Aniu, syncio cudny!
Martusia naprawdę polecam lekturę w sieci nt. tego sklepu i pewnego faceta, który tam "dowodzi".
Ja się nimi zainteresowałam jak znalazłam mebelki gluck'a w atrakcyjnej cenie, na allegro wszytsko fajnie opisane, ale doświadczenie uczy, że trzeba się upewnić, zero odp. na mail, podczas rozmowy telefonicznej podczas przekazywania sobie słuchawki z ich strony też nic się nie dowiedziałam. Pojechaliśmy, zobaczyliśmy meble, w między czasie kogokolwiek o coś zapytałam nie był mi w stanie udzielić konkretnej odpowiedzi ... zdecydowaliśmy się, że bierzemy te meble. Na pytanie co w przypadku, kiedy coś z nimi będzie nie tak po rozpakowaniu, usłyszeliśmy, że nie ma problemu, wymienią, ok. W domu sprawdziliśmy od razu czy kolor we wszystkich paczkach się zgadzają i liczna elementów. Przy składaniu okazało się, że komoda jest felerna, tzn. spód nie był spasowany do tyłu - telefon do nich - i tu się zaczęło... niekończąca się opowieść normalnie. Nie chcieli komody na wymianę, reklamację cokolwiek, wymyślili, żebyśmy sobie jechali do producenta wymienić tą komodę

ale oni do sklepu tego nie sporwadzą... Po kolejnych debatach sprowadzili spód ... od szafy. W końću zaproponowaliśmy, że sami sobie poradzimy z tą komodą, tylko co z gwarancją - na odwrocie paragonu jest parafka, że gwarancja nadal ważna - pic na wodę i jeszcze mieli dać pościel gratis od glucka... pościel przyszła po kilku telefonach... aż cyknę fotkę i Wam pokażę.. żenada normalnie. O zepsuty zawias to szafy też się prosiliśmy kilkunastoma telefonami - niestety nigdzie takiego zawiasu w sklepach nie dostaliśmy, który by się spasował do gotowych już otworów... Meble kupione w sierpniu, zawias przyszedł parę dni temu...
Też planowałam tam zrobić wyprawkę w pierwszej euforii wchodząc tam do sklepu, bo przy większych zakupach oferowali "jakiś" rabat. Wózek usłyszałam, że źle wybrałam i będę z niego niezadowolona i oni go nie mają, bo nie warto go w ogóle oglądać.... szkoda słów ogólnie. Warto sobie myślę pooglądać tam, zapytać o ceny i rabaty od kwoty, porównać na allegro. Wózka tymbardziej bym tam nie kupiła - tu jest chyba najwięcej przykładów w necie.
Netula też tam robiła zakupy i podobno przy jednorazowym zakupie za 900zł otrzymuję się stałą kartę rabatową 5%, my zapłaciliśmy ponad 1,5 tys - karty oczywiście nie dostaliśmy.
Ogólnie ciężko o dobry sklep, w Sosnowcu w centrum też zapewniano mnie, że sprowadzą mi konkretny wózek.. Dzwoniłam 3 razy, żeby się coś dowiedzieć - w końcu ponoć wózka już nie było u producenta (kolekcja z 2008) - zadzwoniłam do źródła, sprawdziłam i był!
Teraz żałuję, że nie zamówiłam przez allegro u kogoś innego, bo wolałabym zapłacić ze 100zł za kuriera, więcej chyba wydaliśmy na telefony do nich, bo nigdy nikt nic nie wiedział...
Teraz wyczaiłam na allegro sieć sklepów, które są w realu w 4 miastach u nas, "Świat dziecka" - tak przynajmniej się nazywa w Sosnowcu i w sklepie mają jak na allegro, także może warto sprawdzić

W razie czego zawszę można zamówić na allegro, a odebrać osobiście. Są jeszcze w Gliwicach, Katowicach i Rybniku - tego ostatniego nie jestem na 100% pewna.