Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3517303 razy)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #3360 dnia: 30 Września 2008, 14:11 »
mężowie chyba z regułay mają baaardzo dużo czasu... przypomina mi sie organizacja ślubu hihi ale taka ich natura  ;D

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3361 dnia: 30 Września 2008, 15:07 »
Gemini, ja jeszcze połowy nie mam tego zo powinnam mieć więc luz. Generalnie naprawdę masz czas z zakupami. A męża angażuję tylko w grubsze zakupy typu wózek, fotelik. Nie jest mi potrzebny do zakupu body czy pajaców. Jego zadanie to skręcenie mebli dla małego i wykończenie mieszkania.
Co do spania to ja śpię tylko na boku, jakoś na wznak nie wygodnie mi, chyba mi wtedy młodzież na coś uciska.
I witam nowe ciężaróweczki, wkrótce tu się dużo miejsc zwolni więc rotacja musi być :)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3362 dnia: 30 Września 2008, 15:13 »
A ja dziś oglądałam film z Discovery o ciązy i tam pani doktor mowila, ze w trzecim trymestrze nie powinno sie spac na wznak bo uciskane sa jakies naczynia krwionosne i mozna nawet stracic przytomnosc :o
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3363 dnia: 30 Września 2008, 15:27 »
Ano mozna mozna.
Mi Kacpi nie pozwalal sam tak spac bo jak tylko kladlam sie na plecach maly kopal jak oszalaly. Zreszta lekarz tez mi powiedzial zeby tak nie spac.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3364 dnia: 30 Września 2008, 15:43 »
całą ciąże spałam na wznak...ja żyję...dziecko też;
ani mi ani Ewie to nie przeszkadzało to w żaden sposób...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3365 dnia: 30 Września 2008, 16:10 »
Ja tez spie na wznak bo mi najwygodniej inaczej Mała się wierci i wydawało mi się, że tak tez jest wygodniej dla dziecka...a tu na takim powaznym kanale ;) takie odkrycia...no :)

Wasnie wrocilam ze spaceru z psiakiem i dochodze do wniosku, ze jest mi coraz ciezej...zmachalam sie :mdleje:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #3366 dnia: 30 Września 2008, 16:15 »
No niestety mieszkam dośc daleko od cywilizacjii :D , więc nawet w sprawie zakupu chleba muszę angażowac męża, w sumie mogłabym zorganizowac sobie całodzienny wypad podmiejskimi liniamii :D , ale jako, że cały czas nie wolno mi samej za długo nidzie chodzic, absolutnie nic dźwigac ( dzisiaj przyniesienie kilograma cebuli skończyło się solidnym bólem brzucha) , więc mąż towarzyszy mi we wszystkich zakupach, jestem niejako skazana na jego pomoc ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #3367 dnia: 30 Września 2008, 16:37 »
Gem...a allegro?? Zrób sobie listę rzeczy do kupienia i buszuj w necie... wiele rzczy można dostać od jednego sprzedawcy, wiec za wysyłkę płacisz raz, a rzeczy są dużo tańsze niż w sklepie!! i męża nie trzeba angażować  8) Mój też ma na wszystko czas... choć powoli dochodzi do niego, że już za 3 i pół miesiąca będziemy w trójkę :D

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3368 dnia: 30 Września 2008, 17:10 »
O allegro nie pomyślałam ;)

Ale to może dlatego, że nigdy nic mi się udało upolowac fajnego, chyba muszę zacząc polowac :D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #3369 dnia: 30 Września 2008, 22:49 »
Przepraszam za nieodzywanie się i nieobecność, ale przed weselelm starałam się na maksa wyleżeć coby móc przesiedzieć na imprezie :)

U nas wsio OK. Na weselu siedzieliśmy grzecznie i tylko parę razy pobujaliśmy sie z tatusiem :) Doopsko bolało od siedzenia, ale nie było źle :)
Na weselu ok 23.00 poszliśmy poleżeć kapkę, a potem grzecznie siedzielismy do...4.00 i było super :) Jedynie malibu na szwedzkim stole sprawiało że aż ślinotoku dostawałam :)
Na poprawinkachg było jeszcze lepiej i Robaczek był tak grzeczny że do domku wróciliśmy o 5.00. Towarzycho było wyborne to i dzidziuś się nie stawiał :)
Faotki z wesela pokaże w innym terminie, bo opakowanie aparatu i ładowarkę zostawiliśmy u cioci, a bateria padła i nie mam jak zrzucić zdjęć.... :(

