Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3567412 razy)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #43950 dnia: 11 Września 2014, 07:19 »
Ja jak byłam w ciąży z Adasiem od paru osób z rodziny Marcina usłyszałam, jak to znowu w ciąży.. Jakby dwójka to już patologia była...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #43951 dnia: 11 Września 2014, 07:24 »
No właśnie dlatego Eovina. Chyba każda która świadomie się decyduje na dziecko zdaje sobie sprawę co ja czeka.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #43952 dnia: 11 Września 2014, 07:40 »
Moja mama sama z 4 dzieci musiała dać sobie radę, bo ojciec pracował całymi dniami i nigdy nie narzekała.
I szczerze zawsze byliśmy ubrani, najedzeni , zadowoleni.
Także wiem, że da się.
Ja nie zakladalam ile chce mieć dzieci.
Raczej w tej kwestii jestem zdania 'ile Bój da'.
Ciąża była dla mnie cudowna i bez problemu mogłabym w niej być jeszcze wielokrotnie.
Tylko, że ja nie czuje tego instynktu matczynego, nie nadaje się :-\

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #43953 dnia: 11 Września 2014, 07:43 »
Dlatego nie uważam, że jest w tym coś złego, że ktoś pisze, że np nie wyobraża sobie trójki dzieci. Trzeba mieć świadomość swoich możliwości. i dla każdej z nas ta granica jest inna dla jednej to dwoje dzieci dla innej piątka a dla innej to jedynak. I moim zdaniem nie ma nic złego w tym, że się o tym pisze, jeśli robi się to z szacunkiem do decyzji innych ludzi.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43954 dnia: 11 Września 2014, 07:53 »
ja za to bardzo bym chciała mieć gromadkę dzieci  :Zakochany: z tym że u mnie instynkt macierzyński pojawił się w okolicach ślubu, czyli 2 i pol roku temu, zatem dość poźno, no i o pierwsze staraliśmy się ponad półtora roku... a że mam juz 35 lat, to niestety biologia ogranicza  :-\ ale mocno wierzę, że Klarka nie będzie jedynaczką  ;)

bardzo mi sie podobają takie wielodzietne rodziny  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43955 dnia: 11 Września 2014, 08:05 »

A jak mam.byc całkiem szczera to Wasze komentarze typu - ja nawet nie myślę o trzecim, koniec produkcji, chce juz myśleć o sobie a nie o dzieciach itp. tez nie do końca są na miejscu :p

Jestem tego samego zdania.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #43956 dnia: 11 Września 2014, 08:08 »
to Wasze komentarze typu - ja nawet nie myślę o trzecim, koniec produkcji, chce juz myśleć o sobie a nie o dzieciach itp. tez nie do końca są na miejscu :p

Nie WASZE tylko MOJE ;) A co jest w tym nie na miejscu? Bo nie rozumiem. Co jest złego w wyrażaniu swojego zdania? Nie chcę mieć trójki dzieci. Tak samo jak nie chcę mieć psa, kota,  samochodu kombi, niebieskich włosów czy tatuażu na tyłku. Nie chcę i nikomu nic do tego. Co jest złego w tym, że chcę się teraz poświęcić innym przyjemnościom niż ciąża i poród? Podróże, spotkania ze znajomymi, praca, może studia. Z dwójką dzieci to wszystko przyjdzie mi łatwiej niż z trójką.

Nie napisałam niczego niestosownego. Twoje "oburzenie" zwalam na hormony ciążowe :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43957 dnia: 11 Września 2014, 08:41 »
A pokaż mi moje oburzenie. Przeklej cytat. I nie tylko Twoje Japcio zdanie. Nie tylko Ty tak pisałaś. Świat się wokół Ciebie nie kręci :) Calm down :)

Naprawdę nie rozumiecie o co mi chodzi? Ja pisze ze jestem w 3 ciąży a zaraz komenty typu 'a ja nie chcę'. Sorry ale co mnie to obchodzi :) To tak jakbyś Ty napisała ze będzie druga córka a ja bym napisała 'ojej nie chciałabym drugiej córki tylko syna'.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #43958 dnia: 11 Września 2014, 08:47 »
jak już to japcio i moje, bo wspomniałam, ze się pod tym podpisuje  :) ja nikogo nie oceniam, bo różne sa sytuacje życiowo-zawodowe (bez urazy, ale dla mnie jest np.  różnica, czy ktoś de facto sam wychowuje swoje dzieci, czy ma do pomocy choćby rodzinę na miejscu) i akurat dla mnie ta dwójka to jest takie optimum, dla innej osoby może być to jedynak, a dla jeszcze innej i sześcioro....to tylko wyrażenie swojego zdania, chyba, ze mamy teraz na forum trend, ze tylko opcja potrójnej mamy jest tą jedynie słuszną......i chyba Aniu faktycznie subiektywnie oceniasz te komentarze, po najpierw pogratulowałysmy trzeciej ciąży, a potem napisałysmy o sobie - chyba, ze osoby, które juz nie mają w planach ciąży powinny się  tu  w ogóle nie odzywać...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43959 dnia: 11 Września 2014, 08:49 »
Ok ok niech Ci będzie.

Na forum to raczej jest trend ze nie można mieć swojego zdania :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #43960 dnia: 11 Września 2014, 08:50 »
Ania, lubię to!
Pogaduchy ciężarówek, a większość pisze "ja nie chce 3 dziecka", "koniec produkcji" itp itd.
Komentarze nie na miejscu.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43961 dnia: 11 Września 2014, 08:57 »

Wątek ciążowy zobowiązuje tylko do "ochania" i "achania" nad czyimiś ciążami? Nie można dyskutować o swoich doświadczeniach?
Jeśli ktoś porusza jakiś temat to niech liczy się z tym, że zaraz będzie komentarz i dyskusja. Bo to jest FORUM, a nie miejsce wzajemnej adoracji.

Świat się wokół Ciebie nie kręci :)

I po co ten komentarz?

A pokaż mi moje oburzenie.

Widziałaś CUDZYSŁÓW? Nie mam więcej pytań.

To tak jakbyś Ty napisała ze będzie druga córka a ja bym napisała 'ojej nie chciałabym drugiej córki tylko syna'.

I co w tym złego? Napisałabyś swoje zdanie. Nie zburzyłabyś tym mojego spokoju wewnętrznego.

Pogaduchy ciężarówek, a większość pisze "ja nie chce 3 dziecka", "koniec produkcji" itp itd.

To o czym mamy pisać? Pytać o żylaki odbytu, długość rozstępów czy kolor i zapach wydzieliny z pochwy? O czym można dyskutować w wątku ciężarówek? Oświećcie nas, żebyśmy już żadnej gafy nie strzeliły.

Na forum to raczej jest trend ze nie można mieć swojego zdania :)

Dokładnie. Piękne podsumowanie  8)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43962 dnia: 11 Września 2014, 09:00 »
ale nasze forum się robi prorodzinne - super ! z przyjemnoscią czytam takie wieści, choć  już jako obserwatorka, bo plan wykonany w 100 %  :) Karolla77 Tobie oficjalnie gratuluje, Ani chyba tez juz moge, skoro sa objawy ciążowe  :)

aż siebie zacytowałam  ;)  sory gosiu ale stwierdzenie "nie chce" nie padło, a kontekst nie planuje ma dla mnie zupełnie inny wydźwięk, ale ok, skoro mają tu rację bytu tylko aktualne lub przyszłe ciężarówki to się chyba  zmywam ;)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #43963 dnia: 11 Września 2014, 09:05 »
Japcio, masz za sobą dwie ciąże, serio nie wiesz o czym rozmawiają ciężarówki? ;) Twoje "oburzenie" zwalam na hormony ;D

A tak w temacie, widziałam kiedyś dziewczynę w ciąży, z dziećmi w wózku (chyba rok po roku), która miała napis na koszulce "moje dzieci, moja sprawa". Pewnie też miała dosyć komentarzy ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43964 dnia: 11 Września 2014, 09:09 »

Źle to ujęłam :) Gdybym pierwsze dziecko miała w wieku 20+, drugie z 2-3 lata później to po 10 latach (gdy dzieci już odchowane) pomyślałabym o trzecim. Mój plan zakładał dzieci przed 35 rokiem życia, żeby obniżyć ryzyko chorób (np. zespół Downa). Ten wiek osiągnę w przyszłym roku, więc fabryka zamknięta :)

Zresztą jestem wygodna ;) Dzieci kocham, ale muszę w końcu zająć się sobą i mężem. Popodróżować sobie chociażby :)

Miśka, to i ja siebie zacytuję :) czy TEN tekst może kogoś urazić? cycki mi opadły. Chyba zbyt pochopnie rzuciłam się na forumowy pręgierz. Jeśli ktoś czuje się urażony moimi słowami to niech, sorki za określenie, idzie się leczyć, bo widocznie ma jakiś problem ze sobą....

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #43965 dnia: 11 Września 2014, 09:10 »
moja ciocia niedawno urodzila 5 dziecko, najstarsze ma 11 lat - ile ona sie nasluchala, ze patologiczna rodzina jest, ze nie wie co to antykoncepcja itp. - planowala 3 dzieci wyszla 5 ale cala gromadke chciala i kocha :)

ja marze o dwojce ale ja nic nie mam do gadania w tym temacie :P
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #43966 dnia: 11 Września 2014, 09:10 »
Nie rozumiem dlaczego takie komentarze są nie na miejscu. Wszystkie komentarze są na miejscu jeśli nikogo nie obrażają. Nie wszystkie z nas chcą trójki dzieci i mają prawo się głośno o tym powiedzieć jeśli chcą. A po to jest forum, żeby wyrażać swoje zdanie, a nie na każdym kroku każdemu przytakiwać. Nie na miejscu jest pisanie, że ktoś nie powinien wyrażać swojego zdania, bo ma inne.
Zaraz mnie tu zjedziecie, że nie mam racji, źle zrozumiałam, czy coś, ale wisi mi to - takie jest moje zdanie. A szanuję Was wszystkie, bez względu na to czy zgadzam się z Waszymi opiniami czy nie  :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43967 dnia: 11 Września 2014, 09:15 »
Zoya, jak rozumiem jeszcze w 2paku?? Dzisiaj masz ktg?

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43968 dnia: 11 Września 2014, 09:16 »
Zoya, ja cię nie zjem, bo nie jestem ludożercą ;) i popieram twoje zdanie.

Gdyby polityka prorodzinna była lepsza w PL to może więcej par decydowałoby się na więcej dzieci. Dlaczego np. rodziny zastępcze dostają miesięcznie 1000 zł (chyba tyle, co?) na dziecko? A zwykła rodzina już nie? Ale to już dyskusja na pewno do innego wątku.

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43969 dnia: 11 Września 2014, 09:19 »
japcio "zjedziecie" a nie "zjecie" ale na jedno sponiewieranie werbalne w tym przypadku wychodzi ;)

:martyna: tak. Dziś ktg po południu, ale nie wiem po co, bo nic się nie dzieje. Więcej działo się miesiąc temu... no ale może zajrzę do doktora, może przy okazji się uda, bo wizyty jako takiej nie mam.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #43970 dnia: 11 Września 2014, 09:22 »
A słyszałyście o tej prezes Warty podajże, Łukomskiej? 6 dziecko w drodze. Koleżanka mówi - stać ją. Hmm, tylko na co, na nianie wychowujące dzieci? To chyba nie o to chodzi, przynajmniej mi - dziecko jest nasze, dla nas, jak podzielić czas między 6? Z tak małą różnicą wieku. Z mojej perspektywy - niewyobrażalne. Nie wspominając o tym, że 6 ciąż i porodów sobie nie wyobrażam  8).

