Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 530363 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #2610 dnia: 9 Września 2010, 17:42 »
A my postanowiliśmy, że postawimy jednak na wózek głęboki zamiast wielofunkcyjnego.. Dzidziuś przyjdzie na świat na początku zimy więc zakupiony wózek będzie używany do wiosny, wczesnego lata i później kupimy właśnie jakąś fajna spacerówkę, dopasujemy ją już do naszego synka :)

Widzę, że te dziewczyny, które kupiły wózki wielofunkcyjne i tak później przechodzą na spacerówki..

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2611 dnia: 9 Września 2010, 19:52 »
Ja mam świetny wózek dla sprzedania - wielofunkcyjny, aczkolwiek spacerówka się nie sprawdziła. Gondola jest super, możliwość wpięcia fotelika, skrętne przednie koła.
Wózek to Mikado Boston kolor B2 - można zobaczyć na stronie producenta.
Jeśli ktoś chce korzystać tylko z gondoli to naprawdę z czystym sumieniem moge polecić.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #2612 dnia: 9 Września 2010, 22:46 »
A my postanowiliśmy, że postawimy jednak na wózek głęboki zamiast wielofunkcyjnego.. Dzidziuś przyjdzie na świat na początku zimy więc zakupiony wózek będzie używany do wiosny, wczesnego lata i później kupimy właśnie jakąś fajna spacerówkę, dopasujemy ją już do naszego synka :)

Widzę, że te dziewczyny, które kupiły wózki wielofunkcyjne i tak później przechodzą na spacerówki..

I bardzo dobrze!!! Ja teraz również bym tak zrobiła! I przy drugim dziecku jeśli będzie kupię tylko gondolę a potem ten co mam teraz bo jest super :D Chicco multiway wygrywa ;D ;D ;D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #2613 dnia: 6 Października 2010, 19:22 »
A ja mam pytanko do Was jakie kółka polecacie w wózku czy lepsze są pompowane czy piankowe. Wcześniej byłam już zdecydowana na 4 pompowane koła, a teraz już sama nie wiem  :-\ przy kołach pompowanych jest obawa, że mogą się przebić natomiast mają chyba więcej pozytywnych opini co do prowadzenia. Dodam jeszcze, że wiem, że koła pompowana są cięższe ale mi to nie przeszkadza bo mieszkam na parterze

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #2614 dnia: 6 Października 2010, 19:53 »
Ponoć teraz koła piankowe dają taki sam efekt jak pompowane. Tak ostatnio słyszałam.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2615 dnia: 6 Października 2010, 21:57 »
Ja wolałam wózek z kołami pompowanymi... Zdecydowanie lepszy komfort prowadzenia, lżej się prowadzi, na wybojach lepiej amortyzuje... Co prawda nie wiem jak sprawa się ma z dwoma wózkami głębokimi bo ja porównuję koła pompowane w gondoli oraz koła piankowe w spacerówce.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #2616 dnia: 6 Października 2010, 22:04 »
Ja powiem tak bo mialam i takie i takie, wiec w zimie lepsze sa pompowane zdecydowanie, bo piankowymi mi sie zle jezdzilo, po drugie po wyboistych terenach kola pompowana są super, co nie mozna powiedziec o piankowych , mi ani razu sie nie przebilo kolo

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #2617 dnia: 6 Października 2010, 23:44 »
Jak dla mnie też lepsze są pompowane - mojego Jumpera porównywałam ze spacerówką na piankowych. Przez prawie rok użytkowania raz musiałam je dopompować.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #2618 dnia: 7 Października 2010, 07:25 »
Zdecydowanie pompowane. Wózek prowadzi się lekko i cicho. Nie musisz podbijać na każdych niewielkich wybojach, bo wózek sam się podbija. Rewelacja.

My właśnie nasz wielofunkcyjny sprzedaliśmy. Kupiliśmy x-landera xs i jestem baaardzo zadowolona. Cena ok, super się podbija, jest leciutki, wysokie oparcie, rozkładany do leżenia. Miałam początkowo obawy, że to będzie klekot, a jestem teraz bardzo zadowolona. Dzieciaczek też :).

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #2619 dnia: 7 Października 2010, 13:41 »
Dziękuję za rady :) bo ja byłam już zdecydowana na wózek Jumper X, ale jak zaczełam czytać opinie na necie, których akurat na temat tego wózka było dość sporo to ciągle pojawiał się problem tych kół, że trudno napompować, że często się przebijają wręcz nawet kilku osobą wybuchła cała opona, że powietrze uchodzi i wtedy zaczełam się zastanawiać czy nie wybrać piankowych kół  :-\

gagatka napisałaś, że miałaś Jumpera rozumiem firmy Tako, możesz napisać coś więcej o tym wózku czy byłaś ogólnie z niego zadowolona bo rozumiem, że te problemy, które wymieniłam wyżej Ciebie nie dotkneły.
Bo wózek mi się podoba i cena jak dla mnie przystępna, ale opinie mnie trochę ostudziły tylko nie wiem czy też negatywnych opini nie jest więcej bo ogólnie opini było bardzo dużo, a o innych wózkach było zaledwie kilka więc wiadomo, że tych negatywnych było też mało.   

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2620 dnia: 7 Października 2010, 16:24 »
Szukam i szukam i nie mogę znaleźć.

Miała któraś z was może styczność z wózkiem DORJAN? Nas w sumie interesuja bliźniacze, ale chodzi o jakiekolwiek doświadczenia z wózkami tej firmy?

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2621 dnia: 8 Października 2010, 02:02 »
gagatka napisałaś, że miałaś Jumpera rozumiem firmy Tako, możesz napisać coś więcej o tym wózku czy byłaś ogólnie z niego zadowolona bo rozumiem, że te problemy, które wymieniłam wyżej Ciebie nie dotkneły.
Tak, mam Tako Jumpera X z kolekcji 2009 (teraz już dodali kilka ulepszeń i są bardzo fajne wzory), użytkuję go od prawie roku, także na działkach i dróżkach leśnych i jestem bardzo zadowolona. Ma wszystko co potrzebne: pompowane koła, amortyzatory, regulowaną rączkę, zmianę kierunku jazdy (chociaż ja korzystam tylko z tej przodem do mnie, bo moje Dziecię ciągle zdejmuje czapkę i buty ;) skrętne koła (teraz nie wyobrażam sobie mieć innych) no i przystępną cenę (zaoszczędzona kaska na pewno się przyda np. na szczepionki).
Minusy jak dla mnie są dwa: jest dosyć ciężki i teraz jakbym miała go np. wnosić na wyższe piętro to na pewno bym się nie skusiła (ja wciągam i sprowadzam na kołach na pierwsze piętro lub wstawiam do wózkarni). Nie skusiłam się nigdy na jazdę tramwajem czy autobusem z wózkiem (jestem chyba zbyt wygodnicka hehe), ale na pewno musiałabym prosić kogoś o pomoc. Drugi minus to dostęp do koszyka w spacerówce. O ile przy gondoli spokojnie mieściły się wypakowane torby (kosz jest naprawdę pojemny), o tyle przy spacerówce trzeba albo wkładać wszystko pojedynczo, albo odpiąć kosz od stelaża (jest na zamek i bardzo łatwo to zrobić), bo siedzisko spacerówki jest osadzone niżej na stelażu niż gondola.
W gondoli Łucja jeździła nieco ponad pół roku, a urodziła się 59 cm "długa". Spacerówka (jak w większości wózków wielofunkcyjnych) ma wysokie oparcie, łatwo je rozłożyć na płasko, ma regulowany podnóżek.
Na ramę wózka możesz wpiąć fotelik z takim metalowym adapterem. 
Co do pompowania kół to nasze trafiły w ręce mojego Brata, który napompował je taką nożną pompką do kół samochodowych i rowerowych. Było to dość niedawno, pewnie po 9-10 miesiącach używania.
Jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć to pytaj śmiało :)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #2622 dnia: 8 Października 2010, 10:53 »
Dziękuje gagatka za tak wyczerpującą odpowiedź :) właśnie ten wózek był moim głównym wyborem bo mi się bardzo podoba no i ma wiele rzeczy, które chciałam aby miał wózek, ale jak zaczełam czytać opinie na necie to się trochę załamałam. W sumie to jeszcze i tak musiałabym go zobaczyć w realu bo wiadomo różnie bywa.
Ja mam ten plus, że mieszkam na parterze więc waga wózka mi nie przeszkadza a tramwajami też nie jeżdze :) Później też myślałam o tej gondoli czy nie zobaczyć wózków z większa bo w sumie dzidzia urodzi się w styczniu więc trochę w tej gondoli będzie musiała pojeździć, chociaż myśle, że jakby co to na wiosnę można by spokojnie przenieść dziecko do spaceróki po za tym, w niektórych wózkach rozmiar gondoli różni się zaledwie o kilka cm więc nie jest to jakaś duża różnica 

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2623 dnia: 8 Października 2010, 11:25 »
Dziewczyny, a to prawda, że od 2011 wchodzi wyższy vat (tzn. wiem, że ma się coś tam  pozmieniać), bo zadzwoniła do mnie kupela też ciężarówka, czy słyszałąm, zeby wózek kupować jeszcze w tym roku, bo vat będzie wyższy i ceny idą ostro w górę?