No ale będą jeszcze inne zdjęcia :D
W piątek nocował u nas nasz ślubny fotograf, bo miał wesele w Krk... porobił nam mnóstwo ślicznych fotek. Juz od godziny próbuję je zmniejszyć na image ale guzik to daje, wywala mnie... :(
Spróbuję jeszcze chwilkę i jak nic to nie da to jutro póbuję dalej.... :) Obiecuję że będą fotki :)

Wyprawka w polu, ale w niedzielę tata obiecał, że zabieramy sie ostro za zakupy i pokoje - teraz zdawał egzaminy na prawko. Na ciężarowe zdane, a po jutrze na motor ;)

Anusiaaa normalnie załamuję sie jak czytam co Ty juz masz.... na szczęście Ela podtrzymuje mnie jeszcze na duchu ;) bo też ma niewiele a termin zblizony :)

Witam nowe ciężarówki :)

Buziaczki dla Was wszystkich i każdej z osobna......  :-* :-* :-* Postaram sie być częściej :)  :-*

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3370 dnia: 30 Września 2008, 23:10 »
Dzieki pomocy Marcina (fotografa) wklejam na początek  :)

Cos mi dwa ostatnie nie weszły.... ponowna próba :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3371 dnia: 30 Września 2008, 23:13 »
Andzia, cuuuuuuudne fotki!
I jak możesz to pisz częściej co u was bo brakuje ciebie w tym wątku.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3372 dnia: 30 Września 2008, 23:16 »
Dziekuję Eluś  :-*

Będę sie starać, bo mi Was też brakuje :)  :-* :-* :-* :-*

Uciekam spać, bo Robaczek szaleje :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3373 dnia: 30 Września 2008, 23:19 »
3maj się...a z zakupami wyprawkowymi zdążymy, mamy w końcu jeszcze kupę czasu  ;D

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #3374 dnia: 30 Września 2008, 23:51 »
AaaaaaandziaK jakie śliczne fotki!!!!!!!! :-* :-* :-*

Offline pomarancza

• entuzjasta
« Odpowiedź #3375 dnia: 1 Października 2008, 07:52 »
Aniu - super fotki - a Ty na buźce dalej taka fajna chudzinka  ;D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3376 dnia: 1 Października 2008, 08:25 »
Andzia!!! Ekstra foty!!! dawaj jeszcze  ;D

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #3377 dnia: 1 Października 2008, 10:28 »
Andzia przepiękne zdjęcia!  :o

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #3378 dnia: 1 Października 2008, 10:48 »
Andziak piekne foteczki i super pamiatka:)Ciesze sie ze na weselu dalas rade i ze samopoczucie ok:)
Oczywiscie czekamy na wiecej foteczek hihi...
Gemini z zakupami spokojnie nie denerwuj sie na meza,macie czas napewno sie wyrobicie ze wszystkim:)
Fakt faktem bedac w markecie typu Tesco czy gdzies warto zerknac na bodziaki itd bo czesto tam maja fajne promocje:)I za duzo mniejsze pieniazki mozna kupic...Co do allegro to ja czesto cos kupuje ale dla dziecka jakos jeszcze na allegro nic nie kupilam:)Wczoraj robilam zakupy w jednej hurtowni dzieciecej i tam wszystko kupilam...
Ja lubie jak jest wszystko w jednym miejscu i jak spokojnie moge sobie obejrzec:)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3379 dnia: 1 Października 2008, 11:34 »
To właśnie jest u mnie jeden minus allegro, nie mogę sobie "pomacac" zanim coś kupię, jak jestem ten typ, co musi wszystkiego dotknąc :D

Andziu rewelacyjne fotki, też mi się marzy taka sesja w ciąży :)

Offline anelle82

• uzależniony
  • data ślubu: 13.10.2007r, godz.16
« Odpowiedź #3380 dnia: 1 Października 2008, 11:46 »
Gem, ja też nie mam jeszcze prawie nic z wyprawki, a moj Mąż mowi to samo, co Twoj, czyli że jeszcze tyle czasu...zalamać się można :mdleje:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3381 dnia: 1 Października 2008, 12:19 »
Andzia, serce ty moje :serce:

Fotki są prześliczne i te buciorki....miodzio :)

Grzechu oczywiście uważa sesje za zbędną  :roll: No ale tyle razy mi ustepował, że ja teraz jemu ::)

Ja dziś zapisałam sie do szkoly rodzenia, od poniedziałku zaczynamy wykłady :brewki:

Dziś jadąc na badanka krwi miałam niemiłą przygodę, jak wyszłam z auta koleś wjechał w kałuże i byłam cała mokra, nie musze mówić jaka wściekła :nerwus:...ale co tam poszłam taka mokra na badanie :P a tam babka nie wie, co to odczyn Coombsa :o i musiała dzwonić do labotarorium :o  Szok  :o

A wyprawka, ja miłuje allegro i jak mi sie nudzi to buszuje i kupuje :D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3382 dnia: 1 Października 2008, 12:31 »
My też już powoli zaczynamy kompletować wyprawkę... finansowo wyjdzie lepiej jak ją rozciągniemy w czasie  ;)
I taki właśnie argument użyłam na męża :P
i stałam się fanką allegro- duuuuużo taniej ciuszki wychodzą... do innych sprzętów jeszcze nie doszłam :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3383 dnia: 1 Października 2008, 12:37 »
Jeny zazdraszczam Wam tych zakupkow  ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3384 dnia: 1 Października 2008, 12:42 »
Antalis, wiesz...Kacpuś potrzebuje na pewno rodzeństwa :P

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #3385 dnia: 1 Października 2008, 12:42 »
AndziaKpiękne foteczki!! a buciki jakie słodkie :) :)
Anusiaaa mnie też sie marzyła sesja ale też musiałam mezusiowi usąpić.. on ma mi porobić pare foteczek naszą lustrzanką ale tak własnie ok 30 tc.
Ja też uwielbiam allegro..już dużo rzeczy kupiłam :) bo mój mężus też uważa ze mamy czas... a do stycznia wcale tak dużo czasu nie zostało!! Wczoraj byłam w Tesco i kupiłam 3 pajacyki za 35 zł w komplecie! Są śliczniutkie:) tam są fajne ciuszki i nawet nie drogie!! Z ciuszków mam już prawie wszystko na początek teraz zamierzam kupować butelki, i takie tam ;)
Własnie sie zastanawiam który laktator kupić z TT czy z Aventu?? moze cos poradzicie...bo jak narazie wszyscy Avent zachwalają!!??
Co do spania to moja gin twierdzi ze mam spac jak mi wygodnie... ale większosc to spie na boku ... choc niekiedy budze sie na wznak!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3386 dnia: 1 Października 2008, 12:46 »
Ja mialam z Aventu i sie sprawdzil.Jesli bedziesz uzywac butelek Avent to kup odciagacz avent'ovski. Jesli butli TT to laktator TT :)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3387 dnia: 1 Października 2008, 12:50 »
Anelle, to widzę, że nie jestem sama :D

No właśnie dziewczyny miałam pytac o szkołę rodzenia.

Jak to jest? Naprawdę lepiej chodzic, czy też niekoniecznie? Mam dylemat,tym bardziej, ze jeśli bym się zapisała będę musiała chodzic sama, mąż nie ma czasu, a poza nim nie mam nikogo kogo mogłabym prosic, żeby mi towarzyszył

No i nie wiem co robic, warto się zapisac?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3388 dnia: 1 Października 2008, 12:56 »
U nas w szkole rodzenie cwiczenia podobno są do doopy :-\ i nie można z mężem chodzic bo nie ma miejsca ::)

Ale chetnie pochodze na wykłady z mezem, zeby sie dowiedziec o szczepieniach, kapieli, przewijaniu itp. Zawsze sie wiedza przyda :)

Ja kupilam laktator TT bo i butelki takie ale zobaczymy czy sie sprawdzi. U mojej bratowej nic sie nie sprawdzilo, dopiero elektroniczny z Madeli dał rade ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3389 dnia: 1 Października 2008, 12:58 »
uważam, że warto...
Laski, które chodziły do szkoły rodzenia zadaja mniej durnych pytań...tam naprawdę wyjaśniają wiele istotnych rzeczy;
a to że bez męża to nie szkodzi...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos