Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 528982 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #2730 dnia: 11 Listopada 2010, 13:49 »
Eee tam, nie ma idealnego wózka, każdy ma jakieś wady, nawet ten za 3000zł.. Jak będą skrzypieć to się nasmaruje :) A koła piankowe maja tą przewagę nad pompowanymi, że dzięki nim wózki są lżejsze - więc jest plus :)

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #2731 dnia: 11 Listopada 2010, 21:32 »
Dokładnie to, że wózek koszuje 3 tys. nie oznacza, że jest idealny. Koleżanka miała wózek z Mutsy, który każdy wie ile kosztuje. Nie wiem jaki to był dokładnie model, ale taki co ma tylną oś skrętną i ma w stelażu tylko jedno ramię. Efekt był taki, że gondola zamontowana tylko na tym jednym ramieniu się przechyliła ku dołowi i dziecko poprostu zjeżdzało w dół i dotykało nóżkami końca gondoli, wręcz czasami nózki jej wyjeżdżały poza wózek.

A ja się zaczynam zastanawiać nad tym czy nie kupić samej gondoli, a później wg. potrzeb spacerówke, ale sama już nie wiem  ??? Bo nie wiem czy ta spacerówka to by miała być już parasolka czy jakaś inna, coraz większy mam mętlik w głowie :-[ A możecie mi napisać  jaki jest koszt takiej dobrej spacerówki.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2732 dnia: 12 Listopada 2010, 08:17 »
Spacerowka - parasolka - Mclaren - mercedes bodaj wsrod spacerowek od 1000 PLN wzwyz ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #2733 dnia: 12 Listopada 2010, 09:18 »
Spacerowka - parasolka - Mclaren - mercedes bodaj wsrod spacerowek od 1000 PLN wzwyz ;)
Zależy jaki model. Ale XT i XLR rzeczywiście zaczynają sie tak od 900 zł. Mój nowy XT z tego roku tyle kosztował.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #2734 dnia: 12 Listopada 2010, 10:54 »
martusia ja mam x-landera xgo. Kosztował około 400 zł i jestem ogromnie zadowolona. Ponoć został zrobiony na wzór maclarena xt... świetnie się podbija, jest lekki, ma podobnie jak maclaren dwie blokady przed złożeniem... ja na początku chciałam maclarena, odkładałam kasę, ale w obecnej sytuacji musiałam spasować... dorwałam w ręce x-landera... dla mnie jest równie ok jak maclaren. Miałam możliwość pojeździć i jednym i drugim.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #2735 dnia: 12 Listopada 2010, 12:52 »
A to prawda są podobne, choc w naszy przypadku xlander byl ciut dluzszy i nie miescil nam sie do auta oraz nie mial przedłużanej budki.

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #2736 dnia: 12 Listopada 2010, 16:56 »
Mam parasolkę mclarena po małej siostrze ale oprócz tego kupiłam 3 w 1, także na początku będziemy jeździć w spacerówce coneco, a jak zacznie mnie to męczyć to przerzucę się na mclarena.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #2737 dnia: 12 Listopada 2010, 19:18 »
Xlander xgo faktycznie jest super.. ale ma jedną ogromną wadę.. ma malutką budkę i jeśli u kogoś wieje tak jak u mnie to się kompletnie nie nadaje.. sama chciałam go kupić.. Kupiłam maclarena xlr za 1038zł i jestem MEGAAAAAA zadowolona.. można powiedzieć wózek ideał (nie ma tylko rączki lub budki przekładanej).

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2738 dnia: 12 Listopada 2010, 20:26 »
Wiecie co a ja tak obserwuję x landery i wydaje mi się,że mają niskie oparcie. Ostatnio widziałam siedzącą w nim dziewczynkę..no na oko 2 latka i prawie na styk

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #2739 dnia: 12 Listopada 2010, 20:44 »
Ja poki co tego nie zauwazylam. Ale chyba dzieci dwuletnie nie uzytkują już tak często wózka? Więc po co większe?