Znowu jakaś plota czy coś w tym jest?
Jest tu jakaś znawczyni vatowych tematów? ;)

My szukamy wózka dla naszych maluchów, ale niestety obejrzeć wózek bliźniaczy na żywo graniczy z cudem, kurka :( Gabiś ma teutonię, ale nas ta kwota przerasta, a nawet nie widziałam go nigdzie. Widzieliśmy tylko tego DORJANA, ale to model co wszedł dopiero w 2009 i opinii nie ma prawie wcale.
Czytam wasze wypowiedzi i na tak wiele rzeczy zwracam uwagę, a ciągle mam wrażenie, że o czymś zapominam ;)

A właśnie pierwszy wózek, jak kupowałyście głeboko-spacerowy na ile starczał? Bo tak się z mężem zastanawialiśmy...?

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2624 dnia: 8 Października 2010, 13:34 »
Dziękuje gagatka za tak wyczerpującą odpowiedź :) właśnie ten wózek był moim głównym wyborem bo mi się bardzo podoba no i ma wiele rzeczy, które chciałam aby miał wózek, ale jak zaczełam czytać opinie na necie to się trochę załamałam. W sumie to jeszcze i tak musiałabym go zobaczyć w realu bo wiadomo różnie bywa.
JPóźniej też myślałam o tej gondoli czy nie zobaczyć wózków z większa bo w sumie dzidzia urodzi się w styczniu więc trochę w tej gondoli będzie musiała pojeździć, chociaż myśle, że jakby co to na wiosnę można by spokojnie przenieść dziecko do spaceróki po za tym, w niektórych wózkach rozmiar gondoli różni się zaledwie o kilka cm więc nie jest to jakaś duża różnica 
A proszę bardzo :)
Myślę, że o każdym wózku jest mnóstwo opinii pozytywnych i negatywnych. Niektórym się trafi felerny egzemplarz, inni na coś innego się nastawiają, różnie bywa. Ja zamawiałam na necie i w sumie nie widziałam wózka na żywo (mój Małż powiedział, że dziecku to i tak leży się tak samo, więc zależało mi na funkcjonalności bardziej niż na designie ;)
Łucja urodziła się w październiku, także Twoje Maleństwo i tak będziesz mogła wcześniej przesadzić jakby co.
A jeszcze a propos kół to nie wiem jak dałabym radę na tym śniegu ostatniej zimy z mniejszymi kołami.

Carolla a pytałaś Mariolki o wózek bliźniaczy? Tak mi się kojarzy, że dla Niej była ważna szerokość wózka, żeby się w drzwiach zmieścił.

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2625 dnia: 8 Października 2010, 15:08 »
A oglądałaś bliźniaczego x-landera??? wiesz mi wizualnie sie podoba no i ja w ogóle fanka x-landerow - bo cena do jakosci wg mnie spoko

Tak, ale rozłożony wózek o szerokości 92 cm w żadne drzwi mi nie wejdzie :(

No właśnie muszę Mariolkę złapać i podpytać :)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2626 dnia: 8 Października 2010, 20:14 »
Dziewczynki ja mam do was takie pytanie. Mamy wózek głęboko-spacerowy . Teraz teściowie zaproponowali ,że na roczek kupią Zuni wózek  parasolke. mam sobie wybrać. Problem jest taki,że nie mam pojęcia czy jest nam taki wózek potrzebny, Co prawda ta nasza spacerówka jest taka sobie choć nie moge nic złego powiedziec. Wydaje mi się jednak ,że niebawem bedzie przymała. Teraz powiedzcie mi proszę czym mam sie kierować w wyborze takiej parasolki i czy opłaca sie ją kupować?? Nie chcę takiej tandetnej cienkiej ...wiecie o co chodzi. Poradzicie cos?

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #2627 dnia: 8 Października 2010, 20:48 »
carolla - ja jak byłam w przychodni to właśnie bliźniaczym x-landerem państwo wjechali z małymi dzieciaczkami do gabinetu okulisty. Mi x-lander wydaje się być i solidny i za tą cenę na prawdę ok. Dla mnie jedynym minusem przez który nie kupiliśmy tego wózka był brak opcji tyłem do kierunku jazdy a to nam się mocno przydało.

