Autor Wątek: NASZ RANKING SZPITALI :)  (Przeczytany 119151 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Odp: NASZ RANKING SZPITALI :)
« Odpowiedź #480 dnia: 24 Listopada 2011, 19:52 »
Mam newsy aktualne ze Zdroii(naweet z nich pisze teraz) jedynek niema,sa sale 2osobowe,potem dla patologii(jak to brzmni :-\) noworodka -jesli trzeba zostac dluzej sa sale tzw"hotelowe" tuz przy noworodkach,
Opieka wg mnnie bardzo ok-ale to indywidulana sparawa podjescia,sama bylam swiadkiem zarówno 'focha 'na caly swiat pani poloznej jak i strasznej postawy roszczeniowej pacjentki(serio uciekalam od kobiety aby nie sluchac dluzej "jak tu jest zle",jak "ona skarge zlozy" itp.
sale 2 osobowe sa z lazienkami,panie w wiekszosci kąpia w pokojach,zauwazylam wieksza tolerancje dla 'nie cyckowania"(chetniej dokarmiaja panie ) niemniej jesli dziewczynie zalezy na otrzymaniu pomocy w perwszej fazie przystawienia bankowo ja otrzyma.
Co do lekarzy na noworodkach(na poloznictwie wg mnie opieka swietna)-jestem naprawde zadowolona-cierpliwie tlumacza wszystko,pozawalaja byc przy wiekszosci badan ,podtrzymuja na duchu jak moga..
co do dzieci.Podzielam Wasze zdanie co do wchodzenia na sale i dzieci i wycieczek kroczoznawczych ;D ;D,jednak co innego byc 72h w szpiatlu i wyjsc ze zdrowym dzieckiem a co innego spedzic w nim 2-3tyg i byc skazanym na no nie widzenie starszego dziecka przez tyle,domnie z ww racji w niedziel na pol h zostanie przywieziona córcia..coprawda na ale nie wejdzie,będe sie z nia orzytulac w holu korytarza jedynie-ale uwierzcie mysl o tym przytulaniu trzyma mnnie w pionie.

Genaralnie w Zdrojach byloby na 5+ gdyby nie 'masówka' wieczny pęd brak rąk do pracy i mimo najszczerszych checi personelu niemoznosc ogarniecia wszystkiego co trzeba ogarnac..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #481 dnia: 26 Listopada 2011, 13:22 »
a ja spędziłam półtorej doby na pomorzanach na patologii, wiem, że to nie oddział poporodowy, ale coś tam mogę już powiedzieć. bardzo miło się zdziwiłam począwszy od izby przyjęć, położne i pani dr bardzo miłe i rzeczowe, na oddziale też nie można praktycznie niczego zarzucić, położne baaardzo sympatyczne i pomocne (prócz jednej, ale wiadomo, że zawsze się ktoś taki znajdzie i stwierdziłam, że nie warto się przejmować kobietą rodem z PRLu). lekarze też sypatyczni, rzeczowi, odpowiadają na pytania i robią badania tak szybko jak się da. trochę tych lekarzy się tam przewinęłó w czasie obchodów i na ni kogo nie mogłam narzekać. mój lekarz prowadzący, który przyszedł mnie odwiedzić w dniu przyjęcia też zrobił na mnie dobre wrażenie, a drugi raz na obchodzie - ogłam zaobserwować przynajmniej jak traktuje inne pacjentki :P na szczęście wyszłam szybko, bo po badaniach okazało się, że wszystko jest w porządku, a moje ostre bóle, które powodowały omdlenia to prawdopodobnie tylko jakiś zator w jelitach ;) z tego co rozmawiałam z innymi dziewczynami to też były zadowolone z opieki.

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #483 dnia: 3 Listopada 2013, 19:30 »
Odświeżam wątek prosząc o nowe opinie nt porodówki w Policach.

Offline angelicious

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 31.12.2011
« Odpowiedź #484 dnia: 4 Listopada 2013, 10:37 »
Och tak tak tak!!!! Ja poproszę o informacje na temat porodówki w Zdrojach!!!! :) :) :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #485 dnia: 5 Listopada 2013, 08:29 »
O zdrojach ostatnio same złe rzeczy słyszę. Od fatalnej opieki, po podaniu kobiecie po porodzie jakiś leków które spowodowały bardzo silną zakrzepicę.

