Dziubasku to prawda, tylko zauważyłaś, że często w wózkach wielofunkcyjnych wysokość oparcia spacerówki jest pozostawiająca wiele do życzenia. U nas w espiro gtx była obszerna gondola co mnie super urządzało gdy mały urodził się w grudniu. Wtedy spacerówka wydawała mi się też spora. Teraz gdy maluch wskakuje mi w ubranka o rozmiarze 80 powoli rozmiar naszej spacerówki przestaje mi się uśmiechać. Mierzyłam wysokość oparcia i ma 44 cm. Kurcze trochę mało. Bartuś jak siedzi ma już niewiele "miejsca" nad głową. Tylko, że też jak czasem czytam spacerówki często mają oparcie w okolicy 45 - 46 cm. Zdziwiona jestem. Albo zaraz przestanie mi dziecko rosnąć i wtedy wystarczy wózek na dłużej, albo na wiosnę wielofunkcyjny pójdzie w całkowitą odstawkę. Druga sprawa - szukam spacerówki parasolki, bo gdy wyjeżdżam do rodziców na 2 tygodnie z dzieckiem czuję się jak jakiś handel obwoźny. W zafirce bagażnik mamy spory, a załadowany jest tak, że klapy nie idzie domknąć

Ogólnie patrząc spooooro miejsca zajmuje nasz wózek.
Jeszcze co do parasolek. Wizualnie i niby funkcjonalnie podobał nam się espiro activ. Dość zabudowany, wysokie oparcie, wygodne do zapinania pasy, duży daszek, podparcie pod nóżki, pałąk i spore kółeczka.... ale usłyszałam opnie, że źle się podbija i że wóżki baby design to prędzej czy później spore klekoty. W oko wpadł nam ostatnio maclaren, ale ta cena

Hauck esprit jest całkiem ok ale składa się do rozmiarów niewiele mniejszych niż nasz obecny wózek. I tak szukam i kombinuję coby tu kupić. Szkoda mi, że hauck'ów nie mam gdzie obejrzeć. W tej chwili mieszkam w opolskim, a bywam też w śląskim województwie, więc rejony nadmorskie o których piszecie, że są hurtownie odpadają.