Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 528331 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #2460 dnia: 4 Sierpnia 2010, 11:59 »
milenaw, zgadzam się z Tobą jak najbardziej :)

Wózek Hebart jest całkiem ciekawy, tylko musiałabym jeszcze dotrzeć do sklepu i na żywo obejrzeć..

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #2461 dnia: 4 Sierpnia 2010, 12:36 »
Izabell26 ma Hebarta. Kiedyś pytałam ją o opinię i pisała, że jest dosyć ciężki i że po czwartym miesiącu będzie musiała przenieść dzidzię do spacerówki bo w gondoli się nie zmieści. Tylko, ze wszystko zależy od tego jak duże jest dziecko. Moja koleżanka w Tako przejeździła z córką w gondoli 7 m-cy, ale Zuzia jest drobniutka.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2462 dnia: 4 Sierpnia 2010, 13:57 »
Ja o Hebarcie czytałam sporo pozytywnyhc opinii... może jutro będę z mężem ganiać po sklepach wózkowych jak będzie miał siłę jeszcze po pracy...

Maju ciocia która ma dwulatkę powiedziała żeby zwrócić uwagę by wózek był na pasach a nie sprężynach i że odradza zakupy przez internet właśnie z powodu serwisu. Ona zakupiła wózek i 3 razy go reklamowała dla tego cieszyła się że kupiła taki że na miejscu miała serwis...

Chociaż ja zakładam że mojemu wózkowi nic nie będzie :)
« Ostatnia zmiana: 4 Sierpnia 2010, 18:33 wysłana przez liliann »

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #2463 dnia: 4 Sierpnia 2010, 14:23 »
Hebart ma taką gondolę że moja Liwia jak ją niedawno włożyłam to spokojnie się mieściła a waży 9,5 i ma 82 cm, podczas gdy do większości innych wózków już po 3-4 miesiącu nie mieściłaby się. Hebart na swojej stronie niestety nie zamieścił całej kolorystyki którą oferuje, a szkoda bo przepiękne mają kolorki

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2464 dnia: 4 Sierpnia 2010, 14:38 »
Z tymi zakupami przez internet bym polemizowala - mozna kupic o wiele taniej wozki.

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2465 dnia: 4 Sierpnia 2010, 15:07 »
Olucha czy Ty miałaś dla Liwii Hebarta tylko w wersji głębokiej czy głęboko-spacerowej? Pamiętam z jakiegoś zdjęcia, że mieliście śliczny wózek czarno biały a właśnie na stronie Hebarta nie ma takiego :(

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2466 dnia: 4 Sierpnia 2010, 15:19 »
Mieliśmy tylko gondolę, spacerówkę już inną zakupiliśmy. Kupowaliśmy oczywiście przez internet  ;)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2467 dnia: 4 Sierpnia 2010, 20:44 »
Owszem przez internet o wiele taniej... ale jak mi tłumaczon wrazie jakiejś awarii wózek musi zostać wysłany do miasta z którego przyjechał.. i wtedy np 2 tyg jesteś bez wózka...

Nie znam się więc tylko powtarzam to co słyszałam :) Jeśli to nie prawda proszę skorygować moją wiedzę :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2468 dnia: 4 Sierpnia 2010, 22:15 »
...a jak kupisz na miejscu a serwis jest poza miastem, a zazwyczaj tak jest, to tak samo nie masz wózka...bo oddajesz do sklepu a sklep wysyła do naprawy...
np serwis Mutsy jest bodajże w Poznaniu...
Zatem co za różnica...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2469 dnia: 4 Sierpnia 2010, 22:37 »
liliann no w sumie racja :) Więc teoria cioci na temat nie opłacalności kupowania wózka na allegro właśnie legła w gruzach... chyba że wybiera się wózek pod kątem serwisu w danym mieście co znacznie by okroiło ilość wózków do wyboru

Offline kwiatek33
  • bywalec
  • data ślubu: 28.04.07
« Odpowiedź #2470 dnia: 5 Sierpnia 2010, 00:28 »
ale Mutsy daje wózki zastępcze na czas naprawy :) przynajmniej w sklepei w którym kupowałam mieli "zastępczego" - na szczęście nie musiałam nidy korzystać

