Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 543470 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #2280 dnia: 15 Czerwca 2010, 13:20 »
a jeszcze fajniejsza jest tacka- można sobie piciu i bułe postawić :) wydaje mi sie że z pałąkiem wygodnij i dla dziecka (może sobie nogi wyciągnąć, oprzeć się) i dla matki ( nie trzeba górnych pasów zapinac)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2281 dnia: 15 Czerwca 2010, 13:30 »
Moja palak tylko obgryzala, zadnego pozytku z niego nie bylo, a do gormych pasow sie przyzwyczaila i juz jej nie ptrzeszkadzaja.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline kwiatek33
  • bywalec
  • data ślubu: 28.04.07
« Odpowiedź #2282 dnia: 15 Czerwca 2010, 15:25 »
mój z górnymi pasami nigdy nie jeździł, leżą nowiutkie w szefie. dolne wystarczają

Pałąka teżnie mam,

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #2283 dnia: 18 Czerwca 2010, 11:03 »
Moja wręcz dopomina się o pałąk, opiera się na nim i sobie siedzi, zapięta na biodrowy pas. Górnych pasów nie używamy. Jakbym ją w nie zapięła, byłaby jedna wielka wściekłość.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #2284 dnia: 22 Czerwca 2010, 18:21 »
Dziewczyny czy któraś z was używa espiro activ? macie jakieś opinie na temat tego wózka? Mnie interesuje coś co by się nadawało już od teraz czyli całkowicie rozkładane oparcie, miękkie siedzisko, duża budka, pałąk. Sprytne wózki które ostatnio oglądałam poza wielką zaletą jaką jest ich lekkość mają dla mnie sporą wadę - są do 15 kg. Ja chcę wózek o nośności do 20 i z tego co dowiadywałam się tai jest ten espiro, poza tym ma wysokie oparcie, ale chciałabym znać opnie użytkowników na jego temat. Albo polećcie mi coś innego.  

Offline kwiatek33
  • bywalec
« Odpowiedź #2285 dnia: 22 Czerwca 2010, 20:07 »
chyba wiekszość parasolek jest do 15kg.
20kg to ma chyba 4-5latek - a takie duże dzieci to już raczej się nie jeżdżą w wózkach

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2286 dnia: 22 Czerwca 2010, 23:33 »
Kwiatek ma racje.
Po skończonym roku dzieciaki zazwyczaj hamują ze wzrostem wagi.

Piszę, bo moje dziecko to z tych, co uwielbiają jeść i mając prawie półtora roku waży jakieś 12-13 kg  ;D
Nie dyskwalifikowałabym spacerówki tylko i wyłącznie ze względu na max. obciążenie 15kg. Nie mniej jednak decyzja należy do Ciebie.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2287 dnia: 23 Czerwca 2010, 17:26 »
Kurcze no my wagowo na razie jesteśmy po środku siatki centylowej wiec teoretycznie nie mam się co martwić. Hmmm sama nie wiem. Oglądaliśmy maclareny i cenowo trochę odstraszają oferując w zasadzie to samo co inne wózki. Możecie mi polecić coś konkretnego?

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2288 dnia: 23 Czerwca 2010, 21:59 »
Maclareny nie oferują tylko tego co pozostałe wózki. Zapytaj użytkowniczki i jestem pewna że żadna nie będzie narzekała na ten wózek. Ja tam nie jestem ani fanką ani użytkowniczką tych wózków, ale opinie mówią same za siebie. Wózek to nie tylko design.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2289 dnia: 23 Czerwca 2010, 22:08 »
fakt...ja jestem z niego zadowolona...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2290 dnia: 23 Czerwca 2010, 23:19 »
Ja też, mam jeszcze haucka z którego też jestem zadowolona, ale różnica jest mocno odczuwalna, maclaren o niebo lepiej się prowadzi, nie ma problemu z podbijaniem, jest naprawdę fajnie osłonięty jak na parasolkę po prostu cud miód i orzeszki ;D

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #2291 dnia: 24 Czerwca 2010, 08:51 »
Powiedzcie mi proszę czy spotkałyście się z wózkami firmy Karex ??? Widziałam model Twing i wydaje się być  całkiem, całkiem, ale nie ma żadnych opinii. Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.

Oto dane wózka:

Wózek głęboko-spacerowy TWING  polskiej firmy KAREX przeznaczony dla dzieci od urodzenia do ok. 3 lat. Wygodna, wysoko zawieszona gondola chroni dziecko przed hałasem i spalinami.