Ja też się piszę na informacje na temat Polic i Pomorzan.

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #486 dnia: 5 Listopada 2013, 12:03 »
W czerwcu 2012 w Zdrojach było dużo porodów... ja miałam planowaną CC i nie mogli mnie odesłać ... i po CC leżałam na sali po operacjach ok 6 godz czekając na miejsce. Dla mnie opieka podobna do 2010 tylko warunki inne bo już na nowym oddziale.
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #487 dnia: 5 Listopada 2013, 15:09 »
O zdrojach ostatnio same złe rzeczy słyszę. Od fatalnej opieki, po podaniu kobiecie po porodzie jakiś leków które spowodowały bardzo silną zakrzepicę.
(...)

Masz kogos konkretnego na myśli ?

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #488 dnia: 5 Listopada 2013, 15:15 »
(...)

Masz kogos konkretnego na myśli ?
Chodzi o tą kobietę? To żona kolegi mojego męża.
Nazwiska lekarzy nie padły. W sumie to też nie dopytywałam.

Niestety takie błędy się w tym szpitalu zdarzają. Bo znam osobiście osobę której podano tam lek i która przez błąd lekarza straciła pół roku swojego życia leżąc w szpitalnym łóżku jak warzywo. Zresztą lekarkę która popełniła ten błąd znam. Pracuje dalej w zawodzie.

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #489 dnia: 5 Listopada 2013, 18:52 »
Jakoś tak mi się przypomniało - jak rodziłam, a w zasadzie czekałam na poród ( Zdroje ) - to kobiecie rodzącej sn w sali obok podali za dużo jakiegoś leku/zastrzyku i im zasłabła. Nie było za wesoło :-\ Słyszałam jak panikowali i lekarz szukał winnego/winnej. Nie za bardzo wgłębiałam się w temat, bo sama niezbyt dobrze się wtedy czułam  ;)  ale chodziło  o to, że lekarz zalecił czegoś tam 4, a oni zrobili jej zastrzyk 4x4. Potem latali z kroplówkami żeby jakoś doszła do siebie. Choć wiadomo - błędy i pomyłki zdarzają się wszędzie.

Offline hassi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #490 dnia: 27 Stycznia 2014, 20:45 »
A ja rodziłam prawie rok temu w STargardzie, mąż upierał się na Zdroje, ale jak przyszły bóle to nie patrzyłam dokad mam jechac tylko gdzie akurt bylo najblizej, bo kobiety w mojej rodzinie potrafia rodzic godzine od pierwszego skurczu, wiec bałam sie ryzykowac.  Stargardu serdecznie nie polecam z kazdego wzgledu, zarówno od opieki której mozna powiedziec ze nie było, po porodzie kazda polozna przzekazywala sprzeczne ze soba informacje na zadawane pytania co do pielegnacji, ostatecznie mialam CC, w nocy nie chcieli mi podac leku przeciwbolowego, synek obok płakał a ja nie byłam w stanie podniesc sie do niego z bolu by zrobic mu mleko, poniewaz nie mialam jeszcze pokarmu, jak zawolalam polozna to mnie opierdzielila od gory do dolu ze ona nie po to jest by tu latac i uslugiwac i ze jak chce leki przeciwbolowe to moge dostac rano.  Gdy maz poprosił na dyzurce o mozliwosc wymiany worka w koszu, bo po calym dniu kosz uginal sie od pampersów które niosły na cały pokój niezbyt przyjemny zapach, to po jakims czasie wparowała z wielkim hukiem salowa mowiac "a któremu tatusiowi to tak kupki przeszkadzaja co?" i nagle jak nie zaczelam tym koszem specjalnie uderzac itd zeby jak najbardziej okazac swoje niezadowolenie ze musi sprzatnac, dzieci sie pobudzily, zaczely plakac.  Tragedia, moge pisac o tych sytuacjach bez konca.  Gorzej ze planujemy drugie dziecko i mimo ze nie jestem normalnie specjalnie delikatna, to wszystkie wiecie ze w tym szczegolnym okresie gdzie wszystko jest takie nowe, hormony nam buzują, po cesarkach nie czujemy sie najlepiej nie potrzebujemy dodatkowych wrazen okazywanych przez niezadowolony z pracy personel.  Nie mam pojecia jki wybierzemy teraz szpital, moja babcia lezy teraz w Pyrzycach na ortopedii i jeszcze tak super opieki i ze strony lekarzy i pielegniarek to nie widzialam. .  Lezy co prawda na ortopedii. . . :P Ale az jestem ciekawa jak jest tam na poporodowym.  Macie moze jakies informacje?:)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #491 dnia: 28 Stycznia 2014, 10:21 »
Moja kuzynka dwa razy rodziła w Pyrzycach, miała CC i była bardzo zadowolona.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #492 dnia: 28 Stycznia 2014, 20:27 »
Ja także rodziłam w Pyrzycach miałam cc i byłam bardzo zadowolona, leki przeciwbólowe na żądanie , obsługa bardzo miła i przyjazna .... dziecko miałam ze sobą ile chciałam i jak chciałam ....jak nie czułam się na siłach dziecko miało opiekę  na oddz. noworodków ...

