Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3575158 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #17580 dnia: 27 Października 2010, 12:32 »
Dzieki fasoku. A jak samopoczucie?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #17581 dnia: 27 Października 2010, 12:39 »
Polecam kisiel- smakuje tak samo w obie strony

banan też ;D

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #17582 dnia: 27 Października 2010, 12:43 »
mi tam sie najlepiej woda wymiotuje, bezsmaku ;)
to widze, ze laski, co mialy wymioty na poczatku ciazy przy porodzie tez wymiotowaly, eh ciezki nasz los.  ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #17583 dnia: 27 Października 2010, 12:45 »
Oj nie, ja sie nie zgadzam. Pół roku pawiowania wystarczy mi w zupełności >:(

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #17584 dnia: 27 Października 2010, 13:09 »
mi tam sie najlepiej woda wymiotuje, bezsmaku ;)
to widze, ze laski, co mialy wymioty na poczatku ciazy przy porodzie tez wymiotowaly, eh ciezki nasz los.  ;)

oj chyba tak, ja mialam spokoju az miesiąc bez wymiotów  ;D, i faktycznie najlepiej mi sie wodą wymiotowało  ;)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #17585 dnia: 27 Października 2010, 13:09 »
Aha i ma tez dylemant z posciela... Jaka kupowalyscie? Bo ja juz zglupialm wiem, ze na poczatku to zadnej podusi sie nie uzywa, tylko przescieradlo, ochraniacz, no i kocyk lub spiworek i co z wozkiem-mamy miekka gondole, czy potrzebujemy dodatkowo jakis materac? Czy uzywalyscie jakis prezscieradelek w wozku czy samych kocykow do przykrycia.
Ja mam pościel z Feretti, dobra jakość, ale jakaś taka sztywna jest, używam jej jak jest cieplej, a na zimę wolę flanelową. Fajna pościel gatunkowo też jest z Drewexu. Prześcieradła mam z gumką z frotki albo takie z ceratką pod spodem. Ochraniacz możesz sobie darować na początku (ja kupiłam w komplecie z poszewkami), ale teraz mi się bardzo przydaje, bo Dziecię wędrujące i wstające na nogi na śpiocha, więc już nie raz by głową przyłożyło w szczebelki. Poduszki nie używamy. Rożki mam dwa, też nieużywane.
Do wózka na spód kładłam w zimie cienki kocyk polarowy, a do przykrycia taki ciepły akrylowy i osłonka wózkowa na wierzch.

Pawików współczuję, ale na szczęście wszystko przechodzi po porodzie ;)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #17586 dnia: 27 Października 2010, 13:30 »
A ja ochraniacz polecam, zwłaszcza z.....obrazkami :) nasza Niunia ma z dinozaurami, które od początku przykuwały jej uwagę i potrafiła długo się w nie wpatrywać. Teraz woli karuzelkę :)

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #17587 dnia: 27 Października 2010, 15:37 »
Ja na początku myślałam o pościeli z allegro ale później jenak zmieniłam zdanie i będę kupować albo z Feretti, nino lub Gluck. Jak byliśmy oglądać wózki odwiedziliśmy taki sklep Bociek i mają naprawdę duży wybór i można tam dostać wszystko i właśnie tam dostałam katalogi tych firm, a jak znalazłam takie pościele jak oglądałam na allegro w jakimś supermarkecie to przy bliższym obejrzeniu nie spodobały mi się, jednak jeśli można dotknąć i zobaczyć na własne oczy jest zupełnie inaczej niż na zdjęciu.

