Autor Wątek: (Za)gagatkowe odliczanko do 18.08.07 :)  (Przeczytany 68400 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Odp: (Za)gagatkowe odliczanko do 18.08.07 :)
« Odpowiedź #150 dnia: 30 Maja 2007, 20:54 »
rzeczywiscie z goscmi jest ogromny dylemat i jest to powod do niejednej klotni.. my z kolei zdecydowalismy ze zapraszamy np tylko czesc kuzynow i kuzynek (ale bez dzieci) nie zapraszamy za to ich rodzicow - stawiamy na mlodych i tego sie trzymamy po prostu..

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #151 dnia: 31 Maja 2007, 08:22 »
Wiecie Babki, nie chodzi o to, że nie chcemy zaprosić kuzynostwa, tylko o to, że skoro już takie są nasze wspólne ustalenia to się tego trzymamy i tyle.
nie zapraszamy za to ich rodzicow - stawiamy na mlodych i tego sie trzymamy po prostu..
No i właśnie o taką konsekwencję chodzi. My zapraszamy rodzeństwo naszych Rodziców przez szacunek do Nich, poza tym u części spędzaliśmy wakacje i wówczas oni się nami opiekowali. Z młodzieży będziemy mieć znajomych, więc towarzystwo będzie mieszane.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #152 dnia: 31 Maja 2007, 14:12 »
Wczoraj napisałam maila do USC w Sz-nie i dziś zdziwiona niepomiernie dostałam odpowiedź: "Po zaświadczenie do zawarcia ślubu konkordatowego należy zgłosić się razem  do Urzędu Stanu Cywilnego w miejscu stałego zameldowania jednej ze stron, natomiast opłatę skarbową proszę dokonać  w Urzędzie Stanu Cywilnego   gdzie będzie wpisane w księgi małżeństwo czyli w Słubicach." No i wszystko jasne, a pani w USC w Słubicach nie okazała się kompetentnym urzędnikiem  :-\
Na środę planujemy spisywanie protokołu w Słubicach i mam nadzieję, że nie pojedziemy tam na próżno  :roll:
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #153 dnia: 31 Maja 2007, 14:45 »
Niestety trzeba wykazac sie ogromna cierpliwoscia przy zalatwianiu tych wszystkich spraw.. moj R. specjalnie zwalnial sie z pracy zeby jechac po odpis chrztu 50km od miejsca w ktorym mieszka bo ksiadz nie moze zaczekac pol godziny albo przyjac chwile po mszy - ma inne "rzeczy" do robienia.. na dodatek okazalo sie ze oczywiscie parafia w ktorej byl bierzmowany nie przeslala aktu do miejsca chrztu i kolejna wycieczka..

ale czego sie nie robi z milosci :>

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #154 dnia: 31 Maja 2007, 15:18 »
Niestety trzeba wykazac sie ogromna cierpliwoscia przy zalatwianiu tych wszystkich spraw.. moj R. specjalnie zwalnial sie z pracy zeby jechac po odpis chrztu 50km od miejsca w ktorym mieszka bo ksiadz nie moze zaczekac pol godziny albo przyjac chwile po mszy - ma inne "rzeczy" do robienia.. na dodatek okazalo sie ze oczywiscie parafia w ktorej byl bierzmowany nie przeslala aktu do miejsca chrztu i kolejna wycieczka..
Ehhhhhhh ta biurokracja papierologiczna  :nerwus: Musimy się zaopatrzyc w dodatkowe zapasy cierpliwości. Na szczęście ślub się bierze tylko raz!  ;D

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
« Odpowiedź #155 dnia: 1 Czerwca 2007, 15:11 »
Na szczęście ślub się bierze tylko raz!  ;D
Dokładnie. A nawet gdyby miało być drugi raz to ja nie pisałabym się na kościelny. Już mam dosyć załatwiania do tego pierwszego i nie chcę przechodzić tego wszystkiego jeszcze raz  :mdleje:

