Autor Wątek: NASZ RANKING SZPITALI :)  (Przeczytany 118879 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: NASZ RANKING SZPITALI :)
« Odpowiedź #360 dnia: 11 Lutego 2010, 22:44 »
szczerze się dziwię,ze  połogi sa otwarte.. powinno być takjak kiedyś.. tatuś oglądał dzidzię przez szybkę.. tak jest na zachodzie
popieram
a w rzeczywistości to wygląda jak pielgrzymki
jak Ja rodziłam teraz bliźniaczki to miałam na sali babke, która praktycznie cały dzień siedziała w salce odwiedzin z ciociami, babciami,sąsiadkami, teściami, koleżankami i nie wiem kto u niej jeszcze był
do mnie przyjeżdżał mąz i wywoziłam ten wózeczek z dziecmi do drzwi tylko, pokazałam, zawoziłam na salę dzieci i szłam z nim pogadać,ewent. wziac rzeczy które mi przywiózł
nie czułam potzreby siedzenia w salce odwiedzin z 15 innymi osobami
a już nie wspomnę,że ludzie potrafią wyjąc tego noworodka z wózka dać babce czy ciotce czy kto tam przylazł na ręce(a ta w wierzchnim okryciu.Pewnie łapy nie umyte i całuje)
a potem jak zachoruje, to powiedzą,że ze szpitala przyniesione
a mi tak naprawdę z personelu nikt z łapami do dziecka się nie pchał,zawsze w rękawiczkach jednorazowych i umyte płynem odkażającym

"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #361 dnia: 11 Lutego 2010, 22:46 »
monia...stomatologami to ja się nie zajmuję...nie moja działka...

nie mniej jednak specjalistów brakuje masakrycznie...
zrobiła się luka pokoleniowa, bo przez kilka lat wstecz specjalizacje były pozamykane...teraz jest tego żniwo...
mi to akurat nie przeszkadza...dla mnie jak znalazł...
daleko szukać nie trzeba...chociażby pediatria...ogromne braki...

Mariol coś w tym jest....
mnie do szału doprowadza przyprowadzenie na połóg dzieci...a zakaz jest...ale każdy ma to w nosie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #362 dnia: 11 Lutego 2010, 22:47 »
aha
i dla mnie napis na salce odwiedzin
ZAKAZ ODWIEDZIN DZIECI DO LAT 3
oznaczał,że mój Marcel nie może tam wchodzić
i go tam nie wprowadzałam
dlatego ja wychodziłam z oddziału bez noworodków i spotykałam się z mężem na korytarzu
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #363 dnia: 11 Lutego 2010, 22:52 »
Dr Niedzielski robił mi cc i byłam bardzo zadowolona.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #364 dnia: 11 Lutego 2010, 22:55 »
kochana..  obok na sali leżała kobiałka , której małż  przyłaził upierniczony, cuchnący fajami , potem itp.. jej współlokatorka na własne życzenie uciekła z jej sali żeby tylko nie mieć do czynienia z tym typem...

kolejna  sala "next door"... na drzwiach wejściowych na połóg zakaz na czerwono " nie przyprowadzac dzieci".. wychodzę  na  korytarz a tu z sali obok wyskakuje tabun  kuzynka, brat z żoną i 5 dzieciarów ( ech.. a moja chrześnica obejżała zu przez dszybkę i płakała ,ze nie może jej chocby w nózkę pocałować :( )..  salki małe.. nie wiem jak się tam oni pomieścili...  w sali były 2 mamy  jedynak + bliźniaki... kto był na połogu na unii wie jak wielkie sa te salki..

któregoś dnia i ja poprosiłam  współlopkatorkę żeby zabrała  swoją zgraję  do sali odwiedzin, bo nie chcę  karmić przy obcych  facetach dziecka ...

lila... w stomatologii też jest wielka luka specjalistyczna z tego samego powodu  co po ogólnolekarskim... przy czym  dostanie się  na specjalizację  po stomie graniczy z cudem.. sama usłyszłam  "no jest miejsce ale nie  dla pani".. poza tym.. co to są  1 czy 2 miejsca  spec na 3 województwa?
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2010, 22:57 wysłana przez monia »
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #365 dnia: 11 Lutego 2010, 22:56 »
i mniej więcej też z tego,co opisałam biorą się różne dziadostwa w szpitalu
a jak juz są szpitale,gdzie nie ma salki odwiedzin, ale można na sale wchodzić,to dla mnie kosmos

Ja nie rozumiem,po co do położnicy w dobę po porodzie i jednodniowego noworodka...ma przyjść sąsiadka,ciocia i pół familii?
Nie mogą poczekać,aż do domu przyjdą?
a nie raz śmieszy mnie jak laski piszą,że ja teściom albo gościom pozwolę przyjśc do domu miesiąc po porodzie...no a do szpitala można przyjśc  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #366 dnia: 11 Lutego 2010, 22:58 »
Asiu bo to jest bardzo dobry ginekolog, a że prokuratura się czepiła....w tym fachu....nie on pierwszy i nie ostatni...
Taka robota.

