Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 91673 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
Odp: Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1830 dnia: 28 Lipca 2007, 12:56 »
Antalis fajniutka ta Ziutka  ;D

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #1831 dnia: 28 Lipca 2007, 13:10 »
była taka piosenka....... "o Ziutaaa " :) heheh ale się usmiałam.

hehe mój tata czasem na moją mamę mówił Makolągwa jak sie chciał podroczyć...teraz to przynajmniej wiem co t o jest :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1832 dnia: 28 Lipca 2007, 21:59 »
Jak ona smutno w tej klatce wygląda :(

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1833 dnia: 29 Lipca 2007, 11:12 »
Jak na poczatku  moj maz zaczal mnie tak nazywac wtedy jeszcze nie znalam tej piosenki  :D mozliwe ,ze gbybym ja znala nie pozwolilabym tak na siebie mowic  ;D

Z czasem tak sie przyzwyczailam ,ze wszyscy bliscy znajomi juz tak na mnie mowia  ;) :D tylko tesciowa zawsze powtarzala  Chrzciny byly , tyle pieniedzy sie wydalo , ladne imie nadano a Ty teraz ja przechrzciles   :skacza:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #1834 dnia: 29 Lipca 2007, 11:23 »
dzisiaj masz 50 dni już na finishu jestes
jak tam samopoczucie

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1835 dnia: 29 Lipca 2007, 11:30 »
Agulkaaa własnie mi kopara opadła jak to zobaczyłam :P
Chyba zaczynam miec małego cykora. Pewnei wszystkie macie obawy czy sobie poradzicie.

Po wczorajszym obiedzie byłam tak zmeczona ze padłam jak kawka - w sumie niedawno wyszłam z łozka. Maz w pracy :(  Tylko WY mi zostałyscie :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1836 dnia: 29 Lipca 2007, 11:32 »
Antalis w sumie dobry miesiac Ci zostal , jeszcze troche i zaczniemy obstawiac termin  :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1837 dnia: 29 Lipca 2007, 11:40 »
Jagna prosze Cie ty mnie nie strasz :) Ja musze jeszcze tyle zrobic ;P

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1838 dnia: 29 Lipca 2007, 11:42 »
Ja musze jeszcze tyle zrobic ;P
Przestan Antalis :) Będziesz robić jak Kacperek się pojawi na świecie :) Poleniuchuj trochę, to naprawdę żaden grzech w tym stanie :)

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #1839 dnia: 29 Lipca 2007, 11:43 »
Jagna prosze Cie ty mnie nie strasz :) Ja musze jeszcze tyle zrobic ;P
hehe,typowe dla kobiety hehe!!!

Ale czas leci nieubłagalnie,normalnie niedawno pamiętam początek Twojej ciąży.... a tu już tylko tyle zostało  :o :o

Najważniejsze,żebyś sie dobrze czuła i nie przeforsowywała!!! I zrób plan hihi,cobyś tylko najważniejsze rzeczy robiła!!  ;D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1840 dnia: 29 Lipca 2007, 11:47 »
Antalis przeciez Ty jestes taka zorganizowana  ;D :D Nie sadze abys z czyms sobie nie dala rady  :ok:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1841 dnia: 29 Lipca 2007, 12:00 »
Ta łatwo sie mówi :)
Od dzis postanowiłam codziennie ,oczywiscie w miare mozliwosci robic sobie spacerek.
Pozatym musze jeszcze dokonczyc prasowanko bo przez te upały miałam mały przestój. Mezus umyje mi okna ( zawsze kochany myje bo ja mam lek wysokosci a mieszkan na 3 pietrze+parter )a sis załozy firanki - musze kupic jeszcze kubusiowa do pokoju Kacperka i jakas dziecinna zaslonke ;)
Pod koniec musze tez mezusia zaopatrzyc w jedzonko - popieke mu miecho i pozamrazam by biedak z głodu nie umarl w czasie gdy bede w szpitalu :P Oj chyba musze liste zrobic :P

Dziewczyny kiedy kupowałyscie biustonosze do karmienia ? Jakbym kupiła teraz to bedzie za wczesnie ??

