Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 527810 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #2490 dnia: 6 Sierpnia 2010, 11:41 »
Dla mnie wielkość gondoli miała znaczenie bo jak się Julia urodzi we wrześniu to chciałabym całą zimę w niej przejeździć. Więc takie gondole które miały po 70 cm od razu odpadały.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #2491 dnia: 6 Sierpnia 2010, 12:35 »
duża gondola także na mojej liście wytycznych była wysoko, z tych samych względów. 
wiadomo, że dzieci są różne, ale mam nadzieję, że do lutego przejeździmy :)

chiquita_84 nie wiem, jak z ograniczeniami finansowymi w Waszym przypadku, ale jest kilka droższych, ale lekkich wózków:

concord fusion - 11,5 kg (gondola 86cm)
jane nomad air - 10,8 kg (gondola 81cm)

lekki jest też delti emu - 11kg (gondola 77cm), a prawdziwy rekordzista to titi triton - 9,7kg (gondola 70cm)
podane wartości wagowe to stelaż + gondola

generalnie albo lekki, albo duże, pompowane koła.  cudem jest znalezienie wszystkich cech idealnego wózka w jednym modelu.  ja w końcu odpuściłam ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2492 dnia: 6 Sierpnia 2010, 15:35 »

tez uwazam, ze nie ma co sie tak przejmowac ta gondola. Mimo ze ponoc moj xlander XA ma dosyc mala godole to mala jezdzila w niej prawie 6 miesiecy. I potem tez juz byla w kombinezonie. A byla dosc dluga.
Za to moja spacerowka (Xlander XA) jest idealna. Swietnie sie w zime spisala przy 10 stopniowych mrozach, sniegu pa pas ;), ja i teraz latem na plaży.

Moja w gondoli XA byla niecale 6 miesiecy, ale faktycznie, wtedy gondola juz byla na styk (nie jest wielka, nie ma co ukrywac)

Widac co osoba, to inna opinia, potwrzac sie bede ale gdyby nie regulacja paskowa oparcia w spacerowce to wozek bylby idealny, niestety, wg mnie spieprzyli to na calej linii i XA stoi w koncie, zamieniony na parasolke Inglesine. Moje dziecko dostawalo mega kur***, ze nie moglo siedziec pod katem 90 stopni.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2493 dnia: 6 Sierpnia 2010, 23:03 »
Anusiaaa jaką masz tą inglesinę? zippa czy trip?  jak się sprawuje? bo dumam nad tym wózkiem ::)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2494 dnia: 7 Sierpnia 2010, 07:09 »
Ja miałam Trip i byłam b.zadowolona, dopóki mój mąż nie popsuł :P Tak jechal że koło urwał :P

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #2495 dnia: 7 Sierpnia 2010, 12:32 »
no właśnie tak myślę nad tym Trip, tylko,że bym musiała pałąk dokupić, bo moja nie lubi jeździć bez  ::)

Doradźcie,który byście wybrały:

Inglesina Trip

Czy Hauck

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #2496 dnia: 7 Sierpnia 2010, 12:34 »
Zdecydowanie Hauck  ;D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2497 dnia: 7 Sierpnia 2010, 16:34 »
Haucka...ma już pałąk  ;)
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2498 dnia: 7 Sierpnia 2010, 16:36 »
My teraz stoimy przed wyborem wózka "rok po roku" tzw tantemu (jeden za drugim) i szczerze mówiąc BOJĘ się polegać na opiniach z interentu.
Wystarczy spojrzeć nawet na ten wątek- większość z nas napisała ochy i achy o swoich wózkach zaraz po miesiącu-góra trzech użytkowania SAMYCH gondoli, a po roku okazuje się, że każda zmienia wózek na jakiś inny... bo spacerówka okazała się kaszaną.
Moja rada- przy wyborze wózka oglądajcie przede wszystkim SPACERÓWKI bo to nimi będziecie najwięcej jeździć. Patrzcie na ich funkcjonalność, jakość wykonania, a już najlepiej na oglądanie zaproście mamę z ok rocznym maluchem, aby go wsadzić do wózka... w tym momencie okaże się, że spacerówka jest mała, wąska, pałąk jest na wysokości oczu dziecka, oparcie tylko półleżące... i inne tego typu podobne "kffiatki", które na oko dla przyszłych rodziców są w ogóle niezauważalne.
Teraz to jestem mądra...
Nasz pierwszy wybór Impast Volant- godnola i samo podwozie- REWELACJA! cudownie miękki, zwrotny, gondola spora... spacerówka- porażka.
Drugi wybór to spacerówka Mutsy 4 rider- strzał w dziesiątkę, ale do czasu drugiej ciąży. Jest już dla mnie za ciężki... ale polecić go mogę z czystym sercem.
Wózek nr 3- parasolka BebeConfort Vibva- szału nie ma, ale się kręci ;) strasznie brakuje mi jakiejś kieszonki w budce na drobiazgi typu portfel, smoczek itp.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #2499 dnia: 7 Sierpnia 2010, 16:54 »
dziubask,u znajoma ma dla rodzeństwa  PHIL&TEDS - SPORT z dodatkowym siedziskiem. 
córka ma 22 miesiące, a synek dopiero co się narodził.