Offline masumi85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2628 dnia: 8 Października 2010, 21:15 »
hany81 wazna jest wysokosc oparcia, im wyższe tym lepsze na dluzej starczy. Reszte dziewczyny Ci napisza :-)
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #2629 dnia: 9 Października 2010, 09:29 »
Myślę, że o spacerówkach jest już wszystko w tym wątku, wystarczy przeczytać posty wstecz ;).

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2630 dnia: 9 Października 2010, 10:44 »
oj zanim napisałam to przeczytałam wszystkie posty. Wiem czym się kierować przy wyborze np. wysokie oparcie, lekkość itd ale chodzi mi raczej o ich funkcjonalność .Czy takową parasolkę opłaca się mieć czy wystarczy zwyczajna spacerówka? Proszę o opnie użytkowniczek ;) Wiadomo co mamuśka to inna opinia . W zasadzie mamy spacerówkę która nam odpowiada ale nie ma zdejmowanego pałąka a to wydaje mi się ważne przy dziecku już chodzącym aby swobodnie mogło wysiadać i wsiadać do wózka a nie za każdym razem je podnosić wysoko i transportować przez ten pałąk. Są różnorodne parasolki ale tez są fajne zwyczajne spacerówki i o to mi właśnie chodzi....Parasolką raczej po śniegu chyba bedzie ciężko jeździć, prawda ?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #2631 dnia: 9 Października 2010, 10:46 »
Hany ja uważam, i sądze że wiele dziewczyn ma podobne odczucia, że od ok 1 roku zycia dziecka parasolka, dobra parasolka jest rewelacyjnym rozwiązaniem. My naszej używaliśmy od 3 miesiąca zycia Tosi do prawie 3,5 roku. Wielka spacerówka na pompowanych kołach już dawno stoi w kącie i jest wyciągana sporadycznie.

Offline ily

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2632 dnia: 9 Października 2010, 11:54 »
Dziewczyny, a to prawda, że od 2011 wchodzi wyższy vat (tzn. wiem, że ma się coś tam  pozmieniać), bo zadzwoniła do mnie kupela też ciężarówka, czy słyszałąm, zeby wózek kupować jeszcze w tym roku, bo vat będzie wyższy i ceny idą ostro w górę?

Znowu jakaś plota czy coś w tym jest?
Jest tu jakaś znawczyni vatowych tematów? ;)

Rząd ogłosił, że podniesie podatki, żeby zmniejszyć zadłużenie państwa, a jak podatki będą większe to i vat będzie większy a co za tym idzie ceny dla konsumentów będą większe - więc może faktycznie się pokusić i kupić wózek wcześniej

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #2633 dnia: 11 Października 2010, 11:08 »
Odnośnie podwyżki vat-u od stycznia - zawsze można wózek zamówić, wpłacić zaliczkę, cena powinna zostać niezmieniona jak z dnia, w którym zamawiamy. My, żeby zaklepać konkretny wózek właśnie tak zrobimy i bez znaczenia, czy go odbierzemy w grudniu, czy w styczniu.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2634 dnia: 11 Października 2010, 11:17 »
Kasiu, a jaki wózek wybraliście?

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #2635 dnia: 11 Października 2010, 11:30 »
Kasiu, a jaki wózek wybraliście?

Julenka,  ten co już tu wklejałam, delti leo (producent x-landerów), tylko ze starej kolekcji. Porównywałam do na żywo z roanem, wielkościowo identyczne, więc poz względem wyglądu wybieraliśmy.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #2636 dnia: 11 Października 2010, 11:57 »
Też chcieliśmy kupić Delti Leo w tym sklepie w Będzinie, ale jednak skusiliśmy się na Mutsy :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #2637 dnia: 11 Października 2010, 12:07 »
Aluś mnie urzekła kolekcja limitowana z 2008 roku po prostu..  ;) kolorek może nie typowo dziewczęcy, bo niebieski, inne wózki podobały mi się turkusowe, tu troszkę praktyczniej będzie, mam nadzieję.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #2638 dnia: 11 Października 2010, 12:41 »
Kasia popieram Twoją opinię. Kolekcja 2008 boska i ten niebieski też jak dla mnie był NAJLEPSZY!!! Mutsy mamy błękitnego i wszyscy wpier mówią, ale chłopczyk dopóki nie zobaczą Amelkowej buźki i różowych ciuszków :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #2639 dnia: 11 Października 2010, 12:51 »
Czyli gusta mamy podobne  ;) trzeba będzie pomyśleć o jakiejś różowej kokardce do wózka.