Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 528788 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #2430 dnia: 30 Lipca 2010, 11:16 »
Rybko a ten esprit na aukcji to taki o którym mówisz, że jest ok? Bo widziałam też jakiegoś esprita haucka, który nie był składany do parasolki tylko tak standardowo. Możesz powiedzieć czy dobrze Ci się ten wózek podbija? Nie skrzypi?

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #2431 dnia: 30 Lipca 2010, 13:14 »
Ewelinko a już obejrzałaś ten wózek ? Ja go mam i jestem również baaardzo zadowolona.

http://allegro.pl/item1165225275_spacerowy_deltim_dot_2010_4_kol_wys_0_zl_zabawka.html

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #2432 dnia: 30 Lipca 2010, 14:06 »
Adiana tak, oglądałam go i podobał mi się, ale ma oparcie jedynie o 1 cm wyższe niż mój obecny wózek.

Właśnie, wiecie wczoraj tak w nocy myślałam o tych wózkach. O tym czego szukam i zastanawiam się czy tworzyłyście kiedyś taki ranking, który spacerowy ma np. najwyższe oparcie? JA jak kupowałam wielofunkcyjny z gondolką to na temat rozmiarów gondoli w różnych wózkach było duuużo informacji. Ze spacerówkami niestety temat się trochę rozprasza. :) Chyba za dużo parametrów jest do porównywania. Szkoda mi też, że nie ma blisko mnie jakiejś sensownej hurtowni z wózkami. Nie mam jak obejrzeć np. haucków. Najwięcej u nas baby design, abc i tako..trochę to rozumiem, bo wózeczki są w przystępnych cenach i po prostu lepiej idą. Druga sprawa... gdyby nie net, pewnie też poszłabym do sklepu i kupiła spośród tych wózków które byłyby dostępne. Hihi mam wrażenie, że większa wiedza powoduje trudniejszy wybór.

caril
  • Gość
« Odpowiedź #2433 dnia: 30 Lipca 2010, 14:24 »
wrażenie jak najbardziej prawidłowe ;)

a ile cm, znaczy wysokie?
ten, który ja wkleiłam wcześniej ma 49cm...

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #2434 dnia: 30 Lipca 2010, 15:41 »
Ja mojego haucka parasolkę mam już 3 lata więc jego zniszczenia są spore (używany jest non stop) ale ja jestem i byłam z niego zawsze bardzo zadowolona.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #2435 dnia: 30 Lipca 2010, 19:17 »
My w końcu zdecydowaliśmy się na Tako Warrior. Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #2436 dnia: 30 Lipca 2010, 19:21 »
U mnie oparcie ma śmiałe 46 cm plus ta zakładka, która tworzy gondolkę gdy dziecko śpi, normalnie ją odpinam i chowam do tyłu...

Ja jedynie miałam listę rzeczy, które nowa parasolka powinna mieć plus margines cenowy...nie robiłam większych porównań, jak

któryś wózek czegoś nie miał, lub fatalne opinie - bo i je czytałam - to od razu "skreślałam" go.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2437 dnia: 3 Sierpnia 2010, 10:06 »
No to i ja mam pytanie odnośnie wózka... czy któraś z was mieszka wysoko i dopierała wózek z gondolą pod względem wygody i małego ciężaru do wnoszenia??

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #2438 dnia: 3 Sierpnia 2010, 11:16 »
Pati (Ricardo) mieszka wysoko, może Jej zapytaj. Ja nawet na 4. piętro do rodziców wciągam wózek na kołach.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2439 dnia: 3 Sierpnia 2010, 12:56 »
Ja mieszkam na 3 pietrze i obojetnie jakibym wozek nie wybrala calego nie wtaszczylam nigdy sama.

Robilam to na raty, najpierw stelaz, potem gondola. Pozniej stelaz byl bw samochodzie i znosilam Zu w gondoli i wpinalam.

Na kolach do tej pory nie umiem wciagnac, ani zniesc wozka. Za ciezkie jest to dla mnie.

Moj X-lnader mial ok 16 kg, to jeden z najlzejszych wozkow, ale co z tego i tak to dla mnie za duzo.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2440 dnia: 3 Sierpnia 2010, 17:21 »
Już znalazłam wózek 9 kg z gondolą.... ale jeszcze muszę na żywo się z nim zapoznać jak jest wykonany i jak się go prowadzi...

Ja niestety nie mam za bardzo gdzie na dole zostawić stelaża...

