to jeszcze napisze jak bylo u nas... 1 ciaza przeczucie ze bedzie dziewczynka nawet mowilismy o dzidziusiu "kruszynka" zanim poznalismy plec (dopiero w 25 tyg), w drugiej tak bardzo chcialam druga corcie ze sobie wkrecilam ze bedzie corka ale mowilismy o dzidzku "malenstwo" i w 18 tyg okazal sie chlopiec, takze parka.troche bylo ciezko przestawic sie na chlopca...ale teraz mojego synka nie zamienilabym nigdy w zyciu na zadna dziewczynke

obie ciaze przechodzilam tak samo, ciagatki do slodkiego w pierwszej dodatkowo lody i nutella, w drugiek procz slodyczy kapusta kiszona, i owoce. w obu mialam lekkie mdlosci wymiotow praktycznie zero. jedynie co to podobno mialam inne ksztalty brzucha

przez obie ciazy kupilam 1 pare jeansow ciazowych, 1 pare legginsow ciazowych i 1 bluzke ciazowa a zrazem do karmienia ale zwykle legginsy byly u mnie na pierwszym miejscu bo duzo wygodniejsze od spodni.
teraz od poczatku mecza mnie mdlosci 24h, wymiotow brak, ochota na owoce i ogolnie brak apetytu. nie mam pojecia kto siedzi w brzuchu kazda moja ciaza wyglada podobnie, przeczucia tez brak po ostatnim wkrecaniu nawet o tym nie mysle. Zuzia marzy o siostrzyczce ale jest bardzo madra dziewczynka i jak jej powiedzielismy o ciazy i o tym ze nie wiadomo kto tam siedzi ze moze byc chlopiec powiedziala "to tez bedzie dobrze, bede miala dwoch braciszkow" kochana.
i z kolei mój gin ma zasade ze nie mowi wczesnie o plci dziecka, i tak w 12/13 tyg nie ma szans by powiedzial, bo twierdzi ze moze powiedziec ale na 50% a jest tez bardzo dobrym ultrasonografem. prenatalne mam na ostatnia chwile 13+3.
ktoś pytal o kawe dla ciezarnych jest cos takiego
http://www.aptekafortuna.pl/produkt_mama-coffee-kawa-zbozowa-naturalna-dla-kobiet-w-ciazy-w-120g_28383.html ale to taka zbozowa, ja tam kawy nie pije od zawsze takze nie mam problemu

musze sie czesciej udzielac bo tasiemce wychodza