do tej pory służył jako zwykły wózek i sprawdził się świetnie!

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #2500 dnia: 7 Sierpnia 2010, 22:02 »
HAUCK!

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2501 dnia: 7 Sierpnia 2010, 22:27 »
a co wg was znaczy wypasiona spacerówka?

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #2502 dnia: 7 Sierpnia 2010, 22:43 »
Dziubasek ma rację! Ja kupiłam parasolkę na wypady do sklepu czy do parku poza miasto! Tak to jeździmy Mutsy, a córcia ma już 19 miesięcy i spokojnie się mieści, nawet z podniesionym podnóżkiem może nóżki wyprostować. A mierzy 88 cm więc jest wysoka!
Dziubasku zobacz wózek taki, w którym możesz potem odczepić drugi, bo taki typowy będziesz musiała za rok sprzedać i kupić nowy dla drugiego maluszka!
PHIL&TEDS wydaje mi się dobrym rozwiązaniem...tylko drogim!
chlebosia ja bym brała inglesinę ;) widziałam ją ostatnio na żywo i naprawdę bardzo fajna! warto zobaczyć wymiary siedziska, szczrególnie wysokość!
Anusia ma trip :) Pałąk dla starszych dzieci jest niepotrzebny, no chyba że mała go uwielbia to możesz dokupić.

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #2503 dnia: 7 Sierpnia 2010, 23:01 »
Moja póki co musi mieć pałąk, bo lubi się go trzymać. inglesinę też widziałam na żywo, nawet małą przymierzałam do niej. jeśli chodzi o wysokość to oba wózki mają taką samą, po 48 cm. Haucka nie mogę nigdzie na żywo zobaczyć, bo w hurtowniach dziecięcych nie mają. no i do haucka nic nie dodają, ani uchwytu na butelkę z piciem, ani okrycia na nóżki, a w innych wózkach jest to na wyposażeniu. można dokupić taki uchwyt na butelkę gdzieś? patrzyłam na all ,ale nie znalazłam.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2504 dnia: 7 Sierpnia 2010, 23:07 »
Phil&Teds odpada na pewno! Na żywo zupełnie mnie nie przekonują... a kolejny wózek za rok wcale mnie nie przeraża :P hehe ale poważnie- myślę, że jak Nikodem zrezygnuje ostatecznie z wózka to jego brat przesiądzie się do Nikosiowej parasolki...

A co powinna mieć wypasiona spacerówka?
Powinna być zwrotna, lekka, rozkładać się na płasko (lub prawie ;) ) i podnosić oparcie do blisko 90st, powinna mieć podnoszony podnóżek, spory kosz na zakupy, okienko w budce i jakieś zakamarki/kieszonki na potrzebne rzeczy (typu portfel, klucze, komórka)
W tej chwili szukałabym wózka pod kątem spacerówki z możliwością włożenia miękkiej gondoli...

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #2505 dnia: 7 Sierpnia 2010, 23:38 »
Do haucka ja dokupiłam za 40 pln jedynie okrycie na nóżki na zime. Reszta byłazbędna bo mój modelma taką kieszeń w budce gdzie mogłam wwszysko włożyć.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2506 dnia: 9 Sierpnia 2010, 13:44 »
Ja mam Tripa i wszystko ma idealne z wyjatkiem jednej rzeczy, kolka piszcza i tzreba je smarowac raz na jkis czas - czytalam tez na innych forach, ze mamy maja ten sam problem.

Trip jest lekki, zwrotny, latwo sie sklada i rozklada, ma oparcie pod idealnym katem jak dla mojej Zu, ma kieszonke na budce, fajny kosz (tle ze jak dziecko ma rozlozone oparcie na plasko nie dostaniesz sie do niego),no dla nas super.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #2507 dnia: 9 Sierpnia 2010, 15:34 »
Do haucka ja dokupiłam za 40 pln jedynie okrycie na nóżki na zime. Reszta byłazbędna bo mój modelma taką kieszeń w budce gdzie mogłam wwszysko włożyć.

