do 24 września. No i dobrze, przynajmniej nie muszę "udawać, że nie jestem w ciąży"  :P
Trochę zgłupiałam przy wypłacie, bo jakoś zapomniałam o ilości dni na zwolnieniu i teraz już pensję dał mi ZUS  :-\ Dla mnie to czarna magia kto i ile, ale mam zaufanie do naszej kadrówki, więc chyba jest wszystko si :)

Poza tym załamałam się trochę wrześniem ;) Jeszcze się nie zaczął, a my z mężusiem mamy już zaplanowany każdy weekend!!!!!! I to przez co? Przez śluby!!!!! Ale wysyp! 3 śluby we wrześniu i dobrze, że jesteśmy zaproszeni tylko na jedno wesele ;P Gdzieś tam w środku przypada nasza... już druga  :cancan: rocznica ślubu i jeszcze planujemy zrobić sobie sesję ciążową, bo okaże się, że szewc znów bez butów i nie będę miała zdjęć z brzuszkiem  :-\ A ja na anemii, osłabiona... Mam nadzieję, że wszystkiemu sprostam...  ;D

W szkole rodzenia przerwa do 10 września, więc newsów nie ma na razie, ale obiecuję przekablowywać co nieco :)
Tajusia ja nie, żeby straszyć, tylko informacyjnie ;) Wasz synio maleńki jeszcze, więc jak chcesz, metodę wietrzenia możesz jak najbardziej uskuteczniać :)

ściskam Was mocno i lecę w miarę sił nadrobić Wasze wątki :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #301 dnia: 31 Sierpnia 2007, 10:39 »
PumoRi mam nadzieje kochana ,ze sie uporasz z ta anemia  :uscisk: :przytul:

Wypoczywaj duzo i dbaj o siebie kochana  :uscisk:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #302 dnia: 31 Sierpnia 2007, 10:45 »
Trzymaj się PumoRi i nie daj się anemii!!

Pozdrawiam i glaski dla Kropka:)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #303 dnia: 31 Sierpnia 2007, 11:40 »
o fajnie, że się odezwałaś
kurcze nie fajnie z twoja morfologią - nie wiem co ci doradzić, zwłaszcza, że pracowity wrzesień przed wami
ciekawa jestem twoich fotek brzuszkowych; napewno będą jakos fajnie zaaranżowane
podzielisz się nimi z nami ?? :blagam:

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #304 dnia: 31 Sierpnia 2007, 12:18 »

olkahof ale teraz mi się głupio zrobiło :( przepraszam :(

Ej nie no nie o to chodzilo  ;) ale fajnie, ze sie odezwalas :) Z ta anemia to nieciekawa sprawa...  :-\ ale Ty- silna mamusia napewno sie uporasz z tym paskudztwem :D
Z tym udawaniem, ze nie jestes w ciazy i zwolnieniem, to moze i faktycznie lepiej... bo po co mialabys siedziec w nieprzyjemnej atmosferze... A skoro macie tyle planow na wrzesniowe weekendy to nawet lepiej, ze bedziesz w domku ;)
Ciesze sie, ze maly ma sie dobrze i zycze zdrowka!!!

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #305 dnia: 31 Sierpnia 2007, 12:31 »
Nie martw się, podobno co druga ciężarówka musi walczyć z większą lub mniejszą anemią. Na pewno wszystko się wkrótce unormuje. Wypoczywaj ile się da i myśl pozytywnie:) (ale mądrala ze mnie ;))

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #306 dnia: 31 Sierpnia 2007, 15:20 »
PuMori - dobrze ze sie odezwałas  ;D
Ty wypoczywaj :) ..choc widze, ze grafik napięty  ::) a Kropka ugłaskaj od cioci Marty  ;D

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #307 dnia: 2 Września 2007, 13:42 »
heloł!
Kropek pogłaskany od cioć i On sam odkopuje ;) Ostatnio coś lubi sobie chłopak poszaleć  ;D Słodkie to jest :)

