Autor Wątek: (Za)gagatkowe odliczanko do 18.08.07 :)  (Przeczytany 68445 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
(Za)gagatkowe odliczanko do 18.08.07 :)
« Odpowiedź #90 dnia: 17 Maja 2007, 21:01 »
Bardzo oryginalne zaproszenia :brawo_2:
Cytat: "gagatka"
jak można je zapakować w kopertę

Ja dostałam ostatnio takie zaproszenie w większej niż standardowa kopercie, która w środku miała takie foliowe bąbelki.

Offline aniuska25

• forumowicz
  • data ślubu: 22.09.2007
« Odpowiedź #91 dnia: 18 Maja 2007, 08:03 »
:skacza: Bardzo ładne te zaproszenia :brawo_2:  A zapakować maożna tak jak mówiAnia P.,  w koperte z bąbelkami albo taki rulon specjalny, w którym się wysyła :drapanie:

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #92 dnia: 18 Maja 2007, 08:16 »
Cytat: "Ania P."
a dostałam ostatnio takie zaproszenie w większej niż standardowa kopercie, która w środku miała takie foliowe bąbelki.

Cytat: "aniuska25"
albo taki rulon specjalny, w którym się wysyła

Zastanawiałam się czy może by dało radę tak złożyć na 3 części?  :drapanie: No cóż zastanowię się jak juz je dostanę, ale dzięki za pomysły  :przytul:
Cytat: "aniuska25"
Bardzo ładne te zaproszenia

Cytat: "Ania P."
Bardzo oryginalne zaproszenia

Dzięki Babki :D
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #93 dnia: 18 Maja 2007, 08:35 »
Śliczne zaproszenia masz!
Niezwykle oryginalne NAPRAWDE!
Strasznie mi sie podobają

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 18 Maja 2007, 10:21 »
Cytat: "Aniutek83"
Śliczne zaproszenia masz!
Niezwykle oryginalne NAPRAWDE!
Strasznie mi sie podobają

Dzięki Aniutek  :przytul: Wprawdzie jeszcze do mnie nie dotarły, więc nie wiem czy się nie rozczaruję  :roll:
Chciałam Wam jeszcze pokazać gajer poprawinowy :) Oto fotencja:
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #95 dnia: 18 Maja 2007, 13:10 »
Fajne zaproszonka gagatka do wreczania osobiscie jak znalazl,
tylko jak je komus wyslac  :drapanie:

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 18 Maja 2007, 13:17 »
Właśnie mi dziewczyny podpowiedziały, bo też miałam wątpliwości i już widziałam siebie objeżdżającą wszystkich przez miesiąc  :mdleje: A może uda mi się je po prostu poskładać  :drapanie: Dziś dostałam mailem tekst zaproszeń do akceptacji :D

Offline agi_82
  • bywalec
  • data ślubu: 11.08.2007r.     godz. 15:00
« Odpowiedź #97 dnia: 18 Maja 2007, 13:40 »
gagatka, zaproszenia pierwsza klasa  :skacza: a gajerek też bardzo ładny

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 18 Maja 2007, 13:45 »
Cytat: "agi_82"
zaproszenia pierwsza klasa

Dzięki  :taktak:
a gajerek też bardzo ładny

Gnieciuch, ale nieźle się prezentuje ;)

Offline złotko

• entuzjasta
« Odpowiedź #99 dnia: 18 Maja 2007, 14:55 »
Gnieciuch, ale nieźle się prezentuje

co prawda to prawda, ale len to do siebie ma i w tym cały jego urok!
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 18 Maja 2007, 15:24 »
No przynajmniej żadnych sztuczności.
Dziś wybieram się na rajd po sklepach w poszukiwaniu kolczyków do naszyjnika i butów  :mdleje: HEEEEEEEELPPPPPPP!!!!!!

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
« Odpowiedź #101 dnia: 18 Maja 2007, 15:36 »
A może uda mi się je po prostu poskładać

Moim zdaniem utraca wtedy caly swoj urok,
chyba sa takie specjalne tuby tylko ciekawe ile kosztuja???