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #1842 dnia: 29 Lipca 2007, 12:04 »
Ja akurat miałam jeden biustonosz trochę większy niż wszystkie i rzydał mi sie na początek,a kupowałam dopiero inne (ale nie typowe do karmienia bo nie podobają mi się w nich piersi) jak MIłek miał chyba 2/3 miesiące.
Aha no i polecam kupić miękki (no chyba,że posiadasz taki sportowy całkiem miękki staniczek) na noc-pod piżamkę.Piersi nie latają pod koszulką no i jak pokarm leci noca troszkę to koszulka jest sucha.Mnie się przydał.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1843 dnia: 29 Lipca 2007, 12:11 »
Ja sportowe uwielbiam ;) Nie lubie tych utwardzanych choc wizualnie nawet powiekszają biust a u mnie to byłoby co powiekszac :P

A co masz na mysli pisac ze piersi w nich brzydko wygladają ? Ostatnio ogladałam w sklepie taki dokarmienia i Pani pokazywała mi jeszcze taki własnie sportowy bardziej zabudowany ktory wystarczy podniesc i wyjac piers - nie ma takich knifów jak te specjalne do karmienia :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1844 dnia: 29 Lipca 2007, 14:08 »
A wiesz ja ci napisze ze wogóle nie kupowałam .
I tak siedziałąm w domku wiec chodziłam bez i było najwygodniej . A jak juz szłam na dwór to ubierałam normalny :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1845 dnia: 29 Lipca 2007, 15:17 »
Ja co prawda nie nosiłam i nie potrzebowałąm ale nawet gdybym potrzebowałą tobym nie kupiła. Moim zdaniem (podobnie do asi) tego typu biustonosze poporstu robią z biustu naleśniki, kompletnie je deformują i wygląda to koszmarnie! Ale to tylko moje zdanie.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1846 dnia: 29 Lipca 2007, 15:45 »
Chyba dziewczyny kupie sobie sportowy taki jak lubie na wyjscia a po mieszkaniu taki do karmienia - bez stanika nie lubie chodzic i czuje sie goła :P

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1847 dnia: 29 Lipca 2007, 16:00 »
Chyba dziewczyny kupie sobie sportowy taki jak lubie na wyjscia a po mieszkaniu taki do karmienia - bez stanika nie lubie chodzic i czuje sie goła :P

Antalis, ja odkąd jestem w ciąży nosze sportowe. Są jedynymi, które mnie nie uwierają i czuję się jakbym nic nie miała:) Super.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1848 dnia: 29 Lipca 2007, 21:15 »
Antalis odnośnie biustonosza do karmienia to ja ci powiem tak:wg mnie spokojnie mozesz już kupić.Ja kupiłam sobie na czas ciży taki z Triumph ciążowy, który się rozciągał razem z ciążą.Ale teraz to juz bez sensu w twoim przypadku.Ale miałam tez taki do karmienia, one jak są zamknięte to nie widać że to dla mam karmiących. A prawda,ze pod koniec ciązy przynajmneij dla mnie niewygodne były staniki z drutami ,bo brzuch jest wysoko i praktycznie pod samymi piersiami i to mnie osobiście uciskalo.Poza tym zwiększył mi sie juz sporo rozmiar. Ja potem na czas karmienia musiałąm kupic sobie staniki dla mam karmiacych.Bo biust to z D zrobił się F, i to już poważna sprawa.Z drutami raczej F nie kupisz.No i lepeij sie karmi jak swobodnie tą kieszonkę sobie otworzysz. I w nocy lepeij w takim spać niz z drutami.A w nocy musialam mieć stanik z wkładkami laktacyjnymi bo miałam tyle mleka,że czasami zalewało mi cała koszulę i pół prześcieradła jak sie na brzuch położyłam. Kieruj sie swoja wygodą i tym jak ci będzie lepiej...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1849 dnia: 31 Lipca 2007, 07:52 »
Antalis ja cie przepraszam ale gdize jest cotygodniowy....poniedziałkowy raport kolejnego tygodnia????? Hm.....?????