A teraz wiadomość dnia :D
Kropek doczekał się swoich pierwszych czterech kółek  :skacza: a nawet ośmiu  :brewki:
Oto na zdjęciu pierwszy pojazd naszego maleństwa :) X-lander X3!!! Jupi, jak on mi się baaardzo podoba :D
W prawdzie nie chcieliśmy tak szybko go kupować, ale trafiła się promocja, w której dostaliśmy mega zestaw: gondola, spacerówka, torba, wszystkie folie p.deszczowe i moskitiery i jeszcze... spacerówkę parasolkę gratis!!!
Wiem, że taka parasolka to wygoda bardziej dla mnie niż dla Synia, ale i tak jak na parasolkę wygląda bajerancko :) Dziś będziemy uczyć się montować na stelażu spacerówkę, ciekawe jak nam to pójdzie ;P
Brakuje nam jeszcze fotelika, ale jako, że Kropek urodzi się jesienią, to doszliśmy do wniosku, że fotelik montowany na stelażu wózka może się u nas nie sprawdzić, więc chyba kupimy osobno i tyle :) Ale ta kwestia jest jeszcze otwarta :)

A wracając do anemii, trudno, jak jest to będę z nią walczyć :) I tak uważam, że mam ogromne szczęście, bo cudnie czuję  się w ciąży :) Mimo zmęczenia humor mi dopisuje i nie narzekam :) A jak muszę odpoczywać, to przynajmniej mam dużo czasu, żeby pogadać z Syniem :) Uwielbiamy słuchać razem muzyki, czytać bajki i bawić się w głaskanki :) I tak jakoś czas do powrotu tatusia z pracy nam leci, a jak tatuś wraca, to już w ogóle jest cudnie i mamy w poważaniu wielkim anemię ;P

Wczoraj byliśmy na ślubie kolegi z pracy i spotkałam się z całą ekipą po wielotygodniowej przerwie. Powiem Wam, że irytowało mnie trochę, jak młode mamusie użalały się nade mną i stwierdzały, że te trzy ostatnie miesiące są najgorsze... Wiem, że większość z nich ciężko przechodziły swoje ciąże, ale przecież każda jest inna, a ja jestem w mojej bardzo szczęśliwa :) Dla mnie ten czas oczekiwania na upragnione dzieciątko jest i będzie cudnym czasem, nawet jak czasem słabo się czuję. Wtedy myślę sobie o nim i lepiej mi się na sercu robi :) Bo w końcu to dla niego ten czas  :Serduszka:

Pozdrawiamy wszystkie forumkowe ciocie :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #308 dnia: 2 Września 2007, 13:46 »
Pumori!!! Wózio superowy:) tez polujemy albo na niego, albo na te dwa inne 4-kołowce (XT i XA chyba) :) Ale, że spacerówkę dostaliście?? Super!! U nas jest tylko w cenie gondola, spacerówka, osłonki na nóżki, moskitiera...nawet torby nie ma!! Mogę wiedzieć ile za niego zapłaciliście??? U nas w tym zestawie, co napisałam kosztuje ok 1300 zl.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #309 dnia: 2 Września 2007, 14:06 »
martyna wejdź na stronę X-landera http://www.x-lander.com/xlander/ i tam na stronie głównej na dole jest baner o promocji, bo to jest promocja ogólnopolska firmy, a nie naszego sklepu :) Będziesz mogła tam zobaczyć jakie sklepy w Waszej okolicy biorą udział w tej promocji :) Nie wiem tylko czy cena jest stała, u nas to 1500, czyli tak jakby torba średnio gratis ;P Tylko, że u nas "gołe" są droższe niż u Was, 1350-1400.
Acha! Promocja dotyczy tylko modeli X1 i X3. My też chcieliśmy XA (XT jest trzykołowy), ale po namysłach stwierdziliśmy, że na naszej uliczce kręcone przednie koła byłyby tylko zmorą. Poza tym będę dużo pomykać po mieście i na jakiś podjazdach węższa oś przednich kół też mogłaby być dla mnie utrudnieniem. Ale znajomi mają XA i są bardzo zadowoleni :)
Pozdrówka i owocnych poszukiwań :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #310 dnia: 2 Września 2007, 14:41 »
O kurcze PumoRi, ale teraz mamy dylemat!! X1, X3, albo XA chcieliśmy...i teraz nie wiemy. A jeszcze przedwczoraj tam bylam i nic babka nie mowila o promocji! Musimy się głęboko zastanowic, bo wózek chcielismy kupic w listopadzie, ale teraz tez nie zaszkodzi...ciekawe ile bedzoe trwala ta promocja....no to mam zajecie na niedziele:)

Pozdrawiam

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #311 dnia: 2 Września 2007, 15:01 »
martyna
z regulaminu:
"Czas trwania promocji - od 25 sierpnia 2007 r. do 31 października 2007 lub do wyczerpania zapasów produktów promocyjnych cokolwiek nastąpi pierwsze. W promocji zostanie sprzedanych w specjalnej cenie 1 zł netto (1,22 zł brutto) 200 szt. produktów promocyjnych."