Ja myśle od razu kupić taki komplet z ochraniaczem + rożek. I mam pytanie ile kupowałyście kompletów pościeli, bo ja chcę dwa na początek - wystarczy  ??? i jeszcze jedno pytanie kupował ktoś z was przybornik do łóżeczka, chodzi mi o taki co się zawiesza na ściance łóżeczka, można tam włożyć pampersy i jakieś inne małe potrzebne rzeczy. Myśle nad tym przybornikiem bo nie bedę miała blisko łóżeczka żadnej szafki czy stolika  

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #17588 dnia: 27 Października 2010, 16:30 »
Martusia tylko nie bociek!!!!!! Nie polecam tego sklepu, poczytaj opinie o nim w necie!!!! Choć może zależy też co chcecie kupić.... my się z nimi bujaliśmy od wakacji.... szkoda słów i nerwów. Tam to bym poszła poogoładać a kupiłabym i tak w necie.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #17589 dnia: 27 Października 2010, 18:03 »
Ja mam posciel z feretti jest super  ;), ochraniacz mam na calą dlugosc lozeczka i taki tez polecam, moj wiercipietek jak zacząl sie krecic po łózeczku to dawal nozki i raczki w szczebelki i plakal w nocy i mu kupilam wlasnie dlugi ochraniacz i jestem mega zadowolona  ;D
Ogolnie mam 4 posciele, ktorych w ogole nie uzywam, w ruch idą 2 przescieradelka, duzy kocyk i podusia klin  ;)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17590 dnia: 27 Października 2010, 19:43 »
Pamela pojechała do spzitala może zostanie w szpitalu i bedzie rodzic a może wróci do domu nigdy nic nie wiadomo więc o forumowe kciuki prosimy aby już nie wracała dzisiaj do domu tylko za parę dni ze swoim synkiem.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #17591 dnia: 27 Października 2010, 21:51 »
Martusia, my mamy taki przybornik i jest rewelacyjny. Zastanawiam się, czy nie kupić drugiego, bo wszystko jest w nim pod ręką.

Co do kompletów pościeli to mamy dwa + 2 prześcieradła (2 kolejne zakupione na allegro) i w zupełności wystarcza.

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #17592 dnia: 27 Października 2010, 21:59 »
katarzyna_84 a możesz konkretniej napisać jakie z nimi miałaś przeboje, mi ten sklep polecił kuzyn on tam robił zakupy, był zadowolony i mówił, że ceny są też przystępne. Nas obsługiwała taka dość spoko ekspedientka, ja myślałam tam kupić pościel, rożek no i myśleliśmy też nad wózkiem bo można go zamówić teraz, zapłacić a odebrać po porodzie i od wtedy leci dopiero gwarancja, chociaż nie mówię, że boję się trochę tego, że zapłacimy za wózek a odbierać go będziemy dopiero później  

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #17593 dnia: 27 Października 2010, 22:25 »
Dziękujemy ślicznie za gratulacje :)
Jesteśmy już w domu i próbujemy się ogarnąć :)
Niebawem zabiorę się za relację.. długa nie będzie ;) ale postaram się opisać jaknajwięcej szczegółów :D

A oto mój synio :

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #17594 dnia: 27 Października 2010, 22:29 »
Słodziutki, a na pierwszym zdjęciu chyba sobie intensywnie o czymś myśli :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17595 dnia: 28 Października 2010, 07:49 »
Aniu, slodki spioszek :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #17596 dnia: 28 Października 2010, 08:12 »
zastanawiam się po co pchał się na ten świat skoro w brzuchu było mu tak dobrze  ;D

słodki jest  :skacza:

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #17597 dnia: 28 Października 2010, 08:21 »
martusia ja też nie polecam Boćka w Zabrzu. Nie zrobił na mnie dobrego wrazenia. Opinie w necie też czytałam a to że wózek mozesz zostawić w sklepie do porodu oferuje niemal każdy sklep. My mogliśmy tak zrobić np w Viki w Zabrzu a w Rajsie w Chorzowie z tego co wiem też jest taka możliwość. Wiem też że nieraz jeśli czegoś nie ma w danym sklepie to są w stanie to ściągnąć.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #17598 dnia: 28 Października 2010, 09:11 »
Aniu, syncio cudny!