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 18 Maja 2007, 15:56 »
Cytat: "Agassi77"
Moim zdaniem utraca wtedy caly swoj urok,

Noooo co racja to racja-lepiej by wyglądały zwiniete i ze sznureczkiem.
Cytat: "Agassi77"
chyba sa takie specjalne tuby tylko ciekawe ile kosztuja???

Na pewno majątek  :mdleje:  A myślicie że byłyby na poczcie czy w jakimś papierniczym?  :drapanie:
A macie już kupioną bieliznę? Ja chodziłam, chciałam wydać kaskę i wesprzeć przemysł bieliźniarski i nic nie znalazłam! A jak jestem spłukana, to jest mnóstwo rzeczy które bym kupiła!  :glowa_w_mur:

Offline złotko

• entuzjasta
« Odpowiedź #103 dnia: 18 Maja 2007, 16:13 »
Ja chodziłam, chciałam wydać kaskę i wesprzeć przemysł bieliźniarski i nic nie znalazłam! A jak jestem spłukana, to jest mnóstwo rzeczy które bym kupiła!  

:przytul: rozumiem cię bardzo dobrze.
jak ma wyglądać ta bilelizna/ masz jakieś wyobrażenie o niej?

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #104 dnia: 18 Maja 2007, 16:32 »
bardzo ładniutkie te zaproszonka,przecudne :skacza:
co do wysyłki to są specjalne ruloniki do tego tylko że nie wiem ile kosztują  :drapanie:
no i gajerek też fajowy,pierwsza klasa :los:

Offline agi_82
  • bywalec
  • data ślubu: 11.08.2007r.     godz. 15:00
« Odpowiedź #105 dnia: 18 Maja 2007, 20:28 »
takie tuby to kosztują od 5 zł w zwyż trochę drogo  :dno: .
My jak kupowaliśmy papier czerpany na zaproszenia to facet miał alternatywę w postaci kopert z tego samego papieru lub np. z dodatkiem bławatka czy asparagusa, bo te tuby niestety są bardzo drogie.
Jeżeli chodzi o bieliznę to ja kupiłam sobie biustonosz biały gładki bez ozdób, żeby później ładnie się gorsecik układał a od wewnątrz na takie paseczki silikonowe żeby nie zjechał albo się przemieszczał podczas tańca.Ładnie się tylko "przyklei" do ciała i się będzie trzymać. Babeczki mi w sklepie doradziła mówiła, że jest on rewelacyjny i biorą go właśnie dziewczyny pod suknię ślubną.

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
« Odpowiedź #106 dnia: 19 Maja 2007, 10:29 »
takie tuby to kosztują od 5 zł
 :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:

A macie już kupioną bieliznę?

Ja jeszcze nie, jakos nie moge sie zebrac  :Tuptup:

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
« Odpowiedź #107 dnia: 20 Maja 2007, 15:21 »
urszula_k mam nadzieję, że Cię nie zanudziłam ;) Na obrączki bedziemy tradycyjnie czekać coś około 2-3 tygodni, więc Twoja cierpliwość zostanie nagrodzona już całkiem niedługo :D

ależ skąd świetnie się Ciebie czyta kochana  :taktak:No i czekam na zdjątka  :tupot:  :tupot:  :tupot:

Zaproszonka masz świetne...rewelacja  :brawo_2:  My też mieliśmy ruloniki...prawie wszytskie rozdaliśy osobiście...akurat moja kuzynka brała ślub to mielismy większośc gości na miejscu i zrobiliśmy sobie wycieczke po Polsce. Resztę wysłaliśmy w rulonikach...na poczcie kupiliśmy koszt ok 2-3zł, więc nie jest tak źle chyba... :?: szkoda by byo je do koperty... :drapanie: Podejdź na poczte i sama zobacz...nie jest to aż tak drogie...5zł to jakiś wypas straszny musi być :hahahaha: Poszukam czy nam został jakiś to fotkę wrzucę... :taktak:
Ksiąga gości i podziękowania są śliczne :)

I jak polowanie na kolczyki i butki :?:

