Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3523024 razy)

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #17310 dnia: 13 Października 2010, 12:19 »
J&J były zapachowe, teraz dostaliśmy w prezencie czteropak i nie capią tak bardzo jak te poprzednie ale mój ulubiony zapach to to nie jest :D Nivea mieliśmy takie bladoniebieskie, soft&cream. Nie lubił ich u nas w domu nikt. Ale Ewiszka ma rację, co mama to pewnie i inna opinia, wypróbujecie sobie i same zobaczycie które Wam najbardziej podpasują.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #17311 dnia: 13 Października 2010, 13:02 »
Ja również polecam chusteczki z Biedronki Dada. Są różne rodzaje. Ja jestem z nich bardzo zadowolona. A z Cleanica miałam chyba białe opakowanie  i zapach mi się bardzo nie podobał.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #17312 dnia: 13 Października 2010, 13:05 »
I ja jestem fanką biedronkowych chusteczek DADA! Nam najbardziej pasują zielone, ale wszystkie są ok. Bardzo dobrze nawilżone, zapach nie odstrasza, nie rwą się... jedynie co mnie wkurza to to, że czasmi wyciąga się po kilka na raz. Ale przy tej cenie (mniej niż 4 zł za 72 szt!!) to mogę wybaczyć ;) A stosowaliśmy na prawdę różne różniaste. Z droższych najbardziej pasowały nam nivea soft, ale teraz jak je miałam to uznałam, że są za suche ;)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #17313 dnia: 13 Października 2010, 13:08 »
ejotek dzięki  :)

Ja w 100% polecam Pampers Sensitive.
Przez długi czas pilnowałam mojego chrześniaka i te chusteczki zawsze się sprawdzały. Przyjemnie pachną i są mega nawilżone.
Biedronkowe Dada też są ok i nie są za suche także mogą zastępować Pampersowe.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #17314 dnia: 13 Października 2010, 13:19 »
Gratulacje dla nowych ciężaróweczek  ;D ;D

Z tymi husteczkami, w ogóle kosmetykami mam zawrót głowy... :mdleje: Podoba mi się koncepcja płynu do kapieli z ziajki natłuszczającego, tylko teraz co do tego :?: Któryś krem z tej serii jest wart polecenia :?: Ja alergik mega jestem i wedle panujących opinii wolałabym nie mieszkać kosmetyków różnych firm dla dziecka.

Nivea od 1 dnia życia jest właśnie sensitive, czyli dla alergików, ale z tego co wiem, to nie ma takiego płynu 2w1 jak ziajka, czy coś przeoczyłam. Bo bepanten i sudocrem już mamy. Który krem najlepszy na zimę..?
Mogłybyście napisać swoje zestawy kosmetyków dla maluszków :?: Największy dylemat mam właśnie z tym mieszaniem kosmetyków różnych marek... ale tego chyba nie da się uniknąć.

A husteczki nawilżające.. wiadomo, że co mama to opinia, ale to naprawdę ciężko wybrać pierwsze...

Jakoś inne tematy wyprawki dużo sprawniej mi poszły niż te kosmetyki  ::)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #17315 dnia: 13 Października 2010, 13:21 »
Nivea ma taki płyn

+ żel do mycia taki

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #17316 dnia: 13 Października 2010, 13:22 »
Dada sensitive i żadne inne - chusteczki oczywiście :)

Co do kosmetyków (ja też jestem mega alergik - atopik) - J&J tip to toe... raz zmieniliśmy i wyszło na źle, stosuję to tej pory. Na zimę miałam zawsze krem Nivea.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #17317 dnia: 13 Października 2010, 13:30 »
Dobra, może głupie pytanie będzie, ale jako przyszła matka bez doświadczenia zakładam, że mam prawo  ;) Skoro już ten płyn do kąpieli to jeszcze żel  ??? chodzi mi o kąpiel malucha. Maja jaki zestaw zakupiłaś :?:

Elcik J&J nie biorę pod uwagę, u mnie się nie sprawdza. Choć ponoć w szpitalach używają dla dzieci. Z atp możemy sobie rączki podać  ;)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #17318 dnia: 13 Października 2010, 13:33 »
polecasz Haniu Dada z Biedronki? Muszę spróbować...jeszcze ich nie miałam ;)...są jakieś rodzaje...czy jeden?

