Autor Wątek: Siva & Jaro. ślubujemy 25.08.2007. ODLICZAMY!!!!  (Przeczytany 48293 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Odp: Siva & Jaro. ślubujemy 25.08.2007. ODLICZAMY!!!!
« Odpowiedź #480 dnia: 15 Czerwca 2007, 22:20 »
no to dobrej podróży :D
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #481 dnia: 16 Czerwca 2007, 00:22 »
Oj prawie spakowana jestem. Tylko yyy jak zawsze czekam aż moje kochanie zapakuje swoje manatki co by mu troche moich podrzucić.  :P ::) Zawsze tak jest że ja się zmieścić nie moge. Przed chwilką poszli znajomi, przekazaliśmy im klucze co by kwiatki podlewali i poczte sprawdzali. Mamy szklane drzwi i jak listonoszka wrzuci list to od razu widać. A po co ma kusić. ide zobaczyć czy już moge się pakować do drugiej walizki  :P ;D

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #482 dnia: 16 Czerwca 2007, 00:31 »
siva Ja mam  to samo z pakowaniem. Njagorzej że zawsze na lotniskach okazuje się ze mam nadbagaż i r. musi brać moje zreczy do swijego bagażu. :taktak: :taktak:

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #483 dnia: 16 Czerwca 2007, 01:07 »
My staramy się ważyć i przekładać w domu, czasami na lotnisku przymykają oko,  ale ostatnio nam się nia udało i płaciliśmy chyba z 15 funtów za nadbagaż. Teraz lecimy innymi liniami i można mieć 10 podręcznego i 20 rejstrowanego. I tym razem mieszcze się w kg!!!! ale zilością ciuchów, prezentów już gorzej i  tak musiałam przełożyć do mojego J walizki.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #484 dnia: 16 Czerwca 2007, 16:02 »
My staramy się ważyć i przekładać w domu, czasami na lotnisku przymykają oko,  ale ostatnio nam się nia udało i płaciliśmy chyba z 15 funtów za nadbagaż. Teraz lecimy innymi liniami i można mieć 10 podręcznego i 20 rejstrowanego. I tym razem mieszcze się w kg!!!! ale zilością ciuchów, prezentów już gorzej i  tak musiałam przełożyć do mojego J walizki.
My też starmy się wazyć ale i tak zawsze mamy problemy:) Z prezentami będę miala klopocik. Nie wiem jak się pomieszcze.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #485 dnia: 17 Czerwca 2007, 20:38 »
siva nadrobilam tyle postow no ale juz bede na berzaca ;D
i jak ze swiadkiem macie juz drugiego  8)

jejku do Dundee jezdzilam na zakupki a na farme jechalismy przez Perth ;D ale naszly mnie wspomnienia 8) 8) 8)

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #486 dnia: 18 Czerwca 2007, 20:07 »
milenaw dlatego my prosimy o pieniążki. Nie wiemy kiedy wrócimy na stałe do Polski, po co mają sta i się kurzyc.
siva nadrobilam tyle postow no ale juz bede na berzaca ;D
i jak ze swiadkiem macie juz drugiego  8)

jejku do Dundee jezdzilam na zakupki a na farme jechalismy przez Perth ;D ale naszly mnie wspomnienia 8) 8) 8)
Swiadka jeszcze nie mamy bo nie dojechaliśmy jeszcze do J rodzinki. Dziś mieliśmy spisa protokół, ale niestety nie zdążyliśmy zebra wszystkich dokumentów i proboszcz przełożył na środe.
Jesteśmy na etapie rozwożenia zaproszeń ale jak na razie po mojej rodzince. papa śmigam na browarka z moim świadkiem.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #487 dnia: 19 Czerwca 2007, 00:05 »
siva[/b z nami jest dokladnie tak samo. Zostaniemy tu jeszcze jaki sczas i mówimy wszystkim że wolimy pieniadze.

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #488 dnia: 19 Czerwca 2007, 13:05 »
Też wolałabym dostać kaskę, ale nie będę prosić gości o dawanie pieniędzy.
Jakoś mi głupio tak mówić.

A na zaproszeniu nie zawarliśmy żadnej informacji w tym rodzaju :d

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #489 dnia: 19 Czerwca 2007, 13:44 »
Ja nadal się głupio czuje że mamy wierszyk o kasie na zaproszeniu, ale rozmawiałam o tym z niektórymi z rodziny wcześniej i rozumieją. Pozatym wybraliśmy dośc "delikatny wierszyk.