Gajerek superowy i na później bedzie jak znalazł...a niech facet tez się czuje wyjątkowo w ten dzień...jak chce mieć czarny i to jest jego marzenie...to czemu nie  :taktak:

Offline gagatka

• Chuck Norris
Odp: (Za)gagatkowe odliczanko do 18.08.07 :)
« Odpowiedź #108 dnia: 21 Maja 2007, 23:25 »
To znowu ja :) Wyjeżdżam na weekend do Rodziców, a tu takie zmiany na forum, że jakoś się nie mogę odnaleźć  :Olaboga:
:przytul: rozumiem cię bardzo dobrze.
jak ma wyglądać ta bilelizna/ masz jakieś wyobrażenie o niej?
Uprzejmie Wam donoszę, że bielizna kupiona  :skacza:
Jeżeli chodzi o bieliznę to ja kupiłam sobie biustonosz biały gładki bez ozdób, żeby później ładnie się gorsecik układał a od wewnątrz na takie paseczki silikonowe żeby nie zjechał albo się przemieszczał podczas tańca.Ładnie się tylko "przyklei" do ciała i się będzie trzymać.
Kupilam właśnie taki gładki biustonosz z takimi paskami z silikonu, o jakich pisała agi. Naprawdę się fajnie trzyma  :ok:
Co do cen za tuby to 5 zł to chyba przegięcie  :ban: Do tego jeszcze znaczki. Pójdę na pocztę i tam zapytam o cenę.
ależ skąd świetnie się Ciebie czyta kochana  :taktak:
Zaproszonka masz świetne...rewelacja  :brawo_2:  Poszukam czy nam został jakiś to fotkę wrzucę... :taktak:
Ksiąga gości i podziękowania są śliczne :) Gajerek superowy
Dzięki Uleńko  :przytul: Jakbyś miała zdjątko tuby to wrzucaj śmiało :)
I jak polowanie na kolczyki i butki :?:

Polowanie na kolczyki zakończyło się w połowie sukcesem, bo kupiłam takie które mogłyby być ewentualnie, ale to wciąż nie to, czego szukam. :roll: Butków szukałam dziś, ale chyba sobie jakieś dziwne wymyśliłam, bo pani w salonie powiedziała, że takie z zaokrąglonymi noskami nie schodzą, więc ich nie zamawiają  :drapanie: Wszystkie PM kupują buty z czubami?????? A gdzie wygoda???????? Chyba jestem zbyt praktyczna :oops:
W sobotę byłam na próbnej fryzurce. Niestety nie mam zdjęć, bo nie mogłam wziąć aparatu ze sobą (był potrzebny Grzesiowi). Jak znajdę na necie coś podobnego to wkleję. Jakby ją tak dopracować według mojej wizji z kwiatkiem z boku, to będzie ok. Miałam na głowie 36 wsuwek. Wytrzymałam niecałe 2 godz.! I jak tu się bawić? :mdleje: Przymierzałam też diadem. Może go nieumiejętnie założyłam, ale niewygodne było cholerstwo przeokrutnie! Może jest jakaś specjalna technika wpinania diademów, co?  :drapanie: Macie jakies przemyślenia? Ja jestem na etapie wyboru między żywym kwiatkiem a diademem i póki co myślę, że lepiej by było z kwiatkiem do tej kiecy, a poza tym jakoś mnie nie przekonuje połączenie welonu i diademu  :drapanie:

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 22 Maja 2007, 14:51 »
Znalazłam podobną fryzurkę do mojej próbnej. Tyle że ja mam grzywkę, która będzie sczesana na boli, góra leciutko podniesiona i całe upiecie nieco wyżej niż tu na zdjęciu. Poza tym z lewej strony chcę miec kwiatka z tych, które beda w bukiecie.

I co o tym myślicie?