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1850 dnia: 31 Lipca 2007, 09:02 »
a moze Antalis się źle czuje albo coś i nie moze pisać?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1851 dnia: 31 Lipca 2007, 09:07 »
 :drapanie:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1852 dnia: 31 Lipca 2007, 09:26 »
Antalis widziałam cie wczoraj że buszowałaś ale NIC nie napisałaś!!! My sie tu martwimy kochana!

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1853 dnia: 31 Lipca 2007, 11:08 »
Antalis czekamy na wiesci kochana , co u was slychac  :drapanie: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1854 dnia: 31 Lipca 2007, 13:21 »
Witam :)
Ano wpadłam wczoraj dosłownie na chwilke. Ostatnie dwa dni nie były kolorowe. Zle sie czułam, wymiotowałam i miałam biegunke :( Na szczescie z Kacprem wszystko ok a te objawy to prawdopodobnie ... nerwy  ::) Nie miałam siły siedziec nawet na forum ( straszne uczucie :P ).
Wczoraj moja Ziutka  :pogrzeb: :( Prawdopodobnie dostała zawału  :-\ Słyszałam tylko jak cos uderzyło w szybe a potem jak Ziutka spadła z drązka, jak poszłam wymienic jej wode to była juz martwa :( Prawdopodobnie gołąb ja wystraszył. No i w ten sposob nie mam ptaszencji.
Kurcze niby głupi ptaszek a w domu tak jakoś cicho i smutno - nikt nie budzi nas o 4 rano swoim spiewaniam i nikt nie smieci mi na podłoge :( Co prawda we wrzesniu bedziemy mieli własnego wrzasqna Kacperka ale wiecie ile takie małe zwierzatko daje radosci ?? No i Kacperkowi byłoby co pokazywac. Rafał lubil siadac w kuchni i przykladac sie Ziutce. Kurcze płakałam jak głupia ... Dobra koniec tego lamentowania.

Oto zalegly raport z rozpoczetego 34 tygodnia :)
TYDZIEŃ 34
(32. tydzień po poczęciu)

Ostatnie długie tygodnie

Czas na ostatnie przygotowania. Część rodziców woli odłożyć konieczne zakupy na czas po porodzie, jednak większość wkracza na prężny rynek artykułów dla dzieci w ostatnich tygodniach ciąży. Nawet jeśli nie zamierzacie teraz nic kupować, warto zawczasu wybrać podstawowe sprzęty - wózek, łóżeczko i fotelik samochodowy, w którym przywieziecie maleństwo ze szpitala.

Choć dziecko jest już dobrze przygotowane do życia poza macicą, lekarze będą starali się nie dopuścić do przedwczesnego porodu. W przypadku wystąpienia poniższych objawów natychmiast skontaktuj się z lekarzem:
- skurcze podobne do miesiączkowych (niekiedy towarzyszy im biegunka, niestrawność lub mdłości),
- wodnista, różowa lub brązowa wydzielina z pochwy (niekiedy wcześniej odchodzi tzw. czop śluzowy),
- wody płodowe sączące się lub tryskające z pochwy.

Ty
Obrzmiałe dziąsła mogą krwawić podczas mycia zębów. Z Twoich piersi może wyciekać siara.
Być może pojawiają się w Twoim życiu takie momenty, że zaczynasz wątpić w swoje przygotowanie do porodu i umiejętność samego urodzenia dziecka. Spotykaj się z innymi ludźmi i mów otwarcie o swoich wątpliwościach (może w szkole rodzenia ?). Dzięki temu zminimalizujesz swoje napięcie spowodowane oczekiwaniem na wydarzenia porodowe.

Twoje dziecko
Jeśli nosisz chłopca, jego jądra zeszły już do worka mosznowego. Dziecko otwiera oczy w okresach czuwania, zamyka na czas snu. Meszek płodowy zanikł już całkowicie - zastąpiła go gruba warstwa mazi płodowej.
Dziecko przez ostatnie 3 miesiące swojego pobytu w macicy uczy się i zapamiętuje informacje. Pamięta również swoje ułożenie w macicy i taką pozycję najchętniej przyjmuje zaraz po urodzeniu. Może właśnie dlatego, że pamiętamy wrażenia z życia wewnątrzmacicznego tak bardzo lubimy relaks w bujanym fotelu czy szukamy odprężenia w wodzie?

