Witam

Ano wpadłam wczoraj dosłownie na chwilke. Ostatnie dwa dni nie były kolorowe. Zle sie czułam, wymiotowałam i miałam biegunke

Na szczescie z Kacprem wszystko ok a te objawy to prawdopodobnie ... nerwy

Nie miałam siły siedziec nawet na forum ( straszne uczucie

).
Wczoraj moja Ziutka

Prawdopodobnie dostała zawału

Słyszałam tylko jak cos uderzyło w szybe a potem jak Ziutka spadła z drązka, jak poszłam wymienic jej wode to była juz martwa

Prawdopodobnie gołąb ja wystraszył. No i w ten sposob nie mam ptaszencji.
Kurcze niby głupi ptaszek a w domu tak jakoś cicho i smutno - nikt nie budzi nas o 4 rano swoim spiewaniam i nikt nie smieci mi na podłoge

Co prawda we wrzesniu bedziemy mieli własnego wrzasqna Kacperka ale wiecie ile takie małe zwierzatko daje radosci ?? No i Kacperkowi byłoby co pokazywac. Rafał lubil siadac w kuchni i przykladac sie Ziutce. Kurcze płakałam jak głupia ... Dobra koniec tego lamentowania.
Oto zalegly raport z rozpoczetego 34 tygodnia
TYDZIEŃ 34
(32. tydzień po poczęciu)
Ostatnie długie tygodnieCzas na ostatnie przygotowania. Część rodziców woli odłożyć konieczne zakupy na czas po porodzie, jednak większość wkracza na prężny rynek artykułów dla dzieci w ostatnich tygodniach ciąży. Nawet jeśli nie zamierzacie teraz nic kupować, warto zawczasu wybrać podstawowe sprzęty - wózek, łóżeczko i fotelik samochodowy, w którym przywieziecie maleństwo ze szpitala.
Choć dziecko jest już dobrze przygotowane do życia poza macicą, lekarze będą starali się nie dopuścić do przedwczesnego porodu. W przypadku wystąpienia poniższych objawów natychmiast skontaktuj się z lekarzem:
- skurcze podobne do miesiączkowych (niekiedy towarzyszy im biegunka, niestrawność lub mdłości),
- wodnista, różowa lub brązowa wydzielina z pochwy (niekiedy wcześniej odchodzi tzw. czop śluzowy),
- wody płodowe sączące się lub tryskające z pochwy.
TyObrzmiałe dziąsła mogą krwawić podczas mycia zębów. Z Twoich piersi może wyciekać siara.
Być może pojawiają się w Twoim życiu takie momenty, że zaczynasz wątpić w swoje przygotowanie do porodu i umiejętność samego urodzenia dziecka. Spotykaj się z innymi ludźmi i mów otwarcie o swoich wątpliwościach (może w szkole rodzenia ?). Dzięki temu zminimalizujesz swoje napięcie spowodowane oczekiwaniem na wydarzenia porodowe.
Twoje dzieckoJeśli nosisz chłopca, jego jądra zeszły już do worka mosznowego. Dziecko otwiera oczy w okresach czuwania, zamyka na czas snu. Meszek płodowy zanikł już całkowicie - zastąpiła go gruba warstwa mazi płodowej.
Dziecko przez ostatnie 3 miesiące swojego pobytu w macicy uczy się i zapamiętuje informacje. Pamięta również swoje ułożenie w macicy i taką pozycję najchętniej przyjmuje zaraz po urodzeniu. Może właśnie dlatego, że pamiętamy wrażenia z życia wewnątrzmacicznego tak bardzo lubimy relaks w bujanym fotelu czy szukamy odprężenia w wodzie?
A to brzuszek :
W pasie mamy narazie 94 cm no i 10 kg na plusie

Zaczynamy sie turlac

Dzis kupilismy farbe do ponownego pomalowania parapetow ( były zrobione tylko podkładem ), lakierobejce do drzwi, plafon w łazience zamontowany. Zabieram sie dzis w koncu za dokonczenie prasowania ale najpierw zrobie zubróweczkę na pępkowe