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
« Odpowiedź #110 dnia: 22 Maja 2007, 23:45 »
Wolałabym foteczkę na Twojej główce...jakoś słabo wyobraźnia mi dzisiaj działa :-\

P.S. Ruloniki wszystkie poszły i zdjątka nie będzie...ale napewno bedą w sam raz...biegnij na pocztę czym prędzej... :)

Offline złotko

• entuzjasta
« Odpowiedź #111 dnia: 23 Maja 2007, 09:26 »
no właśnie! u mnie z wyobraźnią też kiepściutko...
szkoda :(

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 23 Maja 2007, 19:54 »
Wolałabym foteczkę na Twojej główce...jakoś słabo wyobraźnia mi dzisiaj działa :-\
Hmmm...też bym wolała, żebyście zobaczyły mnie w tym uczesaniu, no ale trudno aparat musiał być u Grzesia w pracy :roll: Za to fotek z próbnego makijażu już nie daruję!  :twisted: Wstępnie umówiłam się na sobotę 07.07, bo wszystkie wcześniejsze soboty były oblegane, a w tygodniu musiałabym brać wolne, żeby pojechać do Rodziców :-\
Dostałam mailem wiadomość, że zaproszenia będą wysłane kurierem 31.05. Koszt 344 zł+znaczki do tych, które wyślemy :nerwus: Do  Grzesia Rodziców jedziemy prawdopodobnie 16.06 i mam nadzieję, że uda nam się wszystko tak zgrać, żeby je rozdać. To chyba nie będzie za późno, skoro chcemy potwierdzenia do końca lipca co?  :drapanie:
P.S. Ruloniki wszystkie poszły i zdjątka nie będzie...ale napewno bedą w sam raz...biegnij na pocztę czym prędzej... :)
Szkoda, że wszystkie poszły :( Póki co nie będę sprawdzać oferty tubowej ;)  Poczty Polskiej, bo nie wiem jakiej mają być średnicy. Ale jak na to potem znaczek nakleić i pieczątkę poczty przybić? :drapanie:

Offline złotko

• entuzjasta
« Odpowiedź #113 dnia: 24 Maja 2007, 09:44 »
piecząteczkę walnie się na denku, a ze znaczkiem nie ma problemu, bo "plastyczy" jest!
bedzie ok!

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 24 Maja 2007, 09:53 »
gagatka a dowiadywalas sie na poczcie jak potraktuja takie tuby? zeby czasami im nie odpalilo jako paczke..
no i boje sie ze listonosze z rozna "starannoscia" potraktuja takie listy..  8)
hmmm a nie myslalas zeby to zaproszenie zwiniete pakowac do kopert z tymi poduszeczkami? wyszloby taniej moze i chyba mniejsze prawdopodobienstwo zgniecenia..  ::)

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 24 Maja 2007, 10:09 »
piecząteczkę walnie się na denku, a ze znaczkiem nie ma problemu, bo "plastyczy" jest!
bedzie ok!

Złotko znajdzie radę na wszystko! :D  :brawo_2: Ja jakaś taka niedomyślna jestem  :glupek:

gagatka a dowiadywalas sie na poczcie jak potraktuja takie tuby? zeby czasami im nie odpalilo jako paczke..
no i boje sie ze listonosze z rozna "starannoscia" potraktuja takie listy..  8)
hmmm a nie myslalas zeby to zaproszenie zwiniete pakowac do kopert z tymi poduszeczkami? wyszloby taniej moze i chyba mniejsze prawdopodobienstwo zgniecenia..  ::)

Ehhhhhh przyznam rajdówko, że nie pomyślałam, że tuba może być wzięta za paczkę  :mdleje: Wtedy to już koszty będą gigantyczne! A co do kopert to właśnie rozważałam też taką możliwość, to przynajmniej byłoby potraktowane jako list, bo w końcu w kopercie. I tak muszę poczekać aż dostanę te zaproszenia i wtedy zdecyduję. Większość i tak, mam nadzieję, rozdamy.