Wyposażenie i cechy:

- 4-kołowe podwozie z koszem na zakupy,
- elastyczne zawieszenie,
- koła duże pompowane, przednie obrotowe 360 stopni z możliwością blokowania do jazdy na wprost,
- rączka z regulacją wysokości,
- miękka, obszerna gondola z uchwytem do przenoszenia, ze składaną budką oraz regulowanym oparciem,
- wewnętrzny system cyrkulacji powietrza w dnie gondoli,
- pokrowiec wewnętrzny można zdejmować do prania,
- 2 osłony na nóżki, oddzielnie dla gondoli i spacerówki,
- spacerówka montowana przodem i tyłem do kierunku jazdy,
- oparcie regulowane do pozycji leżącej,
- 5-punktowe pasy bezpieczeństwa,
- regulowany podnóżek,
- torba na akcesoria w zestawie,
- na stelażu wózka można montować fotelik samochodowy KARWALA od 0 do 10 kg (opcja dodatkowa).

Wymiary:

- gondola: (dł / szer / wys) - 80 x 36 x 21 cm
- stelaż po złożeniu bez kół: (dł / szer / wys) - 80 x 62 x 30 cm

Waga:

- podwozie: - 10 kg
- gondola: - 6 kg
- spacerówka: - 6 kg

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2292 dnia: 24 Czerwca 2010, 11:24 »
ja się nie spotkałam. Generalnie  to jestem zaskoczona jak krótko używałam w wózku gondoli mimo "zimowego" dziecka. Nasz Bartuś po prostu nie lubi jeździć w wózku., a gondola w której niewiele widział doprowadzała go do permanentnego płaczu. Dlatego dość szybko wskoczyliśmy w spacerówkę, którą jeździ w pozycji leżącej. Jednak teraz gdy wyjeżdżamy dość często to ta spacerówka zajmuje nam sporo miejsca w bagażniku. Doliczając do tego wszelki bagaż jaki muszę dla małego zabrać, wygląda że jeździmy obładowani jak jacyś handlarze. Bagażnik choć spory, jest pełniutki. Dlatego coraz częściej kusi mnie zakup spacerówki parasolki.
Kojarzę, że dziewczyny często pisały o maclarnach. Widziałam ostatnio kilka modeli tych wózków i jakoś mnie nie ujęły. Może dlatego że zwyczajnie jeszcze nie mam porównania z innymi spacerówkami. Do tego w sklepie stało kilka różnych modeli..od baaardzo lekkiego po taki dobry dla naszego półroczniaka z miękkim rozkładanym do pozycji leżącej siedziskiem. Tylko cena....łooo 1000 zł. Trochę dużo. Zastanawiam się czy jeszcze trochę nie odpuścić, poczekać aż mały będzie całkiem siedzący i wtedy kupić coś dla jego wieku i umiejętności.

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #2293 dnia: 24 Czerwca 2010, 12:14 »
Ja myślę, ze Maclaren idealnie sporawdza sie do półroczniaka jak i dla 3 latka. Ja tam jestem bardzo zadowolona. I w necie można upolować fajny, nowy model już za 700 zł (jeśli chodzi np. o XLR'a)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2294 dnia: 24 Czerwca 2010, 12:16 »
U nas poszukujemy gondolki ale koła nie mogą być skrętne, muszą być duże, pompowane i gondola w miarę duża bo mała urodzi się w listopadzie więc z pół roku pojeździ i nic nie mogę znaleźć :-\ Chyba zerknę na wielofunkcyjne ::)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2295 dnia: 24 Czerwca 2010, 12:20 »
Maju z duża gondolą to chyba tylko wielofunkcyjne. Z tego co się orientowałam to największą gondolę ma emaljunga. Przynajmniej tak było rok temu jak wybieraliśmy wózek. Ma duże pompowane koła i przekładaną rączkę.
P.s. gratuluję pędraczka w brzuszku.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2296 dnia: 24 Czerwca 2010, 12:26 »
maja MAŁA???????

czy my o czyms nie wiemy?

mnie sie tez mc lareny podobają ale cena jest zaporowa

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2297 dnia: 24 Czerwca 2010, 12:36 »
Maju wydaje mi się, ze większość wózków na pasach ma duże gondole. Z wielofunkcyjnych na pewno Jedo Fyn ma dużą gondolkę.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2298 dnia: 24 Czerwca 2010, 13:12 »
największą gondolę ma emaljunga

większość wózków na pasach ma duże gondole. Z wielofunkcyjnych na pewno Jedo Fyn

zanotowałam; dla mnie ciężar wózka nie ma znaczenia bo mieszkamy w domu więc dźwigać tego nie będę a chciałabym do lata pojeździć

