Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3545252 razy)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #16860 dnia: 13 Września 2010, 19:22 »
b@by urlopuje się;-))))

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #16861 dnia: 13 Września 2010, 19:26 »
u mnie to takjeszcze rzadko i delikatnie, już sie nie mogę doczekać kopniaczków :):) A dziewczynki ze szczecina, do dr węgrzynowskiego na usg z dużym wyprzedzeniem trzeba się umawiać?

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16862 dnia: 13 Września 2010, 19:29 »
Od 2-3 dni odczuwam, na samiutkim dole brzucha, takie jakby "bulgotki" czy to mogą być ruchy?? nie czuje ich cały czas, najczęściej wieczorem, i jak jestem w pozycji gdzie brzuch scisniety...

Iza, dokładnie w taki sposób czułam pierwsze ruchy naszego maluszka:) I również w 17 tygodniu :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #16863 dnia: 13 Września 2010, 19:35 »
delikatne ruchy, kieeeedy to bylo, teraz bardziej przypomina bombardowanie seriami i napewno juz bulgotkow nie przypomina.

a w 20tyg to ja jeszcze ani jednego body nie mialam, a wanienki dalej nie mam ;D

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16864 dnia: 13 Września 2010, 19:37 »
Mam pytanie do dziewczyn z alergią, albo znających temat i prośbę zarazem!!!

Dostałam od lekarza dziś receptę na Flanidon tabletki i Fanpos (jesli dobrze odczytuję z recepty) do nosa krople.
Brała może któraś z was coś w ciąży ??? Lekarz mówi, że mogę w 2 trym je brać, ale obawa jest... Nie wiem, czy jest sens dzwonić do gina, w końcu alergolog jest od alergii...

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #16865 dnia: 13 Września 2010, 20:34 »
pamela wanienka i body to tylko dlatego są bo się trafiła niezła promocja i się opłacało, a takto by pewnie dalej nic nie było :) mnie to w ogóle ta cała wyprawka przeraża bo nie wiem ile czego i co będzie mi potrzebne  :o powoli się dowiaduję tu na forum czegoś, gdzieś tam wyczytam coś przydatnego, nie wiem mam nadzieję, że w szkole rodzenia bardziej rozjaśnią mi umysł bo czasami to się czuję kompletnie zielona i zastanawiam się skąd inni wiedzą co mają kupić, w jakich ilościach, rozmiarach i czy ja tylko ja tak mam

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16866 dnia: 13 Września 2010, 20:51 »
ee chyba nie ty jedna, ja tak jak czasem myśle co sie powinno, to w sumie jakieś ogólniki mi do głowy przychodzą, ale nie wiem ile czego dokładnie, myślę że laski korzystają z internetu i porad rodziny i koleżanek, czasem też w sklepie coś poradzą. Ja nic nie kupuje bo raz ze mam mase rzeczy u rodziny poodkladanych, dwa ze nawet nie mam gdzie tego trzymac, poki sie nie przeprowadze, to nic nie kupuje ani niezabieram od rodzinki.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #16867 dnia: 13 Września 2010, 21:01 »
A dziewczynki ze szczecina, do dr węgrzynowskiego na usg z dużym wyprzedzeniem trzeba się umawiać?
Izulek- konkretnie musisz dzwonić 25go danego miesiąca od godz. 7.30 i wytrwale czekać na połączenie :) Od tego dnia robią zapisy na kolejny miesiąc... na połówkowe dodzwoniłam się po 10 rano i miałam już tylko 2  terminy do wyboru!

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16868 dnia: 13 Września 2010, 21:16 »
o rany ale mnie zaskoczylas....tam na felczaka rozumiem. A faktycznie pozno wieczorem przyjmuje?? mi zalezy wlasnie na pozniejszej godzinie, chyba zadzwonie do nich i podpytam, bo zaraz 20 tydzien na karku a mi na polowkowym zalezy.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16869 dnia: 13 Września 2010, 21:31 »
pochwalicie się dziewczyny jakie kołyski kupiłyście?

