Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 529112 razy)

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #3030 dnia: 3 Czerwca 2011, 11:25 »
maggi-80 ja mam do sprzedania Xa, może byłabyś zainteresowana???
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #3031 dnia: 3 Czerwca 2011, 16:52 »
Ja też jestem zakochana w x landerze xa i choć wiem, że na pewno go nie kupimy nawet dzisiaj jak byliśmy w sklepie wózkowym to sobie poszłam na niego popatrzyć  ;) Według mnie to wózek idealny poza tym , że nie można spacerówki na zmianę przodem i tyłem ustawić do kierunku jazdy a to jest dla mnie bardzo ważne. a tak poza tym to wszystko mi się w x landerze podoba  jak ostatnio widziałam kobitke w sklepie i właśnie jechała x landerem w takim biało srebrnym kolorze to się zawahałam bo wózek prezentuje się naprawdę super.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #3032 dnia: 3 Czerwca 2011, 22:05 »
eovina u mnie było podobnie tylko ja chciałam Tako, a mąż się uparł na Espiro bo mu się stelarz bardziej podobał. Tylko u mnie to był szantaż :) bo mi powiedział, że on innym wózkiem nie będzie jeździł tylko Espiro GTX  :bredzisz: No i staneło na jego wyborze z facetami gorzej niż z dziećmi jak się na coś uprą  ;D
« Ostatnia zmiana: 3 Czerwca 2011, 22:37 wysłana przez .:Anka:. »

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #3033 dnia: 3 Czerwca 2011, 23:00 »
My trafiliśmy na jakąś babę, która stwiedziła, że mamy najpierw zapłacić, a potem możemy mierzyć...

Tak to się na allegro kupuje :D Ja bym po zakupie u konkurencji podjechała tam i poinformowała szefa, że własnie stracił klienta za taki manewr jego pracownicy.

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3034 dnia: 4 Czerwca 2011, 21:03 »
Cały czas obstawialam ze delti dot jest bardzo dobrym wózkiem,
ostatnio kupilam za cale 1 zł na allegro maclarena quest bo potrzebowalam 2 wózek u rodziców miec. Kurcze niebo a ziemia maclaren wygrywa po kazdym wzgledem,

Offline eovina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3035 dnia: 5 Czerwca 2011, 09:56 »
My już kwestie wyboru wózka mamy nareszcie za sobą. Wylicytowaliśmy na all używanego tako warriora 3w1, który ma jeszcze 15 miesięcy gwarancji  ;D Mama nadzieję, że będziemy zadowolenia, a na wiosnę 2012 i tak się będe rozglądać za jakąś lekką spacerówką.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #3036 dnia: 5 Czerwca 2011, 11:50 »
Ja bym po zakupie u konkurencji podjechała tam i poinformowała szefa, że własnie stracił klienta za taki manewr jego pracownicy.

Ale ten szef doskonale wie, że traci sporo klientów. Bardzo wylewnie nam to przedstawił gdy byliśmy tam pierwszy raz. Stwierdził, że sporo ludzi przychodzi do nich, ogląda, mierzy a kupuje w sieci lub gdzie indziej. Jak się chce u nich kupić to można mierzyć do woli. Wprowadzili też opłatę 50zł za przymiarkę fotelika do auta (przy zakupie zwracana) :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #3037 dnia: 6 Czerwca 2011, 17:32 »
O ja nie moge.... Szok.... wiem, ze teraz nawet bym tam nie pojechała! Bzdura!