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #490 dnia: 19 Czerwca 2007, 14:07 »
Byłam zapyta w kwiaciarni o wystrój kościoła i mnie wkurzyli. Mojej bratowej powiedzieli 500-600 a mi  600-700 plus samochód 100-150. Widziałam dekoracje i chciałabym jeszcze po kwiatku na ławke to wyjdzie pewnie z 200zł.  Jak myślicie 1000 zł za samochód i kościół to drogo?? Chyba pojade do zapyta się do innej kwiaciarni, może do grudziądza, może zaproponują lepszą cene albo wystrój. Dowiedziałąm się , ze mojego taty przyjaciółka ma brydżke!!!! Musze jecha ją obejrzec, może pojedziemy nią do kościoła??!!  Ok spadam odwiedzi koleżanke i jej tygodniową córeczke  :skacza:

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #491 dnia: 19 Czerwca 2007, 14:13 »
Siva wg mnie to bardzo drogo.

U nas za dekorację kościoła 300 - 400 zł
Samochód góra 150 zł czyba, że ktoś ma jakieś specjalne yczenia to więcej

Dla mnie ten 1000 zł to kupa kasy -  ja bym tyle nie dała :)

Może uda Ci się znalźć coś tańszego...
Ale Twój wybór

pozdrowionka :D

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #492 dnia: 19 Czerwca 2007, 14:28 »
Dzięki Barbart. Mi też się wydaje drogo, zwłaszcza że dekoracja jest ładna, ale nie rewelacyjna, widziałam dużo ładniejsze w podobnej cenie. Mieszkam w małej miejscowości, wydaje mi się , ze brak konkurencji ma duże znaczenie w cenie. Na pewnoi udam się do kwiaciarni w innych miejscowościach. Tej kwiaciarni powinnam da znac tydz, 2 tyg przed ślubem.

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #493 dnia: 19 Czerwca 2007, 16:21 »
siva, spróbuj jeszcze poszukać, bo 1000 zł to strasznie dużo za tak niewiele, a jakbys nie znalazła, to zawsze pozostaje allegro i własna inwencja twórcza :D
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #494 dnia: 3 Lipca 2007, 00:14 »
Nikt mnie nie odwiedza. Smutno mi.  :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1:

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #495 dnia: 3 Lipca 2007, 00:40 »
siva a ty już wrociłas? JAK BYŁO?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #496 dnia: 3 Lipca 2007, 15:45 »
odwiedza, odwiedza :) czekaliśmy na Ciebie :)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #497 dnia: 3 Lipca 2007, 18:19 »
No i gdzie nam znikłas?

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #498 dnia: 3 Lipca 2007, 21:15 »
jestem jestem. Przyszły małż ma nocki to będe nadrabiać wasze wąteczki.  Jak zwykle urlop za krótki. Nie załatwiliśmy wszystkiego co chcieliśmy. A zaczeło się od spraw papierkowych.  :-\ :-\  moje dokumenty mieliśmy już w poniedziałek po przylocie, ale niestety, rodzinka pracowała na popołudniu i nie mieliśmy czym jechac po J dokumenty, a to przecież 70 km odemnie. Protokół mieliśmy spisac w pon, niestety ksiądz się nie zgodził bez dokumentów.  :mdleje: :mdleje:  I zaczeły sie schody, J pojechał we wtorek do domu, już w środe rano po niego jechałam żeby dojechać do mojego urzędu i do księdza na 13. Załamka, w USC spędziliśmy godzine, za 5 wychodziliśmy na szczęście kościół blisko i zdążyliśmy do księdza.

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #499 dnia: 3 Lipca 2007, 21:28 »
U księdza siedzieliśmy  spokojnie ponad 2 godz, bo ciągle ktoś dzwonił, przyłaził.  Protokół spisany, obowiązuje nas jedna spoowiedz, w dzień ślubu. Ale na spotkania musimy chodzić, jedno już zaliczone, następne 13 sierpnia i jeszcze 23. poradnia rodzinna zaliczona, za 50 zł.  Pan kamerzysta nie odbiera telefonów, troche sie martwie, ale wiemy gdzie mieszka, był rok temu na weselu J siostry, no i jako jedyny ma w umowie zaznaczone, że w  razie gdyby coś mu się stało i niee mógłby nagrywać  , to on jest zobligowany do znaleziania zastępstwa.