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #156 dnia: 1 Czerwca 2007, 17:03 »
Po zaświadczenie do zawarcia ślubu konkordatowego należy zgłosić się razem do Urzędu Stanu Cywilnego w miejscu stałego zameldowania jednej ze stron.
Na środę planujemy spisywanie protokołu w Słubicach i mam nadzieję, że nie pojedziemy tam na próżno  :roll:
Tak musicie byc oboje, my w USC bylismy dzisiaj i poszlo calkiem gladko (osoba ktora nie urodzila sie w danym miescie musi przedstawic skrocony odpis urodzenia), a protokol jedziemy spisac jutro  ;D

Offline złotko

• entuzjasta
« Odpowiedź #157 dnia: 2 Czerwca 2007, 09:23 »
już mam ciarki jak sobie o tym całym urzedzie pomyślę
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #158 dnia: 2 Czerwca 2007, 15:48 »
my w USC bylismy dzisiaj i poszlo calkiem gladko, a protokol jedziemy spisac jutro  ;D
Agassi normalnie Wam zazdroszczę  :oops: Ja pracuję w Dąbiu, więc żeby cokolwiek załatwić w jakimkolwiek urzędzie muszę brać wolne albo zwalniać się z pracy  :Kwasny: Daj znać jak tam spisywanie protokołu.

już mam ciarki jak sobie o tym całym urzedzie pomyślę
Złotko to masz zupełnie tak jak ja
 :przytul:

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
« Odpowiedź #159 dnia: 3 Czerwca 2007, 16:27 »
Daj znać jak tam spisywanie protokołu
Protokol zaczelismy spisywac ale nie do konca, bo bylo strasznie duzo ludzi tego dnia z roznymi sprawami a ksiadz tylko jeden. Dostalam kartke na zapowiedzi do swojej parafi i karteczki do spowiedzi wiec ksiadz stwierdzil ze dokonczymy nastepnym razem. Bylam przygotowana na ten caly protokol, oczywiscie dzieki temu forum wiec nie zrobil na mnie jakiegos specjalnego wrazenia. Trzeba koniecznie wczesniej przeczytac sobie te wszystkie pytania!

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #160 dnia: 3 Czerwca 2007, 17:19 »
Protokol zaczelismy spisywac ale nie do konca, bo bylo strasznie duzo ludzi tego dnia z roznymi sprawami a ksiadz tylko jeden. Dostalam kartke na zapowiedzi do swojej parafi i karteczki do spowiedzi wiec ksiadz stwierdzil ze dokonczymy nastepnym razem.
Ja trochę bym się wkurzyła  :diabel_3: bo specjalnie bierzemy urlopy na środę, żeby pojechać i spisać protokół. Chyba zamkniemy drzwi kancelarii na klucz  :twisted:

Trzeba koniecznie wczesniej przeczytac sobie te wszystkie pytania!
...i ustalić zeznania  :wink:

A że tak niedyskretnie zapytam: możesz mi napisać ile płaciliście za zapowiedzi? :roll:

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
« Odpowiedź #161 dnia: 3 Czerwca 2007, 21:37 »
A że tak niedyskretnie zapytam: możesz mi napisać ile płaciliście za zapowiedzi? :roll:
Jeszcze nic, bo ja do swojej parafi jeszcze nie zanioslam,
a od mojego M nic ksiadz nie wzial (w jego parafi bierzemy slub).
Myslalam ze jak zawsze co laska, ja mam w planach dac 20 zl.
Jak spisywalismy protokol i zrobila sie duza kolejka to ksiadz otworzyl drzwi
i kilka osob zalatwil w miedzy czasie i niektorzy ludzie nic nie dali za wypisanie
potrzebnego kwitka, wiec chyba nie ma cennika  ???