Ejotek i ja zakupiłyśmy takie:

Tylko moja oczywiście będzie z niebieskimi wstążeczkami ;)

Kasia, pokaż Waszą! :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #16870 dnia: 14 Września 2010, 08:29 »
My po wczorajszej wizycie w SR przy szpitalu w Bytomiu, spóźnieni oczywiście przez korki i przebudowy w Bytomiu  ::) mojemu na żarty się zebrało, co by było, gdyby tak do porodu jechać ... żartowniś. Załapaliśmy się na zajęcia z tematem połogu i kąpielą dziecka, ale więcej niet, prowadziła położna z bloku 3, a my będziemy rodzić na 5 i muszę się umówić z położną z tego oddziału. Sensu nie ma jeździć tam, bo godziny nam wcale nie odpowiadają, a chcemy chodzić razem. Zostaje nam jakaś płatna szkoła w bliższej okolicy.

Martusia mnie się właśnie wydaje, że wyprawka w rozsypce jest, naczytałam się na ten temat mnóstwo, opinie od koleżanek też zebrane, stworzyłam na początku jakąś tam listę, która stopniowo się zmienia i powoli jak nam funduszy w danym miesiącu starcza coś się dokupuje, tak naprawdę teraz coś się ruszyło więcej, bo już mamy bliżej niż dalej do końca  :D Zresztą ja lubię mieć wszystko tak poplanowane, a kupowanie stopniowo to sama radocha. Jedynie mam problem z dekoracją na ścianę  ;D ;D ;D żeby tylko same takie problemy były.

My postanowiliśmy kupić coneco silmpy city, używkę, kupioną w lutym tego roku, a gwarancji ma 2 lata. Powstrzymać się nie mogłam i jest taka, tzn. jeszcze nie odebrana, ale na nas czeka, na fotce trochę podkoloryzowana:

Ma całkiem fajne opcje i najważniejsze - jak nam przyjdzie czasowo przenieść się do dziadków z jakiegoś powodu, fajnie się ją składa w niewielką paczuszkę.
Wrrr czemu nie ma edycji postów  ???

W ogóle stwierdziłam, że zakupy na allegro dają podwójną frajdę, pierwszy raz jak się zakupi i jeszcze cena razem z przesyłką niejednokrotnie jest niższa niż gdziekolwiek indziej, a drugi raz jak paczka przyjdzie do domu. Teraz prawie codzień przychodzi jakaś paczuszka  :D :D :D

Iza czyli można gratulować pierwszych ruchów  :D :D :D

Ewelinka się odezwała, dobrze, że ją wypuścili do domu i dziś się tam zjawią, oby już nie był taki falstart jak wczoraj.

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #16871 dnia: 14 Września 2010, 08:41 »
Carollaa ja na początku ciąży walczyłam z alergią   :( (teraz na szczęście jakoś mi przeszło, i racje miała ,moja ginka) . Ja od lekarza pierwszego kontaktu dostałam rinocort (nie wiem czy dobrze napisałam) i kazał mi pić wapno. Tych leków akurat co dostałaś to nie znam . nigdy nie stosowałam,zawsze możesz upewnić się u ginekologa,ale zarówno mój rodzinny jak i ginekolog powiedział że jak mam kłopoty z oddychaniem to na pewno nie pomagam tym dziecku...Spróbuj może zastosować sobie wodę morską do nosa,mi pomagała.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #16872 dnia: 14 Września 2010, 09:06 »
Na alergię używam tylko zyrtec, także z lekami nie pomogę, a spray polecam PNEUMOVIT. W sumie w ciąży bardziej ufałabym ginelokog, niż alergolog.

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16873 dnia: 14 Września 2010, 09:06 »
U mnie niestety za bardzo nie działa, a ciągle zapchany nos mnie dobija. Włąśnie o tym myślę, że nie jest to za dobre,że ciągle mam zatkany nos i kłopot z oddychaniem.

I jeszcze wiadomość dnia od Japcia:

14 września o 0.21 po 20 godzinach porodu urodziła się nasza kochana córka.58 cm. Waga 3650. Jest śliczna i pozdrawia ciotki.

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #16874 dnia: 14 Września 2010, 09:24 »
Carollaa coś o tym wiem....

Japcio GRATULACJE !!!

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #16875 dnia: 14 Września 2010, 09:35 »
Gratulacje ;))
Dziewczyny - piekne te kołyski..

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #16876 dnia: 14 Września 2010, 09:39 »
Japcio, toś się namęczyła... serdecznie gratuluję! Niech córcia zdrowo się chowa!