Martusia naprawdę polecam lekturę w sieci nt. tego sklepu i pewnego faceta, który tam "dowodzi".
Ja się nimi zainteresowałam jak znalazłam mebelki gluck'a w atrakcyjnej cenie, na allegro wszytsko fajnie opisane, ale doświadczenie uczy, że trzeba się upewnić, zero odp. na mail, podczas rozmowy telefonicznej podczas przekazywania sobie słuchawki z ich strony też nic się nie dowiedziałam. Pojechaliśmy, zobaczyliśmy meble, w między czasie kogokolwiek o coś zapytałam nie był mi w stanie udzielić konkretnej odpowiedzi ... zdecydowaliśmy się, że bierzemy te meble. Na pytanie co w przypadku, kiedy coś z nimi będzie nie tak po rozpakowaniu, usłyszeliśmy, że nie ma problemu, wymienią, ok. W domu sprawdziliśmy od razu czy kolor we wszystkich paczkach się zgadzają i liczna elementów. Przy składaniu okazało się, że komoda jest felerna, tzn. spód nie był spasowany do tyłu - telefon do nich - i tu się zaczęło... niekończąca się opowieść normalnie. Nie chcieli komody na wymianę, reklamację cokolwiek, wymyślili, żebyśmy sobie jechali do producenta wymienić tą komodę  ::) ale oni do sklepu tego nie sporwadzą... Po kolejnych debatach sprowadzili spód ... od szafy. W końću zaproponowaliśmy, że sami sobie poradzimy z tą komodą, tylko co z gwarancją - na odwrocie paragonu jest parafka, że gwarancja nadal ważna - pic na wodę i jeszcze mieli dać pościel gratis od glucka... pościel przyszła po kilku telefonach... aż cyknę fotkę i Wam pokażę.. żenada normalnie. O zepsuty zawias to szafy też się prosiliśmy kilkunastoma telefonami - niestety nigdzie takiego zawiasu w sklepach nie dostaliśmy, który by się spasował do gotowych już otworów... Meble kupione w sierpniu, zawias przyszedł parę dni temu...

Też planowałam tam zrobić wyprawkę w pierwszej euforii wchodząc tam do sklepu, bo przy większych zakupach oferowali "jakiś" rabat. Wózek usłyszałam, że źle wybrałam i będę z niego niezadowolona i oni go nie mają, bo nie warto go w ogóle oglądać.... szkoda słów ogólnie. Warto sobie myślę pooglądać tam, zapytać o ceny i rabaty od kwoty, porównać na allegro. Wózka tymbardziej bym tam nie kupiła - tu jest chyba najwięcej przykładów w necie.

Netula też tam robiła zakupy i podobno przy jednorazowym zakupie za 900zł otrzymuję się stałą kartę rabatową 5%, my zapłaciliśmy ponad 1,5 tys - karty oczywiście nie dostaliśmy.

Ogólnie ciężko o dobry sklep, w Sosnowcu w centrum też zapewniano mnie, że sprowadzą mi konkretny wózek.. Dzwoniłam 3 razy, żeby się coś dowiedzieć - w końcu ponoć wózka już nie było u producenta (kolekcja z 2008) - zadzwoniłam do źródła, sprawdziłam i był!

Teraz żałuję, że nie zamówiłam przez allegro u kogoś innego, bo wolałabym zapłacić ze 100zł za kuriera, więcej chyba wydaliśmy na telefony do nich, bo nigdy nikt nic nie wiedział...

Teraz wyczaiłam na allegro sieć sklepów, które są w realu w 4 miastach u nas, "Świat dziecka" - tak przynajmniej się nazywa w Sosnowcu i w sklepie mają jak na allegro, także może warto sprawdzić :?: W razie czego zawszę można zamówić na allegro, a odebrać osobiście. Są jeszcze w Gliwicach, Katowicach i Rybniku - tego ostatniego nie jestem na 100% pewna.

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17599 dnia: 28 Października 2010, 10:11 »
Dziubasku, Kajtek jest prześliczny :D Gratulacje, jeszcze raz!