Offline hassi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #493 dnia: 30 Stycznia 2014, 07:28 »
To super.. w STargardzie nikt nie pomoze ani nie wezmie na chwile dziecka bo stosują rooming-in, z tym ze traktuja to jako zwolnienie ich z kilku obowiazkow.. Na poczatku sie bardzo cieszylam ze nie beda zabierac mi dziecka ze bede mogla z nim byc caly czas od samego poczatku.. ale mialam komplikacje podczas porodu, bo  najpierw wywolywali mi porod 4 dni, wiec sie meczylam w bolach i skurczach prawie nie spiac z bolu i emocji, a 4 dnia podczas porodu dostalam ataku padaczkowego, wiec musieli mi dac silne leki przeciwdrgawkowe i uspokajajace, potem przewiezli szybko na cc, i podali narkoze a nie znieczulenie od pasa w dół wiec ja po przywiezieniu mnie na sale niestety nie moglam odzyskac ani swiadomosci ani niestety sil by nawet ruszyc reka, rodzina do wieczora byla wiec synek mial opieke, ale w nocy niestety ich nie bylo a ja dopiero co zaczynalam pod wieczór odzyskiwac prytomnosc. Pomimo znajomosci położnych mojego stanu, ze bylam tak nacpana od leków i tylko bełkotałam i nie moglam sie ruszac, nikt nie chcial ani wziac dziecka, ani podac mi leków, ani dziecka nakarmic. A dziecko lezalo obok i plakalo z głodu. Gdybym nie miała tak empatycznej kolezanki współdzielącej ze mną pokój która sie nie zajela na poczatku swoim i moim dzieckiem, chyba podalabym ich do sadu, bo nikt nie byl nawet zainteresowany ani stanem dziecka ani moim. Takze nikomu nie polecam..
Ale odtad zaczelam rozumiec ze nie ma co sie upierac przy rooming in bo roznie sie moze zdarzyc i tak jak w moim przypadku do tego nieprzejety swoja praca i nieludzki personel, moze nprawde nie byc ciekawie. Jedynie moge polecic Panią Małgosie która jako jedyna była zainteresowana pracą i pacjentami położną do tego cierpliwie podchodzila do kazdej matki wszystko na spokojnie tłumaczyła, uczyła jak przykladac dziecko do piersi. Nikt inny tego nie robil...

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #494 dnia: 30 Stycznia 2014, 09:48 »
ja rodziłam w Stargardzie dwa razy - dwa razy mialam cc i w nocy przychodziły na każdy płacz dziecka oraz co 3 godziny podać mu mleczko. Więc aż nie chce mi się wierzyć w to co piszesz  :o :o

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #495 dnia: 2 Lutego 2014, 19:23 »
A ktoś ostatnio rodził w Policach?? Tak w ciągu ostatniego pół roku?? Jak tam wygląda opieka po cc??

Offline anetka71

• maniak
« Odpowiedź #496 dnia: 2 Lutego 2014, 20:30 »
Przychodzę z informacją o Zdrojach - bratowa miała tam cesarkę we wtorek. Jest bardzo zadowolona z opieki i położnych, jak i pielęgniarek na noworodkach, z lekarzy tak samo. Powiem Wam, że rodziłam w 2010r. i jak poszłam ją odwiedzić ( tego samego dnia, co miała cesarkę ), to byłam w szoku - zupełnie inaczej niż u mnie. Pielęgniarki uśmiechnięte, pomocne, spokojnie odpowiadały na każde pytania. Nie terroryzowały, że ma karmić piersią, sami podjęli decyzję o dokarmianiu.
Miała rodzić w Policach i w ostatniej chwili zdecydowała na poród w Zdrojach. Tak doradziła jej koleżanka, która pracuje w klinice na Ku Słońcu i bratowa mówi, że to był strzał w 10 ;) Także, tak jak zawsze pisałam - każdy ma inne odczucia, dużo tez pewnie zależy, na kogo się trafi. Ja musiałam mieć wyjątkowego pecha ;)

Offline amuszta

• bywalec
« Odpowiedź #497 dnia: 2 Lutego 2014, 21:02 »
Cytat: marcella link=topic=6871. msg2038880#msg2038880 date=1391365405
A ktoś ostatnio rodził w Policach?? Tak w ciągu ostatniego pół roku?? Jak tam wygląda opieka po cc??
Ja rodzilam 8 miesiecy temu.  Mialam CC i szczerze polecam.  Polozne uczynne, mile, bardzo pomocne.  A najbardziej jestem wdzieczna dziewczynom, ktore zajmowaly sie noworodkami, kapaly, pomagaly karmic itp.  Takze polecam.

Offline Madinex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #498 dnia: 5 Lutego 2014, 16:38 »
Polic NIE POLECAM! Rodziłam tam również 8 miesięcy temu, leżałam z małą ponad 2 tygodnie więc nie mogę powiedzieć, że na niemiłe osoby trafiłam bo zdążyłam poznać wszystkich pracowników szpitala przez ten czas. Powiem jedno opieka zarówno nad pacjentkami jak i nad noworodkami fatalna przez duże F. Położną na porodówce miałam okropną niemiła i mało bywała u mnie w sali, zostawili ze mną jakąś studentkę na praktykach słabo zorientowaną.Chciałam od początku karmić piersią i wyraźnie to mówiłam Paniom od noworodków mimo to Panie dokarmiały dziecko butelką np. gdy drzemałam zabierały ją i karmiły, przez co miałam problemy z karmieniem dziecka przez 2 miesiące musiałam ją uczyć ssać pierś bo nie chciał,darł się w niebogłosy i tylko dzięki mojemu uporowi do dziś karmię, położna laktacyjna owszem pracuje na oddziale ale niema jej w weekendy, więc z problemem zostałam sama,bo mimo iż prosiłam inne pielęgniarki o pomoc żadna nie pomogła, po trzecie Panie po cesarce zostawiły mnie na całą noc zacewnikowaną i podpietą do aparatury w sali pooperacyjnej mimo że powinny mnie "uruchomić" po kilku godzinach i poszły spać, no i leżałam na pooperacyjnej całą noc i do południa drugiego dnia bo nie było miejsca w sali poporodowej dla mnie. To było moje pierwsze dziecko więc oczekiwałam trochę innej opieki, chociażby tego żeby ktoś mi pokazał jak przystawić dziecko do piersi nikt tego nie zrobił mimo że i ja i mój mąż prosiliśmy o pomoc, oczywiście nagonka na karmienie piersią była z każdej strony zarówno lekarzy na obchodzie jak i pielęgniarek. Może jak ktoś trafia do szpitala na  3,4 dni i wychodzi  to jest zadowolony, ja byłam załamana pobytem tam. Mogłabym tak pisać i pisać, ogólnie odradzam.

