Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3564780 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #29460 dnia: 18 Października 2012, 17:27 »
Wydaję mi się, że ten wymiar jest pod biustem, lekko nad brzuchem...

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #29461 dnia: 18 Października 2012, 17:47 »
No to by mialo sens, napisze chyba do sprzedajacego

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29462 dnia: 18 Października 2012, 18:15 »

Co znaczy ta szerokość w talii skoro to ma byc sukienka ciążowa? No i do tego tylko 76 cm? Ja w tej chwili mam prawie tyle(72cm) i nie wydaje mi sie to strasznie dużo. Normalnie mam koło 66-68 cm.

a to nie jest wymiar mierzony na płasko ???bo tak mi się wydaje...wtedy w obwodzie będzie 2X 76

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #29463 dnia: 18 Października 2012, 18:49 »
Szerokością w talii określa się - z reguły - rozmiar w najwęższym miejscu. Najlepiej napisz do sprzedawcy, niech Ci to na sukience pokaże. Sprawdź tez ile ma w najszerszym miejscu, czyli obszar dla brzuszka i na ile jest to materiał rozciągliwy ???

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #29464 dnia: 18 Października 2012, 18:57 »
śliczna sukienka  :) chyba zgapię  :) Marta napisz co sprzedawca Ci odp bo sama jestem ciekawa jak to jest  ;D

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29465 dnia: 18 Października 2012, 19:33 »

a to nie jest wymiar mierzony na płasko ???bo tak mi się wydaje...wtedy w obwodzie będzie 2X 76
[/quote]

Hmmm, teraz zaczęłam się zastanawiać o co chodzi z pozostałymi wymiarami.... bo to 96 pod pachą? hmmm...

śliczna sukienka  :) chyba zgapię  :) Marta napisz co sprzedawca Ci odp bo sama jestem ciekawa jak to jest  ;D

Napisałam już, jeszcze mi nie odpisała. Zobaczymy. Mi się podoba ta czerwona, już sobie paseczek do niej upatrzyłam :) Tylko mam nadzieję, że mi się przyda, ciągle mam stres... Chociaz zaraz 10 tydzień skończymy.... Myslicie, że to nie za wczesnie na kupowanie ciuchów?
W sumie spodnie i tak już muszę jakieś kupić, jak brzuszek będzie w takim tempie rósł to jeszcze ze trzy tygodnie i w swoje sie nie wcisnę....

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29466 dnia: 18 Października 2012, 19:43 »

W sumie spodnie i tak już muszę jakieś kupić, jak brzuszek będzie w takim tempie rósł to jeszcze ze trzy tygodnie i w swoje sie nie wcisnę....
serio?? ja do tej pory chodzę w swoich normalnych ciuchach i póki co nawet nic mi się nie odciska na brzuchu, nie uwiera...aż dziwne ;)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29467 dnia: 18 Października 2012, 19:47 »
Dziękuję jeszcze raz za gratulacje :)
Ja Was wszystkie dobrze pamiętam, a to dlatego, że forum podczytuję praktycznie cały czas, miałam mniejsze lub większe przerwy ale zawsze po jakimś czasie wracałam ;) I Wasze wątki żonkowe podglądam sobie czasem z ukrycia - hmm, teraz może i w nich się pojawię ;)

Marta śliczną sukienkę upatrzyłaś, szkoda że tego paseczka-kokardki nie ma w komplecie :) Mnie też się najbardziej podoba czerwona, ale ja na razie brzuszka nie mam nic a nic, więc jescze nic ciążowego nie kupuję.

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #29468 dnia: 18 Października 2012, 19:49 »
Mi też szybko brzuch się powiększył, musiałam tak od 15 tygodnia rozpinać guzik w spodniach jak w pracy siedziałam :) a później już tylko luźne rzeczy, a teraz w nic sprzed ciąży bym się nie zmieściła taaaaaaka duuuuuża jestem  ;)
Natalka 4.11.2012

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #29469 dnia: 18 Października 2012, 20:00 »

serio?? ja do tej pory chodzę w swoich normalnych ciuchach i póki co nawet nic mi się nie odciska na brzuchu, nie uwiera...aż dziwne ;)
aż nie wierzę że brzuszek nie wystaje przy obcisłych bluzeczkach :o Dzidzia przecież już duża jest  :)
ja jeszcze stare spodnie noszę ale jak siedzę to odpinam guziczek  ;D i już też powoli widzę jak brzuszek się zaokrągla  ;D 

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29470 dnia: 18 Października 2012, 20:21 »
Nie jest duzy :) ale ja mam zawsze plaski brzuch, wiec jak mi sie tam zaczelo nawet lekko powiekszac to zaczyna lekko odstawac, bardziej taki guzek pod pepkiem, ale to sie zmienilo z dnia na dzien. Moze to jest kwestia szerokosci bioder tez, bo ja jestem dosc waska w biodrach.
No nie wiem, my wwidzimy, i ja nosze wysokie biodrowki, a brzuszek sie pojawia akurat tam gdzie biodrowki sie koncza. I tak najbardziej widac przy tunice.

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #29471 dnia: 18 Października 2012, 20:31 »
ratunku ... mdli mnie od rana do wieczora, tylko sen jest OK.
On 2011
Ona 2013

Offline alinka692

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29472 dnia: 18 Października 2012, 20:43 »
Nie jest duzy :) ale ja mam zawsze plaski brzuch, wiec jak mi sie tam zaczelo nawet lekko powiekszac to zaczyna lekko odstawac, bardziej taki guzek pod pepkiem, ale to sie zmienilo z dnia na dzien. Moze to jest kwestia szerokosci bioder tez, bo ja jestem dosc waska w biodrach.
No nie wiem, my wwidzimy, i ja nosze wysokie biodrowki, a brzuszek sie pojawia akurat tam gdzie biodrowki sie koncza. I tak najbardziej widac przy tunice.
u mnie to samo  ;D

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29473 dnia: 18 Października 2012, 20:58 »

aż nie wierzę że brzuszek nie wystaje przy obcisłych bluzeczkach :o Dzidzia przecież już duża jest  :)

nie no, w obcisłych ciuszkach to się odznacza ale w sumie jeszcze nie stały się na tyle obcisłe żeby je zmieniać ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29474 dnia: 18 Października 2012, 21:00 »

pokazuj brzuchol mi tu szybko!! :D

Offline alinka692

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29475 dnia: 18 Października 2012, 21:05 »
no to jestem pod wrażeniem malusiego brzuszka  ;D popieram Pati- wklej foteczki  ;D ;D ;D

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
« Odpowiedź #29476 dnia: 18 Października 2012, 21:31 »
ratunku ... mdli mnie od rana do wieczora, tylko sen jest OK.
Mi pomagają bardzo małe posiłki ale często, do tego zero cukru. Jak tylko coś spróbuje z cukrem "choruje".
Swoją drogą dziwne  ::)
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29477 dnia: 18 Października 2012, 21:39 »
Mi nic nie pomaga :( jednocze sie w bolu. Fakt faktem, ze najgorzej jest jak troszke zglodnieje, wtedy nawet sie zwymiotowac nie da... No i jezeli wymiotujesz to polecam wypic wody jak czujesz, ze sie zbliza, to znacznie ulatwia sprawe i nie jedz cytrusow, ja kilka razy zrobilam ten blad bo mipomagaly na mdlosci, ale jak juz dojdzie do pawika to nie polecam 8) potem zgaga, ze mozna pasc, ech, zycie... Ale pociesze Was, ja wymiotuje tez w nocy, wiec jezeli macie spokojne noce to super.

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #29478 dnia: 18 Października 2012, 21:59 »
A mnie właśnie zgaga dopadła, a w dodatku mam ochotę zjeść konia z kopytami!!! od wczoraj mam ochotę na wszystko, od śledzi, czekolady, pączków,chipsów, jabłek, bananów, cebuli!!!! wszystko naraz mogłabym zjeść, masakra jakaś ::) nie mogę się powstrzymać, pierwszy raz w czasie ciąży mam takie zachcianki ::) :o
Natalka 4.11.2012

Offline martusia-sc

• uzależniony
  • data ślubu: 02.06.2012
« Odpowiedź #29479 dnia: 18 Października 2012, 22:00 »
Współczuje wam z tymi wymiotami naprawdę ... mnie na szczęście ominęły ... poza grypą jelitową, którą przeszłam raz:P
Ja dzisiaj byłam na ostatniej wizycie u gina - rozwarcie na 1,5 palca :) Mówi, że prawdopodobnie urodzę przed terminem - jejkuuuu, ale bym chciała, żeby to była prawda ... synek urwis jaki był taki jest nadal, chyba tam jakiś breakdance odstawia bo  tak się wierci główką ... ciężko go już nosić, na dodatek prawie 20 kg na plusie - trochę mnie to przeraża, ale obżerałam się nieziemsko, więc nie ma się co dziwić ... mam tylko nadzieję, że jakoś to zrzucę;-)  
Moje skarby :)
Alan Gabriel - ur.30.10.2012
Blanka Liliana - ur. 03.04.2015

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #29480 dnia: 18 Października 2012, 22:23 »
Dziewczyny wspolczuje wymiotow. Mnue dzidiaj tez strasznie meczy zgaga. W ogole zastanawiam sie jak ja wytrzymam do konca ciazy,juz teraz jest mi ciezko, ledwo z kanapy wstaje. Niby duzo noe przutylam bo 9 kg ale jeszcze jakies 7tyg przedemna wiec moze jeszcze mi przybedzie ze  4-5kg.

Dzisiaj zamowilam posciel rozowa dla Olenki, a sobie kupilam leginsy i perfumy.