Offline złotko

• entuzjasta
« Odpowiedź #162 dnia: 4 Czerwca 2007, 10:10 »
matko! mogliby jakis cennik w końcu ustalic i byłoby cacy!
a tak to domyslaj sie czlowieku... ::)

Offline Niki

• entuzjasta
« Odpowiedź #163 dnia: 4 Czerwca 2007, 11:06 »
Dokładnie. Mnie to strasznie złości, zwłaszcza że w mojej parafii ksiądz wyciąga od ludzi jak najwięcej kasy :evil: . A w parafii mojego Ł. jak jego mama poszła zanieść karteczkę z prośbą wygłoszenia zapowiedzi i dała kasę to dziwnie na nią patrzyli i nawet zapytali ją za co te pieniądze. Normalnie tragedia  :mdleje:

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #164 dnia: 4 Czerwca 2007, 13:28 »
Dokładnie. Mnie to strasznie złości, zwłaszcza że w mojej parafii ksiądz wyciąga od ludzi jak najwięcej kasy :evil: . A w parafii mojego Ł. jak jego mama poszła zanieść karteczkę z prośbą wygłoszenia zapowiedzi i dała kasę to dziwnie na nią patrzyli i nawet zapytali ją za co te pieniądze. Normalnie tragedia  :mdleje:
I tu kolejny raz widać, że co kraj to obyczaj. Poza tym my jesteśmy wróżki i wiemy, ile, komu, za co płacić i to tak, żeby go nie obrazić  :roll: Ehhhh chyba muszę się do tej środy porządnie przygotować psychicznie. Już sobie postanowiłam: BEZ PODPISANIA PROTOKOŁU NIE WYCHODZĘ!!! :D CHOĆBY MIAŁO NAWET DOJŚĆ DO RĘKOCZYNÓW!!! Tzn. musiałabym przytrzymać rękę księdza ;)

Offline złotko

• entuzjasta
« Odpowiedź #165 dnia: 5 Czerwca 2007, 11:32 »
gagatko tylko nie obijaj za bardzo księdza bo jeszcze mu limo do twojego slubu nie zejdzie i taki szpetny nie bedzie pasował do dekoracji kościoła! :brewki:

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #166 dnia: 5 Czerwca 2007, 11:59 »
gagatko tylko nie obijaj za bardzo księdza bo jeszcze mu limo do twojego slubu nie zejdzie i taki szpetny nie bedzie pasował do dekoracji kościoła! :brewki:
Złotko-Ty obrońco uciśnionych  ;D jak zawsze masz rację  :taktak:
Teraz jeszcze mamy stresa czy akt urodzenia Grzesia dojdzie na czas tzn. dzisiaj, bo dziś wieczorem jedziemy do mnie a jutro rano do księdza. No ale chyba ksiądz uwierzy nam na słowo, że sie urodził co???  :drapanie: A jak się ogoli to nawet wygląda jak nowo narodzony!!! ;D
Napisane: Czerwiec 05, 2007, 11:58:33
HURRRRRRRRRRRAAAAAAAAA!!!Jestem już BYWALCEM :D  :cancan:

Offline Niki

• entuzjasta
« Odpowiedź #167 dnia: 5 Czerwca 2007, 16:01 »
Ale akt urodzenia to nie księdzu jest potrzebny tylko w USC. A potem z USC zaświadczenie o braku okoliczności stwierdzających przeszkody w zawarciu małżeństwa.
Do księdza to akt chrztu z adnotacją o bierzmowaniu.

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 5 Czerwca 2007, 18:03 »
Ale akt urodzenia to nie księdzu jest potrzebny tylko w USC.
Do księdza to akt chrztu z adnotacją o bierzmowaniu.
Toś mnie pocieszyła Kochana, bo oczywiście nie dotarł dziś Grzesia akt urodzenia  :nerwus: Tyle że akt chrztu przy okazji też zaginął w akcji, bo był w jednej kopercie :evil: Poczta znowu się popisała!!! WRRRRRRRR!!! Oczywiście zaproszeń z firmy kurierskiej też nie odebrałam :cegly:  , bo nie zdążyłabym z Dąbia (z pracy) do domu na Gumieńce po kaskę i z powrotem, a takiej gotówki nie noszę przy sobie (i to jeszcze przed wypłatą  :bredzisz: )
Wczoraj pojawił się do kompletu problem pojazdu ślubnego, bo mój Mężczyzna oświadczył, że przecież samochód to rzecz najmniej istotna!!!  :mdleje: Chyba mam pierwszy kryzys  :Placz_1:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #169 dnia: 5 Czerwca 2007, 20:22 »
Z pocztą zazwyczaj często tak jest, że dają świetny popis swoich umiejętności :)