Wczoraj rozmawiałam z kolezanką w pracy, która była niedawno na ślubie i weselu u jakiś znajomych. Stwierdziła, że mieli wszystko tak dopracowane w najdrobniejszym szczególe, że aż nienaturalnie to wyglądało (np. każdy z gości dostał przed wejściem do kościoła mały tiulowy woreczek z ryżem) Kiedy tańczyła z Młodym ten powiedział Jej, że zamiast skupić się na ceremonii to myślał czy orkiestra dotarła już na salę, czy zdążą na zdjęcia i czy wszyscy dostali te woreczki z ryżem  :mdleje: Mam nadzieję, że ja będę potrafiła skupić uwagę na tym, co najważniejsze. Tak sobie myślę, że na pewne rzeczy i tak nie mamy wpływu, więc po co się zamartwiać ;)
A z bieżących wiadomości, to właśnie dzwonił ksiądz z kursu przedmałżeńskiego i powiedział, że dziś mogę przyjść na 1 naukę i już po papierek o ukończeniu kursu :skacza: :hopsa: To jest niezły wyczyn, że w ogóle skończyłam ten kurs, bo zaczęłam go dokładnie 25. STYCZNIA!!!!!!!!!!!!!!! Było 10 spotkań, ale w międzyczasie jakieś Święta, a to nie mogłam bo w pracy trzeba było zostać i tak zleciało dokładnie 4 miesiące. PORACHA!!! Najlepsze jednak było to, że każdy temat miał numerek, no i skoro nie byłam na jakimś, to musiałam go odrobić w tygodniu, kiedy znowu przypadał właśnie ten sam numerek. Na ostatnim spotkaniu ksiądz mi powiedział, że na zaległe spotkanie z tematem nr 1 mam przyjść... uwaga... uwaga... 28.06.!!! Nieźle co?  :nerwus: :klnie: Czasem się zastanawiam czy te wszystkie formalności do załatwienia przed ślubem nie służą temu, żeby nas odwieść od tego pomysłu?  :drapanie:

Offline złotko

• entuzjasta
« Odpowiedź #116 dnia: 24 Maja 2007, 11:33 »
taaa bez wątpienia wszystkie te formalności wystawiają na próbę nerwy, zagubionych młodych!

jeśli chodzi o zaproszenia, faktycznie mooże być problem - oby tuby nie potraktowali jako paczki, a koperta?
szczerze to ja bym miała wątpliwości , czy aby na pewno zaproszenia nie dojdą pomięte,

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #117 dnia: 24 Maja 2007, 20:23 »
Dużo tych spotkań miałaś... Ja miałam tylko 4 spotkania, na każdym, był podpis i tyle. Na przeprowadzenie tego spotkania 3 miesiące przed ślubez z księdzem trzeba przynieść ten świe\stek z podpisami i tyle. Dobrze że my nie musiliśmy tego wszystkiego taaak długo załatwiać.

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 25 Maja 2007, 08:16 »
Dużo tych spotkań miałaś...
Kochana to jeszcze nic!Wczoraj ksiądz dał mi ten papier o ukończeniu kursu i zapytał czy na kolejne spotkania w ramach nauk też będziemy chodzić do Serca. Okazało się że oprócz tych 10-ciu spotkań kursowych są jeszcze 4 z księdzem i 2 z panią z poradni!!!!!!!!!!!!!!! :mdleje: To dopiero masakra!Mój Grześ pracuje przeważnie do 21:00 i i jakbyśmy mieli tak jeszcze na tyle spotkań chodzić to załamka. Tak więc mój Misiek będzie jeździl przez 5 dni do Polic i tam zrobi kurs, bo 4 miesiące to przesada! :nerwus:

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #119 dnia: 27 Maja 2007, 12:19 »
Kobietki Kochane, przyszedł czas na wybór bukietu dla Agatki. Poniżej wklejam 9 propozycji i proszę o radę, który najlepiej pasowałby do mojej kiecki. Chciałabym jakiś biały bukiet, więc wszystkie są podobne, mają tylko różne dodatki. No i oczywiście rządzą cantadeski  ;D
W kwiaciarni babka powiedziała, że jaki sobie wybiorę, to ona mi zrobi, bo nie ma katalogów.

Nr 1.

Nr 2.

Nr 3.

Nr 4.

Nr 5.

Nr 6.

Nr 7.

Nr 8.

Nr 9.