Dzięki dzięwczyny :-*

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2299 dnia: 24 Czerwca 2010, 14:11 »
Maju jeszcze co do wózków, to te na paskach są dość spore po złożeniu, ale jeśli to nie problem to super. Ja czasem żałuję, że nie kupiłam zwykłego roana (wózek na paskach w bardzo przystępnej cenie) bo gondolę ma spora a i spacerówka sensowna. Jest tak jak chcesz na paskach i ma pompowane nie skrętne koła.
Ja kupiłam dla swojego szkraba Espiro GTX - duża gondola, wszystkie koła pompowane, przednie skrętne z możliwością blokady i to co dla mnie było baaardzo ważne - spacerówka tyłem i przodem do kierunku jazdy. Wadą wózka jak dla mnie są niefajnie zapinane pasy w spacerówce. Prowadzi się super, ale nie da rady nim bujać bo nie ma pasków. Gdybym drugi raz kupowała wózek wybrałabym własnie coś typu roan a potem zainwestowała w dobrą spacerówkę parasolkę.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2300 dnia: 24 Czerwca 2010, 15:51 »
Maja, ja wiem, ze ty bedziesz smigac z Mlodą po łąkach i polach bo na wsi mieszkasz, ale zastanow sie nad skretnymi kolkkami, w kazdym wozku idzie te kolka zablokowac, a pojedziesz gdzies do miasta to na prawde skretne kolka sa o niebo wygodniejsze.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #2301 dnia: 24 Czerwca 2010, 15:57 »
gondola duza to podstawa ja juz w 2 miesiacu musialam wozek wymieniac bo sie mlody nie miescil (a z niego i tak drobniaczek jest  ;)), teraz byla bym juz mądrzejsza i nie bralabym wielofunkcyjnego wózka tylko wzielabym taki co ma duza gondole, moj synek jezdzil w niej ok 7 miesięcy, a na pozniej wózek parasolke  ;), lekkie i wygodny

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2302 dnia: 24 Czerwca 2010, 17:19 »
nokola problem polega na tym, że w jak ktoś mieszka w bloku na piętrze to sam sobie nie poradzi z wózkiem na pasach a wielofunkcyjny się jednak naczej składa. Maja ma ten atut, ze może mieć wózek obojętnie jaki bo mieszka w domu ;)
A ja też zwracam uwagę na to, zeby gondola była duża, ale chcę mieć wózek ze skrętnymi kołami i wielofunkcyjny. Z tym, ze ich większość z nich ma małe gondole :(
Tak jak pisałam Jedo ma duzą i chyba Bebecary.

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2303 dnia: 24 Czerwca 2010, 22:30 »
Owszem bebecar ma dużą gondolę moje letnie dzieci ( czerwcowe) do lutego jeździły, Maja może rzeczywiście roan całkiem przystępna cena i rzeczywiście w miarę duża gondola nie mają skrętnych kółek i mają całkiem niezłą kolorystykę.

Offline kwiatek33
  • bywalec
« Odpowiedź #2304 dnia: 24 Czerwca 2010, 22:54 »
Maja, dużą gondolę to ma MARITA (jakoś tak) - taki klasyczny wózek głęboki. i chyba bogatą kolorystykę mają, bo często je widuję i zawsze w różnych kolorkach

Offline kwiatek33
  • bywalec
« Odpowiedź #2305 dnia: 24 Czerwca 2010, 22:58 »
i kiedyś widziałam w "dziecku" fotkę głębokiego Inglesina i wielgachny był Silver Cross (taki retro na wielkich kołach)

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2306 dnia: 24 Czerwca 2010, 23:08 »
jeśli chodzi o gondolę to dużą ma też implast bolder 4, ponad 80 cm. moje lutowe dziecko 8 miesięcy w niej jeździło

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #2307 dnia: 25 Czerwca 2010, 08:33 »
O tak potwierdzam Boldery maja dużą gondolę i jako głębokie wózki sprawdzaja sie super. Pola urodzona na koniec sierpnia do końca marca jeżdziła w gondoli. A teraz jest nowa linia Bolder Eco w pięknych kolorkach.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #2308 dnia: 25 Czerwca 2010, 09:23 »
ja wiem ze w bloku jest ciezej , bo sama mieszkam w bloku i sama zawsze zniosilam wozek to znaczy jezeli wozek ma kola pompowane to nie problem ;)
Ja mialam gondolke duzą cos ok 86-88 cm, wymienialam wozek juz w 2 miesiącu moje dziecko urodzilo sie 54cm (więc nie za duzy) ale za to pieknie rosł  ;) i wozek graco który zakupilam z fotelikiem, gondolką i spacerówką posłuzyl nam bardzo krótka. Przejezdzil nim tylko lato, w zimie było juz gorzej bo wiadomo jak sie nalozy kombinezon, to juz tego miejsca jest duzo mniej.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #2309 dnia: 25 Czerwca 2010, 10:15 »
A dla mnie ciężar był uciążliwy nie tylko przy znoszeniu i wnoszeniu do domu ale też przy normalnym jeżdżeniu bo jak się przesiadłam do spacerówki parasolki to aż byłam w szoku jak się lekko jeździ!!! Super. A tak to byle górka mnie męczyła z 8kg malcem w środku i wózkiem 16kg ::)

Centymetry nadchodźcie!!!