Musicie zdecydować się, co dla Was jest ważne, my chcieliśmy nieskrętne kółka, więc XA odpadł. A w sklepie pani przekonała nas, że amortyzatory w X1 to tylko bajer... Tu już nie wiem, ale X1 u nas akurat był "goły" do kupienia, więc nie mieliśmy dylematu :)
Podobno nie każdy sklep bierze udział w tej promocji, więc może sprawdź na stronie, czy Wasz sklep jest tam wymieniony :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #312 dnia: 2 Września 2007, 15:07 »
martyna
z regulaminu:
"Czas trwania promocji - od 25 sierpnia 2007 r. do 31 października 2007 lub do wyczerpania zapasów produktów promocyjnych cokolwiek nastąpi pierwsze. W promocji zostanie sprzedanych w specjalnej cenie 1 zł netto (1,22 zł brutto) 200 szt. produktów promocyjnych."

o widzisz, a ja gapa już nie zajrzałam do regulaminu. Poczekamy do USG pod koniec wrzesnia i jesli bedzie wsio OK, to wtedy kupimy.

Pozdrawiam

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #313 dnia: 2 Września 2007, 15:50 »
martyna to życzę powodzenia przede wszystkim na USG, a potem w zakupach wózeczkowych :) pozdrowionka!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #314 dnia: 2 Września 2007, 15:57 »
No to gratuluje powaznego zakupu :) Powóz Kropka - pierwsza klasa  :brawo_2:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #315 dnia: 2 Września 2007, 16:08 »
martyna to życzę powodzenia przede wszystkim na USG, a potem w zakupach wózeczkowych :) pozdrowionka!

nie dziękuję :)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #316 dnia: 2 Września 2007, 16:31 »
PumoRi melduję się u ciebie po przerwie. Napisz proszę gdzie uczęszczasz do szkoły rodzenia.

A pojazd dla kropka zacny.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #317 dnia: 2 Września 2007, 17:18 »
martulka witamy, witamy serdecznie :)
Nasza szkoła to Bobas na Cisowej. Kiedyś chyba była na Obłużu, czy Pogórzu, nie pamiętam :-\ A Wy do jakiej chodziliście?

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #318 dnia: 2 Września 2007, 18:59 »
Rewelacyjny pojazd dla Kropka:) Gratuluję udanego zakupu z tyloma bajerami ;)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #319 dnia: 2 Września 2007, 21:03 »
PumoRi pojazd dla kropka extra  :brawo_2: My z tesciowa jeszcze sie rozgladamy i nie jestem zdecydowana  ??? 8) Super ,ze macie to juz za soba  :)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #320 dnia: 2 Września 2007, 21:43 »
Bobas był wcześniej, na Obłużu na ul.Krawieckiej, a teraz przenieśli na Cisowę. My chodziliśmy do Szkoły przy Szpitalu PCK.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #321 dnia: 3 Września 2007, 09:53 »
Bobas był wcześniej, na Obłużu na ul.Krawieckiej, a teraz przenieśli na Cisowę.

no właśnie tak coś kojarzę :)

Jagna, nawet nie wiesz, jaki kamień z serca mi spadł, że już ten najważniejszy pojazd jest w domu :) Teraz bardziej uwierzyłam, że ze wszystkim zdążymy :)

Wczoraj zamontowaliśmy spacerówkę, ale nie robiłam zdjęć, bo było bardzo późno, a ja mam wstręt do lampy błyskowej ;P Pojazd wygląda rewelacyjnie i mam nadzieję, że też tak będzie się sprawował :) Opanowaliśmy też skomplikowaną (z pozoru) czynność zakładania folii p.deszczowych i moskitiery  ;D
A mnie już korci, żeby tam zapakować naszego Kropka i ruszyć z nim na spacerek  :tupot: :tupot: :tupot: No nic, już niecałe trzy miesiące do naszego spotkania na tym świecie   :Serduszka:[/color]

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #322 dnia: 3 Września 2007, 11:40 »
no brykę to maluszek będzie miał super  ;D

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #323 dnia: 3 Września 2007, 11:51 »
Wozeczek super, maly napewno juz jest zadowolny co dopiero jak bedzie sie nim wozil :D

