Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3523987 razy)

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #10830 dnia: 1 Października 2009, 22:46 »
Gosia dobrze napisała. to jest takie przenośne małe KTG -że tak to nazwę i dopiero po 20 tyg  tego używają tam gdzie leżałam, to chyba nawet ok 30 tyg dopiero, bo leżała dziewczyna w 27 i jej tego nie robili. mi przed porodem 3 razy dziennie sprawdzały w ten sposób tętno dziecka

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10831 dnia: 2 Października 2009, 07:29 »
jagodka znajdź jakiś sklpe z typowo ciążowymi ubraniami. Ja jestem krasnoludek z masywnymi udami i zawsze mam problem z kupnem spodni, a tym sklepie miałam 3 pary do wyboru....

ja mam jedne dziny ciążowe i dwie pary dersów. Tego co mi teraz może braknąć to dłuższe bluzki. Bo tego nie mam.

Al mi się dziewczyny spać chce. O dziwo dziś mi się niewiarygodnie dobrze spał mimo iż znoowu miałam bardzo bardzo dziwne sny...i jak chodzę to jakoś tak czuję wszystkie kości w miednicy...

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #10832 dnia: 2 Października 2009, 07:53 »
Agata Gosia dobrze pisze, u nas w niektórych sklepach mogą Ci nawet na zamówienie uszyć spodnie.
Ja wczoraj w C&A kupiłam grube zimowe ponczo, bo pogoda coraz gorsza a niedługo w żadną kurtkę się nie dopnę. W ciąży Polą nie miałam tego problemu, w okresie "największego brzuszka" było cieplutko, no ale za to teraz dzidzia będzie wiosenna :), muszę jeszcze jakieś leginsy upolować.
Aniu i co kupiłaś te pasy?Ja mam zawsze problem z wymiarami, zobaczę jak te z H&M się naciągają i wtedy zdecyduję.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10833 dnia: 2 Października 2009, 08:16 »
Nika, zaraz sobie zamówię - wezmę jednak większy rozmiar.
ja w porzedniej ciaży bezproblemu dopinałam się w zimowa kurtkę - fakt ma ona sportowy krój - było miejsce na brzuch  :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10834 dnia: 2 Października 2009, 09:01 »
mnie na pierwszej wizycie lekarz pokazał bicie serca wlasnie przez usg

a trąbka to wiadomo że już na samej końcówce
jak leżałam jeden dzien na patologii to budzili nas co 3 godz na "trąbke" :)

w sklepach z typowo ciążowymi rzeczami też byłam jeszcze mam jeden w kaliszu do obskoczenia
ja juz w pierwszej ciąży mialam z tym problem (zresztą jak nie jestem w ciązy też go mam )
miałam jedną parę za którkich i reszte 3/4
 ja muszę mieć nogawke od kroku conajmniej 90 cma większośc jest niestety 84-86 a to więlka różnica
tylko jedne leginsy na 9fashion mają 90cm bo są specjalnie tak "modnie " marszczone na bucie
a ja będę mieć proste  ;D mam nadzieje
ja też się martwie kurtką bo z jagodą to brzuch miałam wielki wiosną a nie zimą
a teraz marzec to może być jeszcze zimno

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #10835 dnia: 2 Października 2009, 09:16 »
Ja najprawdopodobniej będę kupowała materiał i mama będzie mi szyła płaszczyk jesienno - zimowy ;) wykombinowałam z odpinanym ocieplaczem z czego mama nie była zadowolona bo to 2 razy więcej roboty ;) hehehe, ale zobaczymy jak to wyjdzie :) Chyba, że znajdę jakiś płaszczyk za względną kasę to kupię i będzie z głowy :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #10836 dnia: 2 Października 2009, 09:17 »
A My już po wizycie, wsio ok, za tydzień będzie skończony 34 tydzień i odstawiamy luteinę, zobaczymy co się będzie działo  :)

Położna mi wczoraj zabiła ćwieka przy KTG powiedziała że widziałą w życiu już milion brzuchów i że mój stanowczo na chłopca wygląda, mówię jej że na usg wiele razy wyszło że dziewczynka, a ona się zaczęła śmiać i powiedziała że się przekonamy  :) Dla mnie w sumie najważniejsze żeby zdrowe było, poza tym bardziej wierzę usg niż starszej Pani  ;)

Co do kurtki to ja się już w nic nie dopinam ani płaszczyk jesienny, ani zimowy, jedyna nadzieja w narciarce że się dopnę, ale teraz z kolei jeszcze za ciepło na nią, pozostaje więc chyba siedzieć w domu  ;)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10837 dnia: 2 Października 2009, 09:26 »
no ja się własnie w moja snowboardową kurtkę dopinam

ciekawe Ola czy usg czy starsza pani ma rację  ;) ;)
sliczny masz licznik ale zupełnie nie czytelny  :-[