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #16877 dnia: 14 Września 2010, 09:51 »
Japcio gratuluję ;D

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #16878 dnia: 14 Września 2010, 10:43 »
Japcio GRATULACJE!!!

Offline tasiek
  • Wiktor 2.10.2010 :D
  • entuzjasta
  • Szczęśliwi jak nigdy:D, zakochani jak na początku:
« Odpowiedź #16879 dnia: 14 Września 2010, 10:44 »
Magda serdecznie gratuluje!!!! 20 godz.? Olka sie nie spieszyła:/

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #16880 dnia: 14 Września 2010, 11:38 »
Gratulacje, japcio!!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16881 dnia: 14 Września 2010, 11:41 »
O mam 20 godzin,....ale najwazniejsze, ze dzidzia juz z rodzicami. japcio - gratuluje  :-*
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #16882 dnia: 14 Września 2010, 12:33 »
japcio gratulacje :) a mała dała Ci popalić od samego początku, mniejmy nadzieję, że tyle już jej starczy i będzie dalej bardzo grzeczna  ;D

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16883 dnia: 14 Września 2010, 12:59 »
Japcio, namęczyłaś sie biedna, ale najważniejsze że maleńka już z wami :)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #16884 dnia: 14 Września 2010, 13:25 »
ruchy małej ja też poczułam w 17tyg
a teraz to już nie ma wątpliwości że kopie.... oj daje nieźle z "bucika" hihi

kołyskę już pokazała julenka :)

ja oprócz kołyski w drodze i ciuszków nie mam jeszcze nic... a listy wszelakie w rozsypce....ech....
i dla mnie to też jest problem czego ile i jakich rozmiarów kupić.... a do tego "drobiazgi".... ręczniczki, termometry, wanienki i inne... o rany

raz jeszcze gratulacje dla japcio :)

a wiecie co tam u evelaz? już chyba tuli córcię?

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #16885 dnia: 14 Września 2010, 13:34 »
spoko dacie rade, ja tez bylam ciemna na poczatku, ale pomalu do wszystkiego dojdziecie i az tak duzo to tego nie ma, wiekszosc tych drobiazgow tak na dobra sprawe mozna wejsc do jednego sklepu i po chwili wyjsc ze wszystkim niezbednym.

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16886 dnia: 14 Września 2010, 13:38 »
Moja mała nieraz jak walnie to aż skaczę, wczoraj to jakieś adhd się jej włączyło, aż się ludzie w poczekalni u lekarza na mój brzuch patrzyli- tak falował i skakał ;D ale przestawiła się, nie kopie mnie już tak po nocach jak dawniej, tylko w dzień :)

co do wyprawki- ja podczytuję tu na forum i dodatkowo mogę podpytać siostrę męża, ma rocznego synka więc jestem na bieząco :) ale tak patrząc, to sporo nam jeszcze do kupienia zostało, na szczęście drobiazgów :)

zmykam zaraz do gina, zobaczymy co tam u małej słychać :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16887 dnia: 14 Września 2010, 13:43 »
Dziewczyny, czy taki termometr jest dobry dla malucha?

Pytam, bo zakupiłam ostatnio taki w AUCHAN, była promocja z 29.90 na 9.90.. więc wzięłam..
Tylko nie wiem czy będzie on tylko dla nas czy dla maluszka tez będzie odpowiedni?
Ma miękką końcówkę..

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16888 dnia: 14 Września 2010, 14:11 »
Julcia ja mam taki bezdotykowy, a to dlatego ze kiedy chciałam Zuzi sprawdzic temperature w nocy gdy byla po szczepinieniu chcialam zrboic to jak najmniej inwazyjnie dlatego wybralam wlasnie taki bezdotykowy, ale mimo wszytsko mysle ze bedzie on odpowiedni dla maluszka  ;) Mamy takich uzywaja  ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16889 dnia: 14 Września 2010, 14:15 »
julenko, ja dopki Zu byla niechodzascym dzieckiem uzywalam wlasnie takiego zwyklego z miekką koncowką - mierzylam w pupie temperature bo mi tak poradzili w szpitalu, ze najdokladniej.

Dopiero jak Zu juz nie dala sobie wlozyc nic do tylka ;) kupilam taki do czola i ucha i Zu ubustwia jak Pani jej mowi " Your temperature is.... " ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"