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #2441 dnia: 3 Sierpnia 2010, 18:44 »
Nasz z gondolą waży 11 kg więc  powinno być ok.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2442 dnia: 3 Sierpnia 2010, 18:53 »
milenaw a jaki masz wózek?? 11 kg to jeszcze rozsądna waga

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2443 dnia: 3 Sierpnia 2010, 19:02 »
W pogaduchach wklejałam zdjecia. To jest firma CAM.
chiquita na stronie 549 są fotki

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2444 dnia: 3 Sierpnia 2010, 21:22 »
chiqita ja mam chicco enyoj ewolution...jeden z lżejszych. wybierany ze wzgledu na wagę i to ze pani mi powiedziała, ze jak kupię wózek na pompowanych to i tak bede kupować spacerówke na małych kółkach...
wózek nadający się tylko do miasta., po trawniku jeździ też nawet  sprawnie
 mieszkam na 3 pietrze i albo znoszę wózek cały i potem lecę po dzieci. albo najpierw stelaz, a potem z młodą w gondoli bądź w foteliku (zalezy co idę na spacer czy jade autem). z spowrotem ta sama śpiewka z tym wyjątkiem, ze czesto wózek zostawiam na dole i maz po pracy go wnosi... niedano znosiłam wózek razem z Agatką ale było mi zbyt ciężko....ok. 10 kg wóżek+ ok. 7-8 kg Agatka +torba z wyposażeniem +zapas wody na spacer=to jak dla mnie zbyt duży ciężar do tego w nieporeczny gabarytowo, bo ok. 15,5 kg starsza córkę daję radę wnieść na 3 piętro  ;))

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2445 dnia: 3 Sierpnia 2010, 21:26 »
Dokladnie do wagi wozka trzeba dodac wage dziecka + inne rzeczy w nim -  w ziemie kocyki itp.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2446 dnia: 3 Sierpnia 2010, 21:35 »
Powinni robić wózki lekkie :) ze składanym stelażem.. tak by się w kieszeń po złożeniu mieścił :)

No ja myślę że jak by udało mi się kupić ten wózek który waży 9 kg to jakoś dałabym radę wtaszczyć go na górę razem z małą w środku...

Ale cały czas zbieram opinie o wózkach bo się wogóle nie znam

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2447 dnia: 3 Sierpnia 2010, 21:45 »
Marta, ja bym nie brała wózka f-my krzak (typu CAM), bo i tak zapewne zaraz wymienisz go na inny. Zależy ile kasy przeznaczacie, są fajne Mutsy, Maxi Cosi, X landery. My mieliśmy ten ostatni i wjeżdżałam i zjeżdżałam z nim kilka razy dziennie (później stał na dole). Można kupić używany w dobrym stanie.

Offline irminka.p
  • forumowicz
« Odpowiedź #2448 dnia: 3 Sierpnia 2010, 21:59 »
Ja kierowałam się wagą i wybrałam Jane Nomad. Super wózek, łatwo wpina się i wypina gondolę lub fotelik. Wnoszę osobno stelaż (waży coś koło 6,5 kilo) i gondolę (4,5 kg) z synkiem (obecnie 6,5 kg:))
Ten model już wycofali i można kupić nowe wózki z poprzednich kolekcji taniej lub używkę. Tylne kółka są pompowane więc nawet na wertepach nie jest tak źle. Byłam już nim na plaży i w górach i dał radę. Super łatwo się prowadzi. Polecam!!!

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2449 dnia: 4 Sierpnia 2010, 07:36 »
Ciężko wybrać wózek... to będzie zima więc chyba kupię sanki i na sankach będę maleństwo ciągać.... hehe...

Muszę widzę i tak i tak zrobić maraton po sklepach... ale na uwadze na pewno będę miała firmy które polecacie

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2450 dnia: 4 Sierpnia 2010, 08:18 »
Mój wózek w komplecie miał 14 kg - nigdy nie brałam go całego do domu (raz wziełam i myślałam, że wyzionę ducha ubrana w zimową kurtkę, z Małą w środku... - nigdy więcej). Stelaż zostawiałam koło piwnicy a Małą z gondolą wnosiłam. Potem gondolę też już zostawiałam na dole.

Teraz  mamy spacerówkę Graco Mosaic i jestem bardzo zadowolona. Spacerówka od naszego wózka to klapa totalna... Gondola i możliwość wpięcia fotelika to super sprawa, ale spacerówka to porażka...