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10838 dnia: 2 Października 2009, 09:35 »
32 tydzień i 6 dzień  :)

Tak z innej beczki, jeździsz Aniu  na desce ? Ja bym chciała spróbować ale póki co cykor góruje  ;) Jakoś na dwóch deskach pewniej się czuję  :)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10839 dnia: 2 Października 2009, 10:06 »
Ola, że jeżdzę to za dużo powiedziane hehehe
no w sumię jakoś daję rade zjechać w dół
ja nie jeździłam nigdy na nartach (no nie licząc może 2 godz spędzonych na oślej łączce na mega kacu więc się nie liczy  ;) ;) )
frajda jest nieziemska - miałam parę sezonów kiedy szło mi naprwdę super. potem miałam artroskopię kolana i już mam większego stracha (choć kolana nie rozwaliłam na desce)
w zeszłym roku po dwóch latach przerwy znowu wskoczyłam na deskę - strach był, że nic nie umiem ale jakoś poszło.
w tym znowu odpuszczam ale może za rok całą rodzinką + babcia do pomocy się wybierzemy pośmigać

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10840 dnia: 2 Października 2009, 10:11 »
Bo o to w tym sporcie chodzi żeby wszelkimi możliwymi sposobami zsunąć się w dół  ;D Co do deski to jestem pełna podziwu, mój Mężul jeździ i dla mnie to nie do pojęcia jak na tym można złapać równowagę  :) Ja w tym roku też odpuszczam, ale w przyszłym mam nadzieję że już pojedziemy  :) Jakbyś chciała to mogę ci dać namiary na sprawdzone biuro podróży z fajnymi wyjazdami zimowymi ?  :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #10841 dnia: 2 Października 2009, 10:13 »
Ja tez mam problem z kurtka na zime bo w niczym sie nie dopne. Ale tesciowa pow ze mi pozyczy plaszczyk jakis to ten listopad przechodze, a pozniej w cos swojego wejde.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10842 dnia: 2 Października 2009, 10:18 »
ooo pewnie, dawaj namiary.

mój M jak wskoczył na deskę po raz pierwszy to od razu załapał o co chodzi
ja to bardziej tępa jestem  ;)
chciałabym, zeby dzieciaki od małego nauczyły sie jeżdzić - widziałam kiedyś na allegro takie malutkie deski  ;)

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10843 dnia: 2 Października 2009, 10:23 »
Zaraz ci wyślę  :)

Ja jak się uczyłam jeździć to razem ze mną uczyła się szkółka maluchów, jak jechały wyglądały jak takie małe kaczuszki, równiutko jeden za drugim, może po 3 latka miały, ale śmigały niesamowicie  :) Aż mi wstyd było  ;D Też bym chciała żeby młoda jeździła  :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10844 dnia: 2 Października 2009, 10:40 »
z kurtką to i ja mam problem, pomimo iż poprzednia ciąża też przypadła na jesień/zimę. Ale miałam inna kurtkę, a ta co mam teraz jest bardziej dopasowana. A tamtej tak nie lubiłam, że ją wywaliłam - nie lubię mieć niepotrzebnych ciuchów w domu. I teraz sama sie zastanawiam w co się ubiorę, bo nie chce kupować nowej kurtki tylkko na 4 miesiące....zastanawiałam się nad jakąś z ciucholandu ale nic sensownego i w miarę ładnego nie widziałam. Mnie zostanie chyba tylko mega ogromna wiatrówka. Minus tego jest taki, ze nie mam pod nią polaru. I w zimie moge zamarznąć.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #10845 dnia: 2 Października 2009, 10:47 »
Ja też mam jeszcze wiatrówkę, więc z braku laku sweter jeden czy dwa pod spód i może być, ale ja nie chcę wyglądać na sportowo... Chcę bardziej elegancko :)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10846 dnia: 2 Października 2009, 15:03 »
No ja wiatrówki nawet większej nie mam, ale wymyśliłam, że będę nosiła płaszcz rozpięty a na to ponczo, zobaczymy jak w praktyce wyjdzie.

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10847 dnia: 2 Października 2009, 18:47 »
Dziewczyny mam pytanie co do wkładek laktacyjnych, zawsze są potrzebne ? Jakie ewentualnie polecacie ?

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #10848 dnia: 2 Października 2009, 19:15 »
Olcia ja kupilam z Belli te co sa pakowane po 60sztuk.. a tu w Angli z Tommee Tipee  ;D ale nie uzywalam przeciez jeszcze wiec nie wiem ktore sie sprawdza ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10849 dnia: 2 Października 2009, 19:48 »
No to chyba czas na ukazanie sie  ;D

W tym tygodniu dowiedziałam sie, że za ok. 9 miesiecy zostane mamusia  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

W poprzedni poniedziałek robiłam betę - wynik to 43,7, powtórzyłam ja dziś i dzisiejszy wynik to 425,1  ;)
Przy pomocy naszych kochanych forum w wątku dla staraczek dowiedziałam się ze wynik rośnie w bardzo dobrym tempie.
I po prostu wygoniły mnie z tamtego wątku do tego oto właśnie  :P

Wspomnę ze to upragniona ciąża zarówno moja jak i męża  :skacza:

Dzisiaj wieczorem dowie się moja bliska rodzinka - już się nie możemy doczekać kiedy im to powiemy.

