Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3536668 razy)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #3870 dnia: 17 Października 2008, 13:21 »
No ładne mi troszkę ;D

Mnie od tygodnia ciągnie do czekolady z orzechami, ale tymi całymi laskowymi tylko....martwię się.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3871 dnia: 17 Października 2008, 13:27 »
A mnie to zawsze pomaga..żuje i przestaje mi się chcieć wkładać cos do dzioba :D Ale ja to jestem "inna" :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #3872 dnia: 17 Października 2008, 13:34 »
Anusia-Szczecin pamiętam te Twoje Schcobonsy  ;D ;D ;D

Wiecie... z tym przyrostem wagi to róznie jest. Moja siostra w pierwszych trzech miesiącach ciąży przybrała 8kg i do konca tez jeszcze 8. A ja zaczęłam przybierać dopiero w 16tygodniu a na koncu chyba 17 czy 18kg na plus... Inna kumpela znowu nic do 5mca a na koniec 25kg dodatkowe...

Ale ja miałam 10kg mniej po wyjściu ze szpitala (urodziłam przez cc w pon a wyszłam w sobotę), 8kg schodziło juz poowoooli i wagę startową miałam jakos pół roku po porodzie a teraz 3kg mniej. A moja siostra 8kg szybko a z następną ósemką nie mogła sie pożegnać przez 1,5 roku. To naprawde bardzo różnie jest.

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #3873 dnia: 17 Października 2008, 13:42 »
wiecie co w ciazy te kg szybko leca do przodu  :-\ ale po porodzoie ejsli karmi sie cycem i jest sie aktywna mamam --> latanie na spacerki nawet do 3 razy dziennie to kg same spadaja
wiem z praktyki mama nadzieje ze przy tej dzidzi tez tak bedzie  ::) ::) ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3874 dnia: 17 Października 2008, 13:59 »
anulka, masz całkowita racje i dlatego wkurzaja mnie te kalkuatory wagi w ciazy każdy mówi co innego)  ::) i w niektórych to w ogóle jak przytyjesz ponad 12 kg to już jesteś jakaś inna ::)

A moja kumpela, rodzi za jakieś 2-3 tyg. przed ciązą była istnym szczypiorem, w czasie ciąży bardzo uważała na to co je i sama się zdziwiła na ostatniej wizycie kiedy na plusie bylo 15 kg :)

A więc to jest b. różnie co nie zmiania faktu, że każdy dodatkowy kg nie jest przyjemnym uczuciem :-\

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #3875 dnia: 17 Października 2008, 14:05 »
No nie jest. Ale chyba trzeba sie nieco przestawić z myśleniem. Ciąża rządzi się swoimi prawami i na wiele jej

trzeba pozwolić. Jeść i tyć z umiarem...i nie panikować, ja powoli do tego dorastam i chętniej zaglądam do lodówki,

gdy czuje kolejne ssanie w żołądku ;) A świadomość, że :

(...) ale po porodzoie ejsli karmi sie cycem i jest sie aktywna mamam --> latanie na spacerki nawet do 3 razy dziennie to kg same spadaja
wiem z praktyki mama nadzieje ze przy tej dzidzi tez tak bedzie  ::) ::) ::)

Też działa budująco - i ja to  mogę potwierdzić ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3876 dnia: 17 Października 2008, 14:53 »
w ciązy jest taki metabolizm, że chce się słodkiego...
to przez hormonalną zabawę pomiędzy trzuską a łożyskiem...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #3877 dnia: 17 Października 2008, 15:26 »
Ja będac w 27 tc mam 5kg na plusie ale ja się nie przejmuję wagą...po ciąży trzeba uważać! teraz wcinam ulubione Kinderki ;) narazie mam tylko brzusio coraz to większy..
Dzisiaj byłam z mężem ogladać wózki po raz pierwszy z nim! Mówię wam jak jezdził po sklepie hehe ;D myslalam ze sie posikam ze śmiechu ;) :D
A co do glukozy to dzisiaj jakos wypiłam 50g ale z cytrynką .. ale i tak bleee taki ulep ciepły...
anusiaaa Gratuluję 30 tygodnia  :) :)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #3878 dnia: 17 Października 2008, 16:07 »
a ja bym sie ucieszyła gdyby po ciazy zostały mi jakieś kilogramy bo taki szczypiorek ze mnie  ::)
ostatnio sie zdumiałam bo mi już brzucholek widać, normalnie rano po siku miałam płaski jak deska a teraz taaaki okrągły :) a jak sobie pojem to dopiero! chyba jakoś jelitka inaczej pracują ???
mnie dopładło straszne przeziębienie a wczoraj robiłam takie podstawowe badania i wszystkie mam prawie że idealne... ufff. bo bałam  sie że jak zawsze mam lekką anemię ale te soczki chyba pomagają :)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3879 dnia: 17 Października 2008, 16:35 »
Ja w 23 tyg. jestem na 0. To dobrze czy źle ?  ::)

