Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2679007 razy)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #2160 dnia: 9 Stycznia 2015, 16:11 »
No wiem ;-)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2161 dnia: 9 Stycznia 2015, 16:23 »
Japcio jesteście nastawieni na zwiedzanie czy tylko leżenie ?

Z dzieciakami zwiedzać się nie da :) Będziemy się lenić na basenie i plaży :)

Da się  ;) Proszę nie ogólniaj ;)
Zu z nami na pierwsze wakacje pojechala w wieku 6 miesiecy i zwiedzaliśmy ;)
Potem co roku były wyjazdy, zawsze ze zwiedzaniem. Nie lubie plazy.
Ale jak kto lubi.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #2162 dnia: 9 Stycznia 2015, 16:26 »
Japcio jesteście nastawieni na zwiedzanie czy tylko leżenie ?

Z dzieciakami zwiedzać się nie da :) Będziemy się lenić na basenie i plaży :)

Da się  ;) Proszę nie ogólniaj ;)
Zu z nami na pierwsze wakacje pojechala w wieku 6 miesiecy i zwiedzaliśmy ;)
Potem co roku były wyjazdy, zawsze ze zwiedzaniem. Nie lubie plazy.
Ale jak kto lubi.

Oczywiście, że się da! A jaka frajda dla dzieci, ich ciekawośc, pytania. Nie narzekają na nudę :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #2163 dnia: 9 Stycznia 2015, 16:32 »
Powinnam napisać z MOIMI dzieciakami nie da się zwiedzać :)
My lubimy harce w wodzie.
Chociaż w sumie chyba skłamałam..... zwiedzamy, ale miejscowe atrakcje. Nie jeździmy na dalsze wycieczki autokarowe czy długie rejsy. Byłoby to bardzo męczące dla całej naszej czwórki. Mam bardzo ruchliwe i żywe dzieci. Zresztą co ja się tłumaczę. Na wakacjach każdy robi to co lubi :)

Doksik, twoje młodsze dziecko zadaje już pytania? Moje jest w podobnym wieku i na  razie mówi MAMA, KAKA i BLEEE.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2164 dnia: 9 Stycznia 2015, 16:35 »
Japcio, a czytanie ze zrozumieniem albo zastanowienie się kuleje, czy boli? Moja wypowiedź i zawarta w niej liczba mnoga odnosi się do ogółu dzieci. Moja starsza jest bardzo ciekawska. Ale widząc inne dzieci można zauważyć, że też pytają, chcą sie czegoś dowiedzieć. Znajomi też potwierdzają, że jak zwiedzają, to najbardziej zainteresowane są dzieci, które dopytują. To naturalne zachowanie dzieci i przy okazji bardzo fajne, więc użyłam LICZBY MNOGIEJ. Jasne?
A widzisz, w temacie gadania młodszego,  mój synek mówi więcej ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2165 dnia: 9 Stycznia 2015, 16:43 »
Japcio, a czytanie ze zrozumieniem albo zastanowienie się kuleje, czy boli?

Znów się rzucasz na mnie? Napisałaś w liczbie mnogiej, to pomyślałam, że piszesz o swojej dwójce.

A widzisz, w temacie gadania młodszego,  mój synek mówi więcej ;D

Ty masz zawsze tyle do napisania, że wcale mnie to nie dziwi.....

Wątek o wczasach, więc pisz, gdzie jedziesz albo lecisz, a nie znów wymyślasz sztuczne problemy.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2166 dnia: 9 Stycznia 2015, 16:47 »

Wątek o wczasach, więc pisz, gdzie jedziesz albo lecisz, a nie znów wymyślasz sztuczne problemy.

Pozwolę sobie zauważyć, że to Ty zmieniłaś temat czepiając się jak zwykle o byle gów.. ;D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #2167 dnia: 9 Stycznia 2015, 16:51 »
może trochę obok tematu, ale jeśli ktoś nie czytał, to polecam - ze specjalną dedykacją dla doksik  ;D
http://mikemary.pl/2015/01/08/matko-internetu-ogarnij-sie/
w nawiązaniu - każdy inaczej wypoczywa i nie ma uniwersalnego modelu wakacji  :P

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #2168 dnia: 9 Stycznia 2015, 16:51 »
My bliżej bo majówka w Pradze  ;D
Mamy zamiar zwiedzać z naszym 4,5 latkiem. On przede wszystkich chce karmić pingwiny  ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2169 dnia: 9 Stycznia 2015, 16:56 »