Oczywiście teraz czekam do pierwszej wizyty u ginekologa, aby stwierdził obecność ciąży i jej prawidłowości.
Bardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze  :Olaboga:

Mam nadzieje, ze mnie tu przyjmiecie :)

Przyznam się ze już od dawna Was podczytuje oraz watek o brzuszkach  :Serduszka: ahhh nie mogę doczekać się swojego brzuchola  :Serduszka:

W każdym razie bardzo się ciesze, ze mogę do Was dołączyć.

Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży dla każdej ciężarówki  :Daje_kwiatka:
« Ostatnia zmiana: 5 Października 2009, 12:05 wysłana przez Maja »

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10850 dnia: 2 Października 2009, 19:56 »
gratulacje natalia

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10851 dnia: 2 Października 2009, 19:56 »
Witamy ciężaróweczkę!!!!Gratulacje raz jeszcze!!Który to tydzień?

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #10852 dnia: 2 Października 2009, 20:00 »
Witamy Natalko, dobrze że już u nas jesteś :)
Spokojnych 9 miesięcy  :-*
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10853 dnia: 2 Października 2009, 20:03 »
Ślicznie dziękuje dziewczyny  :bukiet: :bukiet: :bukiet:

Z tabeli na wyniku bety wynika, że to 4 tydzień  :Serduszka:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10854 dnia: 2 Października 2009, 20:56 »
A ja sie zastanawiam kiedy prac ubranka. Za jakies niecałe 2tyg sie przeprowadzamy i nie wiem czy wyprac np. w przyszlym tyg wszystko jeszcze tu, u teściów a potem u siebie poprasuję czy to za wcześnie... Z drugiej str jakby poziom wód bardzo spadł to mogę mieć wywoływany poród wcześniej. I nie wiem co robic... Nie lubię tak na ostatnią chwilę. Poradźcie...

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10855 dnia: 2 Października 2009, 22:29 »
Pierz u teściowej ( jakby nie było woda i prąd na jej koszt  ;D ;)) jak się będziesz przeprowadzać to i tak będziesz miała zapierdziel na maxa!!A Wy Aniu już się wybudowaliście?

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10856 dnia: 2 Października 2009, 22:30 »
natalia gratuluję i witam w ciężarówkach.

ania pierz. moze ci jeszcze tesciowa poprasuje. a jesli nie to, zaoszczedzisz na wodzie i pradzie ;) zresztą w twojej sytułacji dobrze byc przygotowana wczesniej

z wkładek to mnie się przydały od 27 tc. w domu nie nosiłam ale w ciazy w szpitalu się krępowalam. Po porodzie były mi konieczne. Najbardziej przypadły mi z Penatenu i z johnson&johnson. Z belli są do kitu bo : są bardzo cienkie, nie mają plastra i w staniku się przesuwają, pokarm w nie wsiąka tylko spływa obok....

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10857 dnia: 3 Października 2009, 08:30 »
Natalia witaj wśród ciężarówek  :)

Co do wkładek laktacyjnych to o belli właśnie źle słyszałam, dlatego pytam  :)

Ale wczoraj się strachu najadłam, wieczorem położyłam się do łóżka i Mała zaczęła bardzo fikać, ale nie było to tak jak zazwyczaj tylko takie jakby pukanie w jednym miejscu, bez żadnych odstępów czasowych i tak przez kilka minut, no więc się wystraszyłam, Mąż już był w pogotowiu żeby do szpitala jechać, ale zadzwoniłam do mojego gina( całe szczęście że mogę dzwonić o każdej porze, bo jakoś przed 24 już było) wytłumaczyłam mu wszystko, uspokoił mnie  że to normalne, że aktywność dziecka może być różna i że należałoby obserwować gdyby trwało to conajmniej kilka godzin, powiedział że jak do rana nie przejdzie to mam jechać do szpitala i faktycznie po paru minutach ustało i później już fikała po swojemu  :) Ale stres był niezły  ::) Wszystko dlatego że nasłuchałam się w szkole rodzenia o tym co mogą oznaczać nadmierne ruchy dziecka no i wyobraźnia zadziałała.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10858 dnia: 3 Października 2009, 09:02 »
A może Mała miała czkawkę? To jest właśnie takie jednostajne pukanie, u mnie zwykle dość długo to trwa.

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10859 dnia: 3 Października 2009, 09:04 »
U mnie to zdarzyło się pierwszy raz dlatego spanikowałam, też słyszałam że to może być czkawka  :)