Dziubas, u mnie też owoce stoją na pierwszym miejscu. Soki świeżo wyciskane również ;)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #3880 dnia: 17 Października 2008, 16:42 »
"miala taki dobry pokarm że pielęgniarki po szpitalu z nim goniły"ja sie nie dziwie ze potem w glowach mam pokutuje faza o zlym i dobrym pokarmie.... ??? ??? ??? ???masakra...
sie Was fajnie czyta kobiety -szczesliwego rozwiązania i rozowego bobaska zycze ;D ;D ;D!!!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3881 dnia: 17 Października 2008, 16:43 »
Ola  dobrze...Ty sie nie masz czym martwić...

Tete looose....nie dasz rady każdej głupoty zdementować...szybciej u czubów skończysz...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #3882 dnia: 17 Października 2008, 18:39 »
liliann a o jaką głupote Ci chodzi? bo ja w tym głupiego nie widze...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3883 dnia: 17 Października 2008, 19:32 »
Ola, jak "Młode" zacznie rosnąć na poważnie wtedy kg same przyjdą...moja chyba ma faze poważnego wzrostu bo brzucho rośnie jak na drożdżach ;D

Katrinka no a wybraliscie cosik z tych wózków ???

Mam pytanie do tych co, dostały zasiłek rehabilitacyjny bo ja dzis otzrymałam orzeczenie z ZUS-u i pisze tak:
"w związku z rokowaniem odzyskania zdolności do pracy, istnieją okoliczności uzasadniające ustalenie uprawnien do świadczenia reh., na okres 1 miesiąca licząc od daty wyczerpania zasiłku chorobowego"

To dobrze nie, znaczy, że dostałam to ???

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #3884 dnia: 17 Października 2008, 19:46 »
Anusiu nie pomogę, bo kompletnie się na tym nie znam

Katrinka my z mężem wczoraj oglądaliśmy wózki, mój mąż z kolei sprawdzał, czy są miekkie i trząsł nimi na wszystkie strony :D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3885 dnia: 17 Października 2008, 19:54 »
Madziq chodzi o to, ze nie ma lepszego/gorszego pokarmu!!

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #3886 dnia: 17 Października 2008, 20:09 »
Anusiaaa - dostalas :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3887 dnia: 17 Października 2008, 20:10 »
Martuś, dziękować bo z tych pism urzędowych to ja normalnie jestem głupawa...czytam i czytam i znajduje milion "sensów"  :P

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3888 dnia: 18 Października 2008, 10:08 »
Anusiaaa tak wybralismy Mutsy   :) mezusiowi bardziej UrbanRider sie podoba ale ja chce 4 Rider i taki będzie bo jest dla mnie wygodniejszy i ten kupimy :) Kolorki wybrane czerwona gondolka, czerwono czarny fotelik i taka zielono morska spacerówka! To wózio mamy z głowy! zaliczke wpłacimy w połowie listopada i bedzie wózio za 2 tyg. wiec spoko na poczatku gdzies grudnia!!
Ja mam jeszcze jedna sprawe czy mozeszmi napisac co sie sklada do ZUS na en zasiłek na priv?? Ja narazie dstałam z zakładu pracy opis i mam z tym do lekaz iść..

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3889 dnia: 18 Października 2008, 10:36 »
Katrinka ja miałam 3 druki.