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #43971 dnia: 11 Września 2014, 09:22 »
W takim układzie i ja nie jestem pewna czy mój post kogoś nie uraził ::) Cytować siebie nie będę ;)

Drogie Panie luzzz :)
Nie ma sensu ciągnąć tego tematu dalej ;)

Zoya i :martyna: myślę o Was ciepło trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :-*

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #43972 dnia: 11 Września 2014, 09:24 »
ja za to bardzo bym chciała mieć gromadkę dzieci  :Zakochany: z tym że u mnie instynkt macierzyński pojawił się w okolicach ślubu, czyli 2 i pol roku temu, zatem dość poźno,
Tez tak.myślałam dopóki nie pojawiło się dziecko 24h  i nie zdałam sobie sprawy ze jednak to nie do końca dla mnie :-)

Co do ilości dzieci to mam wrażenie że to uczucie się zmienia i jakoś zauważyłam że apetyt rośnie w miarę jedzenia :-) Coraz więcej moich znajomych i bliskich mając dwójke decyduje się na trójkę :-)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43973 dnia: 11 Września 2014, 09:25 »
japcio już Twojej wypowiedzi nie chciałam cytować, bo kto dokładnie przeczytał, to chyba że między wierszami dopatrzył się określenia "nie chce" - a nawet gdyby to co, tyle się mówi o prawie kobiet do decydowania w sprawie karmienia,a w sprawie ilości dzieci to juz nie?? i zaraz wyjdzie na to, że będziemy sie tłumaczyć, czemu nie decydujemy się na trzecie czy kolejne dziecko, bo to nie na "forumowej fali"....ja potrójne mamy podziwiam i im kibicuje, nigdzie nie zasugerowałam, ze to patologia czy nieprzemyślana decyzja, więc o co takie halo?? a doświadczenia ciążowe każda ma swoje i czasem potrafi coś trafnego podpowiedzieć  :)
selena no własnie - pytanie, co kto rozumie pod pojęciem wychowania dziecka, ja akurat chodzić w ciąży i rodzić to bym spokojnie mogła, tylko na tym rola matki sie nie  kończy  ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43974 dnia: 11 Września 2014, 09:26 »
japcio "zjedziecie" a nie "zjecie"

haha, przed śniadaniem jestem :)

A słyszałyście o tej prezes Warty podajże, Łukomskiej? 6 dziecko w drodze.

A słyszałyście jej uzasadnienie 6 ciąży? Bo jej ostatni poród to bliźniaki i nie chcieli mieć nieparzystej ilości dzieci. Stąd dziecko nr 6. Przynajmniej tak powiedziała w TVN.

ja za to bardzo bym chciała mieć gromadkę dzieci 

Ja mam służbową gromadkę :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43975 dnia: 11 Września 2014, 09:28 »
Jest wątek "jedno czy wiecej", tam można pisać do woli :)

Zoya kciuki trzymam żeby się rozkręcilo :)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #43976 dnia: 11 Września 2014, 09:30 »
Ale zadyma z rana  ;D
Aniu ogromnie gratuluje! Spokojnej ciazy i zdrowego maluszka Ci zycze :) po cichu zazdroszcze bo przy Leosiu ponosi mnie instynkt maciezynski ;)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43977 dnia: 11 Września 2014, 09:32 »
Widzę ze i w tym wątku udzielił się trend na forum owe kłótnie"

Gratuluje przyszłym mamciom i życzę dużo zdrowia wam i malenstwom

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43978 dnia: 11 Września 2014, 09:32 »
Kasiu dziękuję :) w zeszłym roku Ty na basen Szymka z brzuszkiem prowadzalas,  w tym ja mojego Szymka :p

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43979 dnia: 11 Września 2014, 09:40 »
Ania, ziomaleczka dzięki dziewczyny, kciuki zaciskajcie mocno  :-*

japcio :)

Też dołączam do gratulacji przyszłym mamusiom!!