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2740 dnia: 12 Listopada 2010, 20:56 »
Jak wybierałam spacerówke to każdy mi mówił,że bardzo ważne jest wysokie oparcie,żeby główka dziecka nie wystawała ;) więc tak mi utkwiło to w pamięci,że  teraz zwracam na to uwagę ;). Są dzieci które w wieku 2 lat nie chcą już w wózku siedzieć ale są też leniuszki ;))

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2741 dnia: 12 Listopada 2010, 21:06 »
Nie przejmuj sie. Ja NIGDY nie zwracałam uwagi na te wszystkie rzeczy o któych piszą dzieczyny. Wózek miał być ŁADNY i praktyczny (czytaj w dobrej cenie) i z jednej tylko firmy. Nie pomyliłam się ani razu.
ja wybrałam wózek bo mi się podobał...mam mutsy
nigdy nie mierzyłam gondoli ani nie zastanawiała się czy budka dorze zasłoni dziecko od wiatru  ::)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #2742 dnia: 12 Listopada 2010, 21:11 »
Mi też najbardziej podoba się mutsy, jak dla mnie to strzał w 10 i nie zamieniłabym go na nic innego.

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #2743 dnia: 12 Listopada 2010, 21:40 »
My dzisiaj byliśmy znowu w sklepie oglądać wózki i w sumie jeśli chodzi o kupno samej gondoli ze stelażem to nie wychodzi wcale to tak tanio bo taki wózek kosztuje gdzieś około tysiąca złotych jeśli doliczyć to tego fotelik samochodowy to to wychodzi nam podobna cena jak za Espiro 3 w 1. Pomijając fakt, że bardzo mały jest wybór wózków gdzie można samą gondolę kupić, większość posiada gondole i spacerówkę. No i jeszcze mężowi znajomi powiedzieli, że używali spacerówki takiej dużej do 2 roku życia dziecka więc on już jest zdecydowany na Espiro :)
Patrzyłam sobie też na parasolki i mi się akurat podobała z Baby Design Walker za ok 400zł, no ale to jeszcze czas więc jak na razie parasolki odchodzą w bok, a te co podaliście to drogie dość, jakoś zawsze mi się wydawało, że taka parasolka to tańsza jest :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #2744 dnia: 12 Listopada 2010, 21:50 »
Są też tańsza... ale masz na to jeszcze czas... :) na razie tym sobie głowy nie zawracaj, bo jak będziesz na etapie zakupu parasolki to może już będą inne nowsze, lepsze modele :)

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #2745 dnia: 12 Listopada 2010, 22:02 »
Ewelina_Michał no na razie to nie myślę o parasolkach :) tak patrzyłam dzisiaj na nie bo jak myślałam o samej gondoli to chciałam zobaczyć w jakich cenach są parasolki. Na razie dalej zostaje opcja Espiro GTX 3 w 1 i już wiemy gdzie go kupimy, więc pod koniec listopada jedziemy po wózek :) teraz tylko problem z kolorem bo co widzimy inny kolor na żywo to zmieniamy zdanie :P

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #2746 dnia: 13 Listopada 2010, 09:32 »
Nika to tak jak ja ;)
martusia ja ostatnio widziałam na zywo ten fiolecik jest śliczny :) ogólnie wózek ładnie się prezentuje ale fotelik brałabym maxi cosi.

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #2747 dnia: 17 Listopada 2010, 14:32 »
Mogę się pochwalić, że  temat wózka jest już sprawą zakończoną bo już kupiliśmy wózek :) I mamy Espiro GTX  kolor Ocean http://www.90n.pl/sklep/product/p/1390/espiro,gtx.html#.

Zakup został trochę przyśpieszony bo znalazłam wózek w lepszej cenie niż we wszystkich innych sklepach i tym sposobem wózek już jest w domciu :) a, że teraz już na wszystko jest gwarancja 24 m-ce nie musiałam już na to patrzeć więc tylko cena była głównym kryterium. Fakt, że nie było w tym sklepie opcji zostawienia wózka, aż do porodu ale przetrzymamy wózek u moich rodziców do czasu porodu więc ta opcja też już została załatwiona :)  

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #2748 dnia: 18 Listopada 2010, 11:59 »
martusia83 Elegancki ten Espiro ;D Ja już powoli zaczynam się zastanawiać nad wózkiem... :) Wiem, że jeszcze sporo czasu, ale jak to w ciąży bywa człowiek lubi wózki pooglądać :)
Dziecko będzie wiosenne, więc z tego co obserwowałam w tym wątku gondola nie musi być za duża.
Mam na oku Mutsy Urban Rider, macie jakieś opinie na jego temat?  Któraś z Was jest (była) w jego posiadaniu? :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2749 dnia: 18 Listopada 2010, 14:51 »
Od nas z forum na pewno Mutsy na podwoziu Urban Rider miała :Anka: i elisabeth81

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2750 dnia: 18 Listopada 2010, 15:44 »
Od nas z forum na pewno Mutsy na podwoziu Urban Rider miała :Anka: i elisabeth81
tak jest - obie byłyśmy zadowolone... ja swój zostawiłam sobie dla drugiego dziecka. Bardzo go lubiłam choć ma swoje minusy - np. za wąska spacerówka.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2751 dnia: 18 Listopada 2010, 16:57 »
Ja mam 4 Ridera i jestem zadowolona, jeździmy nim cały czas ;) jak masz pyt. to pisz!