Offline asiaItomek

• zapaleniec
  • data ślubu: 21.07.2007
« Odpowiedź #500 dnia: 3 Lipca 2007, 21:48 »
hello Siva! powróciłaś nareszcie :)
Z tym kamerzysta to dziwne.... nie wyobrażam sobie takiego stresu..."mógłby nie nagrywać\'.... jaaaaaaaa :(
Fajnie, że poradnia do przodu :)
Asia i Tomek

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #501 dnia: 3 Lipca 2007, 21:56 »
Sprawa z zespołem nadal mnie martwi. na weselu J siostry był zespół który miał u nas grać, niestety bez kolegi, czyli Łukasza który podpisał z nami umowe ale jako inny zespół. Długo zastanawialiśmy się czy pogadać z tym zespołem, byłam ciekawa czy wiedza że mieli u nas grać, okazało się , że oni na 25 sierpnia mieli już dawno podpisaną umowe z J dalekim kuzynem i ze nic nie wiedzieli o naszym weselu.Czyli kolega Łukasz chciał się z nimi rozstać, ale najpierw podpisac kilka umów żeby mieć kaske, ciekawe ile osób tak wrobił. Ale pomimo tego jak ich i nas załatwił kolega z byłego zespołu powiedział nam, ze nie mamy się martwić, bo łukasz dobrze gra, rozkręca zabawe itp.  Ale pozostaje problem damskiego wokalu. Pierwotnie miały być 3 osoby w tym jedna kobieta, zespół wołał chybacoś ok 1800. teraz mamy 2 osoby a umowa na 1600. J zadzwonił do tego Łukasza i powiedział mu, ze wiemy ze tamci nie będą grać i co teraz, skoro my chcemy damski wokal. Dał mu do zrozumienia że nas wykiwał, kolega powiedział że oddzwoni, no i okazało się że damski wokal jest do wynajęcia. Zaj... ciekawe ile będe miała pani zapłacić. Wkurzyłam się, nawet już nie chodzi o kase, ale że  kręcił i że pewnie próbe generalną śpiewania razem będą mieli na naszym weselu. :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: Stwierdziłam że wynajmiemy panią, ale niech sami się martwią gdzie spać. W umowie mam że dojazd oni gwarantują. i nie ma nic że musze im zapłcić dodatkowo.  Ale sie rozpisałam. Tak pozatym spotkałam się z fotografem- moim znajomym , powinno być ok, chociaz byłam przekanana ze robi cyfrówką a on kliszowym pstryka, lipa. ach, tak to jest jak się nie ma czasu spraw załatwiać,  i wszystko na szybkiego, czasami bez zastanowienia się robi.
Napisane: Lipiec 03, 2007, 21:49:36
Czyli nadal zostało sporo na sierpień, spotkania z zespołem, kamerzystą , jeszcze raz fotograf, ksiądz.   Suuuuuper,  :-\ :-\ ale na szczęście jedziemy naszym autkiem i będziemy niezależni. Bo inaczej nie da rady. PPM nie ubraliśmy, ale za to po kilku dniach oglądania, przymierzania wybraliśmy obrączki. Miały być zupełnie inne, ale to samo było z  suknią ślubną. Posłuchaliśmy rad znajomych, rodziny, żeby wybrać jak najbardziej klasyczne. Z resztą te obrączki które mi się podobały wyglądały okropnie na J palcu. Już mieliśmy kupowac dwukolorowe, ale cena nas troszke zraziła ponad 2000 bo z brylantami. A po co mi to badziewie??  pozatym były matowione, a dużo jubilerów mówiło ze mat się zetrze. Nie chciałam wydawać tyle kasy na coś co wytrzyma 2 lata.  nie mam zdjęć, ale poszperam w necie.

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #502 dnia: 3 Lipca 2007, 22:13 »
Aha, kupiłam bielizne ale chyba kupie inny stanik, bo ten jest bez silikonowego  paska podtrzymującego.  Byłam w salonie w którym miałam mieć makijaż, farbowałam włosy i depilowałam nogi woskiem. No i się wkurzyłam, bo niby wielka firma ale do du... kłaki na nogach zostawiła. Ogólnie nie byłam zadowolona, ale dowiedziałam się że w mojej miejscowości właśnie otwierają salon kosmetyczny i poszłam się tam dowiedzieć. Makijaż ślubny 39 zł, tam była podobna cena, ale za dojazd miałam zapłacić. Więc zdecydowałam że pójde do tej kosmetyczki u mnie. Na paznokcie się umówiłam, (z koleżanką - ma swój salon) na czwartek przed ślubem. No i dowieddziałam się że pani Ela (mojego taty przyjaciółka) ma brydzke!!!! pojechałam, obejrzałam, może nie jest super eksta, ale spodobała się nam i pojedziemy z domu do kościoła brydzką!!!! Co prawda trzeba ją porządnie wystroić, bo troszke zniszczona jest, ale i tak się ciesze. Właśnie szukam materiałów, bo musze załatwić obszycia na siedzenia bo wyglądają nieestetycznie.  Nie zgrałam jeszcze zdjęć, ale jak to zrobie to powklejam.