Na połogu miałam jedynkę i mnie te ekstrasy ominęły...
Rodzice i teściowie nas odwiedzili, podobnie jak koleżanki z mojego oddziału...ale nikomu nie przeszkadzali...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #367 dnia: 11 Lutego 2010, 22:58 »
święte słowa, lila
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #368 dnia: 11 Lutego 2010, 23:14 »
z tego powodu i my zainwestowaliśmy w pojedynczą salę... jeśli jest możliwość- polecam.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #369 dnia: 11 Lutego 2010, 23:15 »
Właśnie dlatego Liluś napisałam to zdanie - bo sama mam w rodzinie lekarzy i wiem jak czasami się po nich "jeździ"....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #370 dnia: 11 Lutego 2010, 23:21 »
powiem tak...
mało kto w tym fachu nie był już w prokuraturze czy na komendzie...
na mnie te wezwania nie robią już większego wrażenia...póki co jako świadek, ale kto wie co będzie za jakiś czas...
— Richard M. Devos

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #371 dnia: 12 Lutego 2010, 10:22 »
ja uważam, ze w szpitalu powinien byc zakaz odwiedzin. jedynie mąż niehc przychodzi. jestem przed porodem i juz stresuje mnei fakt, ze cała familia chce mi sie zwalic na głowe. nie jestem zbyt rodzinna, a siedzenie ze wszystkimi po takim wysiłku jakim jets poród mnie poprostu krępuje. ale niestety nei wytłumaczy sie . zacofane społeczeństwo mamy i tyle

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #372 dnia: 12 Lutego 2010, 10:48 »
dla Ciebie jak dla Ciebie,ale to jest męczące dla pozostałych pacjentek na sali
są w salce 3 lub 4 babki, i niech do każdej przyjdzie kilak osób
posiedzieć sobie,bo są i tacy,dla których odwiedziny to siedzenie pół dnia z matką i dzieckiem, bo się napatzrec nie może

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #373 dnia: 12 Lutego 2010, 11:04 »
co racja to racja. ja np tłumaczyłam juz mężowi, że sama na sali raczej nie bede, wiec trzeba szanowac prawo do intymności innej matki. nie chciałabym zeby np ktos obcy był przy tym jak bede karmić dziekco. dlatego którakolwiek mamusia wyciagnie pierś, to rodzinka za drzwi i tyle. poza tym noworodek potrzebuje spokoju.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #374 dnia: 13 Lutego 2010, 08:51 »
Franek a gdzie Ty chcesz rodzić? I masz nr tel do jakiejś forumki, żeby poinformować nas o tym fakcie?  :D Mogę Ci podesłać swój :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #375 dnia: 14 Lutego 2010, 07:43 »
Dlatego też potwierdzam, że sala jedynka to bardzo dobra sprawa - mnie w szpitalu odwiedzała tylko mama i dwie siostry - no i mąż, który ze mną tam non stop przebywał. No ale ja byłam przez tydzień w szpitalu, więc nie miałam tabunów gości - zgrabnie wszyscy się wymijali.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #376 dnia: 14 Lutego 2010, 13:57 »
Dobrze, że miałaś możliwość być w sali pojedynczej, bo mi się niestety nie trafiła. ::)

Jak moja Teściówka usłyszała, że zobaczy Łucję 3 tyg. po porodzie to się na nas obraziła. Dobrze, że do szpitala nie przyjechała, po porodzie to akurat najmniej miałam ochotę właśnie na odwiedziny.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #377 dnia: 14 Lutego 2010, 13:59 »
Ja jak rodziłam, to w Wojskowym było tylko 2 noworodków :). Ja leżałam sama w 2 osobowej sali i przyznam, że to był duży komfort.

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #378 dnia: 14 Lutego 2010, 14:21 »
byłam przed wczoraj na piotra skargi z fałszywym alarmem. akurat było 16 rodzących....
ja leże właśnie w wojskowym , byłam sie przejść na gin-położniczy. Tłoku już nie ma, i ponoć nie było ::) w nocy były 2 porody dziś rano jeden, Ponoć standardzik.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Agnieszka_J

• entuzjasta
  • data ślubu: 16-17.08.2008 :)
« Odpowiedź #379 dnia: 14 Lutego 2010, 14:39 »
może jak już się ukazała informacja, że Pomorzany chwilowo zamknięte to kobiety od razu wybierają się gdzie indziej i niekoniecznie tam gdzie jest najbliżej, , a nie są odsyłane, my chyba zostaniemy przy wojskowym

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #380 dnia: 14 Lutego 2010, 20:12 »
może jak już się ukazała informacja, że Pomorzany chwilowo zamknięte to kobiety od razu wybierają się gdzie indziej i niekoniecznie tam gdzie jest najbliżej, , a nie są odsyłane, my chyba zostaniemy przy wojskowym
Myśle, że to dobry pomysł  :)

Offline franekkimono
  • bywalec
« Odpowiedź #381 dnia: 15 Lutego 2010, 12:26 »
ja na pewno skieruje się do wojskowego. sprzęt jaki widziałam nie jest wcale stary. fakt, że fotele ginekologiczne przypominaja krzesło tortur , ale ogólnie jest ok. czyściutko, atmosfera miła, lekarze komunikatywni.