A to brzuszek :

W pasie mamy narazie 94 cm no i 10 kg na plusie :) Zaczynamy sie turlac :P
Dzis kupilismy farbe do ponownego pomalowania parapetow ( były zrobione tylko podkładem ), lakierobejce do drzwi, plafon w łazience zamontowany. Zabieram sie dzis w koncu za dokonczenie prasowania ale najpierw zrobie zubróweczkę na pępkowe :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1855 dnia: 31 Lipca 2007, 13:33 »
Antalis przykro mi z powodu Ziutki  :przytul: :uscisk:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #1856 dnia: 31 Lipca 2007, 13:55 »
biedny ptaszek. szkoda. wiem jak to brakuje małego zwierzaka bo sami mieliśmy kiedyś śliczną maleńką królicę... jak odeszła to zrobiło się tak przeraźliwie pusto że szok..nie było kogo wziąć na wybieg na dwór , do kogo w pokoju pogadać, komu dać jeść, posprzątać otoczyć opieką - chyba tego "dawania miłości" najmocniej mi brakowało... po 3 miesiącach pojawił się Tofik (samiec) który do tej pory podbija nasze serduszka i codzień nas zaskakuje. ostatnio pojechalismy na weekend bez niego do moich rodziców - pustka była straszna i ciagle bylo myślenie - "ciekawe co Tofik teraz robi?", "pewnie czeka aż ktoś do pokoju przyjdzie", "ciekawe czy już dostał jeść czy byl na dworze itp itd". szok. dlatego wierzę i rozumiem to jak sie czujesz po stracie ptaszyny.
No ale fakt - już niedlugo bedzicie mieli swoje malenstwo więc wypełni wam czas calkowicie.

Antalis śliczny brzusio!!! kurcze...laska z ciebie i tak strasznie zorganizowana mama że szok.
P.s. tak czytam że już przygotowaujesz się do pępkowego, chrzcin itp a powiedz mi czy może ćwiczysz juz jakoś mięśnie pod katem porodu? tzn kiedyś czytałam o tzw npiananiu mięsni Kegla które niby maja pomóc potem po porodzie i czytalam też i widzialam urzadzenia do tzw. rozciagania wejścia (kanału rodnego) by zmniejszyc ryzyko pękania, przygotować na to że bedzie musiał sie rozciagnac mocniej niż zwykle ip odobno to też dość dobrze chroni potem odbyt. kurcze wiem że to może być bardzo dosadnie opisane ale no skoro już przy porodzie jestesmy to pytam.
kto wie może za roczek tez mnie to czeka :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1857 dnia: 31 Lipca 2007, 14:10 »
Ewelinko i tego Ci zycze :)
Co do cwiczen to tez czytałam o tych miesniach Kegla i cwicze sobie dziennie np. przy gotowaniu obiadku, przy siusianiu - wszedzie. Tego nawet nie widac ze sie cwiczy :p Mam nadzieje ze cos mi pomoze .
Co do pekania to wolałabym byc nacinana niz połozna miałaby czekac az pekne. Sis mówi ze to widac czy kobieta peknie bo skora sie tak mocno naciaga ze nic tylko peknąc dlatego lepiej kontrlowanie naciac niz niekontrolowanie peknąc bo własnie czasem do odbytu dochodzi i potem sa problemy.
Miejmy nadzieje ze jak bede rodzic moja siostra bedzie miala dyzur i mi helpnie :) Sis mówi ze zadna szkoła rodzenia nie pomoze przy porodzie kiedy nie słucha się połoznej. Czesto te "uczennice" wiedza "lepiej" jak sie oddycha i jak sie zachowac i za zadna cholerę nie wspołpracuja z połoznymi a przeciez wiadomo ze co fachowa opieka to fachowa opieka.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1858 dnia: 31 Lipca 2007, 14:11 »
Antalis, super brzuszek :) i piękna tunika....

P.S. przykro mi z powodu ptaszka...sama kiedys mialam 3 kanarki i wszystkie poumierały :(

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1859 dnia: 31 Lipca 2007, 14:16 »
Antalis z tym sluchaniem i wspolpracowaniem z polozna  masz zupelna racje  :)