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #499 dnia: 5 Lutego 2014, 19:47 »
Dobrze, ze piszecie średnio dobrze nt. Polic. Nastawie sie na złe warunki i moze akurat pozytywnie sie potem zaskoczę :)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #500 dnia: 11 Lutego 2014, 18:21 »
Dziewczyny? Czy w szpitalu w Policach pracuje jakis ginekolog o imieniu Michał? Znacie nazwisko ?

Offline Madinex

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #501 dnia: 11 Lutego 2014, 18:47 »
Ja znam kilku lekarzy tam pracujących, ale po samych nazwiskach...

Offline femme

• bywalec
  • :*
« Odpowiedź #502 dnia: 26 Lutego 2014, 22:06 »
A ja szczerze polecam szpital w Stargardzie.rodziłam tam 3 miesiące temu i opieka super,zarówno ta dla dziecka jak i dla mnie, również miałam cc,z początku to położna przychodziła co chwile,pytała jak się czuje,zaglądala do małego,z lekami przeciwbólowymi też nie było problemu.a jak miałam jakieś pytania to na każde odpowiadaly.a odrazu po porodzie same się pytały czy zabrać dziecko na noc,tyle że ja nie chciałam. Gdybym miała jeszcze raz rodzic na pewno wybrałbym ten szpital.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #503 dnia: 27 Lutego 2014, 09:33 »
femme zgadzam się z Tobą :) rodziłam w czerwcu i jestem zachwycona.Z resztą pisałam już o tym kilka postów wczesniej.

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #504 dnia: 18 Marca 2014, 10:17 »
Dziewczyny, czy któraś z was lub znajomych miała w szczecinie poród w wodzie? Jak to u nas z tym wygląda? Szczególnie interesują mnie zdroje ale jeśli macie doświadczenia z polic, pomorzan to również poproszę. Czy sam poród maluszka również odbywa się do wody? Bo kilka lat temu było ztym różnie. Czy jest możliwy poród w wodzie z partnerem? Za granicą nie jest to nic nienormalnego ale wątpię jak to jest z tym u nas:)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #506 dnia: 28 Kwietnia 2014, 08:37 »
Nie ma niestety dostepu do artykulu bez wykupienia:(
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #507 dnia: 28 Kwietnia 2014, 08:39 »
Dziwne,  wejdź na www.gazeta.pl i w lokalnych wiad jest

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #508 dnia: 28 Kwietnia 2014, 09:13 »
W ten sposób działa:)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #509 dnia: 19 Maja 2014, 18:13 »
W związku z tym,że jestem już po porodzie podzielę się opinią nt. szpitala w Policach. Spędziłam tam 5 dni więc co nie co mogłam zauważyć i na tej podstawie wyrobić opinię nt. tego szpitala. 

Opieka lekarska - 6+ - wszyscy niezwykle mili, pomocni, zaczepiają pacjentki na korytarzu i pytają o samopoczucie, wyrozumiali. Wizyty odbywają się w niezwykle miłej atmosferze.

Położne i pielęgniarki - 6+ - podobnie jak lekarze, wszyscy przyjaźni, chętni do pomocy. Choćbyś 100 razy pytała o to samo, to chętnie odpowiadają, nie grymaszą.

Warunki "bytowe" ;) - 6+ - pokoje czyściutkie, wc także, my akurat dostałyśmy pokój jednoosobowy więc rewelacja. Nikt z personelu nie pałęta się po pokoju bez potrzeby szanując Waszą intymność i potrzebę odnajdywania się w nowej roli.

Jedyne do czego można mieć zastrzeżenia to jedzenie ... Nie jest zbyt smaczne, ale po cc przez 1,5 dnia miałam dietę więc żadna strata, a potem ze stresu i szoku ;) w ogóle niewiele jadłam więc też bez żalu ;)

Generalnie gdybym jeszcze raz miała wybierać szpital to bez zająknięcia wybrałabym POLICE! I każdej, która się waha podpowiadam, aby nie miała cienia wątpliwości i tam właśnie rodziła!

Decydujcie się rodzić w Policach, a na pewno wyjdziecie ze szpitala tak samo zadowolone jak ja!