Wracając do tematu - wózek jest po chrześniaku, więc używany i widać po nim, że nie jest to nówka, ale świetnie się prowadzi, podbija się ok, kółka są mniejsze niż pompowane, ale i tak duże. Ja jestem zadowolona. Ten rok napewno przejeździmy jeszcze w tym a na przyszły rok o ile ten już będzie rozklekotany to kupimy coś innego.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2451 dnia: 4 Sierpnia 2010, 08:29 »
martyna z góry zakładasz, że jak nie znasz jakiejś firmy to od razu ten wózek trzeba będzie wymienić. To że to nie jest X-lander albo MaxiCosi wcale nie musi oznaczać, ze będzie gorszy. Co więcej ten wózek kosztował tyle co np Implast czy X-lander .
A po za tym jest wiele wózków o których się słyszy dopiero jak uzyskają parę dobrych opinii.
Trzeba brać pod uwagę dużo rzeczy przy wyborze. Wagę, jakość, awaryjność i atesty. Niektóre z nieznanych firm mogą się poszczycić tym, że foteliki przeszły crash testy a np: wiele z polskich firm nie ma takiego certyfikatu.

Chciałam tylko powiedzieć, że żeby wybrać wózek trzeba kierować się własnym rozumem i tym by wózek był odpowiedni dla dziecka. Najlepiej samemu wybrać się do kilku sklepów  i porozmawiać ze sprzedawcami a co najważniejsze wypróbować wózek.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #2452 dnia: 4 Sierpnia 2010, 08:39 »
My mieliśmy wózek( gondolę bo jestem przeciwniczką wózków 3w1) polskiej firmy hebart, spisał się rewelacyjnie, kosztował niedużo, polecił nam go znajomy który pracuje w branży wózkowej gdy zamierzaliśmy się na x-landera i to była super decyzja, dodam że wózek był bardzo eksploatowany( czasami pchałam go z 3 piętra bo nie miałam jak znieść) teraz jest jak nówka, kompletnie nic się z nim nie stało, jest lżejszy niż inne wózki które miałam okazję podnieść.

Fotelika do wózka nie ma co porównywać, fotelik powinien być najbezpieczniejszy z możliwych nawet kosztem tego że będzie z najwyższej półki. Nie wsadziłabym małej do fotelika firmy krzak  który nie był poddawany testom.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2453 dnia: 4 Sierpnia 2010, 08:40 »
 milenaw :brawo_2:  ja będę zwracać uwagę na polecane przez forumki wózki... ale i tak wybiorę taki który wyda mi się najlepszy... a że specjalnie na firmach wózkowych się nie znam to pewnie będzie to jedno z ostatnich kryteriów wyboru...

Zresztą tak jak gadałam z dziewczynami toi tak głęboki wózek będzie mi potrzebny tylko na tą zimę, a na przyszłą zakupię pożądną spacerówkę z takim śpiworkiem na nogi....

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2454 dnia: 4 Sierpnia 2010, 08:45 »
Olucha ten wózek też brałam pod uwagę. Jeszcze jedna z forumek go zachwalała. A prawda jest taka, że i tak każda z nas wyrobi sobie zdanie jak już wypróbuje dany wózek. Wtedy się okaże jakich dokonałyśmy wyborów ;)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2455 dnia: 4 Sierpnia 2010, 10:02 »
To jest chyba oczywiste, że każdy wybierze to na co go stać i na skalę jego potrzeb.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2456 dnia: 4 Sierpnia 2010, 10:06 »
Zerknęłam na Hebarty i widzę, że mają całkiem sporą gondolkę. Muszę go na żywo oblookać

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2457 dnia: 4 Sierpnia 2010, 11:10 »
Chociaz mam X-landera zgadzam sie z Milena, teraz bylabym mądrzejsza przy wyborze wozka ale i tak nie kupilabym Mutsy, bo to jeden z wozków, który prowadzi mi się bardzo zle, a z kolezankami na spacerach mialam wiele okazji do wyprobowania roznistych dzieciecych "powozów".

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2458 dnia: 4 Sierpnia 2010, 11:35 »
Dziewczyny, to był PRZYKŁAD. Równie dobrze mogłam napisać TAKO, Chicco czy jeszcze inny. Mam w pamięci doświadczenie koleżanek i znajomych, dlatego mam takie zdanie.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2459 dnia: 4 Sierpnia 2010, 11:46 »
Osobiście jeszcze zastanawiałabym się pod kątem serwisu, chyba że kupuje się używany wózek po gwarancji