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #3038 dnia: 6 Czerwca 2011, 19:41 »
A ja się wcale nie dziwię, że tak robią.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3039 dnia: 6 Czerwca 2011, 20:25 »
ani ja....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #3040 dnia: 7 Czerwca 2011, 06:57 »
wiadomo - na all dużo taniej  ::)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #3041 dnia: 7 Czerwca 2011, 08:04 »
No ale dziewczyny przyznajcie ze to nie fair- idziecie do sklepu oglądacie, przymierzacie a i tak zamawiacie na all. I jeszcze pretensje do sprzedawcy ze nie pozwolił. Szczerze to też się nie dziwie.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline eovina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3042 dnia: 7 Czerwca 2011, 08:41 »
Ale sprzedawcy w normalnych stacjonarnych sklepach znacznie zawyżają ceny. Jak to jest, że ten sam sprzedawca proponuje różną cenę w zależności od formy zakupu. Rozumiem, że magazynowanie i obsługa no ale bez przesady, chyba powinni trochę dostosować się do rynku. Tym bardziej, że większość przyszłych rodziców obecnie to tzw. "pokolenie allegro", więc jak chcą sprzedawać to muszą się dostosować do klienta.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3043 dnia: 7 Czerwca 2011, 08:47 »
no więc skoro jesteśmy pokoleniem allegro to musimy liczyc się z tym że kupujemy "w ciemno", w necie, bez sprawdzania
ale za to taniej

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3044 dnia: 7 Czerwca 2011, 08:56 »
W naszym przypadku było odwrotnie - na allegro poczytałam o wózkach spokojnie, pooglądałam najróżniejsze... a w sklepie kupiłam. Zapłaciłam 20 zł więcej niż na allegro ale przynajmniej w razie awarii wiozę go blisko do sklepu a nie muszę bawić się w wysyłkę.. także czasem warto przemyśleć takie zakupy ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3045 dnia: 7 Czerwca 2011, 09:01 »
Zwłaszcza, że niekiedy taniej jest w promocjach w sklepach stacjonarnych. Poza tym możliwość łatwego serwisowania czy choćby dopytania o jakieś niepokojące sprawy jest bezcenna :D

Podobnie robią projektanci czy inne temu podobne branże - za wycenę czy projekt biorą opłatę, która jest potem zwracana gdy zamawiamy u nich usługę realizacji projektu. Prawo rynku, gdzie konkurencja mocno pracuje.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #3046 dnia: 7 Czerwca 2011, 09:30 »
Ale czy ja powiedziałam ze kupię na Allegro? Nie wiem gdzie kupię. Nie moglibyśmy kupić tego konkretnego dnia, bo nie znaliśmy płci maluszka. Chce kupić na raz wózek, fotelik maxi cosi z baza isofix... No to strasznym jestem klientem po prostu.. Akurat cena tego wózka w Tato nie odstraszala...

Nie wiem czemu zalozylyscie, ze chciałam zmierzyć i kupić na all.. Chciałam zmierzyć, żeby zobaczyć czy dalej szukać, czy tez wózek już wybrany. Ja mam leżeć, wiec nie mogę robić maratonu po wszystkich sklepach po pare razy i nie wiem jak dalej Bedzie przebiegać ciąża..

Widocznie pani ekspedientka założyła jak wy.. Jak widać błędnie..

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3047 dnia: 7 Czerwca 2011, 10:06 »
Ale nikt tu do Ciebie nie pije :) Ja akurat rozumiem Tato, że ma taką politykę z tą opłatą za przymiarkę.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #3048 dnia: 7 Czerwca 2011, 10:15 »
Ja nie rozumiem bo idąc tym tropem to sklepy z ubraniami czy butami też powinny wprowadzić opłatę - w końcu może tylko zmierzysz, a potem kupisz na all itd.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #3049 dnia: 7 Czerwca 2011, 10:24 »
A ja ich w sumie rozumiem bo to nie są spodnie za 140 zł tylko np wózek za +/- 3 tys. zł więc o zupełnie innych kosztach mowa.

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #3050 dnia: 7 Czerwca 2011, 10:48 »
Ja uwazam, ze to bzdura pobierac kase za przymierzanie wózka czy fotelika. Mamy konkurencje na rynku i takie wlasnie są prawa rynku. Wprowadzili taką oplate bo swietnie sobie zdaja sprawe, ze nie moga konkurowac w zakresie cen , a przeciez bardzo czesto jest to wyznacznik zakupow danego produktu. 