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #17600 dnia: 28 Października 2010, 10:16 »
Dziubasku przecudny syncio!!!! Zdjęcia pierwsza klasa :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17601 dnia: 28 Października 2010, 10:29 »
Dziewczyny ze slaska. Polecam Kaje z Gliwic - sa tez na allegro :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #17602 dnia: 28 Października 2010, 10:47 »
Dziewczyny ze slaska. Polecam Kaje z Gliwic - sa tez na allegro :)

Ania, to właśnie ten, o którym pisze, że ma 4 lokalizacje, chyba kajasklep z all.

Dziewczyny mam do odstąpienia pościel 3 elementową z drewexu niebieską ze śpiącym misiem na chmurce, ochraniacz, poszwa na podusię i kołderkę (135x100), oczywiście nowa, nie prana nawet, cena 110zł + przesyłka. Gdyby ktoś był zainteresowany zapraszam na pw.

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #17603 dnia: 28 Października 2010, 10:55 »
Dziubasku słodki synuś :)
a na pierwszej fotce faktycznie zamyślony :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #17604 dnia: 28 Października 2010, 11:08 »
Aniu ale słodziutki  ;D ;D Gratuluje  ;)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #17605 dnia: 28 Października 2010, 13:17 »
Aniu mały jest CUDNY!

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #17606 dnia: 28 Października 2010, 13:21 »
Kasia sklep Kaja znajduje się w Sosnowcu na Zagórzu, a Świat Dziecka jest w Centrum SC obok Plazy (oba mają lokalizacje w różnych miejscach na Śląsku) i z tego co sie orientuje to ŚD jest na allegro.

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
« Odpowiedź #17607 dnia: 28 Października 2010, 16:09 »
my już po wizycie. Bąbel ma już 16,8mm długości, serduszko ładnie pika, wygląda jakby spacerował z balonikiem z pęcherzyka żółtkowego. Rośnie zgodnie z termin OM.
Na szczęście moja macica już się wyprostowała dzięki mojemu leżeniu, z czego bardzo się cieszę.
Następną wizytę mam w połowie listopada.

A i zapomniałabym dr założył mi kartę ciąży i wciąż mi powtarzał że jestem w ciąży, bo ja dalej uwierzyć nie umiem  ::)
z Tobą odeszły anioły...

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17608 dnia: 28 Października 2010, 16:11 »
Nasze słoneczko collinek przyszedł na świat dziś 28.10 o godzinie 9:53 po wielkich traumach poród zakończony cesarka emergency. waży 3720 i ma pełno włosków czarnych"

to od Pameli ;D

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #17609 dnia: 28 Października 2010, 16:18 »
Dzięki katarzyna_84 za info. Wczoraj właśnie siedziałam na necie i czytałam opinie na temat Boćka no i faktycznie mało się tam znalazło pozytywnych opini na ich temat, najgorzej jest tam chyba z odbiorem towaru i reklamacją co z jednej strony skłoniło mnie do wyboru tego sklepu, a nie kupowania na allegro no i jeszcze niby opcja zastępczego wózka w razie reklamacji, ale wyobrażam już to sobie jeśli jest taki problem z dogadaniem się z nimi. Oglądałam też stronkę sklepu Viki w Zabrzu i w sumie nie wiem czy tam też nie pojade zobaczyć wózków, w ogóle chyba jednak pochodzę sobie więcej po sklepach. W ostateczności firma produkująca wózek, który chcemy mieści się koło Częstochowy więc jak by co zawsze można tam podjechać.

Milenaw w Rajsie byliśmy bo mamy do niego bardzo blisko :) ale jednak ceny miał wyższe od Boćka, w Rajsie za ten sam wózek musielibyśmy zapłacić tyle samo co za wózek z fotelikiem w Boćku

Kasiu super wieści :) trzymajcie sie dalej zdrowo

Pamela gratulacje, w końcu Ci się udało :)