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #382 dnia: 15 Lutego 2010, 12:30 »
moja siostra rodziła w Wojskowym 3 lata temu i była bardzo zadowolona. Miała cesarkę u Puchalskiego.
W kwietniu urodzi 2 dziecko i będzie rodzic w Policach , bo tam przeniósł sie dr Puchalski. Teraz Ordynatorem w Wojskowym jest Kolczewski.
Z wojskowego przesympatyczna jest p. Magda Woźniak :).
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #383 dnia: 15 Lutego 2010, 12:41 »
Hmmm nasz ukochany dr Kolczewski ;). Ja też go baaaardzo miło wspominam.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #384 dnia: 15 Lutego 2010, 12:50 »
Ja też miałam sale pojedyńczą - akurat udało się taką załapać bo kobiet było mnóstwo, ale nie wyobrażałam sobie aby byc na salo z kimś do kogo przychodzi mnóstwo gości... Do nas przychodził tylko mąż - nikogo więcej nie chciałam widzieć - ledwo żyłam, ledwo chodziłam, ledwo leżałam, wszystko bolało... Pierwsi goście przyszli 2 tygodnie po porodzie tak jak zakładaliśmy.

Ale widziałam w innych salach peeeeeeeeeeeeełno ludu... Masakra... I jak tu np wietrzyć krocze czy spokojnie nakarmić dziecko?

Offline Agnieszka_J

• entuzjasta
  • data ślubu: 16-17.08.2008 :)
« Odpowiedź #385 dnia: 15 Lutego 2010, 15:17 »
http://www.kurier.szczecin.pl/Art.aspx?a=33479
Pomorzany zamknięte najprawdopodobniej do 19 lutego

Offline darenka1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.05.2011
« Odpowiedź #386 dnia: 7 Kwietnia 2010, 10:47 »
Witam odzywam sie widze po dluzszym czasie  :) ale mysle ze swieże wiadomości będą cenne dla przyszłych  mam. Ja rodziłam w szpitalu na Pomorzanach juz po raz drugi. Pierwszy raz rodziłam w 2008r i drugi raz 13 marca 2010r. Tez czekałam i ciągle byłam niepewna poniewaz szpital ten jak niektorzy zapewne słyszeli był zamknięty z powodu bakterii na oddziale, ale. . .  Jak kazdy wie szpitale to same skupisko bakterii wiec ta informacja wcale mnie nie zniechęciła i  z niecierpliwością czekałam na otwarcie porodowki. 
Jeżeli chodzi o poród po raz drugi byłam mile zaskoczona a nawet bardziej niz za pierwszym razem bo porod był duuuuuzo krótszy.  Położne  które przyjmowały mój poród złote kobitki a i później ktore się mną i synkiem opiekowały równiez. Leżałąm w tak zanym saloniku jest to odpłatna sala jednoosobowa ktora kosztuje 100zl za dobe ale naprawde sie opłaca. Leżysz sama ,masz własną łazienkę,telewizor,małżeńskie łóżko i wogóle super warunki.  Jeżeli chodzi o poród rodzinny jest on bezpłatny mój mąż tak teraz jak i za pierwszym razem nakręcał wszystko na kamerze i też nikt nic nie miał przeciwko. Także pamiątkę mamy super!! Za drugim razem udało mi się urodzić bez nacinania także położne są "elastyczne"nawet była to jej propozycja. Takze po dwoch godzinach byłam sprawna w 100 %-miałam lekkie zakwasy ;D. Szpital godny .
Pozdrawiam i w razie pytań odp.

Offline mirelllla
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #387 dnia: 13 Kwietnia 2010, 17:17 »
Ja tez się podzielę swoją opinią.
Ja rodziłam na Pomorznach, bardzo mile to wspominam.  Położne super, miłe cierpliwe.  Przy porodzie byli studenci, nie przeszkadzało mi to, a powiem wiecej dzięki nim mam super zdjęcia:).  Mi równiez udało się mieć odobną salkę i bardzo sobie to chwalę.  Sale kilkuosobowe są okropne, moja przyjaciółka leżała na takiej sali i mówi, że koszmar.  Drugie dziecko napewno też urodzę właśnie tam.  Pozdrawiam

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #388 dnia: 19 Kwietnia 2010, 17:30 »
Ja wybralam szpital w Zdrojach ... ciekawe jak bedzie  ... moze ktos cos jeszcze napisze do czerwca ...
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #389 dnia: 20 Kwietnia 2010, 08:47 »
Powinnaś być zadowolona :) Ja tam byłam bardzo.