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #324 dnia: 3 Września 2007, 14:49 »
Tak, tak .... ja też zaglądam co chwilę do wózka, który stoi w piwnicy i sobie wyobrażam maluszka w środku i mnie pomykającą na spacerki:)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #325 dnia: 5 Września 2007, 16:14 »
No to prawie postanowione :)
Po wielu przemyśleniach i rozmowach z doświadczonymi rodzicami i paroma mądrymi w tym temacie osobami, postanowiliśmy kupić Kropkowi łóżeczko turystyczne i używać je w domu, zamiast drewnianego. Tylko materacyk kupimy normalny, twardy, żeby nie miał problemów z kręgosłupem :)
Czytałam wątek o łóżeczkach i zdania nie zmieniłam :)

Pytanie tylko jakie łóżeczko kupić? Wiem, że najważniejszą sprawą jest ilość punktów podparcia, bo z tym jest różnie. Generalnie im więcej tym lepiej :) Musi mieć dwa poziomy materacyka (jak pisałam kupimy dodatkowo taki normalny, twardy), udźwig min. do 15kg.
Pytanie do mamuś, które mają takie łóżeczka (mam nadzieję, że zajrzą tu obecne mamy), lub do przyszłych mamuś, które planują zakup takiego łóżeczka: jakie firmy polecacie?
Ceny takich łóżeczek wahają się między 150-600pln. Nie musimy mieć wibracji, lampek, itp... Najważniejsze, żeby było bezpieczne.

Jakoś przy wózku, czy foteliku samochodowym nie mieliśmy problemów z wyborem, ale przy łóżeczku jakoś nam nie idzie ;P, więc może Wy coś doradzicie  ;D
Pozdrawiam serdecznie!

• Chuck Norris
« Odpowiedź #326 dnia: 5 Września 2007, 16:26 »
Ja niestety nie pomogę, ale sama z chęcią poczytam opinie, bo takie łóżeczko chcemy kupić do babci :) Może PumoRi napiszesz w bebikowych różnosciach taki post? Pozdrawiam

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #327 dnia: 5 Września 2007, 19:24 »
no widze, ze kolejna wzan decyzja podjęta :)

ja jescze sie waham co do łózeczka... ::) ale chyba jednak drewiane  ;)

ale pomysl z tym materacem zwyklym jest ok - moja sis tak u rodziców zrobiła  :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #328 dnia: 8 Września 2007, 11:59 »
Najwazniejsze ,ze decyzja podjeta  :D My mmay lozeczko z glowy bo dostaniemy je w spadku po meza kuzynce i sporo rzeczy i ciuszkow wiec teraz tylko czekam na dostawe  ;D

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #329 dnia: 11 Września 2007, 12:00 »
heloł moje miłe!
Znów przerwa spowodowana nadmiarem pracy domowej ;P
Postanowiłam zakończyć dwie sprawy, które mi jeszcze wiszą i do końca ciąży zająć się już tylko naszą rodzinką :)
W sobotę zaliczyłam zgona... Obiecałam zrobić znajomym zdjęcia na ślubie. I nic dziwnego by w tym nie było, gdyby nie fakt, że msza trwała... 3 godziny!!! Nie była to zwykła msza i pewnie jakbym mogła posiedzieć w ławce, nie namęczyłabym się tak. Ale w obecnej sytuacji... Razem z małym fragmentem wesela wyszło mi 8 godzin na nogach :( Masakra, do domu wróciłam ledwo żywa i dopiero dzisiaj jako tako do siebie dochodzę. Mężuś zły, że tak się przeforsowałam, zabronił mi jakichkolwiek akcji do końca ciąży. I ma rację, to już nie na moje siły :(...

A w takie leniwe dni jak wczoraj Synuś szaleje bez żadnych krępacji  :) Wczoraj na ćwiczeniach w szkole rodzenia cały brzuch mi skakał, ależ to jest słodkie  :Serduszka: Zauważyłam, że najczęstrzymi i regularnymi porami imprezowania Kropka jest godzina 5-6 rano, 9 rano, 20 i 23  ;D Ciekawe czy tak też będzie jak się urodzi :)

W sprawie łóżeczek... Wpadły nam w oko takie :
Coneco Apollo, 259 pln.

i chyba Baby Dreams, Dream za 279 pln

chcemy je teraz znaleźć w sklepie i obejrzeć z bliska :)

No i jesteśmy w trakcie rozmów w sprawie fotelika samochodowego Maxi Cosi City, który można zamontować na ramie x-landera

To chyba tyle z nowości Kropkowych :) 17.09 w naszą drugą rocznicę ślubu idziemy zobaczyć naszego Synusia na USG  ;D Już się nie mogę doczekać  ;D

Pozdrawiam Was serdecznie!