Wracając do zwiedzania z dziećmi - Kretę zostawiamy na za kilka lat, gdy młode podrosną i zwiedzanie z zapamiętaniem szczegółów będzie miało sens :) Teraz nastawiamy się głównie na wyjazdy plażingowe - córka pamięta, że rok temu kąpała się w ciepłym morzu, pluskała w basenie, piła kolorowe napoje z parasolką. Nie pamięta, że zwiedzała zamek Joannitów na Kos czy stała pod platanem Hipokratesa.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2170 dnia: 9 Stycznia 2015, 17:08 »
Każde dziecko jest inne i co innego zapamięta.
Mój pamięta, ze rok temu był na latarni, w forcie z armatami, płynął statkiem wikingów i ze ciocia wykonała mu dol na plaży taki głęboki, ze cały się w nim zmieścił , ze wielka fala zmyla go z materaca, jechał szybkim pociagiem do Niemiec po żelki  ;D i wiele innych czadowych rzeczy.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2171 dnia: 9 Stycznia 2015, 17:13 »
i wiele innych czadowych rzeczy.

no właśnie - czadowych dla niego :) Nie wszystko, co podoba się dorosłym, jest czadowe dla dzieci ;)

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2172 dnia: 9 Stycznia 2015, 17:14 »
Zgadzam się w100 %.   ;D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #2173 dnia: 9 Stycznia 2015, 18:32 »
moje to też pływaki, więc im głównie woda do szczęścia jest potrzebna, ale o dziwo najbardziej z ostatniego wyjazdu wspominają park miniatur  i kolejek z dziwnowa  - ale to właśnie zależy, co akurat dziecku podpasuje  :)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2174 dnia: 9 Stycznia 2015, 19:15 »
Oj ale macie powód do kłótni.... ja zwiedzamy z dziećmi wiec się da. A czy lubią ?? Wiła leżeć na plaży ale wakacje są dla nas wszystkich wiec dzielimy czas tak żeby każdy był zadowolony. Chłopcy zawsze z nami zwiedzają i różnie bywa z ich zadowoleniem -raz im się coś podoba raz nie. To mały człowiek i to my kształtujemy z nim pewne nawyki . Jesli my będziemy jechać na wakacje leżeć na plaży to nasze dziecko też. Każdy spędza wakacje jak lubi to oczywiste. Ale ja nie wyobrażam sobie pojechać np. Do Potugalii i zobaczyć tylko plażę...szkoda byłoby mi pieniędzy ;) wakacje są od tego aby robić to co się lubi ale ja czuję się w obowiązku pokazać moim dzieciom różne formy spędzania wolnego czasu ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2175 dnia: 9 Stycznia 2015, 19:19 »
Daruda, i po za zadałaś mi pytanie ;) I po co ja na nie odpowiedziałam.... Lepiej takie sprawy załatwiajmy smsem :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2176 dnia: 9 Stycznia 2015, 19:26 »
japcio, nie wiem za bardzo o co chodzi;-))))) hiihihiih możesz pisać na viber masz??????

mój Alan (liczba pojedyncza) to też typ plażingowo- sweemingowy;-)))) nie wyobrażam sobie z  nim zwiedzania nie wiadomo czego,jak widzimy,że woli się pluskać w wodzie to wycieczek nie robimy, zostajemy na plaży i robimy babki z piasku, wszystkie w sumie atrakcje rozwazamy pod niego.....nie widzę potrzeby zwiedzania z nim nie wiadomo czego i urządzania wypraw ,które go nie interesują ,na to będzie czas na naszej emeryturze, a dla nas samych największym relaksem i radością jest patrzenie na jego uśmiechniętą buzię w basenie, a nie bolące nogi i pot pod nosem na dalekich wyprawach;-))))
także japcio, na bank fajnie byśmy sobie plażowały razem;-))))

co do wakacji jestem też zdania,że każdy je spędza jak chce;-))))

gabiś,powiem ci,że sprawdzałam ten wasz hotelik i spoko,ale cena zabija!!!!!rany za co oni chcą tyle pieniędzy w Portugalii?????cena prawie jak na Malediwach ;-))))) ( z przymrużeniem oka) , wy pewnie jedziecie z wycieczką ,ale cena samego hotelu na 10 dni wyszła mi jakieś 2700 euro, byłam w soku, bo bardzo dużo hoteli przejrzałam w różnych miejscach i powiem ci, kwota duża;-))) mam nadzieję,że będziecie zadowoleni i ,że wycieczka będzie warta tych pieniędzy;-)))) oczywiście po powrocie czekam na sprawozdanie z tych luksusów;-))))