Ale będzie ok :)

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 7 Czerwca 2007, 12:51 »
Dziś wróciliśmy od moich Rodziców i wyjęłam ze skrzynki kopertę z Grzesia aktem chrztu i urodzenia. I co ????????? Na akcie urodzenia jest data 02.04, więc do ślubu będzie ponad 4 miesiące  :mdleje: :pogrzeb:
Wczoraj byliśmy u Proboszcza w Słubicach spisać protokół. W holu kościoła spotkaliśmy księdza, który prowadzi kurs przedmałżeński i dał nam lekturę do poduszki pt.:"Kiedy jestem płodna a kiedy nie?" Oby tylko nie robił z tego egzaminu :wink: Potem przyszedł Proboszcz i zaczął rozmowę od tego, czym się zajmujemy, jak długo się znamy itp. Stwierdził, że skoro przyjechaliśmy specjalnie ze Sz-na, to może nam pójść na rękę i spisać protokół bez aktu chrztu Grzesia (chyba nam dobrze z oczu patrzy ;) ) Potem zadał nam standardowe pytania z protokołu, z pominięciem tych o zdolności do współżycia (może czuł się nieco zażenowany, albo stwierdził, że skoro mieszkamy razem...;) ),no i na część  pytań odpowiadaliśmy osobno. Fakt naszego wspólnego mieszkania przyjął, na szczęście, bez zbędnych komentarzy i umoralniających przemówień. Ale najmilej nas zaskoczył wpisując jako moją parafię tą słubicką, w której będzie ślub, a nie szczecińską, mimo iż tu jestem zameldowana  :skacza: Tak więc nie musimy załatwiać tu licencji z tutejszym proboszczem, niezbyt chętnym do współpracy.  :Kwasny:
Na koniec dostaliśmy dla Grzesia kartkę z prośbą o wygłoszenie zapowiedzi (moje wyjdą już w najbliższą niedzielę w Słubicach) i do spowiedzi, umówiliśmy się na kolejne spotkanie, rozwialiśmy nasze wątpliwości odnośnie Świadków, no i zostawiliśmy kaskę za zapowiedzi. Nie będzie też problemu, żeby Mszę koncelebrowali nasi znajomi Księża i Pikuś-Kleryk :D Naprawdę było miło i byłam pozytywnie zaskoczona :ok: Nawet nie musiało dojść do rękoczynów!!! :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #171 dnia: 8 Czerwca 2007, 08:38 »
Dobrze, że wszystko poszło gładko, szybko i przyjemnie :)

Słubice, coś mi się ta miejscowość kojarzy, gdzie to leży?? Nie czasem gdzieś między Szczecinem a Gorzowem??

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 8 Czerwca 2007, 08:48 »
Słubice, coś mi się ta miejscowość kojarzy, gdzie to leży?? Nie czasem gdzieś między Szczecinem a Gorzowem??
Kochana Słubice leżą ok. 150 km od Sz-na i ok. 80 km od Gorzowa, na granicy z Frankfurtem (do Frankfurtu przechodzimy tylko przez most na Odrze). Może miałaś okazję przekraczać granicę w Słubicach? A no i całkiem niedawno spalił nam się bazar :(

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #173 dnia: 8 Czerwca 2007, 11:26 »
No nie wiem, a jakoś mi się zdawało ze to blisko jest :)