Tak DADA z biedronki. Są 3 rodzaje. wszystkie w białych opakowaniach tylko napisy inne kolory mają . Są fioletowe, niebieskie i zielone. Bodajże niebieskie mają balsamik że są takie...hmm jak to opisać  ::). No w każdym bądź razie naprawdę spróbuj bo są godne polecenia. 3,99 zł za 72 szt to grosze.

Maju ten płyn do kapieli z oliwką jest rewelacyjny ale jak w nim kapiesz to już nie myjesz Maleńkiej w tym żelu.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17319 dnia: 13 Października 2010, 13:36 »
Ja uzywalam tylko jednego tzn. zelu. Nie lubie tych sopecyfikow z oliwka do wody, nie wiem czemu..wole jak cos sie pieni i widac, ze sie myje dziecko  :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #17320 dnia: 13 Października 2010, 13:37 »
A ja się jakoś w ogóle nie zastanawiałam nad kosmetykami, jakoś totalnie mi to z głowy wyszło. Dobrze sobie czasami zajrzeć i przypomnieć różne rzeczy :P no ale jeszcze troche czasu jest więc zdąrze :)

A z mniej przyjemnych rzeczy to dzisiaj miałam powtórke z badania glukozy 75g  :Blee: tym razem było gorzej niż ostatnio. A tak w ogóle to jak rozmawiałam z lekarką z poradni cukrzycowej to mówiła, że oni robią już od dłuższego czasu nagonke na ginekologów, żeby od razu dawali skierowanie na badanie glukozy z 75g, aby później nie trzeba było się męczyć i powtarzać badania, które przy 50g nie jest tak do końca miarodajne. Więc kochane te, które jeszcze macie to badanie przed sobą nie dajcie się wmanewrować tak jak ja i proście od razu o większą dawkę (zresztą z tego co widziałam tutaj na forum to dużo dziewczyn od razu szło na badanie z 75g).

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #17321 dnia: 13 Października 2010, 13:52 »
masumi, dzięki za info  ;D ;D. Ciesze się że nie ma przeciwskazań :)

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #17322 dnia: 13 Października 2010, 14:08 »
izulek bedzie cesarka?

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #17323 dnia: 13 Października 2010, 14:20 »
Ja kupiłam kosmetyki z serii Nivea, ale tej zwykłej...

U nas wczoraj zapadła decyzja- od strony okulistycznej nie ma wskazań do cesarki, czyli jeśli wszystko będzie ok to rodizmy sn :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #17324 dnia: 13 Października 2010, 14:38 »
ja kupilam wszystko z nivea sensitiv, tzn ten plyn co maja wkleila, zel do mycia, krem po kapieli, krem na kazda pogode i szampon na pozniej. zobaczymy czy podejdzie nam zestaw plyn z oliwka plus balsam po, czy lepiej zel do mycia i balsam, wyjdzie w praniu.

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #17325 dnia: 13 Października 2010, 14:47 »
A ja mam jeszcze pytanie odnośnie oczu i rodzenia :) bo kiedyś myślałam, że to duża wada przyczynia się do cesarki i wykonuje się żeby nie pogłębiać i tak już dużej wady. Natomiast ostatnio koleżanka mi powiedziała, że to nie wada ma na to wpływ tylko badanie dna oka (ona ma wadę wzroku -7) i akurat ona została zakwalifikowana do rodzenia sn. A moje pytanie natomiast jest takie co dokładnie wpływa na skierowanie na cc i czy jeśli noszę okulary, moja wada to -1,5 a gin nic nie wspominał to powinnam udać się jeszcze na kontrole do okulisty, bo szczerze mówiąc z góry stwierdziłam, że przy mojej wadzie nie ma żadnych przeciwskazań do sn.