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2752 dnia: 18 Listopada 2010, 19:35 »
elisabeth81 hmmm tego to nie przewidziałam... że za wąska spacerówka może być. Zobaczę na żywo i się przekonam. Dzięki za zwrócenie uwagi na ten aspekt :)

Katrinka chodzi mi o ogólne wrażenia z użytkowania. Czy wszystkie parametry Ci odpowiadają, jakie są ewentualne mankamenty?

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2753 dnia: 18 Listopada 2010, 20:05 »
z tą spacerówką to zalezy jakie dziecko bo moja jagoda spokojnie jako dwulatka się mieściła jeszcze ze śpiworkiem

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #2754 dnia: 18 Listopada 2010, 20:15 »
Ja mam urbana i jest super :)

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2755 dnia: 18 Listopada 2010, 21:46 »
Moja Laura - (w styczniu będzie miała 2 lata) jest dość wysoka 90 cm ale szczupła, spokojnie śpiwór plus zimowa kurtka buty ma miejsce.
Dla mnie wózek jest super, łatwo się prowadzi, podbija.
Ja jedynie polecam kupić zamiast torby kosz na zakupy oryginalny, bo o wiele bardziej się przyda niż torba.
U nas się sprawdził i wersji z gondolką - mała jeździła ok 6-7 mies. potem spacerówka przodem do mnie do ok 12-14 mies. a potem przodem do świata.
Wózka na pewno nie sprzedam, bo czeka na kolejną dzidzię ( mojej siostry - staranka w toku;) ).

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #2756 dnia: 18 Listopada 2010, 22:02 »
ziomaleczka dzięki :) A tak jeszcze w sprawie wózków to w każdym przeważnie znajdzie się coś co nam będzie w większym czy mniejszym stopniu przeszkadzać do tego dochodzi ilość osób użytkujących, to tak jak z gustami jedni będą bardziej zadowoleni a inni mniej. Dla mnie liczyła się funkcjonalność, cena i wygląd. Podobają mi się też wózki z mutsy ale to już nie mój przedział cenowy, a jak się mój sprawdzi to się okaże dopiero podczas użytkowania, mam nadzięję, że będę zadowolona i wtedy poczeka na drugie :)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #2757 dnia: 18 Listopada 2010, 22:08 »
Oj tak kosz na zakupy jest super :)
Martusia ja mam używane Mutsy z allegro i nic po nim nie widać :)
A kupiłam na licytacji za groszowe pieniążki w porównaniu z cenami sklepowymi...

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #2758 dnia: 18 Listopada 2010, 22:24 »
myszkasc wiem, że używany wózek idzie kupić dużo taniej ale z moim mężem taka opcja by nie przeszła no może jeśli wózek byłby od kogoś z rodziny lub bliskich znajomych. Ja to mam trochę urwanie głowy z moim mężulkiem przy zakupach :) gdyby się tak we wszystko inne angażował jak w zakupy dla dziecka to by było super :) 

A tak na marginesie to jeśli chodzi o kosz to już widzę, że ten w tym moim wózku nie jest za duży, więc już jest jakiś minus no ale nigdy nie ma nić w 100% idealnego :)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2759 dnia: 19 Listopada 2010, 10:46 »
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi - podpowiedzi :) Raczej nastawiam się na zakup tego Mutsy :) Patrzyłam już na Allegro i faktycznie można wyłapać niezłe okazje ;D Mój mąż nie ma z tym problemu (na szczęście) żeby wózek był np. używany, ale stan musi być idealny :) Zobaczę jak z pieniążkami będę stała na początku przyszłego roku i wtedy podejmiemy decyzję: używany czy nowy :)
Jeśli chodzi o kosz na zakupy to już na niego zerkałam. Świetny pomysł i na pewno taki zakupię :)
Jakby coś mi się jeszcze przypomniało to na pewno się do Was zwrócę :)
To forum to naprawdę kopalnia wiedzy i przydatnych opinii :)