No właśnie  a ten model co ja chce kupić takiej kieszonki nie posiada. możesz wkleić jaki masz model?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #2508 dnia: 9 Sierpnia 2010, 16:08 »

tylko ja mam różowy

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #2509 dnia: 9 Sierpnia 2010, 16:31 »
to widzę,że podobny do tego co ja wkleiłam. z tego co piszesz to wnioskuję, że jesteś zadowolona.  jeszcze pytanie o koła - jaką mają średnicę? są raczej większe czy z tych małych?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #2510 dnia: 9 Sierpnia 2010, 16:38 »
Mają chyba 16 cm...

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #2511 dnia: 9 Sierpnia 2010, 18:20 »
Niestety we wszystkich wózkach niedrogich spacerówki są do kitu!!! Ja teraz też mądrzejsza kipiłabym cokolwiek co miałoby dobrą gondolę i stelaż a potem sprzedała i za te pieniądze kupiła parasolkę. Ja kupiłam parasolkę ze sprzedaży np nosidełka i różnych rzeczy z których mały wyrósł. I jestem maksymalnie z niej zadowolona. Zwrotna, lekka, SUPER jeździ po nierównościach, ma podnoszony podnóżek, bardzo ciepłe okrycie na nóżki, folię przeciwdeszczową, pakowny kosz, uchwyt na buletkę, rozkłada się na płasko, ma wygodny nisko przypinany pałąk który można sobie zupełnie odpiąć i jest bardzo duży, wysoki i szeroki bez zbędnych otuleń, po złożeniu ma blokadę i uchwyt co naprawdę się przydaje i zdejmowane koła. Dla mnie rewelacja a pół roku już go użytkuje.

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #2512 dnia: 9 Sierpnia 2010, 18:49 »
Oponka tylko nazwę spacerówki napisz  ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2513 dnia: 9 Sierpnia 2010, 20:09 »
Tak czytam Wasze opinie i widzę, że jednak wybór osobnego wózka z gondolką a potem osobnej wygodnej spacerówki jest tym co polecacie najbardziej..
Mieszkamy dosyć wysoko, nie ma windy i wiem, że będę miała problem z codziennym i znoszeniem i wnoszeniem 15-sto kilogramowego wózka (bo tyle ważą przeważnie wielofunkcyjne wózki)..
Jak na razie naszym typem jest głęboki Hebart, co do spacerówki mamy jeszcze czas, ale cały czas śledzę Wasze dyskusje na ten temat :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2514 dnia: 9 Sierpnia 2010, 20:50 »
Gdybym miałam to doświadczenie, które mam teraz ZDECYDOWANIE wybierałabym wypasioną spacerówkę z wkładem gondolkowym... mało ich na polskim rynku, ale za granicą to norma i jest ich pełno.
Coś na ten wzór

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2515 dnia: 9 Sierpnia 2010, 21:05 »
Przyznam, że nie spotkałam się z takim rozwiązaniem.. :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2516 dnia: 9 Sierpnia 2010, 21:25 »
bo nasz kraj lubuje się w klasycznych gondolkach... w uk, usa to roziwązanie jest bardzo popularne.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #2517 dnia: 9 Sierpnia 2010, 21:39 »
Oponka tylko nazwę spacerówki napisz  ;)

O kurcze no tak, zapomniałam - CHICCO MULTIWAY

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #2518 dnia: 9 Sierpnia 2010, 21:52 »
Ja ma ten graco wózek z gondolką i fotelikiem oraz baza do auta, z tym że fakt faktem ze fajny wozek ale gondolka nadale sie do 3 miesiąca tylko bo jest wąska  ;).
Wózek do lekkich nie nalezy, pozatym jest ok.
Ma wysokie siedzisko spacerowe i pod katem 90 stopni więc dziecko siedzi prosto, regulacja siedziska do pozycji lezącej. Fajne jeswt to że ma podstawke na butelke dla dziecka, jak równiez dla rodzica oraz schowek (na smoczek czy jakies klucze)
Sklada sie nie jak parasolke tylko w taki kwadrat i zajmuje w bagazniku troszkę miejsca  ;)
Ja zakupilam go w uk  ;D

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2519 dnia: 9 Sierpnia 2010, 22:13 »
Koleżanka miała graco i średnio zadowolona była. Gdybym teraz miała wybierac wózek to tak jak dziubasek- tylko wkładka do spacerówki ale coś bardziej w ten deseń http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=772&%3CosCsid%3E

♡ Szymon & Leon ♡