Podobnie robią projektanci czy inne temu podobne branże - za wycenę czy projekt biorą opłatę, która jest potem zwracana gdy zamawiamy u nich usługę realizacji projektu. Prawo rynku, gdzie konkurencja mocno pracuje.

Wcale nie zawsze tak jest. Robilismy ostatnio wycene zabudowe kuchni wiec cos o wiele drozszego niz fotelik czy wozek i nikt nawet nie wspomnial o oplacie za wycene. W koncu to im zalezy zeby u nich robic, bo jak nie oni to znajde kogos innego. Rzeczywiscie w wiekszosci nie dostalismy gotowych projektow do reki tylko np przyjezdzali do nas drugi raz to pokazywac , ale zdarzaja sie tez tacy co wyceniaja i wysylaja projekt mailem.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3051 dnia: 7 Czerwca 2011, 11:07 »
Sprzedaż internetowa też ma taką opłatę :D Tylko nieco inaczej ona wygląda - w przypadku kupna towaru na odległość ZAWSZE możesz towar zwrócić bez podania przyczyny w ciągu chyba 10 dni, towar nie może nosić oznak używania. Czyli taki zakup dla pomacania czy przymiarki. W przypadku allegro - zakup od firmy w opcji KT. I dana firma zwraca Ci tylko koszt towaru a oba transporty lecą z kieszeni klienta.
A sklep wprowadził taką opłatę, bo zdaje sobie sprawę z tego, że jest w tyłek kopany przez cwanych klientów, którzy sobie kalkulują te kwoty.
Dla mnie wyznacznikiem zakupu fotelika była cena - w Tato była promocja "lato bez vatu" i cena była zrównana z kwotą w internecie. Do tego tam dochodzi koszt wysyłki kurierem, który to nie zawsze  szanuje towar i nigdy nie wiem w jakim stanie przyjdzie a potem reklamacje, zwroty itd.,

Moja znajoma poszła do sklepu gdzie "robią łazienki" wysiedziała kilka godzin, dostała projekt do ręki i poszła zamawiać towar gdzie indziej...bardzo brzydko. Dlatego w pełni popieram takie opłaty, które to potem mają być zwracane w przypadku zakupu towaru czy usługi.
Ochrona własnego portfela to żadna bzdura. Bo klient mając takie możliwości wyboru (czyli kombinacji) nieźle się wycwanił.

Maja, czekajmy czekajmy, pewnie i ci sprzedawcy coś w końcu wymyślą  8)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #3052 dnia: 7 Czerwca 2011, 11:17 »
Słusznie nie słusznie, klienci sami osądzą i albo będa ich mieli albo zrażą do siebie. Mi chodzi o to że to nie w porządku oglądać, przymierzać, zawracać tyłek w sklepie a później zamawiać na necie. Jeszcze same oglądanie- ok, ale często chcemy pogadać ze sprzedawcą- jak sie składa, jakie ma wymiary itp.

Ale sprzedawcy w normalnych stacjonarnych sklepach znacznie zawyżają ceny. Jak to jest, że ten sam sprzedawca proponuje różną cenę w zależności od formy zakupu. Rozumiem, że magazynowanie i obsługa no ale bez przesady, chyba powinni trochę dostosować się do rynku.
No to policz- opłata najmu, czynsz, prąd, pensje pracowników, zusy pracowników- hurtownie często mają po kilkaset m2, więc opłaty są olbrzymie. A różnica między all a sklepami to średnio 50-100zł. Według mnie to rozsądna różnica. I z tego samego powodu co Adiana wolę kupić na miejscu, przepłacić te 100zł ale w razie "w" nie mieć problemu z przesyłakmi, kurierami itp.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #3053 dnia: 7 Czerwca 2011, 11:40 »
Mam wrażenie, ze rozmawiamy na inne tematy :D ja tez spokojnie mogę przeplacic 100 czy 150zl i kupić w sklepie stacjonarnym. Nie mówiłam, ze kupię na Allegro. Pani nie była zainteresowana sprzedażą, nawet nie spytała czy chcemy tylko wózek... A koszt wózek + fotelik + baza to koszt koło 3 tys. Sam wózek w Tato był w cenie konkurencyjnej z netem. Co do reszty nie wiem, bo wyszliśmy.