Jeden w pełni wypełniony przez zakład pracy, jeden w polowie wypełniony przez zakład i w połowie przeze mnie oraz jeden wypełniony przez ekarza. Dodatkowo lekarz wydrukował mi cala kartotekę, ja podłączyłam wypis ze szpitala i ksero karty ciazy i wsio zaniosłam do ZUS-u. Bardzo szybko dostałam odpowiedź :D

Moja bratowa i kumpela też wybrały Mutsy, mnie troszke ta malusia gondolka odrzuciła, ale generalnie wózio jest super :)
W ogóle to moja kuzynka mnie pocieszyła bo też miala X-landera XA i w gondoli jej córcia jeżdziła 7 miesięcy :o :o :o

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3890 dnia: 18 Października 2008, 10:43 »
twarde dziecko, że wytrzymało w pozycji leżącej na spacerze aż do 7 miesiąca życia...
— Richard M. Devos

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #3891 dnia: 18 Października 2008, 10:54 »
Ja miałam Boldera, a że zima długo nie odpuszczała to Pola też b. długo w gondoli jeździła, miała ponad 7 miesięcy kiedy ostatni raz w głębokim na spacerze była, a co do pozycji lezącej Lilian to są na to sposoby np. regulowane oparcie w gondoli, mój Bolder takie miał!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3892 dnia: 18 Października 2008, 10:57 »
no wiesz jak moze usiąść to ok...ale jak takowej możliwości nie ma...
Ja i tak od 3 tygodni jeżdże na spacery z odkrytą budą i pod drzewami...nie daj Boże, żeby puste niebo było bo jest ryk...chyba, że zaśnie;
na razie kombinuje jak mogę, bo mam na względzie jej kręgosłup;
— Richard M. Devos

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3893 dnia: 18 Października 2008, 14:12 »
Anusiaaa dzięki za odpowiedz to juz mam wszytskie druki tylko ksero karty i wypisu dolacze i oki:)
A jeśli chodzi o wózio to x-lander i Mutsy wyymiary mają podobne... bo wysłałam maila do producenta i na długosć x-lander ma 73 a Mutsy 74 więc moze to tylko tak optycznie wygląda! Bo zastanawialismy sie miedzy własnie tymi dwoma woziami :) oba są śliczne

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #3894 dnia: 18 Października 2008, 14:19 »
Katrinka w naszym wypadku tzn dla Dzieci urodzonych już w nowym roku, wielkość gondolki nie ma aż takiego wielkiego znaczenia... tak mi się wydaje... kwiecień, maj, czerwiec... to już zazwyczaj bardzo ciepłe i piękne miesiące!! A 4-5 miesięczny berbeć z chęcią przeniesie się już do spacerówki :D Oczywiscie nie od razu posadzimy nasze maleństwa, ale możemy położyć je w rozłożonej spacerówce, która jakby nie patrzeć daje większe pole obserwacji. "Gorzej" mają mamy jesiennych maluchów, które całą jesień i zimę musza przetrzymać swoje szczęścia w gondolce... dla nich wielkość gondoli powinna być wówczas znacząca.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3895 dnia: 19 Października 2008, 17:47 »
dziubasek ma wiele racji i to samo mówil nam Pan sprzedawca :)

Katrinko
a te wymiary to nie czasem zewnetrzne gondolki, bo ja mierzyłam osobiście w sklepie cenytmetrem i była róznica chyba 3 cm dla X-landera  ::) ale mówie tu a XA.

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3896 dnia: 20 Października 2008, 09:46 »
Wiesz ja centymetrem nie mierzyłam ;) ale tak mi napisali producenci w mailu! a nawet 2-3 cm w ta czy tamta nie robi różnicy tak własnie jak dziubasek pisze bo i tak my długo nie musimy w gondolce wozić :)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #3897 dnia: 20 Października 2008, 10:00 »
Witajcie poniedziałkowo :)

U nas od wczoraj zażarta dyskusja na temat łóżeczka

Ja upieram się przy tradycyjnym, drewnianym z materacem, mąż zakochał się w tych kojcach turystycznych

A Wy dziewczyny jakie macie zdanie na temat łóżeczek?

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #3898 dnia: 20 Października 2008, 10:16 »
Tradycyjne do domu, turystyczne do wojaży tudzież wykorzystwanie go jako mobilnego kojca po domu ;) Takie jest moje zdanie :D
My zaczniemy od kołyski... maluchy czują się bezpieczniej w mniejszych przestrzeniach na początek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3899 dnia: 20 Października 2008, 10:16 »
Gemini już gdzieś na forum czytałam, że kojce owszem ale nie na stałe bo to niezdrowe dla plecków maluszka...nie ma to co prawdziwy, dobry materac ::) więc my będziemy mieć zwykłe, drewniane, a u babci postawimy kojec :)

Katrinka tak BTW, skąd ty jesteś z DG??