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2471 dnia: 5 Sierpnia 2010, 10:19 »
Gdzie znajdę kolorystykę Hebarta :?: I jeszcze jedno na stronie Hebarta są podane wymiary gondoli 87X36 i to jest wymiar wewnętrzny, tak :?: Nie ma głębokości gondoli :-[

W Roanie mam 84x36 i 23 wysokość

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2472 dnia: 5 Sierpnia 2010, 10:39 »
Maju kolory masz pokazane na ich stronie: http://www.hebart.com.pl/index.php?id=produkt&lang=pl&numer=1

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #2473 dnia: 5 Sierpnia 2010, 10:40 »
Tylko to podobno nie jest cała kolorystyka ::)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2474 dnia: 5 Sierpnia 2010, 10:51 »
hmmm.. teoretycznie to strona producenta więc powinna być cała. A jeśli nie to do nich napisz :) niech trochę popracują a co :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2475 dnia: 5 Sierpnia 2010, 11:22 »
Maju zerknij też na tą stronę... nie wiem czy dziewczyny pisały o tych wózkach ale wydają się ciekawe : http://www.implast.com.pl/

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #2476 dnia: 5 Sierpnia 2010, 11:25 »
Och Implast - moja miłość ;) Pierwszy implast był Kasi - 11 lat temu. Uwielbiałam go. Odstał 8 lat w piwnicy i Tosia z radością go użytkowała. Naprawde REWELACJA!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #2477 dnia: 5 Sierpnia 2010, 11:58 »
Wymiary gondoli przyzwoite 86x43 w Bolderach
Tylko, że teraz patrzę i te koła mi się nie podobają :-[

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #2478 dnia: 5 Sierpnia 2010, 14:01 »
Mam odpowiedź od Hebarta w sprawie głębokości gondoli bo nigdzie nie podają. Gondola w Classiku ma 22cm i cena jest jak za niejeden używany. Strasznie tani ten wózek.

Implasty Bolderki mi się podobają ale te koła, jeszcze jakby miały taką samą wielkość ale przednie są mniejsze i odnoszę wrażenie, że dziecko głową w dół jeździ ;D

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #2479 dnia: 5 Sierpnia 2010, 15:19 »
Moja gondola ma wymiary 83 x 35 x 22.

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #2480 dnia: 5 Sierpnia 2010, 15:29 »
Tak się zastanawiam dziewczyny po co Wam taka duża gondola? Przecież dziecko i tak pojeździ w niej góra 5 miesięcy. Ja myślę, że ważniejsza jest jakość wózka a nie tylko gondola. No i moim zdaniem warto kupić wózek 3w1, bo z reguły te spacerówki są lepiej przystosowane nawet jak dla 6 miesiecznego, jeszcze niesiedzącego dziecka.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #2481 dnia: 5 Sierpnia 2010, 15:38 »
Absolutnie 3w1 bo jak mi pasuje jedno to odpada drugie, już chyba wszystkie przejrzałam. Jak się ma zimowe dziecko to wielkość gondoli jest bardzo ważna bo musi w niej do lata pojeździć ;D

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #2482 dnia: 5 Sierpnia 2010, 19:00 »
Ja tam wielkością się nie przejmowałam tylkobrałam co miałam w piwnicy. Przesadziłam 3 miesięczniaka do spacerówki i olałam temat.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2483 dnia: 5 Sierpnia 2010, 19:11 »
Ryba bo sposro dzieci jest "dużych " jak na swój wiek i tak trzeba...

Maju ja też tak miałam, że jak mi wóz miał gondole to spacerówka była do niczego. Ale szczerze to moje oczekiwania spełniał x-lander.  teraz coneco tez mi się podobał. i oba wózki są na pompowanych kołach.