Dla przykładu powiem tylko, ze w bobolandzie pani od razu powiedziała, ze jak kupimy cały zestaw u nich to cena jest negocjowalna. A przymierzyć można bez problemu. I dlatego pojedziemy do bobolandu i zobaczymy co nam zaproponują.

Ja zawodowo zajmuje sie marketingiem i metody opłaty za przymiarke są dla mnie śmieszne. Równie dobrze można dać rabat na kolejny zakup jeśli sie u nich kupi. Albo karty stałego klienta. Jest mnóstwo sposobów na zatrzymanie klienta, bez straszenia go opłatami.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #3054 dnia: 7 Czerwca 2011, 12:23 »
Zgadzam się w 100% z przedmówczynią co do opłat itp. :)

Ale w Bobolandzie nic nie kupiłam i chyba już nie kupię, bo trafiłam na beznadziejną obsługę. Za to w Bebe Club zrobiłam spore zakupy z rabatem :) i tam obsługa mi odpowiadała. Także ile osób tyle opinii, bo nigdy nie wiadomo na jakiego sprzedawcę się trafi ;)

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #3055 dnia: 7 Czerwca 2011, 12:37 »
Dziewczyny mam pytanie - o co chodzi z tymi torbami do xlanderów xa? Postanowilam dokupic, bo nie mialam w zestawie, a tu się okazuje, ze są jakieś różne rodzaje: wersja I i wersja III - są jakies różnice w użytkowaniu? Z tego co widze to roznia sie ksztaltem, ale tylko?

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #3056 dnia: 7 Czerwca 2011, 12:48 »
Ja mam I i jestem zadowolona, a co do różnic, to chyba ta III jest większa (kieszenie boczne), ale ta I w zupełności wystarcza :)

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #3057 dnia: 7 Czerwca 2011, 14:14 »
ja mam tą bag 3 z boku ma kieszonki, takie długie, na butelki
On 2011
Ona 2013

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #3058 dnia: 7 Czerwca 2011, 15:20 »
Mi pewnie gdyby powiedzieli, że mam zapłacić za przymiarkę poszukałam bym innego sklepu, mimo tego, że taki zakup jak wózek wolę zrobić w sklepie. Ja wolę poogladać towar, przymierzyć zobaczyć na własne oczy. My jak kupowaliśmy wózek zjeździliśmy dość sporo sklepów. Było oglądanie na allegro żeby porównać wzory i modele, wybrać te które w ogóle chcemy zobaczyć. W końcu skończyło się tak, że dzięki allegro znaleźliśmy wózek w niskiej w sklepie w Dąbrowie Górniczej, więc pojechaliśmy sobie po niego sami.
A co do sklepów to przeważnie w dużych sklepach pracuje wiele osób i często zdarza się trafić na różnych sprzedających i stąd później różne opinie o jednym sklepie. Sama tak miałam byliśmy w jednym sklepie i jak ekspedientka zaczeła nas obsługiwać to chcieliśmy już wyjść, ale poproslili ją do telefonu i przejął nas ktoś inni całkiem inna rozmowa. Od razu nam wszystko pokazał, podał wszystkie wymiary, przyniósł katalog, a sklep wciąz ten sam poprostu zależy na kogo się trafi i jaki akurat ma dzień :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #3059 dnia: 7 Czerwca 2011, 20:55 »
z torbami do x landerów to jest taka różnica, że poza wyglądem, różnią się też sposobem mocowania. Jedne są montowane w uchwyty w wózek, drugie ponoć na zatrzaski. Ja jak chciałam kupić torbę do swojego xlandera xgo to okazała się ona dużo droższa, od innej nie firmowej, która w dodatku była bardziej praktyczna i bez problemu zapinała się do wózka. Miała takie zatrzaski dzięki którym łapał ją się na rączkach wózka.