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #17326 dnia: 13 Października 2010, 14:50 »
tak tak, od zawsze o tym wiedziałam, teraz tylko kwestia wpisania informacji do karty ciąży, za dwa tyg będe u mojego ortopedy, ale nie sądze żeby coś się w tej kwestii zmieniło.
W kwestii kosmetyków to ja myślę nad Ziajką

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #17327 dnia: 13 Października 2010, 16:28 »
z kosmetyków to ja kupiłam sudokrem
i nivea sensitive kupiłam, dokładnie ten płyn i ten żel co wkleiła Maja
tylko jeszcze nie wiem czy kupić jakiś balsam, jaki krem do buzi i czy coś jeszcze z takich rzeczy....?

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #17328 dnia: 13 Października 2010, 16:34 »
krem do buzi na kazda pogode zwlaszcza jak malec jesienno zimowy owszem. a sudocrem to chyba w razie odparzen, nie na codzien? ja tam balsam kupilam, zobaczymy.

ps. czy wasze dzieci tez sie tak niemilosiernie wierca/wiercily na samej koncowce? juz myslalam, ze sie uspokoil, pare dni byl spokoj, teraz od wczoraj znowu szaleje, jakby chcial brzuchem wyjsc a nie dolem :-\ moze wysyla znaki, ze wychodzi ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #17329 dnia: 13 Października 2010, 17:25 »
Ja też mam te dwa kosmetyki Nivea, co Maja wkleiła. Używamy na przemian. Co drugi dzień myjemy włosy, więc żelem. A jak nie myjemy włosów to płyn z oliwką. Mamy też kosmetyki Hippa i płyn J&J na dobry sen czy jakoś tak. Użyłam ich na razie raz. Na szczęście Młoda nie wykazuje oznak alergii.
Do pupy używamy kremu Bambino. Podobno można użyć go też do twarzy, ale jak na razie przed spacerem smaruję Olę kremem Nivea.

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #17330 dnia: 13 Października 2010, 17:37 »
Ja uzywam tych nivea ktore wkleila Maja i uzywam ich za kazdym razem ... plyn do kapieli do wody a zel do mycie  ;)
Do pupy nie uzwam nic bo nie ma takiej potrzeby  ;)
Do buzki uzywam kremu na kazda pogode nivea !!

W ogole jak dla mnie nivea jest jednym z najlepszych kosmetykow i wszystko wlasnie z tej formy uzywam  ;D

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #17331 dnia: 13 Października 2010, 17:50 »
i ja też jestem fanką Nivei - używamy serii białej ;D

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #17332 dnia: 13 Października 2010, 19:29 »
Ja kupiłam Ziajkę, bo jest "od pierwszych dni".

Co do wady wzroku: kiedyś wskazaniem była wada większa niż -5 dioptrii, obecnie to badanie dna oka stanowi podstawę skierowania na CC. U mnie jest zbyt duże ryzyko przy porodzie SN, więc dostałam wpis o rozwiązaniu przez CC (tak jak się spodziewałam). W poniedziałek mam wizytę u gina i pewnie zostanie ustalona data porodu :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #17333 dnia: 13 Października 2010, 19:45 »
Dzięki dziewczyny  ;) chyba jednak nivea będzie, bo więcej można z jednej firmy kupić, no i ten sensitive, bo jest od 1 dnia.