Implasty Bolderki mi się podobają ale te koła, jeszcze jakby miały taką samą wielkość ale przednie są mniejsze i odnoszę wrażenie, że dziecko głową w dół jeździ
A wiesz Maju, że większość gondol ma regulację wysokości tej części na której leży głowa dziecka ? Więc nawet jesli ma głowe w dół, to może ją lekko podnieść i już nie będzie nietoperkiem.  ;D

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2484 dnia: 5 Sierpnia 2010, 20:15 »
Ja dziś oglądąłam z mężem chicco enjoy.. 3 w jednym bo żadna godnola nie spełniłam moich oczekiwań.. no i chyba się na ten chicco zdecydujemy

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #2485 dnia: 5 Sierpnia 2010, 21:05 »
Ja bym też nie szalała tak z tą gondolą, ja mam Mutsy i mała jeździła niecałe 7 miesięcy ale nie dlatego ze się nie mieściła...po prostu nie chciała leżeć, chciała oglądać świat ;) Moja córcia jest wysoka i spokojnie jak miała 9 mies. ją włożyłam do gondolki i była na styk. Lepiej zobaczcie na spacerówki, w gondolce mało dziecko jeździ a potem spacerówki z tych "dużych" gondol są do kitu i tzreba kupować nowe!
Ja tam uwielbiam mojego Mutsego, znowu z nami jedzie w góry ;D ;D

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2486 dnia: 5 Sierpnia 2010, 21:12 »
Maja kolorystykę hebarta aktualną zobaczyłam w hurtowni, na stronce było bardzo ubogo w tym temacie. Jeśli chcesz głębokość jaka jest rzeczywiście to mogę ci zmierzyć w następnym tygodniu ?

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #2487 dnia: 5 Sierpnia 2010, 22:46 »
Ja dziś oglądąłam z mężem chicco enjoy.. 3 w jednym bo żadna godnola nie spełniłam moich oczekiwań.. no i chyba się na ten chicco zdecydujemy
Ten wózek to totalna porażka. Moje 2 kolezanki go kupiły, i dwie szybko zmienily na inne gondole. No, a poza tym jak chcesz jeździć tym wózkiemw śniegu ??? ??? Taki wozek mozna kupic jako spacerowke (fajnie sie sprawdza), a nie wozek docelowy z gondolą. Przynajmniej dla mnie. Ja tez uwazam, ze nie ma co sie tak przejmowac ta gondola. Mimo ze ponoc moj xlander XA ma dosyc mala godole to mala jezdzila w niej prawie 6 miesiecy. I potem tez juz byla w kombinezonie. A byla dosc dluga.
Za to moja spacerowka (Xlander XA) jest idealna. Swietnie sie w zime spisala przy 10 stopniowych mrozach, sniegu pa pas ;), ja i teraz latem na plaży.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #2488 dnia: 6 Sierpnia 2010, 09:13 »
o niestety duże koła na zimę to podstawa tak więc moim zdaniem chicco odpadło by w przedbiegach :-\ Aczkolwiek jestem fanką chicco to nie od początku a jako spacerówki i swoją wszystkim polecam :)

Chiquita mój synek jest baaardzo wysoki, wyższy od wszystkich dzieci jakie widziałam i tak było od początku a w gondoli naszej ok 5 miesięcy pod koniec w grubym ubraniu ale teraz to bym też kupiła spacerówkę płasko rozkładaną na drugi raz i wsio

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #2489 dnia: 6 Sierpnia 2010, 10:15 »
Olucha, już mam głębokość Hebarta - 22cm. Napisałam do nich i mi podali.

Ja bym nawet używaną gondolę kupiła jak już się zdecydujemy jaką bo wiem, że akurat gondolki są niezniszczone i mnie osobiście szkoda byłoby przepłacać - wolałabym wypasioną spacerówkę później kupić.

Dobrze wiedzieć, że jest regulacja w gondolkach bo ja na razie w necie oglądam więc nie wiedziałam.

Dziewczyny, zauważcie, że dla mnie i Marty wielkość gondoli jest bardzo ważna bo nasze dzieci urodzą się późną jesienią więc poza tym, że do lata nam będą rosnąć to jeszcze przez zimę muszą w całym ekwipunku (gruby kombinezon itp) mieścić się w wózku. Przecież nie będziemy dzieci wciskać na siłę ;D