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #503 dnia: 3 Lipca 2007, 22:34 »
Nie moge znależć zdjęcia naszych obrączek w necie. Jest to coś pomiędzy tymi dwoma modelami. Tzn. Mają ścięte brzegi , ale nie aż tak jak na 2 zdjęciu.

Shot with NIKON D70 at 2007-07-03

Shot at 2007-07-03

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #504 dnia: 3 Lipca 2007, 22:50 »

to nasze tablice.  Reszta zdjęć w innym terminie, bo właśnie zgrywam z aparatu, a mam ich ponad 600 i troche to potrwa...  :czeka: :czeka: :czeka:

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #505 dnia: 3 Lipca 2007, 22:56 »
Siva ale się naprodukowałas ;D
Dobra zacznę od tego, ze ciesze się ,ż etyle udało się załatwić.
Zespol jak dla mnie to porażka. powiedzialabym do słuchu do sluchu temu koledzie i na pewno nie zgodziałbym się, żeby dopłacac za ten damski wokal. To on nie wywiązal sie z umowy. :tak_smutne:
Obrączki przypuszczam będą śliczne.  :taktak:
A tablice mi się bardzo podobają.
A przymiarka sukni była?

Offline asiaItomek

• zapaleniec
  • data ślubu: 21.07.2007
« Odpowiedź #506 dnia: 3 Lipca 2007, 23:25 »
Siva
A przymiarka sukni była?

No wlaśnie, nic nie ma ten temat....

Tablice, gitowe :)
Czekam na zdjęcie obrączek w oryginale, chyba mam słabą wyobraźnię, bo ciężko mi skleić te dwie pary.....
My chyba jutro albo w czwartek odbieramy swoje.
My mamy z firmy Łazur nr P626- nie mogę wkleić zdjęcia, ale są na stronie tej firmy.
Jak Ci się chce to popatrz sobie :)
Asia i Tomek

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #507 dnia: 3 Lipca 2007, 23:34 »
No z tym wokalem to niech ten chłopak sam załatwia i to już bez dopłaty.
Co do obrączek, to chyba wiem o jakie Ci chodzi bo my mieliśmy najpierw na nie oko :) ALe jak to wiadomo gusta się zmieniają jak zobaczy się coś innego :)
Tablice rejestracyjne super :)

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
« Odpowiedź #508 dnia: 3 Lipca 2007, 23:56 »
My też mamy łazura p610 chyba....ale na tamtych zdjęciach kiepsko widać.  NIEEEE, właśnie się zorientowałam, że nie mam karteczki z nr. modelu i ze zaliczka wpłacona!!!!!! Gdzie ja to walnełam?????? ratunku. zwariuje zaraz. Mam nadzieje że J gdzieś przełożył bo jak nie to się załamie.
Napisane: Lipiec 03, 2007, 23:54:01
asiaItomek a jaka kolekcja?? bo nie moge znależć. nasze są z klasycznych.

Offline Marcix
  • forumowicz
  • data ślubu: 25 sierpień 2007
« Odpowiedź #509 dnia: 4 Lipca 2007, 00:04 »
No hej Siva, fajnie, że już wróciłaś :brawo_2: :hello:

Nie martw się, że trochę zostało na sierpień, zdążycie. Już przecież dużo macie załatwione. A wypoczęliście chociaż troszeczkę? Mam nadzieję, że nie tylko ganialiście, ale mieliście chwilę dla siebie.
Tablice bardzo mi się podobają, czekam z niecierpliwością na zdjęcia tej bryczki :brawo_2: A mocno jest zniszczona? Da się jakoś ładnie przybrać? Myślę, że spokojnie dasz sobie radę i będzie :ok:

Z tym zespołem to lipa faktycznie, ktoś sobie waszym kosztem coś załatwia, nieładnie. Ja bym się wściekła. Mam nadzieję, że jedna się sprawdzą.