My po wizycie - oj łobuziak mi rośnie  ::) nie podobało się dziecku ktg, prawie, że się zbadań nie dała. Ja za to miałam "skok" pulsu akurat przy badaniu ciśnienia i urządzonko wariowało, teraz to już mamy nie tylko zrobić ekg, ale skierowanie na inne badania i prosto do kardiologa.  ::) Kluseczka waży ok 1300g, a mnie troszkę ubyło, żelaza zaczyna nam brakować, narazie postaramy się temu zaradzić dietą. Mamy fotkę buziolka, a płytka z nagraniem usg została w gabinecie  :P

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17334 dnia: 13 Października 2010, 20:46 »
Mój się już "nie rzuca", tylko przeciąga, wyciąga i robi takie górki na brzuchu, że mam wrażenie, że mi zaraz brzuch pęknie. No i naciska na dół... to czuję doskonale, bo już czasami nawet ciężko mi siedzieć tak boli mnie pi.pka i pupa  ::)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17335 dnia: 13 Października 2010, 20:48 »
wiecie co nie ma co przesadzać z ilościa kosmetyków dl atakich maluchów
ja na początku stosowałam oliatum bo mała bbyła ostro przesuszona ale jak ją doprowadziłam do ładu to kupiłam ten płyn z oliwką
do buzi nie uzywam jeszcze nic jakoś zapomnialam
do tyłka uwielbiam linomag sudocrem mnie wkur... i nie działa

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #17336 dnia: 13 Października 2010, 21:11 »

ps. czy wasze dzieci tez sie tak niemilosiernie wierca/wiercily na samej koncowce? juz myslalam, ze sie uspokoil, pare dni byl spokoj, teraz od wczoraj znowu szaleje, jakby chcial brzuchem wyjsc a nie dolem :-\ moze wysyla znaki, ze wychodzi ;)

Ojj moj pod koniec to mi chcial wyjsc brzuchem, nawet mialam takie  sny ze mi wyszedl przez skore  :-\, a gdy rodzilam to sie tak niemilosiernie kręcil wywijal, ze sie owinął dwa razy pępowinął, i uwierzcie mi ze ja do tej pory pamietam jak on w czasie porodu sie wiercil bardziej niz skurcze  ;D

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #17337 dnia: 13 Października 2010, 21:16 »
Dzięki dziewczyny  ;) chyba jednak nivea będzie, bo więcej można z jednej firmy kupić, no i ten sensitive, bo jest od 1 dnia.

Seria sensitive jest po 1 miesiącu.
Ja myłam Małego Hippem, Ziajką, mydełkiem Bambino a ostatnio kupiliśmy te dwa wklejone przez Maję kosmetyki i żel z pompką jest rewelacyjny, najfajniejszy ze wszystkich używanych dotąd kosmetyków i przy nim pozostaniemy. Nie ma potrzeby smarowania ciałka, pupy też nie smaruję bo nic się nie dzieje. Jak był maleńki używaliśmy maści z witaminą A.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #17338 dnia: 13 Października 2010, 22:01 »
My z kosmetyków mamy
-ziajka do kąpieli
-nivea na każdą pogodę
- sudocrem, ale to w razie wypadków

A chusteczki pampers sensitive śmierdzą przeokrutnie.... ;) Jak widać mamy różne nosy :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17339 dnia: 13 Października 2010, 22:52 »
ika podpisuje się- pampers sensitive doprowadza mnie do mdłości... fuuuuuuuuj ;)
I z kosmetykami mamy bardzo podobnie

- Ziajka natłuszczająca (od 1 dnia) do kąpieli na codzień (Nikodem ma cudowną skórę po niej, Kajtek od początku też będzie na Ziajce)
- do pupy LINOMAG maść, w razie potrzeby sudocrem (bardzo rzadko...). Dla Kajtusia kupiłam na wypróbowanie kremik przeciw odparzeniom z Ziajki, ale jeszcze nie uzywałam, więc nie wiem czy jest fajny.
-na wietrzną/mroźną pogodę Nivea

I to wszystko. Używając do kąpieli emolientu NIE TRZEBA (NIE POWINNO SIĘ!!) używać balsamów/oliwek do ciałka.