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
« Odpowiedź #174 dnia: 8 Czerwca 2007, 14:49 »
Wczoraj byliśmy u Proboszcza w Słubicach spisać protokół. W holu kościoła spotkaliśmy księdza, który prowadzi kurs przedmałżeński i dał nam lekturę do poduszki pt.:"Kiedy jestem płodna a kiedy nie?" Oby tylko nie robił z tego egzaminu
Milej lektury zycze  ::)
My juz nauki mamy z glowy, bylismy na 3 przesympatycznych spotkaniach i po krzyku  ;D
Jeszcze tylko poradnia  ;)

...no i zostawiliśmy kaskę za zapowiedzi.Naprawdę było miło i byłam pozytywnie zaskoczona.
Nawet nie musiało dojść do rękoczynów!!! :D
To ile daliscie za zapowiedzi?
Ja zostawilam zapowiedzi mojemu tacie (bo u niego jestem zameldowana)
i poprosilam zeby zaniosl do kosciola za mnie, bo mi brakuje czasu i wlozylam 50 zl. dla swietego spokoju. Fajnie ze ogolnie poszlo gladko  :)
« Ostatnia zmiana: 8 Czerwca 2007, 14:51 wysłana przez Agassi77 »

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 8 Czerwca 2007, 14:56 »
Milej lektury zycze  ::)
Dzięki :) Pewnie będzie fascynująca   :roll:

To ile daliscie za zapowiedzi?
Ja zostawilam zapowiedzi mojemu tacie (bo u niego jestem zameldowana)
i poprosilam zeby zaniosl do kosciola za mnie, bo mi brakuje czasu i wlozylam 50 zl. dla swietego spokoju.
My też daliśmy 50 zł. Włożyłam do koperty, więc nie wiem co na to Ksiądz  ;D

Fajnie ze ogolnie poszlo gladko  :)
Też się cieszę, że mamy to już za sobą i nie muszę pilnować zapowiedzi w Sz-nie  ;D Jeszcze tylko jedno spotkanie po wygłoszeniu zapowiedzi, żeby omówić sprawy natury "technicznej" np.: dane naszych znajomych Księży, świadków, wystroju kościoła itp.

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 8 Czerwca 2007, 18:52 »
Dziś w końcu, bogatsza o znajomość zakamarków ul. Gdańskiej, odebrałam zaproszenia  :Najlepszy: Oczywiście nie mogłam się już doczekać, żeby otworzyć paczkę, ale byłam dzielna ;) Tak oto prezentują się nasze zaproszonka i dodane gratis naklejki na tablice rejestracyjne (tylko chyba pani fotograf była nieco pijana, bo zdjęcie wyszło niezbyt prosto  :drapanie: ) Jedno było zwinięte, tak na wzór, a reszta jest rozłożona, do tego osobno są różyczki na druciku i rafia do przewiązania.

Trochę się bałam zamawiać przez Internet, ale na szczęście, po raz drugi, się nie rozczarowałam :) Teraz tylko muszę znaleźć chętnego, który nam je wypisze  :roll:

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #177 dnia: 8 Czerwca 2007, 18:59 »
 :szczeka: bardzo ładniusie te zaproszonka masz , świetny  wybór  :brawo: :skacza:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #178 dnia: 8 Czerwca 2007, 19:08 »
No no :)
Bardzo dobry wybor :) Zaproszenia "klimatyczne" takie delikatne i romantyczne :)

Powodzenia w poszukiwaniu "zdolnej raczki do pisania" :)

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 8 Czerwca 2007, 19:11 »
:szczeka: bardzo ładniusie te zaproszonka masz , świetny  wybór  :brawo: :skacza:
No no :)
Bardzo dobry wybor :) Zaproszenia "klimatyczne" takie delikatne i romantyczne :)
Dzięki Babki :przytul: Grześ jak zobaczył te zaproszenia i przykładowy tekst, to już nie chciał słyszeć o innych  :P

Powodzenia w poszukiwaniu "zdolnej raczki do pisania" :)
Hmmm...a może dam ogłoszenie na Forum?  :drapanie:  ;D