Wszystkim dziewczynkom, które mają już jakieś plany bliższe czy dalsze życzę ,aby czas do wakacji jak najszybciej zleciał, czy to do leżenia plackiem, czy do zwiedzania, czy do całodziennego sexu w pokoju hotelowym!!!!!!enjoy dziewczynki!!!!!!!

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2177 dnia: 9 Stycznia 2015, 19:54 »
Daruda to najtańsza wycieczka do Portugalii w tym standardzie jaka znaleźliśmy. Czy luksusy ? Nie wiem... rok temu płacilismy podobnie. Czyli za 14 dni ok. 13 tys zl/ 4 osoby zakwaterowanie w 2 pokojach lub dużym rodzinnym i all inclusive.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2178 dnia: 9 Stycznia 2015, 20:05 »
no dość drogo;-))) moim zdaniem za tą cenę powinien być fajny standard ;-))) my byliśmy w zeszłym roku koło Malagi w hotelu o wysokim standardzie i wraz z przelotem  wyszło nas mniej;-))) także myślę,że tam to będzie już git;-)))

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2179 dnia: 9 Stycznia 2015, 20:10 »
Aż obliczyłam ile by nas wyniosła wycieczka do tego hotelu co jedzie Japcio... 13 tys zl wiec identycznie. I dzieci śpią w tej cenie na dostawce. Pewnie pokoj rodzinny wyszedł by jeszcze drożej.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2180 dnia: 9 Stycznia 2015, 20:10 »
Zresztą to chyba nie licytacja ;) ceny wycieczek jakie są to każdy wie .

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2181 dnia: 9 Stycznia 2015, 20:29 »
gabiś, mycha,chyba mnie źle zrozumiałaś;-))) oczywiście,że to nie licytacja i absolutnie nie wyliczam wam wakacji;-)))) hiihih Moja kalkulacja odnośnie waszego hotelu była typowo orientacyjna;-)))) własnie siedzę w tych hotelach i widzę jakie są ceny ( nie przez wycieczkę, tylko hotel i lot osobno;-)))) cena jaka mi wyszła jest dla mnie duża ;-))) ja szukam czegoś jednak tańszego;-) z japciem miałam okazję jechać w cenie nawet nie pamietam, ale t omiały być połączone wakacje w słońcu i pobyt u moich rodziców- czysta kalkulacja;-))))
nie gniewaj się mycha, bo na prawdę nie miałam niz złego na myśli i absolutnie nie zaglądam do waszych portweli;-)))

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2182 dnia: 9 Stycznia 2015, 20:55 »
Ależ ja się nie gniewem ;) po prostu wakacje w Europie lecąc z Polski są drogie. A już Portugalia, Hiszpania... masakra. Portugalia to moje marzenie i moim zdaniem ta oferta która znaleźliśmy jest atrakcyjna. ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2183 dnia: 9 Stycznia 2015, 20:59 »
My trafiliśmy na promocję - dziecko do 2 lat za 99 zł, a na drugie rabat 50% :) Dlatego lecimy tak wcześnie, by wrócić przed 2 urodzinami córki.

Daria, już wiem, dlaczego lubię cię na forum i poza nim :) Prawie zawsze myślimy identycznie ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2184 dnia: 9 Stycznia 2015, 21:17 »
siostro;-)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2185 dnia: 9 Stycznia 2015, 21:19 »
Japcio takie promocje są super :) My też przy rezerwacji do 30.11 zaoszczędzilismy 1000zł ;)

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2186 dnia: 13 Stycznia 2015, 09:20 »
Muszę napisacmaila z pytaniem o dostępność terminów do hoteli w Pradze. W jakim jezyku ?

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2187 dnia: 13 Stycznia 2015, 09:22 »
ja bym pisała po angielsku
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2188 dnia: 13 Stycznia 2015, 09:56 »
Tak, myślę, ze angielski na pewno.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2189 dnia: 13 Stycznia 2015, 10:06 »
Dzięki, tez tak myslalam, ze powinni znać angielski  ;)