Martusia_sc chyba wyprzedzisz anelle
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline martusia-sc

• uzależniony
« Odpowiedź #29481 dnia: 18 Października 2012, 22:45 »
Dzisiaj chyba jest jakiś dzień zgagi, bo mi też dokuczała:P

Ja z kolei ogarnęłam dzisiaj pokój, w którym będziemy z synkiem, z naszej przeprowadzki nici, kobieta nas chciała oskubać z kasy, więc wróciliśmy do punktu wyjścia ... dlatego przewróciłam pokój do góry nogami, żeby zrobić w nim jak najwięcej wolnego miejsca - nawet upchnęłam w szafie fotel bujany:P skręciliśmy komodę, którą kupiliśmy na ubranka małego i jutro poukładam w niej ciuszki:) w sobotę mąż będzie skręcał łóżeczko - trzeba się pomału szykować, bo teraz wszystko może się zdarzyć;-)  Ale anelle chyba nie wyprzedzę:P

Offline anelle82

• uzależniony
  • data ślubu: 13.10.2007r, godz.16
« Odpowiedź #29482 dnia: 18 Października 2012, 23:10 »
Marta, kto wie, moze mnie wyprzedzisz, moje dziecko nie spieszy się na świat ::) ::)
A jak się zaczyna ruszac to mam wrażenie, ze zaraz mnie rozerwie...
DOminisia się tak nie rozpychała...

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #29483 dnia: 19 Października 2012, 08:25 »
Mi pomagają bardzo małe posiłki ale często, do tego zero cukru. Jak tylko coś spróbuje z cukrem "choruje".
Swoją drogą dziwne  ::)
U mnie też małe, częste posiłki trochę pomagają. Najgorzej jest wieczorem np. przy myciu zębów to zawsze pawik jest, dobrze kibelek blisko  ;D

Współczuje wam z tymi wymiotami naprawdę ... mnie na szczęście ominęły ... poza grypą jelitową, którą przeszłam raz:P
Ja dzisiaj byłam na ostatniej wizycie u gina - rozwarcie na 1,5 palca :) Mówi, że prawdopodobnie urodzę przed terminem - jejkuuuu, ale bym chciała, żeby to była prawda ... synek urwis jaki był taki jest nadal, chyba tam jakiś breakdance odstawia bo  tak się wierci główką ... ciężko go już nosić, na dodatek prawie 20 kg na plusie - trochę mnie to przeraża, ale obżerałam się nieziemsko, więc nie ma się co dziwić ... mam tylko nadzieję, że jakoś to zrzucę;-) 

Grypy jelitowej nie zazdroszczę, ale braku wymiotów już tak. Wiem że końcówka jest ciężka, ale pamiętaj że dla dzidzi najlepiej żeby jak najdłużej siedziała w brzuszku.
On 2011
Ona 2013

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #29484 dnia: 19 Października 2012, 09:29 »
Na mdłości spróbujcie imbiru, działa cuda, ja dzięki niemu zaliczyłam tylko 4 pawiki:D 2 plasterki zalewałam wrzątkiem, parzyłam pod przykryciem, potem słodziłam odrobinę miodem i dodawałam cytryny.

Offline martusia-sc

• uzależniony
« Odpowiedź #29485 dnia: 19 Października 2012, 09:33 »
Ano ciężka końcówka ... taki ucisk na pipkę, że chwilami mam wrażenie, że bobas zaraz wyleci:P w poniedziałek jadę na KTG to zobaczymy co się zmieni do tego czasu:)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #29486 dnia: 19 Października 2012, 09:38 »
Ja dziś i "wizytacja" i ktg, po wczorajszej przeprowadzce dziś mam " komplet" i skurcze i spojenie łonowe "naparzające" że o kręgosłupie nie wspomnę, dodatkowo wróciły mi mdłości ( w pierwszej ciąży też tak miałam). Także dziewczyny nie narzekajcie na początki bo później może byc gorzej  ;)

Dodatkowo zewsząd słyszę że brzuch już niziutko, ale czy to prawda ?!  :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #29487 dnia: 19 Października 2012, 09:43 »
Ola mdłosci? Oj to juz chyba naprawde lada dzien  ;D ;D Za 3 dni bedzie juz ciąża donoszona wiec luuuuzik :) Kciuki trzymam!!!

Offline martusia-sc

• uzależniony
« Odpowiedź #29488 dnia: 19 Października 2012, 09:52 »
Ja mam jakieś malutkie zmiany w kolorze śluzu ... do tej pory był bialutki, dzisiaj taki jakiś kremowy ...
Mówiłam do męża, żeby wziął urlop na poniedziałek, bo mogą mnie już nie wypuścić z tego KTG :P

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #29489 dnia: 19 Października 2012, 10:21 »
Ola mdłosci? Oj to juz chyba naprawde lada dzien  ;D ;D Za 3 dni bedzie juz ciąża donoszona wiec luuuuzik :) Kciuki trzymam!!!

Nie-dziękuję za te kciuki  :-* Z Liwią cały 9 miesiąc mdłości mną targały, teraz wróciły parę dni temu. Poza tym sama po sobie czuję że to " zaraz" . Generalnie fizycznie II ciąża bardziej mnie męczy niż pierwsza, chociażby w pierwszej ciąży spojenie łupało dopiero po porodzie,w tej już teraz ledwo co " nogami ruszam".